HOSPICE Casa Speranței lansează o leapșă virtuală pentru strângerea de fonduri destinate pacienților cu boli incurabile din România

HOSPICE Casa Speranței, organizația non-profit care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate complete de acest tip, lansează o nouă campanie care-și propune să transforme donațiile primite în timp de calitate pentru pacienții cu boli limitatoare de viață.

De la începutul lunii august, campania cu mesajul #oferătimp a reunit, deja, în Social Media mai multe persoane care au înțeles că stă în puterea lor să ofere cel mai de preț dar, timpul, celor care au cea mai mare nevoie de el.

”Trăim vremuri în care TIMPUL este cea mai importantă resursă a noastră, o resursă după care toți alergăm: nu avem timp să ne vedem cu prietenii, nu avem timp pentru lucrurile care ne plac, nu avem vreme să ajungem în locurile și la oamenii care ne bucură.  Pentru pacienții noștri însă, TIMPUL curge mai repede decât pentru noi toți ceilalți. La ei se măsoară în zile, săptămâni, luni sau, în cazurile fericite, în ani. Prin această campanie vrem ca, alături de toți cei care ni se alătură, să le dăruim șansa la cât mai mult timp. Un sms cu mesajul TIMP la 8844 înseamnă o bucurie în plus. Această campanie va culmina cu un eveniment surpriză, așa că vă invităm să urmăriți canalele oficiale ale HOSPICE, în perioada următoare, pentru mai multe detaliispune Mirela Nemțanu, Director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Campania funcționează ca o leapșă virtuală dată între cei care susțin demersurile HOSPICE. Oricine se poate alătura, preluând virtual balonul verde pe care sunt scrise mesajul campaniei, dar și numărul de sms unde se pot face donațiile, și dându-l mai departe prietenilor și tuturor celor care pot duce mai departe inițiativa. Timpul oferit de cei care participă la demers se transformă în câștigarea de minute de viață pentru pacienții care înfruntă boli incurabile.

Fondurile obținute în urma donațiilor vor fi folosite de HOSPICE Casa Speranței pentru a asigura îngrijiri paliative gratuite unui număr cât mai mare de pacienți ce suferă de boli incurabile și sprijin psihoterapeutic familiilor acestora.

Potrivit unui studiu făcut de Ministerul Sănătății pentru Banca Mondială la începutul acestui an, peste 172.000 de pacienți au nevoie anual de îngrijire paliativă în România. Cu toate acestea, în 17 județe nu există deloc paturi de îngrijire paliativă în sistem public, privat sau non-profit.  De asemenea, există un număr extrem de redus de centre de îngrijire paliativă sau de echipe de îngrijire la domiciliu și mai puțin de 25% din medicii specializați în paliație lucrează în sistemul de îngrijiri paliative. 

În cei 27 de ani de existență, HOSPICE Casa Speranței a oferit alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.  

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe– București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

Din punct de vedere legislativ, HOSPICE a contribuit decisiv la reglementarea Îngrijirii paliative în România, Ministerul Sănătații aprobând în 2018 Regulamentul de organizare, funcționare și autorizare a serviciilor de Îngrijiri Paliative. 

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitalecu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe– București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sediidestinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro/doneaza/) sau cu un sms la 8844 cu textul TIMP (2 euro pe lună). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebookși pe Instagram, iar pe Youtubeputeți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *