Top sase lucruri despre Halloween pe care ar trebui sa le stii

Cu mai putin de doua saptamani pana la Halloween, ne-am propus sa va reamintim cateva lucruri despre aceasta sarbatoare iubita atat de cei mici, cat si de cei mari.

  1. Halloween este o sarbatoare americana de origine celtica, raspandita incepand cu secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite.
  2. Cu aceasta ocazie, oamenii puneau tacamuri si farfurii la masa pentru cei decedati, lasau dulciuri pe treptele casei si pe marginea drumului si aprindeau lumanari pentru a-i ajuta pe cei dragi sa-si gaseasca drumul inapoi spre lumea spiritelor.
  3. Dovleacul sculptat reprezinta Lanterna lui Jack. Legenda spune ca irlandezul Jack era un fierar istet si cam betiv care a reusit sa-l pacaleasca de cateva ori pe diavol, care ii voia sufletul. Dupa moarte, pentru ca avea destule pacate, nu a ajuns in rai, dar nici diavolul nu a mai vrut sa-l ia, asa ca sufletul lui a ramas de-a pururi ratacitor, avand doar un nap cu un taciune in el ca sa ii lumineze drumul. Dupa o perioada de foamete oamenii au inceput sa foloseasca dovleci, pentru ca acestia erau mai accesibili.
  4. Copiii se mascheaza in vrajitori / mumii sau alte personaje infricosatoare si merg la casele oamenilor in cautare de dulciuri, sub formula „Trick or treat?”.
  5. Un joc frecvent practicat in aceasta perioada este dunking sau apple bobbing –mai exact culegerea cu dintii a merelor care plutesc intr-un vas cu apa. Desi initial jocul era destinat pentru tinerele care voiau sa se casatoreasca pana de Halloween-ul urmator – prima fata care prindea marul cu dintii era prima care urma sa paseasca spre altar – in timp si-a pierdut aceasta semnificatie si poate fi jucat de oricine, indiferent de varsta, sex sau stare civila.
  6. Mancarurile preferate sunt caramelele, merele glazurate, semintele de dovleac si placinta de dovleac.

Sursa poza: Pixabay

Postari similare

3 Replies to “Top sase lucruri despre Halloween pe care ar trebui sa le stii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *