Cum sa alegi placa de indreptat parul

Placa de indreptat parul este un accesoriu indispensabil pentru orice femeie, mai ales daca esti adepta coafurilor, a schimbarilor sau pur si simplu iti doresti ca parul tau sa prezinte mereu un aspect placut si ingrijit.

Cu ajutorul placii putem lupta mai usor cu parul ondulat sau chiar cret si nu in ultimul rand, avem posibilitatea de a ne crea un look nou in fiecare zi. Cu toate acestea, daca ne dorim un produs bun trebuie sa luam in considerare cateva criterii esentiale atunci cand ne alegem placa de indreptat parul.

  1. Invelisul placii – este fara doar si poate, unul dintre cele mai importante criterii si trebuie sa ii acordam mare atentie. Asadar, putem alege intre placi cu invelis din ceramica, teflon, metal si turmalina.

Ceramica este un material care protejeaza parul oferindu-i un aspect sanatos si lucios, asigura o alunecare usoara si se incalzeste uniform, ceea ce este foarte important.

La invelisul din ceramica gasim un singur dezavantaj, si anume faptul ca pe el se pot depune anumite produse cosmetice pe care obisnuim sa le folosim inainte de a ne intinde parul cu placa (fixativ, ceara de par, spuma de par etc.).

Metalul – are o influenta negativa asupra parului nostru, iar faptul ca nu se incalzeste uniform ar trebui sa ne dea de gandit si sa ocolim acest tip de invelis. Chiar daca astfel de placi sunt mai accesibile ca si pret, nu va sfatuiesc sa le achizitionati deoarece parul este predispus la ardere, iar varfurile la deteriorare.

Teflonul si turmalina – sunt materiale pentru care putem opta cu cea mai mare incredere. Teflonul nu va permite produselor cosmetice sa se depuna pe suprafata placii iar turmalina are capacitatea de a elibera (la incalzire) ioni negativi, perfecti pentru neutralizarea electricitatii statice.

  1. Marimea placii de indreptat parul – este un aspect important daca ne asteptam ca produsul ales sa ne satisfaca nevoile. Daca dorim sa indreptam suvite subtiri, mici sau bretonul, putem opta pentru o placa ingusta (latime pana in 2,5 cm), iar daca ne canalizam asupra suvitelor mai groase vom alege o placa lata (latime peste 2,5 cm).
  2. Reglajul – se afla pe manerul placii si ne indica gradele pe care le folosim. Acesta ne ofera posibilitatea de a regla caldura in functie de preferinte, iar intervalul trebuie sa fie intre 140 si 230 de grade.
  3. Functiile din dotare – sunt importante deoarece sporesc confortul si siguranta. La acest capitol ne putem orienta spre o placa de indreptat parul care sa ofere incalzire rapida, ionizare si oprire automata.

Deoarece piata acestor accesorii de beauty este destul de vasta, ne ofera posibilitatea de a alege produsul perfect pentru nevoile noastre. Tinand cont de criteriile prezentate mai sus, cu siguranta nu vei da gres. Pentru alte recomandari de produse calitative, poti arunca o privire pe site-ul VoxPedia, unde sunt prezentate diferite produse de top.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *