Insidious: The Red Door

Desi in aceasta perioada filmele despre care a vorbit toata lumea au fost Barbie si Oppenheimer, filmul care era pe lista mea (si a sotului meu) inca de prin aprilie-mai, cand l-am vazut mentionat intr-un newsletter, este Insidious: The Red Door.

Aflat deja la partea a cincea, Insidious: The Red Door continua povestea dupa 9 ani de la evenimentele inspaimantatoare din partea a doua. Despre partea a patra a filmului, Insidious: The Last Key v-am povestit in 2018, atunci cand a aparut in cinema. Ne-am dat seama cu parere de rau ca nu prea mai stim mare lucru din filmele trecute – tinem minte povestea in mare, dar am uitat amanuntele. Asa ca in perioada urmatoare ne-am propus sa revedem intreaga serie.

Revenind la Insidious: The Red Door si la familia Lambert, filmul incepe cu o scena din trecut, cand toti din familie au decis ca pentru a ramane in siguranta, cel mai bine ar fi ca Josh si Dalton sa nu isi mai aminteasca ultimul an si intamplarile terifiante prin care au trecut.

Insa noua ani mai tarziu, relatia dintre tata si fiu este departe de a fi perfecta. Tatal profita de plecarea la facultatea de arte a tanarului pentru a face o incercare de apropiere, dar Dalton este prea afectat de trecut pentru a-l ierta.

Insa, printr-o intamplare, memoria incepe sa ii revina usor-usor lui Dalton, iar tatal sau este si el afectat de fantomele trecutului. Ii urmarim astfel in paralel pe cei doi, in timp ce fortele raului care salasluiesc in The Further devin tot mai puternice si mai vizibile.

Spre deosebire de partea a patra, care a avut doar cateva momente de suspans, in partea aceasta mi s-a parut ca au fost mai multe momente in care ti se putea face teama. (Cu toate acestea, Insidious: The Last Key ramane unul dintre cele mai vizionate filme horror, cu vanzari de 168 milioane de dolari la un buget de 10 milioane investit in realizarea filmului). Insa inceputul este prea greoi, dureaza destul de mult pana cand incepe actiunea, pana intram in atmosfera horror.

Ca si personaje, mi-a placut Sinclair Daniel, care-o interpreteaza pe Chris, colega de facultate a lui Dalton. Amuzanta, ingenioasa si hotarata sa-l ajute pe Dalton, Chris este o prezenta necesara pentru a prezenta o atmosfera realista a filmului.

Vor reusi Josh si Dalton sa scape inca o data din acest univers paralel si infricosator? Vor putea tine usa rosie inchisa? O sa va las pe voi sa descoperiti acest lucru.

Pentru alte recomandari de filme puteti vedea sectiunea Filme CityFemme.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *