9 lucruri de zi cu zi pe care le facem gresit

Lucrurile pe care le facem zi de zi sunt de obicei destul de plictisitoare, nu-i asa? Suntem atat de obisnuite cu atat de multe activitati pe care le facem in programul nostru zilnic, incat aproape niciodata nu ne oprim sa ne intrebam daca facem lucrurile in mod corect sau daca le putem face mai bine. Asa ca am cautat niste activitati pe care le putem imbunatati si vi le propunem mai jos.

9 lucruri de zi cu zi pe care le facem gresit

1.Folosim prea mult sapun atunci cand facem dus

Daca folosim prea mult sapun, acest lucru poate duce la uscarea pielii. Incercati sa folositi cantitatea minima necesara si doar in zonele in care este nevoie (zonele in care transpiram excesiv). Pentru restul corpului – apa cu clabuc care aluneca de-a lungul corpului este suficienta.

2. Munca fara pauze de odihna

Te simti mai productiva decat oricand, asa ca decizi sa faci un sprint in activitatea ta si nici nu te mai gandesti la pauze. Pe termen lung, aceasta practica nu este una buna, deoarece avem nevoie de pauze pentru a ne reface energia si pentru a veni cu idei noi.

3. Raspundem la mesajele sefului in afara orelor de munca

Este important sa stabilim granite intre munca si viata personala. Desi este foarte bine sa ne aratam interesati de munca si sa ne ajutam colegii pe task-uri punctuale, nu ar trebui sa trecem in extrema cealalta si sa fim omul la care seful apeleaza in weekend, de sarbatori sau in concediu.

4. Adaugam ulei in apa in care fierb pastele
Desi este o tehnica pe care o stim cel mai probabil de la parintii sau bunicii nostri, faptul ca adaugam ulei in apa in care fierb pastele este doar un mit. Pentru ca pastele sa se gateasca perfect este nevoie doar sa respectam cantitatea de apa mentionata pe ambalaj. In plus, daca adaugam ulei vom impiedica sosul sa intre in paste asa cum trebuie.

5. Ne stergem mainile cu servetele de hartie

Nu cred ca ne-am pus vreodata problema cat de multi copaci ucidem prin comportamentul nostru. Nu zice nimeni sa nu le mai folosim deloc, insa putem cel putin sa ne scuturam mainile inainte de a le sterge, astfel vom avea nevoie de mai putine servetele.

6. Respiram superficial

Oxigenarea corespunzatoare are efecte pozitive asupra sistemului nervos, ajuta la scaderea tensiunii, reduce inflamatiile si durerea. In plus, ne poate ajuta sa ne stapanim emotiile in conditii de stres.

7. Perierea dintilor doar in directie orizontala

Daca ne periem dintii doar in directie orizontala si nu folosim ata dentara – atunci comitem o mare greseala. Perierea corespunzatoarea a danturii implica miscari verticale scurte, de la gingie catre capatul dintilor. Periajul ar trebui sa dureze intre 2 si 3 minute si ar trebui realizat atat dimineata, cat si seara.

8. Facem exercitii sportive fara a ne incalzi corespunzator
Exercitiile incepute prea brusc, fara o incalzire prealabila, pot fi foarte daunatoare pentru corp. Trebuie sa pornim usor si sa crestem in intensitate, iar la final trebuie sa avem grija sa facem exercitiile de stretching, pentru a evita durerile de dupa.
9. Lasam pungile de chipsuri deschise

Stim, am trecut brusc de la sport la chipsuri, insa si aceasta este o eroare comuna pe care o facem frecvent. Pentru a pastra chipsurile crocante mai mult timp dupa ce am deschis punga este necesar sa o inchidem bine. Putem folosi atat un clestisor special, un elastic, cat si un banal cleste de rufe.

Voi ce alte lucruri mai aveti de adaugat pe lista?

Sursa foto: www.pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *