Beneficii si utilizari ale uleiului esential de trandafiri

Una dintre cele mai iubite flori din lume, trandafirul aduce pe langa parfumul sau deosebit si o multime de beneficii pentru sanatate.

Uleiul esential de trandafir, unul dintre produsele obtinute din aceasta minunata floare, se bucura, printre altele, de proprietati antiseptice, antidepresive si afrodisiace. Haideti insa sa descoperim impreuna de ce ar trebui sa profitam mai mult de acest ulei!

  • Este un antiseptic extrem de eficient 

Uleiul esential de trandafiri lupta impotriva infectiilor si poate inlocui cu succes orice alt unguent din comert atunci cand vine vorba de a dezinfecta o rana/ cicatrice. In plus miroase atat de placut!

  • Diminueaza anxietatea si lupta impotriva stresului

Uleiul esential de trandafiri este calmant si are proprietati ce linistesc sistemul nervos. Dilueaza in apa cateva picaturi de ulei esential de trandafiri intr-un recipient pe care il pastrezi in camera in care dormi.

  • Are proprietati anti-virale

Uleiul esential de trandafiri este recomandat in perioada rece, intrucat previne raceala si alte infectii virale, specifice iernii.

  • Are proprietati laxative

Diluat, uleiul esential de trandafiri are proprietati laxative; acest produs aduce beneficii sistemului digestiv, in general.

  • Diminueaza acneea

Tamponeaza zonele afectate de acnee cu ulei esential de trandafiri si rezultatele nu vor intarzia sa apara!

  • Reduce simptomele specifice menopauzei

Femeile aflate la menopauza se pot bucura de proprietatile calmante ale uleiului de trandafir, masand zona abdomenului cu acest produs.

Sursa foto: www.pexels.com

 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *