Recomandare lectura: Oscar și Tanti Roz de Eric – Emmanuel Schmitt

Am citit Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt într-o singură după amiază. Nici nu este greu, pentru că este o carte foarte mică ca dimensiuni, însă care trezește o mulțime de sentimente, mai ales dacă ești părinte.

Veți afla inca din prima pagină că Oscar este un băiețel de doar 10 ani, care se află în spital pentru că este bolnav de leucemie. După ce operația la care l-au supus medicii nu a funcționat, Oscar mai are foarte puțin timp de trăit, lucru de care este conștient și el.

Părinții săi nu știu cum să se poarte, fiind măcinați de durere, iar Tanti Roz, o bătrână infirmieră, este singura care pare a-l înțelege. Tanti Roz inventează povești care îl vor fascina pe băiat și îl convinge pe micul Oscar să îi scrie scrisori induiosatoare lui Dumnezeu.

In ultimele sale zile de viață, băiatul va face un exercițiu de imaginație și va reuși să își trăiască adolescența, maturitatea și bătrânețea, toate în doar câteva zile. Va experimenta astfel dragostea, căsătoria, despărțirea și multe alte emoții.

Moartea este un lucru înspăimântător la care nu ne gândim atât de des, mai ales atunci când este vorba de un băiețel de doar 10 ani. Insă modul în care cel mic reușește să se împace cu deznodământul pe care nu îl poate schimba, precum și modul în care cei din jur își gestionează sentimentele reprezintă o lecție de viață pentru mulți dintre noi.

Oscar și Tanti Roz este o carte tristă, care stârnește o mulțime de emoții, dar boala face parte din viața și această carte ne ajuta într-un fel sa ne împăcăm cu acest aspect mai puțin fericit al vieții.

Recomand tuturor Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, acest micro-roman epistolar, cred ca ne poate ajuta sa devenim oameni mai buni.

Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

One Reply to “Recomandare lectura: Oscar și Tanti Roz de Eric – Emmanuel Schmitt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *