Concurs City Femme & Editura Litera – Cartea “Privighetoarea” de Kristin Hannah

Stiti imaginile alea idilice cu o fata intr-o canapea confortabila, cu o cana cu ceva fierbinte (ceai, ciocolata calda, cafea) langa ea, invelita cu un pled calduros, eventual langa o fereastra mare prin care se vede cum ninge afara? Ce lipseste din acest peisaj ca totul sa fie perfect? Exact, o carte buna!

Asa ca cei de la Editura Litera ne ajuta sa transformam aceasta imagine intr-una reala pentru doua cititoare, daca participa la concursul nostru de pe pagina de facebook pana la finalul lunii ianuarie.

Puteti castiga unul dintre cele doua exempare ale cartii “Privighetoarea” scrisa de Kristin Hannah, roman care a fost vandut deja in peste 2 milioane de exemplare.

Acțiunea romanului se plasează în Franța anului 1939, în liniștitul orășel Carriveau, unde Vianne Mauriac își ia rămas-bun de la soțul ei, Antoine, întrucât acesta pleacă pe front. Ea nu crede că naziștii vor invada Franța… și totuși, soldații își fac apariția, mărșăluind în număr mare, în convoaie de camioane și tancuri, în avioane care înnegresc văzduhul și bombardează ținuturile locuite de oameni nevinovați. Când un căpitan neamț își stabilește cartierul general în casa lui Vianne, ea și fiica sa au două opțiuni: fie să locuiască sub același acoperiș cu dușmanul, fie să piardă totul. Fără hrană și bani, deznădăjduită în timp ce pericolul pândește după fiecare colț, tot mai amenințător, Vianne e silită să facă alegeri imposibil de îndurat pentru a-și ține familia în viață.

Sora sa, Isabelle, este o puștoaică rebelă de optsprezece ani, aflată în căutarea unui țel în viață cu toată pasiunea necugetată specifică tinereții. Pe când mii de parizieni se retrag din capitală, trecând prin ororile războiului, ea îl întâlnește pe Gaëtan, un partizan care crede că Franța poate lupta cu naziștii, și se îndrăgostește nebunește de el. Dar când el o trădează, Isabelle se alătură Rezistenței fără a se uita în urmă, și, riscându-și viața zilnic, o salvează pe a altora.

Kristin Hannah este o scriitoare americana nascuta in California in 1960. Aceasta a absolvit Facultatea de Drept in Washington si a practicat avocatura in Seattle inainte de a se dedica complet scrisului. A castigat multiple premii, printre care National Reader’s Choice award, iar printre romanele sale se numara “Caderea ingerului”, “Dincolo de tacere”, “Intoarcerea acasa”, “Regasire”, “In numele dragostei” si “A doua sansa”.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *