Noutatile lunii iunie 2024

Articolul de inceput de vara este poate cel mai mare de pana acum, cu peste 40 de noutati pentru voi, dintr-o multime de domenii! De aceea m-am gandit ca ar fi mai usor de organizat daca va arat aici la inceput un rezumat a ceea ce va puteti astepta in aceasta editie. Lectura placuta!

Events & Culture: Gardienii Planetei – din 7 iunie in cinema | Primele confirmări la MMB Showcase Festival | „DescOperă La Traviata” | Muzeul Ivan Patzaichin își deschide porțile | Open Call: Bucharest International Dance Film Festival | Cantus Mundi anunta inscrierile la Scoala de Vara | Disney in Concert pe scena Sălii Palatului | Teatrul Masca își relansează website-ul | Editura Publisol lansează „Față în față cu America” | Tiny House Festival 2024, în Vama Veche | 80.000 de vizitatori la Romanian Design Week 2024 | S-a lansat platforma MOM 3.0 | Voxa prezinta cea mai ampla si variata colectie de povesti pentru copii

Food & Drinks: Mixit implineste 14 ani | Happy Restaurants acum în România pe platforma Glovo | Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Rodie și Grapefruit Roz

Beauty: Doctor Fiterman: Îngrijirea tenului cu tendință acneică vara | Colecția Pink Grapefruit de la The Body Shop | COSMETIC PLANT lanseaza două noi game pentru sezonul de vară

Fashion: Brandul Lasocki lansează o nouă colecție la CCC | TOMMY HILFIGER: O întâlnire cu stil alături de Andreea Balaban | TOMMY HILFIGER SĂRBĂTOREȘTE VARA CU O COLECȚIE CAPSULĂ SOFIA RICHIE GRAINGE | MODIVO Summer trends | Calvin Klein a lansat campania Pride 2024 |  epantofi Trend report de vara | Tudor Tailor lansează Colecția COMPASS | adidas reunește vedetele fotbalului – Lionel Messi, Jude Bellingham & Florian Wirtz – într-o nouă campanie | Colecția capsulă Levi’s 2024 WellThread | Costume de baie pentru vara 2024 de la bonprix | Pandora lansează Colecţia de Vară

Healthcare: Cum scapam de celulita? Afla de la Cori Gramescu | Testările genetice, șansa pacienților oncologici | 8 din 10 români ajung la medic cu ”dureri de spate” cel puțin o dată în viață | PENNY România și Habitat for Humanity inaugurează Cantina BufKids | VELUX_Alianta cu SOS Satele Copiilor Danemarca | Nestlé: 2.1 tone de hrană pentru animale de la Purina donate adăposturilor din România

Business: Neakaisa.ro lansează Rune, brand propriu de produse sanitare | Bilancia își extinde portofoliul cu produse premium Mibrasa | Analiza Storia: Chiriile au crescut in luna mai cu 12% | Holcim Romania anunta numirea unui nou Director al Diviziei de Agregate | Luna europeană a diversității, sărbătorită la Ambasada Greciei | 75 de ani de Consiliul Europei la București | Bringo Mall: Serviciul complet de e-commerce

EVENTS & CULTURE

Gardienii Planetei, o experiență multisenzorială despre cele mai mari creaturi de pe planetă, din 7 iunie în cinema

Inspirat de cea mai bine vândută carte a lui Heathcote Williams, narat fermecător de Jean Dujardin și filmat impresionant din perspectiva unei balene, Gardienii Planetei/ Les gardiennes de la planète promite spectatorilor de toate vârstele o călătorie captivantă prin teritorii neexplorate, în universul fascinant al celor mai mari mamifere de pe planetă. Distribuit de Independența Film, Gardienii Planetei va avea premiera în cinematografe pe 7 iunie.

O balenă cu cocoașă eșuează pe un țărm îndepărtat. În timpul luptei pentru salvarea vieții ei, vom descoperi povestea acestor creaturi extraordinare, locuitoare ale oceanelor lumii, cu abilități remarcabile și vieți sociale bogate.

Cu o coloană sonoră frumoasă și neașteptată, filmat într-o manieră inovatoare, care cufundă spectatorii într-o lume subacvatică uimitoare, ce le permite să experimenteze valurile, vânturile, luna sau mareele prin ochii unei balene, Gardienii Planetei invită la descoperire prin societatea abia cunoscută a balenelor, esențiale pentru ecosistemul planetei noastre de peste 50 de  milioane de ani.


Trupe din toată Europa vin în România să-și prezinte muzica în fața profesioniștilor și a publicului larg – primele confirmări la MMB Showcase Festival

MMB Showcase Festival, festivalul asociat conferinței internaționale Mastering the Music Business (MMB), ce prezintă artiști în ascensiune din România și din lume, va avea loc între 3-5 septembrie, la Club Expirat. Printre primele confirmări se numără artiști din România, Franța, Polonia și Spania.

Timp de trei zile, în perioada 3-5 septembrie, Clubul Expirat din București va găzdui o nouă ediție a MMB Showcase Festival. Evenimentul aduce pe scena clubului formații în ascensiune din toată lumea, cuprinzând artiști din toate genurile muzicale, de la industrial, dream pop și jazz fusion, până la trip-hop, indie și punk rock. Acestea vor concerta atât în fața profesioniștilor domeniului de pe plan local și european, prezenți la conferința Mastering the Music Business – oportunitate care le-ar putea aduce viitoare colaborări, cât și în fața publicului ce nu participă la conferință, dar e dornic să descopere voci și acorduri fresh.

Printre primele nume confirmate la MMB Showcase Festival se numără: Alanaire (Spania), Alone at Parties (România), Immortal Onion (Polonia),Michelle & Les Garçons (Franța), WOOMB (Bulgaria), Roadkillsoda (România) VEiiLA (Armenia), Kadjavsi (România), shishi (Lituania), GØK2 (Estonia).

Playlistul cu toate trupele confirmate poate fi ascultat aici: https://spoti.fi/4bZryxR


„DescOperă La Traviata”, o reinterpretare modernă a celebrei capodopere a lui Verdi

„La Traviata” este inspirată din romanul „Dama cu Camelii” de Alexandre Dumas fiul și este recunoscută drept cea mai populară operă a tuturor timpurilor. Povestea emoționantă a Violettei Valéry, o curtezană pariziană, și a dragostei sale tragice pentru Alfredo Germont, continuă să captiveze audiențe din întreaga lume prin muzica sa sublimă și dramatismul său profund.

Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” vă invită să descoperiți o reinterpretare captivantă a celebrei capodopere a lui Verdi – „La Traviata”. O operă spectaculoasă intitulată „DescOperă La Traviata” a prins viață sub bagheta regizorului Alexandru Nagy și a coregrafei Sandra Mavhima. Prima reprezentație a avut loc în luna decembrie 2023 Opera Națională București.

Proiectul finanțat de Ministerul Culturii, Opera Națională București și Asociația ,,Secția de Coregrafie”, propune tinerilor și nu numai, să descopere capodoperele muzicii de operă prin 3 evenimente speciale în Brașov, Constanța și Cluj Napoca.

  • 11 iunie, ora 18:30, Sala Operei Brașov
  • 12 iunie, ora 19.00, Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” Constanța
  • 18 iunie, ora 10:00, Opera Națională Română Cluj, Sala Lucia Stănescu

Accesul este liber și încurajat pe baza de înscriere la adresa: studioulexperimentalonb@gmail.com.


Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 își deschide porțile

Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară aflat la Mila 23, Delta Dunării, locul de naștere al marelui campion la canoe din perioada 1967 – 1984.

În prezența unui public numeros, pe 23 mai, a avut loc, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, inaugurarea Muzeului Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, o instituție ce are ambiția de a deveni un model de implicare socială pentru localități în stabilirea unor strategii de dezvoltare durabilă care pun în prim plan patrimoniul cultural și natural, în consultare cu membrii comunității.

La inaugurare au luat parte peste 250 de participanți. Evenimentul a fost găzduit de Georgiana Patzaichin, soția lui Ivan, alături de Ivona Potzaichin-Rusu și Teodor Frolu, președintele și vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, inițiatorii proiectului Muzeului.

Muzeul va fi deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 11:00 și 18:00. Accesul va fi gratuit, însă, datorită spațiului limitat, vizitarea muzeului se face exclusiv pe bază de programare orară, online, din aplicația Delta lui Ivan (aceasta poate fi descărcată din Apple Store și Play Store).


Open Call: Bucharest International Dance Film Festival

Înscrierile pentru cea de-a 10-a ediție aniversară Bucharest International Dance Film Festival sunt acum deschise! Cineaști, coregrafi, artiști vizuali și creatori de artă digitală sunt invitați să-și înscrie scurtmetrajele la secțiunile competiționale ale singurei manifestări cinematografice din România dedicată filmelor de dans, care va avea loc între 5 și 8 septembrie 2024, sub tema Mapping Bodies.

Cea de-a 10-a ediție aniversară a BIDFF, „Mapping Bodies”, își propune să creeze un spațiu de dialog și schimb de experiențe, redând o cartografiere a corpurilor din diferite contexte culturale sau social-politice și prezentând noi perspective asupra lumii contemporane, cu emoțiile, preocupările și subiectele sale de reflecție. Dansul contemporan este creat în prezent, cu mijloace ale prezentului. Infuzează alte forme artistice cu sensuri noi, are un potențial major de transformare a relației noastre cu corpul și îmbogățește felul în care comunicăm și ne exprimăm.

Bucharest International Dance Film Festival este o platformă pentru filme experimentale care folosesc mișcarea ca limbaj principal sau corpul ca subiect al explorării artistice. Mediat de camera de filmat, corpul devine punctul central al filmelor arthouse, încurajând publicul să discute despre politici provocatoare, emoții extreme, interpretări ascunse și estetici ciudat de atrăgătoare.


Cantus Mundi anunta inscrierile la Scoala de Vara

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, prin Programul Național Cantus Mundi, lansează înscrierile la Școala de Vară Cantus Mundi, Ediția 2024. A șasea ediție a programului se va desfășura pe parcursul a două serii de câte două săptămâni, în perioada 1 – 26 iulie 2024 și se adresează copiilor cu vârste între 7 și 13 ani (7 ani împliniți la data înscrierii și până la împlinirea vârstei de 13 ani) din București și împrejurimi, dornici să-și dezvolte creativitatea prin intermediul muzicii, a educației muzicale și a altor activități artistice.

Atelierele Școlii de Vară Cantus Mundi vor fi organizate la sediul Corului Madrigal – Cantus Mundi, din Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11, sector 4, București, și vor fi coordonate de profesioniștii Corului Madrigal și ai Cantus Mundi, formatori cu o vastă experiență în domeniu.

Părinții pot înscrie copiii la Școala de Vară Cantus Mundi prin completarea formularului online de la adresa https://s9.ro/21im


Disney in Concert: muzica magică din filme revine pe scena Sălii Palatului

Cântecele și emoțiile celor mai frumoase povești și personaje ale copilăriei vor răsuna pe 13 octombrie, începând cu 18:30, la Sala Palatului în cadrul spectacolului Disney in Concert.  Evenimentul va reuni pe scenă șase artiști importanți din România ce vor da viață personajelor Disney alături de o orchestră simfonică completă (Orchestra Valahia), sub bagheta renumitului dirijor Matthew Freeman.

Alături de Orchestra Simfonică Valahia, condusă de Matthew Freeman, vor urca pe scenă: Alina Sorescu, Dalma Kovacs, Julie Mayaya, Florin Ristei, Liviu Teodorescu și Vlad Miriță. De la vocile puternice și sensibile ale soliștilor Alina Sorescu și Vlad Miriță, până la interpretările pasionale ale lui Florin Ristei și Julie Mayaya, publicul va fi captivat de fiecare detaliu al acestui eveniment de excepție.

Acest concert reimaginat te poartă într-o plimbare cu covorul magic prin cele mai memorabile melodii, partituri și momente de film ale Disney, inclusiv Mica Sirenă, Dorința, Regele Leu, Vaiana, Mulan, Aladdin, Cartea Junglei, Regatul de Gheață, Encanto, Frumoasa și Bestia și multe altele.

Biletele se pot achiziționa online de pe Iabilet.ro sau de la punctele de vânzare autorizate.


masca.ro – Teatrul Masca își relansează website-ul

De ziua Teatrului Masca, la sărbătorirea a 34 de ani de la înființare, Teatrul Masca și-a înnoit platforma online, pentru a le oferi vizitatorilor web o experiență digitală contemporană cât mai intuitivă și mai plăcută. Cu un design proaspăt și responsive atât în varianta browser cât și pentru dispozitivele mobile, masca.ro are, de acum, un aspect complet nou.

„Masca a fost întotdeauna un teatru departe de centru și aproape de oameni. O nouă platformă digitală care să contribuie la reimaginarea relației cu publicul nostru, în spiritul teatrului deschis pe care îl construim, era esențială. Făcut cu aceeași dragoste și grijă față de oameni, care ne caracterizează, noul site reprezintă o interfață accesibilă și prietenoasă pentru toți cei ce ne cunosc și cei ce vor să ne cunoască.” (Catinca Drăgănescu, managerul interimar al Teatrului Masca)

Astfel, Teatrul Masca vă invită să descoperiți o nouă imagine online a teatrului, cu secțiuni actualizate privind trupa de actori angajați și colaboratori, repertoriul curent, programele pe care le pregătește, un calendar interactiv al spectacolelor și evenimentelor din următoarea perioadă, și istoricul instituției.

Mai mult, lansează o funcție de asistență în timp real, căreia vă puteți adresa în chat, urmând ca un membru din echipa Masca să vă stea la dispoziție (în timpul programului) pentru a vă lămuri și ajuta – direct pe site.


Editura Publisol lansează „Față în față cu America” – o mărturie complexă a subtilităților diplomației internaționale

Editura Publisol adaugă în portofoliul său o apariție editorială remarcabilă, „Față în față cu America”, de A. Adjubei, N. Gribaciov, L. Ilicev. Această lucrare vine să ofere cititorilor o perspectivă profundă și detaliată asupra interacțiunilor dintre Est și Vest în perioada Războiului Rece, printr-o analiză minuțioasă a dialogurilor și întâlnirilor dintre liderii sovietici și americani.

Cartea se bazează pe documente de arhivă și pe mărturii ale celor care au fost direct implicați în evenimentele descrise, oferind astfel o imagine completă și autentică a dinamicii relațiilor dintre cele două superputeri. Autorii, A. Adjubei, N. Gribaciov, și L. Ilicev, sunt recunoscuți pentru expertiza lor în domeniul istoric și diplomatic, iar în această lucrare reușesc să surprindă esența unei ere definitorii pentru politica mondială.

„Față în față cu America” explorează nu numai întâlnirile oficiale și negocierile dintre liderii statelor, ci și influența culturală și ideologică reciprocă, oferind cititorilor o perspectivă largă asupra impactului acestor relații asupra cursului istoric mondial. De la discuțiile tensionate din culisele summiturilor internaționale până la schimburile de idei care au modelat politici globale, cartea este o mărturie a complexității și a subtilităților diplomației internaționale.


Vacanțe neconvenționale în mijlocul naturii și case de vacanțe de la 6.900 euro la Tiny House Festival 2024, în Vama Veche

Dacă visezi la vacanțe confortabile și neconvenționale în mijlocul naturii, Tiny House Festival 2024 este evenimentul pe care nu trebuie să-l ratezi! Cel mai mare festival de travel și living în natură din Europa de Est se mută pe malul mării, în perioada 22 – 30 iunie, aducând împreună peste 20.000 de vizitatori entuziaști și 40 de unități de cazare unice, inclusiv tiny houses, case modulare, domuri și corturi de glamping.

Tiny House Festival 2024 oferă cele mai accesibile și inovatoare soluții de locuire alternativă din Europa. Expozanți de top vor fi prezenți cu unități de cazare construite la cele mai înalte standarde de calitate, folosind materiale durabile și respectând normele stricte în construcții. Aceste case modulare și extensibile, care se pot mări de două sau trei ori dimensiunea inițială oferă flexibilitate și confort remarcabil, setând standarde în ceea ce privește prețul de achiziție a unei case alternative de vacanță.

Fiecare unitate vine complet echipată, având una sau două camere, bucătărie, zonă de living și baie, cu prețuri începând de la doar 6.900 de euro + TVA.

După încheierea festivalului, unitățile de cazare vor rămâne pe faleza din Vama Veche pe tot parcursul verii, oferind oportunități de vacanță unice pentru vizitatori. Casele modulare, tiny houses și corturile de tip glamping vor putea fi închiriate, permițând oaspeților să experimenteze confortul  și inovația acestor locuințe alternative într-o vacanță memorabilă la malul mării.

Primele 500 de bilete la festival vor fi gratuite și, ulterior, prețul acestora va ajunge la 50 de lei. Mai multe informații găsiți pe www.tinyhousefestival.ro.


80.000 de vizitatori la Romanian Design Week 2024

Anul acesta, Romanian Design Week a propus, in cadrul CINA, o serie de expozitii reprezentative pentru industriile creative, care au fost vizitate de aproximativ 40.000 de persoane, de-a lungul celor 10 zile de festival. RDW Exhibition a prezentat peste 200 de proiecte relevante, din 6 categorii creative diferite – arhitectura, design interior, design grafic, design de produs, ilustratie si moda. Alese de 6 echipe de curatori locali si internationali si expuse pe doua etaje ale fostului restaurant CINA, lucrarile au putut fi admirate de publicul larg intr-o atmosfera relaxata si prietenoasa.

De asemenea, vizitatorii s-au intalnit si cu proiecte-reper pentru designul international, in cadrul RDW Design Flags, sustinut de Chateau Purcari. La partenerul cladirii CINA, au avut loc 9 expozitii reprezentative pentru peisajul european, aduse din tari precum: Italia, Danemarca, Suedia, Spania, Ungaria, Franta sau Republica Moldova.

Mai multe detalii despre editia din acest an, dar si despre editia urmatoare – vor fi anuntate pe website, Facebook si Instagram.


S-a lansat platforma  MOM 3.0, spațiu interactiv și inspirațional de dezbateri

În luna mai s-a lansat platforma MOM 3.0 care își dorește să devină o voce puternică pentru femeile care sunt mămici dedicate, dar în același timp vor să se dezvolte profesional și să aibă o carieră.

Platforma MOM 3.0, fondată de Alina Ceușan, Oana Cojoc și Angela Cazan,  reunește o comunitate formată din femei active, inspiraționale, mămici implicate și pasionate de meseria lor. Primul evenimentul are loc în București, urmând ca în toamnă, orașul Cluj Napoca să găzduiască ediția a doua.  

Am lansat această platformă din dorința de a ne încuraja și susține reciproc, noi între noi, femeile. Este important să fim solidare, să împărtășim experiența și cunoștințele pe care le avem, să ne sprijinim reciproc în călătoria noastră. Ne propunem să devenim o comunitate puternică pentru femeile care îşi doresc să se dezvolte, să înfrunte provocări și să își valorifice talentul și aspirațiile”,  a declarat Alina Ceușan, co-fondator MOM 3.0.


Voxa prezinta cea mai ampla si variata colectie de povesti pentru copii in format audio

Voxa își marchează prezența în lumea lecturii pentru copii, lansând cea mai bogată și variată colecție de povești pentru cei mici în format audio din România. Luna iunie devine o sărbătoare a lecturii, cu nenumărate lansări și colecții disponibile în exclusivitate pentru publicul românesc. Cu o selecție vastă de peste 3500 de titluri în limba română și engleză, platforma oferă un univers fascinant de basme și povești atât din patrimoniul românesc – precum „Capra cu trei iezi” sau „Motanul Încălțat” – cât și din literatura universală.

Această inițiativă vine în contextul unei creșteri constante a popularității conținutului audio pentru copii, reflectată și în preferințele consumatorilor din România. Se estimează că segmentul pentru copii va înregistra cea mai rapidă ascensiune în categoria cărților audio, cu o rată anuală de creștere de aproximativ 28,9% din 2023 până în 2030. Părinții apreciază cărțile audio ca o formă de entertainment educativ, contribuind la dezvoltarea armonioasă a copiilor și oferindu-le o alternativă fără expunere la ecrane.


FOOD & DRINKS

Mixit implineste 14 ani si lanseaza editia limitata Colectia artistilor

Mixit, compania ceha care ofera amestecuri de cereale si snack-uri sanatoase, implineste 14 ani de la infiintare. Pentru a marca acest moment, compania lanseaza Colectia artistilor in editie limitata. Colectia include trei tuburi desenate cu maiestrie de tineri artisti talentati. Aceste creatii unice evoca momente placute din copilarie, invita oamenii sa se plimbe prin natura si subliniaza si valorile si traditia Mixit de a combina gustul delicios cu beneficiile nutritionale.

  • Primul tub, numit Animale din padure, este creat de Magdalena Konečná si este primul tub Mixit pictat cu acuarele.
  • Petrecerea pisicilor este un tub creat de Markéta Šmalcová, artista cunoscuta pentru ilustratia digitala si, in special, ilustratia cartilor pentru copii.
  • Pajiștea de vară este cel de-al treilea tub din colecție. A fost creat de Dominika Nováková și transportă fiecare persoană la bunica în vacanță.

Happy Restaurants, cel mai mare lanț de restaurante din Bulgaria, este disponibil acum în România pe platforma Glovo

Glovo, platforma multi-categorie, care oferă acces la o varietate mare de produse, continuă dezvoltarea portofoliului de restaurante partenere și listează oferta Happy Restaurants, cel mai mare lanț de restaurante din Bulgaria, care a deschis în mai 2024 prima unitate din România, într-un mall din Capitală.

Astfel, în secțiunea „Restaurante”, utilizatorii Glovo din București au acum posibilitatea de a alege dintr-o selecție de peste 160 de produse ale restaurantului Happy, din multiple categorii precum salate, burgeri, paste, o varietate mare de sushi, dar și specialități din porc, pui, vită și pește, precum și deserturi sau meniuri pentru copii.

Happy este un grup de restaurante destinate întregii familii, cu peste 40 de locații în Europa. Mai mult, compania anunță că intenționează să se extindă pe plan local,  deschizând noi restaurante în viitorul apropiat.

Totodată, pentru doi ani consecutiv, în 2022 și 2023, Happy a fost desemnat ,,Cel mai bun restaurant din Londra’’ de către British Restaurant Awards și premiat  în 2023 pentru ,,Cea mai bună echipă de ospitalitate’’ și  ,,Cea mai bună experiență culinară’’.


Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Rodie și Grapefruit Roz

Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, continuă expansiunea în segmentul mixurilor de bere fără alcool și lansează Fresh 0.0 Rodie și Grapefruit Roz. Este deja al cincilea sortiment al brand-ului pe care compania îl produce în fabrica din Ploiești.

Consumatorul român a început să caute gusturi diferite, motiv pentru care Fresh 0.0 vine în întâmpinarea acestuia cu o nouă aromă, Rodie și Grapefruit Roz, ce reprezintă totodată un element important din strategia noastră referitoare la segmentul de mixuri de bere fără alcool.“, a punctat Victor Teioșanu, Marketing Director Bergenbier S.A.

Segmentul berilor fără alcool include și mixurile de bere, iar portofoliul Bergenbier S.A. conține, în prezent, pe lângă noul sortiment, și aromele Fresh 0.0. Măr și Pară, Lămâie și Portocală, Zmeură și Afine.

Noua aromă Rodie și Grapefruit Roz are un conținut scăzut caloric, nu conține conservanți și coloranți artificiali, iar campania integrată de marketing este centrată pe un stil de viață pozitiv, care să-i ofere consumatorului inspirația de care are nevoie zi de zi.

Sortimentul Fresh 0.0 Rodie și Grapefruit Roz este deja disponibil în toată România în magazinele off-trade și on-trade, în doze de aluminiu de 0,5l și sticle de 0,33l.


BEAUTY

Doctor Fiterman – Îngrijirea tenului cu tendință acneică vara

Tenul cu tendință acneică necesită o rutină de îngrijire atentă și produse selecționate cu grijă pentru a preveni apariția sau agravarea problemelor acestuia. Vara poate fi o provocare, dar este important să îl îngrijești cu atenție, deoarece căldura, umiditatea sau expunerea prelungită la soare pot agrava problemele tenului tău.

Curăță tenul atât dimineata, cât și seara – curățarea este esențială pentru a îndepărta excesul de sebum, impuritățile sau celulele moarte care pot bloca porii.

Apa micelară izotonică No Spot de la Doctor Fiterman este recomandată pentru tenul mixt și gras cu tendință acneică și este testată dermatologic. Curăță impuritățile și excesul de sebum, fără să usuce tenul și redă elasticitatea și fermitatea pielii.

Gelul purifiant de curățare NO SPOT curăță și exfoliază blând tenul cu ajutorul agenților de curățare de origine naturală și derivaților din cocos, fără să usuce, matifiază și reduce excesul de sebum, deblochează porii și reduce cu 65,15% numărul de imperfecțiuni severe și hidratează.

Șervetelele umede purifiante NO SPOT au o formulă specială, fără alcool, care uniformizează textura tenului, lasă pielea catifelată, și calmată și conferă senzație de prospețime. Hidratează și restabilesc pH-ul fiziologic al tenului. Testate dermatologic.

Pentru a descoperi toată gama de produse Doctor Fiterman, te invităm pe www.shopfiterman.ro. Pentru noutăți despre produsele te invităm să ne urmărești pe paginile de social media: https://www.facebook.com/LaboratoareleFiterman și https://www.instagram.com/fitermanpharma.


Colecția Pink Grapefruit de la The Body Shop: Note energizante pentru o zi revigorantă

The Body Shop invită cu entuziasm iubitorii produselor de înfrumusețare și îngrijire să adauge în rutina lor produsele colecției Pink Grapefruit, o colecție perfectă pentru a aduce un plus de energie și vitalitate în acest sezon cald.

Colectia Pink Grapefruit se remarcă prin parfumul său incredibil, răcoros și revigorant de grapefruit. Acest parfum unic scoate la iveală toată energia și vitalitatea ascunsă care îți lipsesc la începutul zilei, oferindu-ți un impuls instantaneu de bună dispoziție și prospețime.

Parfumul revigorant al verii

Parfumul Pink Grapefruit este creat pentru a îți transforma diminețile, conferindu-ți un start proaspăt și plin de vitalitate. Notele de grapefruit sunt perfect echilibrate pentru a crea o aromă care persistă și te învăluie într-o stare de bine pe tot parcursul zilei. Fie că alegi să folosești gelul de duș, loțiunea de corp, sau mist-ul pentru corp, fiecare produs din gama Pink Grapefruit este o invitație la revigorare și prospețime.

O gamă variată de produse esențiale:

  • Gel de duș Pink Grapefruit: Transformă fiecare duș într-un moment de revitalizare. Acest gel de duș curăță delicat pielea, lăsând-o proaspătă și învăluită într-un parfum vibrant de grapefruit.
  • Loțiune de corp Pink Grapefruit: O loțiune ușoară și hidratantă care pătrunde rapid în piele, oferind hidratare intensă și un miros plăcut care te însoțește întreaga zi.
  • Scrub pentru corp Pink Grapefruit: Exfoliază delicat pielea, îndepărtând celulele moarte și lăsând-o netedă și strălucitoare.

The Body Shop te așteaptă în locațiile sale curente din AFI Cotroceni și Park Lake din București, precum și în noua locație din Palas Mall Iași, unde te poți bucura de experiențe noi, multisenzoriale și produse excepționale. Totodată, te invită să vizitezi www.thebodyshop.ro pentru oferte senzaționale zi de zi.


COSMETIC PLANT continuă seria de lansări cu două noi game pentru protejarea și îngrijirea pielii în sezonul de vară

COSMETIC PLANT, unul dintre principalii producători locali de cosmetice, lansează două noi game destinate protejării și îngrijirii pielii în sezonul de vară, portofoliul companiei ajungând astfel la peste 180 de produse dezvoltate în propriile laboratoare din Cluj-Napoca. Noua gamă OZON conține produse ce combină inteligent protecția solară cu hidratarea și ambalajele moderne, practice și ușor de folosit. Gama Sun Cocktails aduce un concept unic prin denumiri inspirate din cocktail-uri celebre și pune în valoare pielea bronzată și protejată, sclipitoare, cu un parfum irezistibil, pentru veri efervescente, de neuitat.

Am lansat două game noi care vin perfect în întâmpinarea nevoilor pe care clienții noștri le au atât în sezonul estival, cât și în restul anului, game care conțin produse deosebit de eficiente, cu protecție solară ridicată, așa cum sunt produsele OZON, precum și produse care să îi ajute să obțină rapid un bronz intens, dar sigur și să îl pună cât mai bine în evidență, cu produsele Sun Cocktails. Ne bucurăm să ne aducem și noi, astfel, contribuția la reușita vacanțelor clienților noștri. Și nu ne oprim aici, avem în plan și alte noi lansări pentru acest an”, a declarat Susana Laszlo, Director General COSMETIC PLANT.

În prezent, portofoliul COSMETIC PLANT include produse grupate în mai multe familii și game: Essential, Essential Plus, GOOD Skin, Fusion, Sun și Me&Mom, ce se pot achiziționa și din magazinul online al producătorului – www.cosmeticplant.ro.


FASHION

Brandul Lasocki lansează o nouă colecție la CCC

Lasocki a lansat o nouă colecție de vară! Descoperă în CCC produse elegante și confortabile pentru întreaga familie. Colecția prezintă pantofi de damă perfecți pentru un look de zi, care pot fi stilizați și pentru evenimente de seară. Sunt disponibili și pantofi pentru bărbați, suficient de versatili pentru a fi purtați atât pentru ocazii formale, cât și pentru ieșiri urbane casual.

Există modele elegante disponibile și pentru copii, asigurându-se că întreaga familie se poate bucura de cele mai noi tendințe în modă.

Colecția de pantofi și accesorii de damă Lasocki oferă o gamă diversă de modele elegante. Aceasta include pantofi clasici cu șireturi, pantofi eleganți cu toc înalt, pantofi comozi și papuci. Modelele atemporale vin în nuanțe neutre, făcându-le un plus versatil pentru orice garderobă care poate fi purtată în mai multe sezoane.

Cea mai recentă colecție Lasocki prezintă genți de mână care nu sunt doar la modă, ci și practice, cu texturi interesante, detalii fine și croieli care rezistă tendințelor în schimbare rapidă. Sunt încăpătoare și confortabile de purtat, făcându-le perfecte pentru un look de zi cu zi. Te poți bucura de o reducere de 20% la o geantă sau valiză selectată atunci când cumperi o pereche de pantofi de la CCC.

Încălțămintea confortabilă pentru copii de la Lasocki Kids nu este doar o garanție a confortului, ci și a stilului la modă. Datorită modelelor și culorilor similare colecției pentru adulți, părinții și copiii lor se pot bucura de seturi asortate.

Descoperă noua colecție Lasocki în magazinele CCC, în aplicație și online: https://bit.ly/3VicXrT


TOMMY HILFIGER: O întâlnire cu stil alături de Andreea Balaban

Pe 22 și 23 mai, iubitorii de modă din București au avut parte de o experiență de neuitat alături de creatoarea de conținut Andreea Balaban, în cadrul unui eveniment exclusiv TOMMY HILFIGER, care continuă să inspire și să inoveze lumea modei, oferind experiențe unice și relevante pentru clienții săi. Desfășurat în magazinele TOMMY HILFIGER din AFI Cotroceni și Băneasa Shopping City, evenimentul a atras numeroși pasionați de modă dornici să descopere noile tendințe de vară și să interacționeze cu unul dintre cei mai îndrăgiți influenceri din România.

Cunoscută pentru stilul său deosebit și pasiunea față de modă, Andreea a întâmpinat membrii valoroși ai comunității TOMMY HILFIGER, oferindu-le sfaturi personalizate și trucuri de stil.

Prezența Andreei Balaban a adus un plus de autenticitate sesiunii de shopping și a creat o legătură specială cu publicul, demonstrând încă o dată că moda înseamnă mai mult decât haine – înseamnă experiență, inspirație și conexiune.

Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a stilului și creativității, aducând laolaltă oameni cu aceeași pasiune pentru modă și frumos.


TOMMY HILFIGER SĂRBĂTOREȘTE STILUL DE VARĂ CU O COLECȚIE CAPSULĂ ALEASĂ ÎN COLABORARE CU SOFIA RICHIE GRAINGE 

Tommy Hilfiger prezintă colecția și campania de vară 2024, aleasă cu atenție de către Sofia Richie Grainge, un simbol global al stilului. Ca parte a unui contract multianual cu Sofia, capsula Sofia for Tommy este o invitație personală de a explora codurile îmbrăcămintei de vară printr-o viziune comună a stilului effortless. Perfectă atât pentru escapadele la malul mării, cât și pentru vacanțe șic în oraș, această colecție de vară vă garantează că pregătirea bagajelor de sezon e floare la ureche.

„Colecția de vară a lui Tommy are toate componentele pentru a obține cea mai bună garderobă de sezon”, a spus Sofia Richie Grainge. „Această selecție de piese clasice drăguțe și ușoare pentru vremea caldă este concepută pentru a-ți accentua stilul și pentru a te face să te simți liberă și încrezătoare. Aceasta este selecția mea, aleasă cu grijă pentru un moment perfect de vară.”

Colecția de 12 piese îmbină gustul lui Grainge pentru lux accesibil cu stilul Classic American Cool al mărcii. Eleganța verii este reflectată de o rochie midi vaporoasă croșetată și de un sacou și pantaloni din in. Cămașa albă Oxford, tricourile varsity și bikinii reversibili rămân elementele de bază ale verii, în timp ce tendințele cele mai recente în materie de accesorii includ mocasini penny, ochelari de soare șic și genți din piele.

Capsula de vară impecabil îngrijită de Sofia face parte dintr-o colaborare de doi ani ca ambasador al mărcii TOMMY HILFIGER Womenswear.


MODIVO Summer trends: festival, plaja si moda de zi cu zi

Vremea a decis de mult ca vara va incepe aici si acum. Cand termometrele au depasit 20 de grade, a devenit evident ca va avea loc si o mica revolutie in garderoba noastra. Ca de obicei, MODIVO vine in ajutor cu o selectie de haine, pantofi si accesorii gata sa adauge eleganta si confort in fiecare calatorie de vara si aventura spontana.

Festivalurile de muzica au devenit de mult un must-see in calendarul de vara, nu doar pentru fanii muzicii, ci si pentru cei care prefera evenimentele in aer liber. Fotografiile de la aceste evenimente vor prezenta inca o data o privire de ansamblu asupra celor mai interesante tendinte din ultimul sezon. Care va fi hit-ul festivalurilor de vara anul acesta?

Expertii spun ca stilul boho revine dupa multi ani pentru a ne aminti de usurinta, confort si lipsa unor standarde rigide in stilul nostru. Rochiile semi-transparente cu franjuri (Pinko) sau o fusta maxi transparenta (Tommy Jeans) merg de minune in aceasta tendinta.

Mai multe produse noi pentru sezonul acesta se gasesc acum in oferta de vara MODIVO, pe site, in aplicatie si in magazinele din tara.


Calvin Klein a lansat campania Pride 2024

Calvin Klein a lansat campania 2024 This Is Love, cu actrița Cara Delevingne și Jeremy Pope, actor și cântăreț, reprezentați așa cum trăiesc, exprimând și celebrând ceea ce înseamnă noua colecție, Pride.

Filmată de Gordon von Steiner, campania îi surprinde pe Cara și Jeremy în colecția Pride 2024 îmbrățișând energia veselă și încrezătoare Pride. Videoclipul campaniei îi prezintă pe Cara și Jeremy care fac lip-syncing la „100% Pure Love”, imnul emblematic al lui Crystal Waters, alături de modelele și dansatoarele Stella Maxwell, Greta Hofer, Tinglei Liu, Monet Lauren, Charlie Knepper, Vinson Fraley, Janick Heilijgers, Diego Pasillas și Mauro van de Kerkhof. Întreaga distribuție canalizează împreună spiritul euforic Pride și puterea comunității LGBTQIA+ prin dans expresiv și manifestări autentice de încredere în sine.

Colecția 2024 Pride infuzează siluetele clasice de lenjerie și îmbrăcăminte Calvin Klein cu energia vibrantă Pride. Noile stiluri de lenjerie Intense Power sunt reîmprospătate cu un design îndrăzneț al taliei, cu logo integrat, realizate într-un gradient intens de curcubeu care redă o declarație de stil plină de culoare, în ediție limitată. Stilurile Calvin Klein de lenjerie intimă Cotton Stretch și Modern Cotton sunt actualizate într-o gamă de culori îndrăznețe.

Calvin Klein este mândru să sprijine ONG-urile axate pe echitatea și siguranța LGBTQIA+ la nivel global, național și local. Până în prezent, brandul a susținut cu peste 240.000 de dolari diverse organizații, inclusiv partenerii săi eroi,  ILGA World și Transgender Law Center.


 epantofi Trend report de vara: genti si pantofi

Zilele mai lungi si temperaturile mai ridicate ne pregatesc de vara si de vacantele mult asteptate. epantofi.ro anunta sosirea verii cu o selectie de produse noi, unde vei descoperi propuneri atat pentru sezonul festivalurilor, cat si pentru cei care doresc sa-si reimprospateze garderoba si sa adauge noi stiluri in dulap. Esti in cautarea celor mai noi tendinte sau iti doresti piese clasice si atemporale? Iata un wish list care le bifeaza pe toate!

Fanii festivalurilor de muzica stiu ca outfit-urile pentru numeroasele evenimente care ii asteapta trebuie sa fie atat confortabile, cat si in tendinte. Colectia de vara epantofi.ro este o sectiune transversala a propunerilor interesante pentru iubitorii esteticii cowboy: cizme slip-on Steve Madden din denim, decorate cu franjuri interesante care adauga caracter, cizme negre, clasice Bronx Western sau cizme cowboy Gioseppo, decorate cu tinte aurii, sunt propuneri selectate de pe epantofi.ro.

Stilul este completat de curele cu catarame mari, aurii, de exemplu, de la Pinko si de ochelari de la Vans pentru a proteja impotriva soarelui arzator. Un element indispensabil al unui stil de cowboy va fi, desigur, o palarie, de exemplu de la Aldo  sau Patrizia Pepe, o geanta Pinko cu accesorii aurii, intr-o forma asemanatoare unei sei, sau o geanta roz, din stofa, in stil cargo, cu multe buzunare, perfecte pentru orice eveniment – nu doar muzical.

Descopera toate produsele in magazinele epantofi din tara sau online, pe epantofi.ro.


Tudor Tailor lansează Colecția COMPASS, O Nouă Eră a Eleganței Masculine

Tudor Tailor, brandul românesc recunoscut pentru măiestria și designurile sale atemporale, anunță cu mândrie lansarea noii sale colecții, COMPASS, dedicată gentlemanului modern, oferindu-i acestuia direcția stilistică perfectă în peisajul complex al modei masculine.

Colecția COMPASS reprezintă o fuziune remarcabilă între tradiția vestimentatiei clasice și inovația materialelor moderne. Fiecare costum și ținută din această colecție reflectă eleganța atemporală, îmbinând autenticitatea pieselor clasice cu rafinamentul materialelor de ultimă generație. Astfel, COMPASS redefinește standardele de eleganță pentru bărbatul contemporan, aducând un omagiu măiestriei tradiționale, dar integrând tehnologiile și tendințele actuale.

Prin colecția COMPASS, Tudor invită fiecare gentleman să pornească într-o călătorie stilistică unică. De la costume realizate pe măsură din cele mai fine țesături, până la cămăși, polo-uri și accesorii impecabil croite, fiecare piesă este o dovadă a angajamentului Tudor Tailor față de calitate, măiestrie și stil. Gama variată de opțiuni asigură satisfacerea celor mai exigențe gusturi ale bărbatului modern, oferind soluții vestimentare pentru orice ocazie, de la întâlniri de afaceri până la evenimente sociale.

Materialele alese sunt prietenoase cu pielea și mediul, având calități tehnice moderne, cum ar fi soft stretch, respirabilitate, respingerea lichidelor, chiar și rezistență la cute.


adidas reunește vedetele fotbalului – Lionel Messi, Jude Bellingham & Florian Wirtz – într-o nouă campanie ce subliniază toate posibilitățile de succes ce apar atunci când presiunea negativă este depășită

adidas a lansat un nou capitol al campaniei sale de brand, ce reiterează importanța dezarmării presiunii negative din sport. Alături de fotbaliști renumiți ce reprezintă brandul, adidas dorește să arate toate posibilitățile ce se deschid atunci când presiunea și emoțiile sunt gestionate corespunzător.  

În pragul celor două mari competiții de fotbal, EURO 2024TM și campionatul de primă ligă din America de Sud, noua campanie subliniază că, pe lângă entuziasm, fotbalul internațional poate pune o presiune sporită pe jucători. Concret, cercetările demonstrează că fotbaliștii sunt de trei ori mai predispuși să rateze un penalti când joacă pentru națională, decât atunci când joacă pentru clubul propriu2.

Astfel, prin noul film lansat de adidas, ce are în distribuție staruri ale fotbalului și tinere speranțe care vor juca pentru țările lor în această vară: Jude Bellingham, Pedri González, Ousmane Dembélé, Florian Wirtz și Gianluigi Donnarumma – printre alții – are rolul să inspire următoarea generație de atleți să depășească presiunea și să se lase alimentați de dragostea pentru sport. Narator este legendarul fotbalist britanic David Beckham, iar filmul le reamintește campionilor consacrați sau debutanților în competiție deopotrivă – să gestioneze presiunea și să se concentreze pe mesajul pozitiv ‘You Got This’ când pășesc pe teren.

Urmărește filmul aici: https://www.youtube.com/watch?v=sMg9Y1-MaPU


Colecția capsulă Levi’s 2024 WellThread

Colecțiile capsulă WellThread de la Levi’s sunt vârful de lance în design, poziționate la intersecția între sustenabilitate, stil și inovație. E important să pui în evidență evoluția în fabricare sustenabilă, dar e critic să celebrezi consecvența și aplicarea permanentă de bune practici.

Colecția WellThread din acest sezon păstrează ethosul de a reduce procesele chimice, consumul de energie și apă în fabricarea articolelor, utilizează bumbac de tranziție și vopsele pe bază de plante pentru a crea piese vestimentare atemporale în siluete clasice, care pot fi purtate vreme de zeci de ani. Din denim moale ecru cu textură de antilopă și printuri botanice pixelate din vopsea pe bază de plante pe piese fresh, strălucitoare, capsula Levi’s WellThread 2024 primăvară/vară elaborează pe ani de inovație.

Colecția capsulă Levi’s WellThread 2024 primăvară/vară aduce inovație în design prin șase piese ecru strălucitor și printuri botanice alb-albastru pe siluete largi, relaxate. Pentru femei, pantalonii Orchard structurați subtil și jachetă asortată Down to Earth Trucker oferă un look perfect tonal.


Sun-kissed chic: Costume de baie pentru vara 2024 de la bonprix

Ce articol nu poți uita atunci când îți faci bagajul pentru o vacanță? Costumul de baie! Fie că planifici o excursie la mare, la munte sau o scurtă escapadă în oraș – la urma urmei, nimic nu este mai bun decât o baie răcoritoare într-o zi călduroasă. În căutarea modelului perfect, nu uita să vezi ce îți oferă marca bonprix.

SUMMER VIBES: Colecția de costume de baie din acest an de la bonprix este o adevărată sărbătoare a culorilor! Toate culorile curcubeului pot fi găsite aici – de la nuanțe intense, energizante, până la pasteluri delicate și subtile. În ceea ce privește imprimeurile, linia este dominată în principal de motive florale și vegetale.

STILUL OLD MONEY: De asemenea, marca a inclus în colecția sa și modele clasice a modei de plajă. Gama include bikini negri clasici, costume de baie în albastru pastelat și în dungi – modele inspirate de eleganța franțuzoaicelor care fac plajă. Modelele și culorile lor sunt atemporale, potrivindu-se perfect cu atmosfera unor stațiuni precum Saint-Tropez, Amalfi sau Santorini.

COSTUME DE BAIE PENTRU ORICE FEMEIE: Găsirea costumului de baie perfect este adesea o provocare. bonprix răspunde nevoilor femeilor oferind modele de la mărimea 34 până la 54! Acest lucru garantează că fiecare clientă, indiferent de silueta sa, va găsi ceva pe placul său în sortimentul mărcii.

Pentru a vedea mai multe costume de baie la modă și accesorii de plajă nu uita să vizitezi magazinul www.bonprix.ro!


Pandora lansează Colecţia de Vară, inspirată de natură

Vara este oficial aici, iar Pandora lansează o nouă colecţie, inspirată din natură, cu forme organice și estetică nordică contemporană. Caleidoscopul oportunităților de vară a fost o sursă majoră de inspirație, împreună cu simbolismul animalelor și al aventurii.

„Am conceput această colecție cu ideea de a duce prospeţimea naturii oriunde cu noi. Fie că ieșim în natură pentru o aventură de neuitat sau aducem natura în casă cu ajutorul plantelor, ne-am inspirat din legătura profundă pe care oamenii o au cu mediul lor natural”, declară reprezentanţii Pandora. 

Tonurile calde ale bijuteriilor se îmbină perfect cu vara şi cu marea, iar forma lor unică va ieşi în evidenţă indiferent de contextul în care sunt purtate.

Noul talisman Bicicletă are roți care se învârtesc pentru o extra notă sportivă, în timp ce talismanul Maimuţă, în două nuanţe, are membre mobile și atârnă. Noua brățară dublă din piele, inspirată de trekking, are conceptul de aventură inclus în estetica sa. Lungimea reglabilă, închiderea carabinieră și mecanismul de împingere și răsucire al închiderii reprezintă aventură și joacă.

Colecția de vară este disponibilă online și în magazinele Pandora din toată ţara.


HEALTHCARE

Cum scapam de celulita? Afla de la Cori Gramescu, nutritionist si instructor de pilates

Cum scapam de celulita si grasime este dilema principala cu care se confrunta cele mai multe dintre femei. Studiile arata ca peste 90% dintre femei cred ca celulita si pielea neuniforma este o problema majora de frumusete.  Desi ne dorim sa gasim remedii simple si rapide pentru indepartarea celulitei, din nefericire, aceste solutii nu sunt atat de usor de gasit si din pacate nu exista o solutie magica pentru a scapa de celulita.

Cori Gramescu, nutritionist si instructor de pilates vine in sprijinul tuturor femeilor si ofera strategii simple si eficiente pentru a reduce celulita si a obtine o piele mai neteda si mai ferma.

“Celulita, pana la un punct, este absolut normala si o are orice femeie. Ea se agraveaza in preajma menstruatiei si se reduce aproape de momentul ovulatiei si se agraveaza odata cu inaintarea in varsta. Important este sa evitam acele comportamente alimentare si de stil de viata care ne fac sa avem o problema mai severa cu celulita decat ar fi sa spunem normal pentru varsta, istoricul nostru de dieta si stilul de viata pe care l-am adoptat. Ca sa eliminam celulita trebuie sa stim mai intai ce tip de celulita avem: este fibroasa, tare si densa sau mai curand tesutul este moale, cu retentie de apa si seamana cu un jeleu? ”.


Testările genetice, șansa pacienților oncologici pentru o terapie personalizată

În perioada 31 mai – 1 iunie, FABC a organizat în Poiana Brașov, ediția cu numărul 16 a Conferinței Naționale a FABC, cu tema „Testările genetice, șansa pacienților oncologici pentru o terapie personalizată”. La eveniment au participat autorități, centre regionale de oncologie, reprezentanții industriei farmaceutice, laboratoare medicale de testări genetice, medici specialiști de oncologie și radioterapie, medici de familie, medici cardiologi, medici chirurgi oncologici.

Conferința a fost dedicată tuturor supraviețuitorilor de cancer, cu ocazia marcării acestei zile în prima duminică din luna iunie a fiecărui an, dar mai ales celor care în prezent duc lupta cu boală dar și cu sistemul.

Peste 170 de pacienți și aparținători din peste 20 de asociații de pacienți cu cancer au luat parte la lucrările conferinței. Participanții au subliniat necesitatea urgentă de acces la investigații medicale, la tratamente inovatoare și îngrijire medicală adecvată, precum și nevoia de promovare sănătății, a prevenției în rândul populației, acțiuni pe termen mediu și lung, dar cu impact major.

,,Situația tergiversării implementării legii Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului, face victime în fiecare zi, iar lipsa accesului la investigații și tratamente de ultimă generație, situează România pe primul loc la mortalitate în patologia oncologică, cu 48% mai multe decese față de media europeană și cu peste 20.000 de decese evitabile în fiecare an. În cadrul conferinței, asociațiile participante au hotărât să ia atitudine fermă privind accesul la investigații genetice și moleculare, dar și la tratamente noi,  pentru a reduce numărul deceselor în România, precum și decalajul de 5-6 ani față de Europa civilizată și responsabilă”– a declarat Cezar Irimia, președinte FABC.


8 din 10 români ajung la medic cu ”dureri de spate” cel puțin o dată în viață

O mare parte din populația adultă a României suferă de o formă sau alta de ”dureri de spate”, estimează Dr. Mihai Măgurean, Medic primar, ortopedie și traumatologie, doctor în științe medicale. Această afecțiune este principala cauză pentru concediile medicale la nivel mondial. Estimarea medicului Mărginean se bazează pe 20 de ani de experiență în domeniu, perioadă în care a tratat peste 10.000 de pacienți cu diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Durerea de spate este mai frecventă în intervalul 50-55 de ani și mai ales la femei, conform aceluiași studiu, care relevă că incidența acestei afecțiuni va crește în anii următori.

La începutul acestui an, opinia publică din România a fost sesizată cu privire la faptul că în 2023 s-au înregistrat 274.000 de concedii medicale acordate pentru dureri de spate.

Din păcate, nu avem la dispoziție statistici la nivel național cu privire la durata acestor concedii, detalii anonimizate cu privire la natura acestor dureri de spate, respectiv la profilul pacienților: gen, vârstă, ocupație și așa mai departe, pentru a trata în mod serios fenomenul acesta, inclusiv din punct de vedere al costurilor clinice și inclusiv al măsurilor medicale care pot fi adoptate”, este de părere dr. Mihai Măgurean.

Dr. Mihai Măgurean profesează de peste 20 de ani în cadrul Spitalului Clinic Colentina, iar din 2011 este șeful departamentului de chirurgie spinală.


CSR

PENNY România și Habitat for Humanity inaugurează Cantina BufKids pentru copiii vulnerabili din Buftea

PENNY România, în colaborare cu Habitat for Humanity România și Asociația Hercules, inaugurează Cantina BufKids, un proiect ce își propune să ofere zilnic o masă caldă celor 50 de copii beneficiari ai Centrului de zi din Buftea. Această inițiativă sprijină eforturile de combatere a sărăciei și promovează accesul la educație prin nutriție adecvată.

Cantina BufKids, parte a Centrului de zi din Buftea dezvoltat de Habitat for Humanity România, este concepută pentru a asigura fiecărui copil al centrului o masă plină de nutrienți care să-i susțină performanța școlară. PENNY România, ca partener principal al proiectului, își continuă astfel angajamentul de a susține comunitățile locale și de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a societății.

Astfel, Habitat for Humanity România, susținut de PENNY România, a răspuns și acestei nevoi prin construirea unei cantine cu bucătărie proprie, care poartă numele dat de copii – BufKids. Prima masă în noua cantină a fost pregătită de chef Nicolai Tand, ambasador PENNY România, alături de 15 copii ai centrului.

Cantina este o extindere necesară a Centrului de zi din Buftea, după cum remarcă Petruța Stănescu, Director Executiv Asociația Hercules: „Ar fi ineficient să le oferim copiilor vulnerabili cele mai moderne metode și oportunități educaționale înainte de a le satisface nevoile de bază. Una sau două mese pe zi la cantina BufKids, care să conțină toți nutrienții de care au nevoie copiii dezvoltare sunt baza de la care putem începe să hrănim mințile copiilor pentru a le inspira încrederea de a se îndrepta către visurile lor și un viitor mai bun.”


VELUX_Alianta cu SOS Satele Copiilor Danemarca pentru locuinte cu emisii reduse de carbon destinate copiilor orfani din Ucraina

SOS Satele Copiilor Danemarca (SOS DK) a initiat un nou proiect pentru a contribui la refacerea sistemului de ingrijire a copiilor din Ucraina, in parteneriat cu SOS Satele Copiilor Ucraina (SOS UA), Fundatia Villum, Fundatia Viessmann, Fundatia Grundfos, Fundatia Bitten & Mads Clausen’s, Grupul VELUX, Fundatia Somfy, DOVISTA, Flügger, VELUX Ucraina, Kromann Reumert si Fondul de Export si Investitii din Danemarca (EIFO).

Proiectul se numeste “Case pentru copii”, iar noile spatii de ingrijire urmeaza sa fie construite in functie de principiile sustenabilitatii, cu emisii reduse de carbon, fiind un raspuns la provocarile intampinate de Ucraina, marcate de razboiul actual.

Proiectul “Case pentru copii” isi propune sa promoveze si sa imbunatateasca conditiile de trai ale copiilor din Ucraina, prin crearea de noi spatii de ingrijire, centrate pe familie, ca alternativa la numeroasele institutii din tara care au fost distruse in urma razboiului. Potrivit SOS DK, chiar si inaintea izbucnirii conflictului, in februarie 2022, Ucraina avea una dintre cele mai mari rate de copii aflati in spatii de ingrijire institutionala din Europa, cu aproximativ 100.000 de copii care locuiau in diverse forme de institutii de ingrijire.


De la angajații Nestlé către animalele fără stăpân: 2.1 tone de hrană pentru animale de la Purina donate adăposturilor din România

Angajații Nestlé din Europa de Sud-Est (SEE) s-au unit pentru a participa la provocarea de a face mișcare, la inițiativa Purina “Efortul nostru, răsplata lor”, toți pașii realizați de aceștia în luna martie transformându-se într-o donație remarcabilă a 15,7 tone de hrană pentru animalele abandonate.

În fiecare țară din regiune, Purina va dona hrană adăposturilor locale pentru animale, cu o alocare specifică de 2,1 tone de hrană destinată adăposturilor pentru animale din România: Asociația “Big Hearts Society”, Fundația “Ilfov Împreună”, Romanian Dog Sanctuary – Lumea celor care nu cuvântă, acestea oferind oferă un cămin iubitor pisicilor și câinilor fără stăpân din țara noastră.

Inițiativa a fost lansată ca parte a proiectului Step It Up Challenge, o campanie a mărcii PURINA® pentru angajații Nestlé, ce are ca scop să crească gradul de conștientizare și strângerea de donații pentru animalele fără stăpân, îmbinând preocuparea pentru un stil de viață sănătos cu preocuparea pentru bunăstarea animalelor, aflată la cea de-a doua ediție, inițiativa a fost martora unei dedicări și a unui angajament excepțional din partea angajaților PURINA® și Nestlé, ceea ce a dus la colectarea semnificativă de hrană pentru animalele aflate în dificultate.

Nestlé și PURINA® rămân dedicate responsabilității sociale și susțin în mod activ inițiativele care sunt benefice pentru planetă, oameni și animale de companie.


BUSINESS

Neakaisa.ro lansează Rune, brand propriu de produse sanitare, de inspirație scandinavă, cu o investiție de 150.000 de euro

Neakaisa.ro, business online cu obiecte sanitare și produse pentru amenajarea casei, lansează prima gamă de produse marcă proprie – Rune. De la crearea brandului, până la selecția, producția și listarea produselor, investiția totală se ridică la peste 150.000 euro. Compania estimează că noua gamă va contribui cu 2-3% la cifra de afaceri până la sfârșitul acestui an, urmând ca până în 2030 aceasta să genereze circa 10% din veniturile Neakaisa.ro.

Inspirată din mitologia nordică, gama Rune va cuprinde obiecte sanitare – lavoare, vase de toaletă, bideuri, căzi freestanding, rigole și ventile, urmând să fie completată și cu paravane de duș walk-in și alte verticale în timp. Pe lângă atributele de design, care includ dimensiuni populare pentru băile din România și forme cât mai ergonomice pentru eficientizarea spațiului, noua gamă este concepută ținând cont și de calitatea și durabilitatea produselor.

“Lansarea Rune a venit ca un pas natural în dezvoltarea business-ului. Am început ca magazin online, ne-am consolidat poziția în piață, am deschis primul showroom, iar acum dezvoltăm propriul brand de produse sanitare. Planul pentru lansare a început să prindă contur încă din 2020, cumva simțind nevoia unor produse cu design deosebit, prețuri echilibrate și calitate peste medie. De atunci am început să schițăm nevoile pieței și să lucrăm la categoriile și gamele de produs”, explică Laura Sardescu, Co-fondator Neakaisa.ro.


Noi opțiuni pentru bucătarii exigenți. Bilancia își extinde portofoliul cu produse premium Mibrasa

Compania românească Bilancia domină piața de furnizare a echipamentelor profesionale HoReCa după trei decenii de dezvoltare constantă. Firma a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, iar acum reprezentanții Bilancia anunță extinderea portofoliului prin includerea cuptoarelor pe cărbuni Mibrasa. Astfel, produsele companiei spaniole, recunoscută pentru inovația și calitatea superioară a cuptoarelor sale, se vor alătura ofertei Bilancia pe piața din România, care acum numără peste 92.000 de articole.

Suntem încântați să anunțăm includerea cuptoarelor pe cărbuni Mibrasa în portofoliul nostru. Colaborarea cu Mibrasa, o companie renumită pentru inovație și calitate, reprezintă un pas important pentru Bilancia și pentru piața HoReCa din România. Aceste cuptoare, apreciate pentru performanța și durabilitatea lor, aduc o valoare semnificativă profesioniștilor din domeniul gastronomic“, a declarat Cristian Ștefănescu, Deputy Managing Director al Bilancia.
 
Cu ocazia lansării acestui parteneriat, Bilancia, compania al cărei portofoliu cuprinde peste 92.000 de articole ale unor branduri renumite, a organizat un eveniment de prezentare, incluzând demonstrații live și degustări, cu participarea chef-ilor Michael Passarelli și Ismael Caballero.


Analiza Storia: Chiriile au crescut in luna mai cu 12% comparativ cu anul 2023, dar au scazut cu 1% fata de luna aprilie 2024

În luna mai a acestui an s-au înregistrat cu 4% mai multe interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia – platforma de imobiliare lansată de OLX, comparativ cu luna anterioară (aprilie 2024). De asemenea, interacțiunile între chiriași și proprietari sau agenți/dezvoltatori au crescut cu 7% comparativ cu luna mai a anului anterior (mai 2024 vs. mai 2023).

Prețurile solicitate pe Storia pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 12% de la un an la altul (mai 2024 vs. mai 2023), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (mai 2024 vs. aprilie 2024) au scăzut cu 1%. Astfel, prețul mediu solicitat pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu două și trei camere, în aprilie 2024, a fost de 495 euro.

„Cele mai recente date de pe platforma noastră indică faptul că prețurile medii ale chiriilor din sectoarele 1 și 2 ale Bucureștiului depășesc nivelul prețurilor din Cluj-Napoca, confirmând statutul acestor două sectoare drept cele mai scumpe zone din țară la categoria închirierilor. Pe măsură ce ne apropiem de sezonul chiriilor, anticipăm fluctuații semnificative de preț în următoarele luni, generate de creșterea vizibilă a cererii pe piața închirierilor. În mod tradițional, aceste creșteri sunt amplificate de începutul anului universitar, când cererea de locuințe pentru studenți crește considerabil”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.


Holcim Romania anunta numirea lui Remus Viscol in functia de Director al Diviziei de Agregate

Holcim România anunță numirea lui Remus Viscol în funcția de Director al Diviziei de Agregate. Desemnarea vine într-un moment de ascensiune pentru divizie în urma investițiilor de anul trecut, consolidându-și astfel poziția pe piața agregatelor din România.

Cu studii în inginerie mecanică și cu o experiență de peste 22 de ani în cadrul Holcim România, Remus Viscol a avansat pe diverse roluri, de la cel de Inginer Vânzări Betoane Craiova la cel de Manager Național Vânzări Betoane, în 2013, iar începând cu anul 2021 având poziția de  Manager Betoane pe Regiunea de Sud. S-a remarcat prin gestionarea cu succes a activităților în cadrul diviziei de betoane, integrând noi stații de producție, dezvoltând o echipă motivată și construind un portofoliu solid de clienți loiali.

Sunt onorat să preiau conducerea Diviziei de Agregate într-o perioadă de evoluție și transformare. Ne propunem să continuăm să furnizăm produse diversificate, respectând standardele de calitate care ne definesc. Prioritatea noastră este să dezvoltăm și să consolidăm parteneriate de lungă durată, să răspundem prompt și eficient cerințelor pieței și să contribuim activ la construcții trainice și performante pentru viitor“, a adăugat Remus Viscol, Director Agregate în cadrul Holcim România.


Luna europeană a diversității, sărbătorită la Ambasada Greciei prin promovarea independenței economice a femeilor

Peste 130 de femei și bărbați, cu poziții cheie în diferite industrii, s-au reunit la Ambasada Greciei la București pentru a dezbate soluții prin care România poate depăși penultimul loc la egalitate de gen în UE, potrivit celui mai recent raport al European Institute for Gender Equality. Evenimentul a fost organizat în cadrul campaniei #wearehalf, ce susține creșterea participării femeilor în câmpul muncii de către Ambasada Greciei la București, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română și Asociația Solidaritate și Egalitate.


Lobby-ul și presiunile asupra autorităților pentru adoptarea și implementarea măsurilor de protecție a femeilor împotriva violenței merg mână în mână cu încurajarea și împuternicirea lor de a promova și de a participa în roluri active în societate. De asemenea, este important să educăm întreaga populație, încă din școală, în direcția promovării egalității de gen și a combaterii stereotipurilor. Femeile participă și contribuie activ în societate și se află în fruntea tehnologiei și antreprenoriatului în afaceri. Avem femei în administrație și în poziții importante și în guvern, dar nu sunt suficiente. Noi suntem jumătate, însă acest lucru nu este încă bine reflectat“, a declarat, în deschiderea evenimentului, Excelența Sa Lili Evangelia Grammatika, Ambasadoarea Greciei la București.

96% dintre femeile educate din mediul urban consideră că egalitatea de gen nu există în România. Iar 48% afirmă că au fost victime ale discriminării directe la locul de muncă sau acasă, au fost principalele concluzii ale unui studiat efectuat anul trecut de asociație.

Ne aflăm ȋn această situație pentru că nu suntem unite, nu ne susținem, nu ne promovăm și nu ne încurajăm reciproc. Doar împreună putem schimba lucrurile, în primul rând pentru viitorul copiilor noștri. Este inspirațional să vedem cum țara noastră vecină, Grecia, are deja o președintă, Katerina Sakellaropoulou, un simbol puternic a ceea ce pot realiza femeile atunci când barierele sunt dărămate. Egalitatea de gen nu este doar un obiectiv, este o necesitate. Este un drept fundamental de care beneficiază toată lumea – femei și bărbați deopotrivă. Sprijinindu-ne unii pe alții, promovându-ne reciproc succesele și rămânând uniți, putem crea o lume în care genul nu determină potențialul sau oportunitățile fiecăruia“, a declarat Mihaela Raluca Tudor, fondatoarea Asociației Solidaritate și Egalitate și CEO al TUDOR Communications.


75 de ani de Consiliul Europei la București

Joi, 30 mai 2024, a avut loc, la București, Întâlnirea membrilor Biroului Comitetului Director pentru Cultură, Patrimoniu și Peisaj (CDCPP) al Consiliului Europei – prima reuniune de acest fel care s-a desfășurat în afara Strasbourg-ului. Evenimentul a fost organizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului (INP), și s-a desfășurat la Muzeul Național de Artă al României (MNAR).

Este un adevărat privilegiu pentru România să găzduiască această întâlnire și, în același timp, să sărbătorim 75 de ani de la înființarea Consiliul Europei și 70 de ani de la adoptarea Convenției Culturale Europene“, a declarat Raluca Turcan, Ministrul Culturii, în deschiderea ședinței.

La finalul zilei, invitații internaționali, alături de manageri ai instituțiilor publice de cultură, diplomați, academicieni și experți în politici culturale, au participat la Sesiunea specială „România și Consiliul Europei: roluri și obiective pentru cultură și patrimoniu“, inclusă în mod excepțional în programul reuniunii.

În intervenția sa, Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, a subliniat: „Consiliul Europei este a doua structură internațională, după Organizația Internațională a Francofoniei, care, prin acceptarea țării noastre în rândurile membrilor săi, a atestat eforturile statului român post-revoluționar de edificare a unei noi societăți, pe fundamente de drept și a încurajat parcursul societății românești pe calea însușirii valorilor democratice.”


Bringo Mall: Serviciul complet de e-commerce și succesul acestuia la numai jumătate de an de la lansare

La șase luni de la lansare, Bringo confirmă succesul serviciului Bringo Mall, dezvoltat sub conceptul „O comandă, mai multe magazine, o singură livrare”. Lansat în decembrie 2023, Bringo Mall este un serviciu care le oferă clienților posibilitatea de a cumpăra din mai multe magazine listate în aplicație, din cadrul unui centru comercial.

Indiferent de specificul magazinelor, clienții se pot bucura de cumpărături rapide printr-o singură comandă și cu costul unei singure livrări. În prezent, sunt 30 de orașe în care serviciul Bringo Mall este disponibil, cu 48 de malluri din cadrul cărora clienții pot comanda, beneficiind de aceleași prețuri și oferte promoționale ca în magazine.

Conform unui studiu iSense, clienții care comandă recurent online doresc să aibă posibilitatea de a plasa o singură comandă din mai multe magazine, simplificându-și astfel cumpărăturile.

Studiul realizat de Bringo în august 2023 atestă nevoia clienților pentru o aplicație „all inclusive”, prin care să poată comanda din mai multe magazine fără a utiliza mai multe aplicații, iar Bringo Mall a apărut ca o soluție pentru nevoile acestora de cumpărare: fie că este vorba de hipermarket, farmacii, hrană pentru animalele de companie, produse de frumusețe sau jucării, totul se rezolvă prin plasarea unei singure comenzi, dar plătind o singură taxă de livrare.

De altfel, Bringo Mall se poziționează drept cea mai mare inovație din sectorul e-commerce din România, fiind singurul jucător din industrie care oferă acest tip de serviciu.


Toate informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *