Casa noua pentru 56 de copii defavorizati

In satul Oneaga din Botosani, preotul Stefan Musteata doreste sa asigure o casa si o scoala unei comunitati formate din 56 de suflete salvate de la avort, parasite de parinti sau ramase orfane.

Proiectul face parte dintr-un program social mai amplu de salvarea a copiilor, intitulat “Impreuna pentru viata” initiat de Fundatia Nektarios si se doreste strangerea de fonduri pentru ridicarea Asezamantului Social-Educational “Sfantul Efrem cel Nou” din satul Oneaga (comuna Cristesti, judetul Botosani).

Centrul va avea o suprafata construita de 1.400 mp si va gazdui o gradinita cu programul normal, o biblioteca universala cu acces liber, un centru de zi, un atelier de practica profesionala pentru tineri si un centru de promovare si consultanta in domeniul agricol. Pana acum s-au construit subsolul, parterul, etajele 1 si 2, insa pentru finalizarea intregului asezamant se estimeaza un cost de 200.000 de Euro.

Odata construit, centrul nu necesita fonduri suplimentare pentru functionare, deoarece preotul Stefan a implementat deja un plan pentru autosustinerea economica a asezamantului: infiintarea unei ferme agricole, patru sere, patru depozite (8.000 mp), un atelier mestesugaresc universal, crescatorie de pasari, prisaca, o plantatie de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc. De asemenea, va fi construit un centru de informare turistica si o tabara de recreere pentru activitati cultural-educative, schimburi de experienta, simpozioane, tabere de lucru si voluntariat.

Le multumim oamenilor cu suflet care ne-au fost alaturi in acest demers, atat cu materiale de constructii, financiar, chiar si cu un cuvant bun. Am facute progrese foarte mari fata de anul trecut si ne apropiem usor-usor de finalizarea intregii lucrari”, declara preotul Musteata Stefanel Radu, presedintele Fundatiei Nektarios.

Cei care doresc sa ajute la construirea asezamantului pot accesa acest link.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *