Agenda de 1 iunie – Ce puteti face cu cei mici weekendul acesta

Saptamana aceasta am tot pasat de la unul la altul intrebarea “noi ce facem weekend-ul acesta?” cu sotul meu. Evident, sambata fiind 1 iunie, voiam sa facem ceva mai deosebit cu Mihai. De vreo doua zile am inceput sa caut articole si evenimente, sa imi dau seama ce fel de activitati se desfasoara in Bucuresti.

Insa stii cum e vorba aceea cu ghetele cizmarului? Cam asa si la mine – pentru ca am fost ocupata pana tarziu cu serviciul in fiecare zi, am cam neglijat putin inbox-ul blogului, unde s-au strans nu mai putin de 50 de emailuri din ultimele 7-8 zile.

Iar multe dintre ele se refera la activitatile legate de 1 iunie, asa ca am decis sa pun cap la cap intr-un articol mai scurt toate informatiile legate de activitatile din preajma weekendului ce urmeaza. Veti gasi activitati preponderent din Bucuresti, dar si din Constanta, Viscri, lba, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Suceava, Timișoara, Tulcea, Vâlcea.

Si cum pana maine deja aveti nevoie de ele, m-am mobilizat sa termin articolul joi (noapte), ca voi sa-l vedeti vineri dimineata si sa aveti timp sa va faceti planurile. 🙂 Sper sa va fie de folos!

Concursuri și distracție pentru cei mici de Ziua Copilului, la 1uniFEST în Parcul Al. I. Cuza

Sâmbătă, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, toți copiii din București și nu numai, sunt invitați în Parcul Al. I. Cuza (IOR) la o porție de distracție și acțiune pentru cei mici în organizarea Itsy Bitsy cu sprijinul Nestlé, cea mai mare companie de alimente și băuturi din lume. Concentrația maximă de veselie și activitățile cele mai interesante le găsiți în zona delimitată de Foișor și terenul pentru câini de pe latura cu Strada Baba Novac (harta).

Nestlé a pregătit pentru copiii mici și mari multe distracții, produse și premii vesele, în cadrul unor concursuri menite să aducă bucurie și să contribuie la educația alimentară a celor mici și a părinților lor. Am pregătit pentru sâmbătă Zona Educativă, Zona Sport, și Zona de Gătit.

Astfel, în zona parcului Al. I. Cuza din dreptul Străzii Baba Novac, cei mici sunt așteptați să participe la concursul NutriȚinta, un joc de dibăcie și atenție, și la jocul ”Parașuta NutriPorția”, ambele sub îndrumarea promoterilor. De asemenea, vor fi pregătite trei posturi de bucătărie de joacă, cu de toate, unde cei mici vor învăța la modul distractiv cum să pregătească meniuri echilibrate cu NutriPorția.

”Am creat cu ajutorul prietenilor de la Itsy Bitsy o adevărată tradiție a Zilei Copilului, la care invităm toți copiii, să celebrăm voia bună și sănătatea, învățând prin joacă, în același timp, cum să ne hrănim sănătos cu ajutorul NutriPorției și să dobândim un stil de viață echilbrat”, consideră Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé România.

În cursul zilei, echipa Nestlé va invita părinții copiilor participanți la jocuri să guste din produsele sub mărcile Smarties și Gerber, batoane de cereale de la Nesquik și Chocapic, NESCAFÉ, iar pentru animalele de companie sunt pregătite surprize de la PURINA®. Ne vedem sâmbătă, pe 1 iunie, de la ora 10:00, în Parcul Al. I. Cuza, latura dinspre strada Baba Novac. Vă așteptăm cu drag!


“Citește, Copile!” merge la Centrul Educațional din Viscri: 20 de copii vor avea, în premieră, un club de lectură

Proiectul “Citește, Copile!” continuă să meargă în satele din România. De această dată, voluntarii Asociației ICARTE vor merge la Centrul Educațional din Comuna Viscri, unde vor da startul cluburilor de lectură. Într-un efort susținut de a promova lectura și educația în rândul copiilor, Asociația ICARTE anunță cu bucurie desfășurarea celei de-a doua ediții a campaniei “Citește, Copile!”, care va avea loc în pitorescul sat Viscri din județul Brașov, în perioada 31 mai – 2 iunie.

Această inițiativă, ce vizează dezvoltarea abilităților de lectură și cultivarea pasiunii pentru cărți în rândul tinerilor, este susținută de mai multe organizații media, care își unesc eforturile pentru a aduce lumina lecturii în inimile copiilor.

Una dintre componentele deosebite ale acestei ediții a proiectului “Citește, copile!” este implicarea comunității locale. În parteneriat cu Fundația Alba Eglesia, voluntarii Asociației ICARTE au pregătit o serie de activități care să-i implice în mod direct pe copii. Prin integrarea tradițiilor locale și a poveștilor autentice transmise de generații, se dorește consolidarea legăturii între trecut și prezent și cultivarea unui sentiment de mândrie și identitate culturală.

Primul club de lectură la Viscri

Este prima dată când va avea loc un club de lectură la Viscri. Fundația Alba Eglesia, care a înființat Centrul Educațional din Viscri, va pune la dispoziție toate uneltele necesare desfășurării activităților, implicit clubului de carte, ce ne dorim să aibă loc lunar în 2024. Toți copiii de la Centrul Educațional vor primi cărți oferite de Editura Ars Libri din Costești, iar în urma evenimentului se vor alege cărți ce vor fi citite pe parcursul lunii iunie, astfel încât luna următoare să aibă loc clubul de lectură.

“Prima dată am mers la o școală din comuna Bogați, în județul Argeș, unde peste 100 de elevi au fost fericiți că au primit cărți, alegând astfel ce să citească anul acesta. Iar acum este prima dată când mergem la Viscri pentru a porni un club de carte, la invitația Fundației Alba Eglesia. Am pornit proiectul acesta din considerentul că este un pas important în promovarea alfabetizării. Într-o lume în care nu doar adulții, dar și copiii sunt acaparați de tehnologie, este necesară promovarea tot mai mare a cititului cărților și a lecturilor, îndeosebi în mediul rural” – Roxana Brănișteanu, fondator Asociația ICARTE.


De Ziua Copilului, ParkLake Shopping Center se transforma in Magic School!

Incepand cu data de 24 Mai, ParkLake se transforma intr-un taram magic odata cu deschiderea Magic School, o expozitie interactiva care imbina tehnologia VR de ultima generatie cu instalatii senzoriale care dau viata unei lumi in care imposibilul devine posibil.

In perioada 24 Mai – 06 Iunie, de Luni pana Vineri, intre orele 12:00-20:00, si in weekend, intre orele 11:00- 21:00 , in Main Square-ul din ParkLake, cei mici vor putea invata tainele secrete ale magiei, vor avea sansa de a crea potiuni diverse si vor exersa cum sa foloseasca o bagheta magica.

Timp de doua saptamani, in ParkLake, copiii pot lua parte la o multime de activitati din cadrul Magic School. Printre acestea se numara Magic Entrance, locul unde aventura micutilor pe taramurile magiei incepe cu rostirea formulei magice care deschide poarta fermecata.

Fanstastic Wand este o activitate in care curiozitatea copiilor si tehnologia realitatii virtuale se intalnesc. Micii magicieni vor folosi o bagheta digitala pentru a crea si a interactiona cu fel si fel de potiuni si vraji fascinante. Deck of Marvel aduce la viata cartile de joc care prin intermediul tehnologiei interactioneaza cu cei mici. Participantii pot alege intre o partida de carti cu un oponent virtual sau rezolvarea unui truc magic.

Hat of Wonder prezinta o calatorie fascinanta in lumea celui mai celebru numar de magie: Iepurele din joben, un truc popularizat de legendarul magician John Henry Anderson la mijlocul secolului al 19-lea.

Cu ajutorul realitatii virtuale, micii magicieni au sansa sa iasa in lumina reflectoarelor in zona The Magic Stage si sa performeze in primul lor spectacol de magie Aceasta experienta inedita va aduce zambete pe chipurile copiilor si nu numai.

* Accesul in Magic School este gratuit, pe baza unei inscrieri la punctul special amenajat si este recomandat copiilor cu varsta minima de 5 ani.


JAZZ FOR KIDS: concert de 1 iunie, pentru copiii de toate vârstele !

Ce faceți de 1 iunie? Unde vă începeți ziua cu cei mici, cu bucurie și voie bună? Sâmbătă, pe 1 iunie 2024 (de la 11.00), BIG BAND-UL RADIO dirijat de SIMONA STRUNGARU îi invită pe copiii de toate vârstele la Sala Radio, la un concert special dedicat copilăriei și veseliei!

JAZZ FOR KIDS” nu este doar un eveniment adresat copiilor și celor care iubesc muzica, ci și un spectacol care îi aduce pe scenă pe micii artiști de azi, marii artiști de mâine. Alături de Big Band-ul Radio vor evolua soliștii David Ivașcu, Maya Sophie Burneci, Eric Daniel Theodoru, Damian Barbu, Octavian Radu, Thalia Profeti, Sonia Radu, Rania Cojocaru, Anastasia Zmău, Ana Parghel-Sârbu, Katia Florea, David Partenie, Teodora Dima, Colin-Justin Doljescu, Timea Beucan, Mario Tudor, Teodora Antal și CORUL DE COPII RADIO (pregătit de RĂZVAN RĂDOS).

Veți asculta cunoscute piese îndrăgite precum „Cheek to Cheek” (interpretat inițial de Fred Astaire), „My Little Suede Shoes”, „Moonlight Serenade”, „It Don’t Mean a Thing”, dar și fragmente din filme de animație, precum „Pantera Roz”.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe www.bilete.ro și în Rețeaua Bilete.ro. Toate biletele cumpărate anterior datei de 7 mai 2024 (prin platformele entertix și myticket) rămân valabile. Biletele se pot achiziționa și de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.


Pe 1 și 2 iunie, mii de copii din Cantus Mundi cântă în toată țara

Pe 1 și 2 iunie, peste 2.500 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi vor susține recitaluri și concerte în 20 de județe și București. Copiii din Cantus Mundi vor cânta în cele două zile în spații publice, pe scene, în parcuri, piețe sau școli din diferite orașe, comune și sate, în cadrul mai multor evenimente prin care sărbătoresc Ziua Internațională a Copilului.

Organizată sub deviza „Schimbăm România prin muzică!”, ediția a treia a evenimentului național Ora Copiilor by Cantus Mundi se va desfășura în București și în județele: Alba, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Suceava, Timișoara, Tulcea, Vâlcea.

Repertoriul tuturor recitalurilor face parte din Broșura Ora Copiilor by Cantus Mundi, editată special în fiecare an de profesioniștii Corului Madrigal și ai Programului Național Cantus Mundi.

La București, sâmbătă, de la ora 14:00 și duminică, de la ora 15:30, 400 de copii din 12 coruri Cantus Mundi vor cânta la Ora Copiilor organizată în cadrul Festivalului Opera Copiilor, pe Calea Giulești nr. 16, la Opera Comică pentru Copii.

Sâmbătă, pe 1 Iunie, la Baia Mare, peste 300 de copii din șapte coruri Cantus Mundi, din județul Maramureș și din țară vor cânta alături de Ducu Bertzi & friends, VUNK și The Motans, în Spectacolul Cantus Mundi Fest Maramureș, în cadrul evenimentelor organizate de „Ziua Copilului în Maramureș – Cu drag pentru coconi!”. Seria de concerte derulată de Programul Național Cantus Mundi la Baia Mare se va desfășura începând cu ora 18:00, în spațiul amenajat în cadrul Aeroportului Internațional Maramureș și este organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș.

Accesul publicului la toate evenimentele corurilor de copii Cantus Mundi desfășurate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului este liber.


Maraton de filme de Ziua Copilului la cinema

Filmul rămâne în topul preferințelor atunci când vine vorba de a petrece timpul liber într-un mod plăcut, iar cinematograful este destinația perfectă pentru te deconecta și a descoperi povești extraordinare cu eroi preferați.

Pentru data de 1 iunie, Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, are o ofertă  specială –  8 filme îndrăgite la prețul special de 12 lei/biletul atât pentru copii, cât și pentru adulți!

Cinematografele Cinema City din București și din țară  s-au pregătit pentru cei mici și vor difuza în data de 1 iunie la un preț special filmele de animație Garfield, Prieteni Imaginari, Giganții din La Mancha, Prințesa și Monstrul Fermecat, Micuța Ping și Dragonul, Pisicile de la Muzeu, Nina și Secretul Ariciului și Gardienii Planetei.

Mai multe informații despre promoția Cinema City – https://www.cinemacity.ro/static/ro/ro/promotii-filme-copii-1-iunie-2024


Inapoi in lumea dinozaurilor, din 30 mai la JURASSiC Imersiv!

iSpace te invita sa faci un pas inapoi in timp cu noua sa experienta audio-vizuala. Din 30 mai, in zona dedicata divertismentului de la nivelul 2 din Mega Mall, situat pe Bulevardul Pierre de Coubertin 3-5. JURASSIC imersiv aduce la viata fascinanta era a dinozaurilor prin proiectii 360°, recreand aceste creaturi uimitoare in marimea lor naturala și in mediul lor de odinioara.

Cei curioși vor avea ocazia sa intalneasca ierbivori faimosi cum sunt Stegosaurus sau Triceratops dar și carnivori nervoși precum faimosul Tyranosaurus Rex, dinozauri subacvatici și zburatori, intr-o experienta de neuitat. O aventura potrivita atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, ideala pentru luna copiilor.

O atractie speciala este Hatzegopteryx, un pterozaur uriaș care a trait pe teritoriul Romaniei de azi, avand o deschidere a aripilor de 12 metri. In plus, un narator te va ghida prin aceasta aventura, oferindu-ti informatii fascinante  despre viata acestor creaturi impresionante.

JURASSIC Imersiv dureaza 15 minute și se alatura altor trei experiente populare de la iSpace: Nautilus, art Evolved și infinite Horizons. O noutate pentru este introducerea unui narator care va ghida spectatorii prin diferitele etape și evenimente din viata dinozaurilor.

ISpace este un proiect creat de membrii fondatori ai studioului de arta new media H3 – andrei Mitișor, Razvan Pascu și Marius Dumitrascu. Cu peste 10 ani de experienta in dezvoltarea instalatiilor de new media, aceștia au transformat expertiza lor intr-o initiativa ambitioasa, menita sa aduca o noua dimensiune in explorarea artei digitale.

ISpace isi deschide portile zilnic, de luni pana duminica, intre orele 10:00 și 22:00. Biletele pot fi achizitionate online la ispace.ro/#bilete sau direct din locatie.


 Ziua Copilului în aer liber – Bucuria de a dărui și a crea împreună

Constanța. Fiecare copil este special. Fiecare copil are câte o zi preferată…vine Moșul, vine Iepurașul…..sau toți strigă cu bucurie într- un singur glas- “1 IUNIE”. Copiii  S.U.I.T.A.  se bucură de asemenea și simt, chiar dacă la o altă intensitate…că da…este ziua copilăriei, a fiecărui prichindel….mai mic sau mai mare.

Copiii S.U.I.T.A. vă dau întâlnire din nou la o serie de activități diverse și interesante pentru fiecare, indiferent dacă ești copil tipic sau atipic.

Vă așteptăm cu mare drag, sâmbătă, 1 iunie 2024 la City Park Mall, zona verde de la lac, între 11- 14. Vom petrece împreună 3 ore minunate, cu activități în familie, competiții distractive, baloane, dans, pictat pe față, toate adaptate nevoilor copiilor cu autism. De asemenea, alături de eroii S.U.I.T.A. ne vom utiliza și perfecționa creativitatea prin pictură și arta modelării cu plastilină.

“Invităm toate familiile, prietenii și membrii comunității să ni se alăture în această zi specială! Fiecare moment petrecut împreună și fiecare donație făcută în cadrul târgului va contribui la un viitor mai bun pentru acești copii minunați. Prin acest eveniment, dorim să creăm un mediu incluziv și prietenos pentru copiii cu autism, unde aceștia să poată socializa și se pot bucura de activități recreative.’, afirmă Eleonora Nicolae, președintă Asociația Autism Cezar Nicolae – S.U.I.T.A. și MAMĂ a unui copil diagnosticat cu Autism sever și A.D.H.D.

Vă așteptăm cu drag să celebrăm bucuria copilăriei și să facem o diferență împreună! 🌟💙 #1iunie #EvenimentSpecial #SprijinăCopiiiCuAutism

Mai multe detalii gasiti pe https://www.facebook.com/autismsuita .


Toate informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *