Narcos – un serial care-l pune in prim-plan pe Pablo Escobar

Ati auzit cu siguranta de Pablo Escobar, celebrul traficant de droguri din Columbia. Acesta a ajuns la un moment dat sa fie cel de-al saptelea cel mai bogat om din lume si a fost ucis de catre politie dupa ani intregi de cautari si misiuni esuate, in care Pablo era tot timpul cu un pas inainte fortelor de ordine.

Astfel, Narcos, un serial marca Netfix care a aparut deja de cativa ani spune povestea acestui traficant de droguri columbian care a fost vanat si de DEA, brigada antidrog a Statelor Unite, de politia columbiana, precum si de rivalii sai.

Insa il umanizeaza, il pune in tot contextul istoric si politic, in relatia cu prietenii, cu familia, dar mai ales cu dusmanii. Desi portretizat ca un familist convins si iubitor cu sotia, mama si cei doi copii, Pablo este un adevarat monstru atunci cand vine vorba de a-si ataca si distruge dusmanii. Fie ca vorbim de rivalii din cartelurile de droguri, de politie sau de oameni care l-au tradat – Pablo se va arata necrutator.

Daca nu ar fi fost si ambitia lui politica – aceea de a ajunge presedintele tarii – probabil lucrurile nu ar fi fost chiar asa, nu ar fi ajuns unul dintre cei mai vanati oameni din lume.

Am vazut pana in acest moment primele doua sezoane (din trei), a cate 10 episoade fiecare. De fapt, asa mi-am inceput anul – a fost primul serial la care am inceput sa ne uitam chiar in ziua de 1 ianuarie si ne-a captivat imediat.

Uneori am fost curiosi sa vedem daca lucrurile din serialul Narcos au fost la fel si in viata reala, asa ca am apelat la google si wikipedia in timpul serialului, pentru a ne satisface curiozitatea.

Adevarul e ca in acei ani s-a putut. S-a putut mitui absolut oricine (sau daca nu a mers sa fie mituit, atunci a fost amenintat sau ucis), s-a putut transporta cantitati inimaginabile de droguri in zeci si zeci de moduri (de la inghitirea pachetelelor pana la ascunderea lor in haine, iar mai tarziu cu avioane special destinate acestui scop). Iar Miami, orasul in care ajungeau toate aceste droguri – a fost doritor de senzatia de euforie a acestora si dispus sa plateasca pretul.

Acum imi place sa cred ca nu se mai poate asa ceva, cel putin nu la aceasta scara. Imi place sa cred ca sistemele informatice, faptul ca totul poate fi inregistrat si descoperit, indiferent cat de mult crezi tu ca te-ai ascuns sa ii mai retina pe traficantii de droguri sau de orice altceva.

Voi ati urmarit Narcos? Cum vi s-a parut? Ce alte seriale ne mai recomandati?

Pentru alte recomandari de filme puteti citi mai multe in sectiunea Filme CityFemme

Sursa foto:  nme.com

Postari similare

One Reply to “Narcos – un serial care-l pune in prim-plan pe Pablo Escobar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *