Recomandare lectura: Misterul regelui. Despre scris de Stephen King

Sunt ani buni de zile de cand imi doresc sa scriu o carte. De fapt, am inceput vreo doua pana acum, dar la un moment dat m-am blocat si nu am stiut cum sa ies din impasul respectiv. Asa ca m-am gandit ca Misterul regelui. Despre scris a lui Stephen King m-ar putea ajuta sa aflu raspunsurile la intrebarile legate de scris pe care le am.

Cartea poate fi citita cu usurinta si de persoanele care nu au nicio legatura sau nicio pasiune pentru scris, pentru ca este structurata frumos, ca o poveste. 

In prima parte, CV, Stephen King, unul dintre cei mai prolifici si cei mai bine vanduti autori americani, ne povesteste despre copilaria si tineretea lui, despre familia lui, despre intamplarile care l-au marcat, despre saracie, lipsuri, problemele cu alcoolul, despre cum si-a cunoscut sotia si o multime de alte intamplari.

Astfel, in aceasta parte cu profund caracter biografic ajungem sa-l cunoastem ca persoana, nu doar ca autor si sa intelegem de unde a avut inspiratia pentru unele din scrierile sale.

Urmeaza apoi capitolele Ce este scrisul, Trusa cu scule, Despre scris, unde usor-usor suntem introdusi in tainele scrisului, cu o scurta trecere prin importanta gramaticii, de ce trebuie sa citim si noi la randul nostru, cat timp ar trebui sa alocam acestei activitati etc. 

In plus, ne povesteste despre importanta Cititorului Ideal, care in cazul lui este chiar sotia sa, Tabitha. Lectura a fost una placuta, cursiva. Din pacate insa n-am descoperit nicio solutie-minune (nici nu ma asteptam sa fie una) la a scrie.

Insa am vazut cata munca presupune actiunea de a scrie (si de a rescrie) chiar si in cazul unui scriitor de succes, asa cum este Stephen King.

Combinatie fascinanta de autobiografie si eseu, Misterul regelui. Despre scris este o calatorie foarte personala printre cartile si filmele care l-au inspirat pe extraordinarul scriitor Stephen King, o incursiune in metodele lui de lucru, care ii va inspira fara indoiala pe scriitorii aspiranti din lumea intreaga.“  –  Publishing News

Puteti gasi gasi Misterul regelui. Despre scris a lui Stephen King pe site-ul editurii Nemira, insa va recomand si romanele lui, printre care celebrul Carrie, primul sau roman, precum si IT, care s-a bucurat recent de o re-ecranizare.

Pentru alte recomandari de lectura puteti citi mai multe in sectiunea Carti CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

2 Replies to “Recomandare lectura: Misterul regelui. Despre scris de Stephen King”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *