De ce sa consumi apa de cocos?

Cu un gust fresh si aroma de cocos, apa de cocos este o bautura naturala energizanta, care se gaseste in interiorul nucii de cocos. In niciun caz nu trebuie sa confundam aceasta licoare cu laptele de cocos, care se obtine din pulpa (maruntita si presata).

Ei, si daca pentru utilizarea apei potabile exista cel putin 100 de argumente pro, iata ca si pentru consumul de apa de cocos exista o multime de argumente.

In primul rand, aceasta bautura este considerata a fi una dintre cele mai bune metode pentru a mentine corpul si pielea hidratate, reducand totodata numarul kilogramelor in plus.

Iata si alte motive pentru care ar trebui sa bei apa de cocos:

1. Apa de cocos are un continut foarte mic de calorii

Spre deosebire de laptele de cocos (o ceasca contine in jur de 500 de calorii), apa de cocos are de 10 ori mai putine calorii (o ceasca are aproximativ 46 de calorii).

2. Apa de cocos este benefica pentru digestie si metabolism

Enzimele bioactive care se regasesc in continutul apei de cocos asigura o buna functionare a sistemului digestiv si regleaza functiile metabolismului.

3. Apa de cocos hidrateaza corpul si ajuta procesul de absorbtie si echilibrul fluidelor interne din organism

In urma cu jumatate de secol, apa de cocos se folosea ca lichid intravenos pentru pacientii extrem de deshidratati sau malnutriti. Specialistii sustin ca apa de cocos este chiar mai buna decat apa naturala sau bauturile energizante pentru a inlocui fluidele pierdute din corp.

4. Apa de cocos este o alternativa sanatoasa pentru sucurile din comert

Apa de cocos se poate consuma rece, ca bautura racoritoare sau se foloseste in diverse retete de smoothie si cocktail-uri.

Bine de stiut

Apa de cocos se extrage din nucile verzi de cocos (cele care nu au ajuns la maturitate). Deoarece pe masura ce nuca de cocos se maturizeaza, continutul se apa scade (se depoziteaza in pulpa), este recomandat ca apa de cocos sa se colecteze din nuci verzi (de 5-7 luni).

Apa de cocos se poate cumpara din magazinele bio sau din diverse magazine online specializate.

Voi ati baut apa de cocos? Daca da, ce va face sa o recomandati altora?

Pentru alte recomandari puteti vizita sectiunea noastra Sanatate CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com Autor articol: Alina

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *