Care sunt posibilele semnale care anunta cancerul

Cancerul, acest dusman nevazut al sanatatii, este dificil sa fie descoperit in lipsa unor examene si analize de specialitate. Daca reusiti sa il diagnosticati din vreme, aveti toate sansele sa combatati nemiloasa boala si sa va redresati sanatatea.

Desi simptomele sale nu sunt vizibile decat in stadii avansate ale bolii, exista anumite indicii ce va pot trimite rapid in cabinetul unui medic.

O pierdere rapida si nejustificata in greutate

Daca nu ati urmat o dieta speciala, dar slabiti intr-un ritm alarmant si nici nu aveti pofta de mancare, este indicat sa va consultati cu medicul dumneavoastra curent. Pierderea nejustificata in greutate poate fi asociata cu un cancer de colon.

Sangerari la nivelul rectului

Nu intotdeauna sangerarile de acest tip sunt indicii ale cancerului de colon (poate fi vorba si de hemoroizi), dar o consultatie de specialitate va inlatura orice dubiu.

Dureri abdominale

Daca va numarati printre femeile ce sufera de dureri constante in zona inferioara a abdomenului, nu este deloc de neglijat aceasta problema. O vizita la ginecolog poate stabili daca este vorba de chisturi ovariene sau nu.

Ganglioni mariti sub axila

Chiar daca este vorba de un ganglion nedureros, nu evitati sa mergeti la un consult medical.

Dificultati la inghitirea bolului alimentar

Daca aveti dureri la inghitirea alimentelor pe o perioada lunga de timp, nu treceti cu vederea aceste simptome. Poate fi vorba de un cancer de esofag sau un cancer pulmonar.

Tuse cronica

Daca suferiti de o tuse cronica, o bronsita recurenta sau dureri toracice, toate aceste simptome pot indica diverse tipuri de cancer, precum cel pulmonar sau diverse maladii ale sangelui (Ex: leucemie).

Aparitia inexplicabila a vanatailor pe corp

Daca remarcati diverse echimoze pe corp, acestea sunt indiciile unei perturbari ale functionarii globulelor rosii, adesea asociata cu leucemia. Nu ignorati deci semnele!

Lista prezentata mai sus nu este una exhaustiva, asa ca cel mai bine este va faceti periodic toate analizele, intrucat se stie ca preventia este intotdeauna cel mai bun mijloc de a lupta cu boala.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *