7 greseli majore pe care le faceti atunci cand calcati rufe

Desi am auzit ca exista persoane care se relaxeaza atunci cand calca rufe, trebuie sa recunoastem ca noua nu ne place deloc acest procedeu si ca incercam sa calcam cat mai rar cu putinta. Asa ca desi nu suntem experte in domeniu, va sugeram o lista de trucuri care va pot ajuta sa evitati niste erori comune in calcatul rufelor si care va pot face viata mai usoara.

1. Calcati tesaturi prea uscate

Nu evitati sa folositi pulverizatorul sau functia de aburi atunci cand calcati rufe. Astfel tesatura se inmoaie, iar incretiturile dispar. Nici cele mai incapatanate tesaturi nu pot rezista in fata aburului masinii de calcat.

2. Lasarea materialelor delicate la final

Fierului de calcat ii ia mai mult timp sa se raceasca decat sa se incalzeasca, de aceea ar trebui sa incepeti cu materialele care necesita cea mai mica temperatura, cum ar fi poliesterul si matasea. Continuati cu hainele din bumbac si lenjeria de pat. Daca faceti invers riscati sa topiti tesaturile delicate.

3. Nu alegeti temperatura potrivita

Daca imbracamintea este facuta dintr-un amestec de mai multe materiale, selectati temperatura pentru tesatura mai delicata (temperatura cea mai mica). Va va ajuta sa pastrati imbracamintea in stare buna un timp indelungat.

4. Nu folositi apa de la robinet

Fiarele de calcat din ziua de astazi pot folosi mai bine apa de la robinet decat modelele mai vechi. Daca apa din zona dvs. nu este extrem de dura, nu exista nici un motiv sa folositi apa distilata. Pentru zonele cu apa de robinet foarte dura – puteti face un amestec de apa de la robinet cu apa distilata (jumatate – jumatate).

5. Nu va curatati fierul

Fibrele topite pot ramane lipicioase pe talpa fierul de calcat si pot mai apoi sa strice si sa pateze alte tesaturi. Curatati usor talpa fierului cu o pasta de praf de copt atunci cand este rece, cu grija sa nu o zgariati.

6. Depozitati fierul cu apa in el

Ar trebui sa goliti intotdeauna rezervorul de apa al fierului inainte de a-l depozita, mai ales daca il asezati pe talpa. Acest lucru va impiedica apa sa deterioreze partile interne sau sa se scurga si sa decoloreze talpa.

7. Nu schimbati masa de calcat

Pentru rezultate impecabile, ar trebui sa inlocuiti o data la cativa ani masa de calcat sau cel putin husa protectoare.

Va las acum, trebuie sa ma apuc de calcat niste rufe…

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *