NOII INFRACTORI – o comedie de actualitate pe scena mare a TNB

Saptamana aceasta a fost foarte aglomerata pentru mine – in fiecare zi a saptamanii am avut program dupa munca, insa joi a fost de departe cel mai frumos, cand am mers alaturi de sotul meu la premiera spectacolului “Noii infractori”. 🙂

Dupa spectacol, sotul meu a spus ca este cea mai buna piesa de comedie la care a fost vreodata, iar parerea lui pare a fi impartasita de aproape toti cei prezenti – a fost o premiera cu sala arhiplina, care s-a incheiat cu ropote de aplauze si cu toata lumea in picioare.

Mi-a placut tare mult, am intrat in universul personajelor, am ras zgomotos pe alocuri, chiar daca tema povestii nu este una amuzanta, ci chiar tragica.

Actorii au interpretat minunat, aplauze prelungite primind Alexandrina Halic, pentru o interpretare superba a unei batrane usor senile, Ileana Olteanu, care mi-a acordat recent un interviu si care interpretat impecabil rolul prostituatei Naomi, precum evident si Virginia Mirea, in rolul central.

Insa toti actorii au interpretat roluri expresive, inclusiv Silviu Biris, cu care lucrez la un interviu pe care il veti putea citi in curand pe CityFemme.com!

Va las mai jos mai multe detalii despre NOII INFRACTORI, cu invitatia de a petrece o seara la teatru – cu siguranta nu veti regreta! 🙂

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti anunţă primele reprezentaţii ale spectacolului NOII INFRACTORI de Edna Mazia, traducerea Etgard Bitel, regia Ion Caramitru.

Apreciată de renumita publicaţie Haaretz Magazine ca „prima doamnă a teatrului israelian”, Edna Mazia s-a remarcat mai întâi ca scenarist, apoi ca dramaturg şi regizor de teatru, a urmat studii de filosofie şi de teatru, iar cariera i-a fost încununată de recunoaşterea publicului şi de cea a criticii de specialitate.

Dintre numeroasele ei piese de teatru, cele care s-au bucurat de o deosebită apreciere au fost „Povestea unei familii” – răsplătită, în 1997, cu Premiul Meir Margalit (după numele unui faimos actor israelian din secolul al XX-lea) şi cu Premiul Lea Goldberg, ca numai după doi ani, pentru „Rebelii”, scriitoarea să fie declarată Dramaturgul anului 1998-1999, recunoaştere dublată de un nou Premiu Meir Margalit. În România, cea mai cunoscută montare a unei piese de Edna Mazia este cea din 2011, “Jocuri în curtea din spate”, examenul de debut al regizorului Bobi Pricop, preluat de Teatrul Act.

Cu Noii infractori, autoarea, care a fost şi regizor pentru această piesă jucată cu mult succes de Teatrul Cameri din Israel, ne oferă o comedie de frapantă actualitate, balansând între râs şi lacrimă, despre o familie care speră să-şi regăsească bunăstarea pierdută. Este o poveste cu tâlc despre tentaţia banului, câştiguri facile pe căi nu tocmai ortodoxe, riscante manevre de supravieţuire şi apăsătoarea rutină a grijilor casnice.

O comedie amară, rezervată exclusiv adulţilor, cu partituri generoase şi actori extraordinari – îndrumaţi cu fineţe psihologică de Ion Caramitru– regizorul, vă oferă prilejul întâlnirii cu o distribuţie de cinci stele pe scena mare a Naţionalului bucureştean.

Savuroasele situaţii şi personajele ce le declanşează sunt aduse în scenă de actorii: Virginia Mirea – invitată să se alăture trupei TNB odată cu acest rol, Alexandrina Halic, Andrei Finţi, Silviu Biriş, Afrodita Androne, Teodora Mareş, Ileana Olteanu, Aylin Cadîr/Diana Sar, Cosmina Olariu, George Piştereanu, Daniel Badale, Mihai Verbiţchi, Alexandru Hasnaş. În alte roluri: Viorel Florea, Alexandru Popescu, Nicoleta Tase, Aris Bănuţoiu.

Primitoarea casă a unei familii cândva înstărite este creaţia scenografică a Florilenei Popescu Fărcăşanu– ca şi costumele spectacolului, puse în valoare de jocul de lumini al lighting designerului Chris Jaeger, de coregrafia lui Florin Fieroiu,precum şi de aranjamentul muzical îngrijit de Călin Ţopa.

Veți râde cu lacrimi la provocările cărora le fac față „noii infractori”…

Umorul și înțelepciunea unei familii oneste din zilele noastre vă vor convinge că merită să înfrunți soarta chiar dacă ajungi jucăria ei, chiar dacă lumea întreagă a luat-o razna și …chiar dacă „totul nu e decât …un mare bordel”!!!

Aşadar îndrăzniți şi fiți bineveniți în generoasa casă a unei familii respectabile, unde înflorește o afacere cu dichis…!

Premiera oficială a spectacolului a avut joi, 7 martie, la ora 19.30, în prezența autoarei. Durata spectacolului este de 2 ore 50 minute, cu o pauză.

Postari similare

One Reply to “NOII INFRACTORI – o comedie de actualitate pe scena mare a TNB”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *