Sfaturi de top pentru a pastra proaspete alimentele timp indelungat

Ne plangem adesea ca mancarea este prea scumpa, dar, paradoxal, risipa este una dintre cele mai des intalnite probleme in sanul fiecarei familii.

Iata ce ar trebui sa facem concret pentru a conserva cat mai mult timp unele alimente si, deopotriva, a diminua risipa alimentara.

  1. Bananele – se infasoara codita acestora in film alimentar si se lasa intr-o fructiera la temperatura mediului ambiant (nu in frigider!); fiind protejate cozile, se evita contactul cu aerul si fructele se conserva in acest mod un timp indelungat.
  2. Usturoiul/ ceapa – se pastreaza foarte bine in pungi de hartie gaurite (care sa permita o buna aerisire), la temperatura camerei; la fel de bine se pot pastra si in vase de lut.
  3. Branzeturile – se pastreaza foarte bine infasurate in hartie de copt sau in recipiente special concepute pentru ele.
  4. Merele – daca nu dispuneti de o pivnita, pastrati merele in camara intr-un vas de lut sau intr-o ladita de lemn. Nu se recomanda pastrarea acestor fructe la frigider decat pentru o perioada scurta de timp.
  5. Painea – se pastreaza proaspata la congelator, infoliata in prealabil in hartie de copt.
  6. Tortul – punem pariu ca nu stiati trucul asta? Pentru ca un tort sa nu se usuce, se pun fixeaza felii de paine in zonele in care a fost portionat desertul. Feliile de paine se vor prinde cu scobitori. Buna idee, nu?
  7. Mierea – este un aliment ce se pastreaza cu usurinta in camara, asta cu conditia ca mierea sa fie naturala si sa fie pastrata intr-un recipient de sticla (nu plastic!).

 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *