Tu cata matematica mai stii?

Mi-a aparut ieri pe pagina de Facebook o reclama targetata de cei de la KFC, in care trebuia sa rezolvi niste probleme de matematica. Mi s-a parut ciudat ca mi-a aparut campania fix in ultima ei zi, cand practic nu mai puteam sa fac mare lucru, insa asta e o alta discutie. 🙂

In caz ca voi n-ati vazut-o sau nu stiti spre ce era vorba, campania se numeste KFC StudyCoin si ofera StudyCoins, adica o moneda virtuala, care poate fi preschimbata in produse sau in reduceri la restaurantele KFC.

Pana aici – toate bune si frumoase. Insa pentru a obtine acesti bani… trebuie sa rezolvi probleme de matematica. Din cate am vazut / inteles eu, se adreseaza elevilor care termina liceul anul acesta (pentru ca trebuie sa ai minim 16 ani pentru a participa la campanie), iar exercitiile sunt dificile si sunt in genul celor de examen.

Am fost curioasa sa vad daca-mi mai amintesc sa rezolv din probleme, insa… surpriza (sau nu prea), dar nu mai stiu. 🙂

Ma uitam la integrale, la ecuatiile de gradul al treilea, la limite, la derivate – ca la o limba straina. Si poate nu ar fi asa tragic daca nu as fi absolvit un liceu cu profil mate-info, daca nu as fi luat peste 9 la bac la matematica (si am facut M1!!), dar realizez ca dupa ceva mai bine de un deceniu nu mai stiu mare lucru din ce am invatat atunci. Nu mai stiu nici cum se calculeaza factorialul, cum se aduna sau se inmultesc matricile, nu mai stiu alte teoreme in afara de cea a lui Pitagora, iar de geometria in spatiu nici nu mai vorbesc.

Pentru ca desi le-am invatat, inteles si aplicat teoretic la vremea respectiva in scoala, nu le-am folosit mai tarziu deloc – am facut o facultate de jurnalism, un master in comunicare, iar singura relatie cu matematica pe care am mai avut-o de atunci a fost cum sa-mi calculez banii sa-mi ajunga de pe o luna pe alta. 🙂

Nu regret nici ca am invatat atat de multe notiuni teoretice in liceu, pentru ca din liceu mi-au ramas de fapt alte lucruri – prieteni, motivatia de a excela, spiritul de competitie onest, respectul fata de profesori.

Tu cata matematica iti mai amintesti?

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *