Interviu Victoria Dicu, actrită TNB: Strălucirea unui actor vine din Talent

Sunt bucuroasă să vă anunț că Victoria Dicu, o actriță care debordează de energie și pe care o puteți descoperi în rândurile de mai jos a acceptat invitația mea de a răspunde la câteva întrebări, pentru ca voi să o puteţi cunoaște mai bine. Victoria este absolventa a Facultăţii de Arte din Galaţi, Secţia Actorie, promoţia 2006.

Iată astăzi un nou interviu realizat cu sprijinul TNB! 🙂 Lectură plăcută! 

 1.         Bună, în primul rând îți mulțumesc pentru că ai acceptat să răspunzi întrebărilor pentru CityFemme.com. Povestește-ne puțin despre începuturile tale – cum ai ales meseria de actor? 

Și eu mulțumesc! Cred ca dintotdeauna am avut flacăra asta acolo, undeva. 

 2.         Bănuiesc că sunt multe roluri pe care le-ai interpretat care îți sunt dragi. Care este însă personajul tău preferat?  

Toate îmi sunt dragi! Ultimul meu rol este Mimi din “Sarmale cu dragoste”. Proiect independent. Cu el am și câștigat primul meu premiu – premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului Internațional de Teatru “Comic 7B” Buzău. Sunt fericită și mândră!

din “Sarmale cu dragoste”, spectacol independent

 3.         Care crezi că sunt cele mai importante calități pentru un actor, ce anume nu trebuie să lipsească? 

ÎNCREDEREA ÎN SINE! Strălucirea unui actor vine din Talent – talentul e de Sus (oricum ar fi numit acest Sus), noi suntem doar Generatoare de Lumină – sau ar trebui să tindem spre acest lucru! Este împlinirea supremă a vieții.

 4.         Există cineva care te-a inspirat în carieră, ai un model / un mentor? 

Mentorul meu prim a fost Dan Chiriac – asistentul meu din facultate, apoi a venit cu toată bogăția dumneaei doamna Mi – Mirela Nicolau, însă cel mai mare și mai “cărnos” Mentor – Viața și experiența mea!

din “Toţi fiii mei”

 5.         Ce fel de roluri preferi? Există și tipuri de roluri pe care nu le-ai accepta sub nicio formă? 

Cele ce-mi sunt și vor fi menite! Îmi doresc Mița Baston și Aneta Duduleanu. Pentru primul aștept propuneri, pentru al doilea, ori vârsta, ori pe cineva cu mega-curaj. 🙂

 6.         Ce ți-ai dori să fi știut înainte de a intra în lumea actoriei? / Care este cea mai dificilă parte a meseriei de actor?  

Mi-aș fi dorit să știu că nu toate lucrurile sunt atât de corecte precum mi-am dorit, dar cum altfel aș fi putut afla? Am iubit și urât cu ardoare meseria asta! Acum am acceptat-o și mergem împreună, umăr lângă umăr! Ca în viață! Cea mai grea? Textul! 🙂 Când eram în liceu îl rugam pe tata să-mi desfacă logic textele la filosofie. Proful ne obliga să învățăm cuvânt cu cuvânt… Nu prea mai este timp pentru lectura trainică la masă. Ador să-mi învăț partiturile cu colegii lângă mine. Cred încă în echipă și parteneriat! 

din “Butoiul cu pulbere”

 7.         Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai găsit motivația de a merge mai departe?   

Da! M-am rugat, am căutat, m-am zbătut, am lenevit, m-am enervat, am protestat, am supărat, m-am supărat, apoi am întors oglinda spre mine, spre interiorul meu. Eram un bulgăre de lumină împrăștiat. Ca un puzzle. Și încet, încet am învățat să accept, să mă accept și să mă iubesc!

 8.         Ți s-a întamplat să te recunoască și să te oprească lumea pe stradă?

Da. E super mișto!

din “Bârfe, zvonuri şi minciuni

 9.       În afară spectacolelor, cum este omul Victoria? Care sunt pasiunile tale, cum îți petreci timpul liber? 

Energie! Ador plimbările în natură, călătoriile, florile, animalele. Prețuiesc timpul petrecut cu mine și cu soțul meu cu care îmi construiesc Cuibul. 

 10.       Ești pasionata de social media? Te putem găsi pe facebook, pe instagram și dacă da – cât timp dedici acestori medii?  

Facebookul îmi place mai mult decât Instagramul. Din fericire mi-am făcut program. Postez și la revedere. Igienă. Câteodată mă relaxează. E ca un ziar virtual în care întâlnesc oameni dragi, dar, ca și la tv, selecție la sânge. 

Prefer să citesc despre oameni care câștigă prin munca lor dreaptă, dar cele mai multe Inimi-Like le primesc ANIMALELE – sorry. 🙂

din “Obiceiuri necurate”, Teatrul Bulandra

Transmit “LMA” (la mulți ani) din tot sufletul – nu e prescurtat de lene, îmi place, e mai al meu. Nu-mi plac răutățile și bârfele. Mă tentează și pe mine, dar lucrez cu asta în cinstea sufletului meu! Apropo de Facebook – Tata a descoperit butonul “share” – un super gagiu – are 78 de ani și joacă cu Mama “Nu te supăra, frate!” – cel clasic, pe carton!

 11.       Cum este publicul consumator de teatru în ziua de astăzi? Ți se pare că s-a schimbat față de cel de la începutul carierei tale?  

Da, s-a schimbat! Dar totul e într-o lumină nouă – oamenii, spectacolele, metodele, interesele, punctele de vedere, eu, tu, noi, voi. Există educarea publicului, dar mai există și responsibilitatea alegerii, “să nu te duci (numai) la pomul lăudat cu sacul”! Eu aș îndemna spre construirea unei generații de platină! Avem cu ce! Să nu mai stăm fixați în trecut. Sau în eventualul viitor! Avem Prezentul!!! Așa cum este el – cu plusuri și minusuri! Să admirăm, să scoatem pălăria, să respectăm și mai ales să ne respectăm, dar să ne suflecăm mânecile și să reconstruim. O să ne trezim goi… din ce în ce mai goi…

fotografii din arhiva personala Victoria Dicu – sedinta foto pe scena Mica a Tnb

 12.       Ce altă meserie crezi că ți s-ar fi potrivit dacă nu ai fi pornit în această direcție?  

Am și o alta! Prima – cea de Pedagog – pe care o practic din inimă de mai bine de 15 ani. De la profa de Religie, la educator pe problemele traficului de ființe umane și mai nou în dragul meu “TU ȘI RÂSUL – Actorie și Voie Bună” 🦋 curs – workshop dedicat adulților! În liceu mă bătea gândul să mă fac medic veterinar… dar animalele mai trebuiau și operate!

foto din timpul cursului-workshop “TU ȘI RÂSUL”

 13.       Cum a fost anul 2019 din punct de vedere profesional? În ce spectacole te putem găsi și ce planuri ai pentru 2020? 

Excelent și uneori extrem de greu. Prin țară cu “Sarmale cu dragoste”, la Teatrul Național în:”Allegro, ma non troppo”, “Bârfe, zvonuri și minciuni”, “Scrisoarea”, “Butoiul cu pulbere” și”Toți fiii mei” si sper din tot sufletul să mai joc la Teatrul Bulandra in “Obiceiuri necurate”!

fotografii din arhiva personala Victoria Dicu – sedinta foto pe scena Mica a Tnb

Am în plan un proiect nou, independent, despre care vom vorbi după finalizare și mă mai găsiți, tot în independent la Teatrul Apropo în “Căsuța din ceață”. Mă bucur nespus de viitoarea colaborare cu Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei ISTT în programul căruia îmi voi include cursul “TU ȘI RÂSUL – Reconectarea cu Starea de Bine”. Este o încununare a muncii mele și studiului asupra mea și a semenilor mei în relația cu Voia bună. 

 14.       Un gând de încheiere, un îndemn, un sfat pentru cititorii CityFemme.com?  

Zâmbiți! Este primul pas spre Râsul din toată inima – izvor de energie și vitalitate!

din “Allegro, ma non troppo”

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: TNB, fotografii de Florin Ghioca & arhiva personala Victoria Dicu

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *