Iluminatul locuintei – de la util la decorativ e doar un singur pas

Saptamana trecuta am primit o notificare de la compania de electricitate ca trebuie reinnoit contractul de furnizare de energie electrica. Si am avut o scurta clipa in care m-am gandit cum ar fi sa uit sa-l trimit, sa se rezilieze contractul si sa raman pe intuneric.

Si sincer – perspectiva m-a facut sa ma tem – nici nu-mi mai pot imagina o lume fara electricitate si fara beneficiile aduse de aceasta. Cel mai important si primul beneficiu al electricitatii cred ca a fost iluminatul.

Din fericire, in ziua de astazi pana si iluminatul a trecut la un nou nivel – pe langa aspectul functional, putem sa ii gasim si un aspect ornamental. Si cum alfel daca nu prin niste becuri frumoase de tot? Am descoperit niste becuri vintage care arata tare bine si ne duc cu gandul la primele becuri realizate inainte de anii 1900.

Spre exemplu, acest bec vintage Edison poate fi folosit la orice fel de abajur. Parerea mea este ca trebuie un abajur neacoperit, pentru ca e pacat sa nu se vada forma becului sau filamentului incandescent. Se monteaza simplu, ca si becurile obisnuite, la orice fasung de tip E27, iar diametrul globului este de 60 de milimetri. Mie imi place tare mult atat forma lui iesita din comun, cat si filamentul.

Are si o caldura placuta, linistitoare, si mi se pare perfect de pus in spatiile de relaxare – in sufragerie sau in dormitor. In plus, acum parca apreciem mai mult conceptul de vintage – mobilierul acela mostenit de la bunici, rochia aceea a mamei, bijuteriile acelea mostenire de familie. De ce n-ar putea intra si iluminatul in aceeasi categorie? Eu cred ca se poate cu becurile Edison, care au un farmec special si dau o nota de eleganta incaperii in care se afla.

Sursa foto: site-ul SavElectro

Postari similare

One Reply to “Iluminatul locuintei – de la util la decorativ e doar un singur pas”

  1. Chiar un iluminat bun si corect cu totii ar trebui sa avem. Am vazut tot felul de improvizatii pe la prieteni si nu-i ok. Eu stau impreuna cu logodnicul meu intr-o garsoniera incapatoare, insa avem peste tot becuri smart si intrerupatoare cu touch, pentru a fi in tendinte si a ramane la moda
    Ne bucuram de o lumina clara, care nu oboseste ochiul si nu creaza dureri de cap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *