Hai sa dam “Mana cu Mana”…

Eram destul de mica atunci cand am constientizat ca nu am talent la desen sau pictura, insa asta nu m-a impiedicat sa mazgalesc caiete intregi si sute de foi cu tot felul de desene pe care cu imaginatia mea de copil le vedeam clar in minte. Imi amintesc ca destul de des luam o coala de hartie, faceam conturul mainii drepte cu un pix pe foaie (eu sunt stangace, deci are logica ce zic 🙂 ), iar apoi umpleam desenul respectiv – il faceam copac, il faceam soldatei, il faceam si mana uneori, cu unghii colorate, cu bratari etc.

Si cand am auzit de campania Mana cu Mana si despre ceea ce reprezinta ea – fix acea imagine a mainii mele de copil mi-a venit in minte. Haideti sa va povestesc si de ce. Pentru ca este o campanie menita sa ajute copiii din centrele de plasament, care sunt niste copii frumosi, isteti si dornici de afectiune, care au doar nevoie de putin ajutor.

Cu ajutorul acestei campanii se strang fonduri pentru a realiza activitati pentru copii in comunitate, pentru a-i integra din punct de vedere social si pentru a ne face si pe noi sa-i vedem nu ca pe o statistica trista, ci ca pe copii adevarati, cu vise, cu dorinte, cu talente.

Pentru campania Mana cu Mana, fotograful Horia Manolache (un fotograf cu experienta in proiecte sociale artistice), impreuna cu artistul grafic Gabi Toma au realizat o serie de fotografii ilustrate pline de sens – sunt fotografiate manutele micutilor din centrele de plasament, iar langa ele sunt ilustrate citate ce exprima dorintele acestora, opiniile lor despre viata, familie si societate si multe altele.

Am numarat nu mai putin de 17 fotografii ilustrate impresionante si am petrecut minute bune sa le citesc pe fiecare in parte. Am regasit in destul de multe dorinta celor mici de a zbura – ceea ce nu ma mira, cred ca toti ne doream sa putem zbura atunci cand eram mici. Cativa isi doresc sa ajunga doctori, profesori sau chiar antrenori de fotbal. 🙂

Toate m-au impresionat, insa cel mai mult mi-a placut imaginea pe care am adaugat-o mai jos, pentru ca are elemente din toate lucrurile importante in viata: educatie, prietenie, familie, calatorii, vise – o gama intreaga de lucruri care arata complexitatea gandirii acestor copii.

Si acum spuneti-mi, daca nu stiati ca sunt dintr-o casa de plasament – v-ati fi dat seama de asta din raspunsurile lor? (Exceptie fac cele in care vorbesc despre dorinta unei familii, unde mesajul “Cele mai frumoase zile sunt cand ma viziteaza cineva” mi se pare pur si simplu sfasietor.)

Sursa imagine: http://manacumana.ro/

Postari similare

One Reply to “Hai sa dam “Mana cu Mana”…”


  1. Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/r46492city/public_html/wp-content/plugins/dofollow-case-by-case/dofollow-case-by-case.php on line 557
    Dincolo de nori says:

    Mână cu Mână-o campanie care nu are cum să nu te impresioneze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *