Recomandare lectura: Acolo unde femeile sunt regi de Christie Watson

Acolo unde femeile sunt regi de Christie Watson este una dintre cartile pe care dupa ce le citesti nu le mai poti uita. Cartea spune povestea trista a unui baietel nigerian, nascut in Anglia, Elijah, un copil de doar sapte ani care a fost luat de autoritati de langa mama lui, pe care o iubeste enorm.

Baiatul nu intelege ca mama lui naturala, Deborah, este bolnava, ci se considera vinovat, suferind de un comportament deviant si distrugator pentru ca mama lui si preotul i-au spus ca in interiorul lui locuieste un vrajitor de care nu poate scapa.

Desi aflat la o varsta in care este dificil pentru un copil sa mai fie adoptat, cu ajutorul lui Ricardo, care lucreaza la Servicii Sociale si se ocupa de cazul lui, micul Elijah este descoperit si indragit de o familie, sotii Nikki si Obi, care vor face tot posibilul pentru a-l include in familia lor.

Desi incepe sa ii indrageasca, Elijah sta tot timpul cu teama ca vrajitorul din interiorul sau va face ceva rau, iar noii sai parinti il vor alunga. In acelasi timp, dorul si dragostea pentru mama lui naturala devin tot mai puternice.

Pe langa povestea iubirii intre care este impartit baietelul, cartea ne arata si o varianta exotica a Nigeriei, cu senzatiile, culorile, traditiile si care o reprezinta.

Insa lucrurile sunt mai complicate de atat – pe masura ce tratamentul lui Deborah avanseaza, urmele de lovituri de pe corpul baiatului, accesele de furie, nesiguranta sa – toate capata explicatii: Elijah a fost abuzat grav si traumatizat fizic si psihic, nu doar ce cea care i-a dat viata, ci si de o serie de asistenti maternali in grija carora a fost plasati…

Poate baiatul sa treaca peste toate aceste greutati? Isi va revedea mama? Va intelege ca tot ceea ce s-a intamplat nu este vina lui? Toate acestea si multe altele o sa va las sa le descoperiti singuri de-a lungul paginilor cartii.

Iata ce spuneam recent despre Acolo unde femeile sunt regi de Christie Watson pe Instagram, la scurt timp dupa ce am citit romanul care m-a impresionat profund:

https://www.instagram.com/p/CCNUQzqpRky/

“Watson zugraveste portretul unei lumi sfasiate de conflicte legate de credinta, rasa sau apartenenta la o categorie sociala. Cartea devine tot mai convingatoare si adesea, in mod neasteptat, capata accente comice pe masura ce personajele pline de viata insufla umor si autenticitate unei povesti pe alocuri teribil de dureroase.”New York Times Book Review

“O carte sofisticata, scrisa pe mai multe planuri, care vorbeste despre ce inseamna cu adevarat o familie si despre ceea ce trebuie sa facem pentru cei pe care ii iubim.”Kirkus Reviews

Christie Watson (nascuta in 1976) este o autoare britanica al carei roman de debut, Tiny Sundbirds, Far Away, a castigat Costa First Novel Award in 2011. Nascuta in Stevenage, a abandonat scoala la varsta de 16 ani si, dupa un an de voluntariat in cadrul organizatiei Scope, a devenit asistenta medicala. In prezent, este director de program in cadrul cursului de creative writing de la St Mary’s University. Locuieste la Londra impreuna cu copiii sai. 

Voi ati citit Acolo unde femeile sunt regi? Daca da, cum vi s-a parut?

Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *