Ne plangem adesea ca mancarea este prea scumpa, dar, paradoxal, risipa este una dintre cele mai des intalnite probleme in sanul fiecarei familii.
Iata ce ar trebui sa facem concret pentru a conserva cat mai mult timp unele alimente si, deopotriva, a diminua risipa alimentara.
- Bananele – se infasoara codita acestora in film alimentar si se lasa intr-o fructiera la temperatura mediului ambiant (nu in frigider!); fiind protejate cozile, se evita contactul cu aerul si fructele se conserva in acest mod un timp indelungat.
- Usturoiul/ ceapa – se pastreaza foarte bine in pungi de hartie gaurite (care sa permita o buna aerisire), la temperatura camerei; la fel de bine se pot pastra si in vase de lut.
- Branzeturile – se pastreaza foarte bine infasurate in hartie de copt sau in recipiente special concepute pentru ele.
- Merele – daca nu dispuneti de o pivnita, pastrati merele in camara intr-un vas de lut sau intr-o ladita de lemn. Nu se recomanda pastrarea acestor fructe la frigider decat pentru o perioada scurta de timp.
- Painea – se pastreaza proaspata la congelator, infoliata in prealabil in hartie de copt.
- Tortul – punem pariu ca nu stiati trucul asta? Pentru ca un tort sa nu se usuce, se pun fixeaza felii de paine in zonele in care a fost portionat desertul. Feliile de paine se vor prinde cu scobitori. Buna idee, nu?
- Mierea – este un aliment ce se pastreaza cu usurinta in camara, asta cu conditia ca mierea sa fie naturala si sa fie pastrata intr-un recipient de sticla (nu plastic!).