Noutatile lunii mai 2024

Asa cum v-am obisnuit deja, la inceput de fiecare luna revin cu o serie de noutati interesante din partea brandurilor. Astazi v-am pregatit o selectie de circa 30 de stiri – informatii din sfera culturala, informatii despre o multime de evenimente viitoare, stiri din partea brandurilor de fashion, beauty sau food, precum si informatii din sfera business. Lectura placuta!

CULTURAL

AVANPREMIERA și PREMIERA spectacolului outdoor „FARFURIA” de Maria Manolescu, în regia lui David Alexandru Mușoiu

Teatrul Masca vă invită la sediul său din Bd. Uverturii Nr. 14, cu ocazia avanpremierei și premierei spectacolului outdoor „FARFURIA” în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 11 mai, de la ora 20.00, iar premiera, duminică, 12 mai, de la ora 20.00, în Amfiteatrul Teatrului Masca.

Pornind de la un text de Maria Manolescu, regia spectacolului stă sub semnătura lui Dragoș Alexandru Mușoiu. Din distribuție fac parte actorii Teatrului Masca Voicu Aaniței, Mara Bugarin, Alina Crăiță, Sorin Dinculescu, Nicoleta Hâncu, Anamaria Pîslaru, Dragoș Stoica și Ionuț Toader, alături de artistul independent  Chaminda Mirihagalla. Nucleul artistic este completat de Șteff Chelaru (scenografie) și de Mihai Mihalcea (mișcare scenică).

Spectacolul reunește o parte din trupa consacrată de actori ai Teatrului Masca cu actori care s-au alăturat echipei noastre în această stagiune. Astfel, reușește să facă o sinteză a identității în construcție a Teatrului ca prim spectacol din stagiunea outdoor „Să vorbim pe bune despre noi”.

În amfiteatrul Teatrului Masca din Militari, între stradă și blocurile înalte, doi actori joacă un cabaret ecologist post-apocaliptic de dragoste care chestionează lupta pentru resurse și relația cu ceilalți – pe scurt, un spectacol care promite să se termine foarte rău. Nu ajunge, însă, la final, pentru că este întrerupt de o apariție surpriză, între asediu și strigăt de ajutor. Împinși de situația neprevăzută, paznicul teatrului, cei doi actori și cei prezenți trebuie să ia atitudine. Ce se întâmplă atunci când nu te poți înțelege cu musafirii nepoftiți, neplătitori de bilete? Cum facem loc pentru cei care nu sunt ca noi, dar care au aceleași nevoi?

Farfuria este o farsă politică în care cei de jos și cei de sus și cei de aici și cei de acolo se întâlnesc în feluri comice, periculoase și demente.  Într-un meci de ping-pong între nou și vechi, între “noi” și “ei”, între spații și spațiu, spectacolul este jucat în afara teatrului și apelează la planul SF pentru a elucida dinamici din realitatea noastră imediată.

Cod vestimentar recomandat pentru acest eveniment: încălțări comode.


FOXFINDER de Down King,o nouă premieră pe țară la Teatrul EXCELSIOR din București

Teatrul EXCELSIOR – singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor adulți – anunță premiera spectacolului FOXFINDER de Down King, traducerea Bogdan Budeș – un text montat pentru prima dată într-un teatru din România. Premierele oficiale vor fi în datele de 7 și 8 mai 2024, ora 19:00.

Pentru toate aceste reprezentații biletele sunt deja puse în vânzare pe website-ul instituției, www.teatrul-excelsior.ro.

Spectacolul poartă semnătura regizorului Cristi Juncu și a scenografului Cosmin Ardelean, artiști remarcabili ai scenei teatrale naționale, aflați la prima colaborare cu Teatrul Excelsior, iar muzica este compusă de către Cristina Juncu.

Distribuția spectacolului este alcătuită din actorii Teatrului Excelsior – Dan Pughineanu (William Bloor), Bogdan Nechifor (Samuel Covey), Dana Marineci (Judith Covey), Oana Predescu (Sarah Box), cărora li se alătură Andrei Ionescu, Iulian Sfircea și Visarion Udatu.

Spoiler: ”Foxfinder” ne invită într-o lume distopică, în care o specie relativ inofensivă azi, vulpea, a devenit principalul dușman al omenirii. Divulg acest lucru deoarece, în procesul de documentare a spectacolului, mi s-a întâmplat ceva extraordinar. Nici nu știu cum să povestesc.

Întâmplător (sau poate că nu!), am aflat că la noi în țară, într-o zonă destul de izolată din Apuseni, s-a petrecut în secolul al XIX-lea ceva extrem de asemănător. Comunitatea de acolo a fost adusă la sapă de lemn de atacul coordonat al unor… ei bine, da: al unor vulpi.

Cum am aflat despre caz? Căutând pe Google ”foxfinder”, cam pe la a cincea pagină de rezultate mi-a apărut numele unui sat românesc, Foxenii de Sus, localizat în regiunea de care v-am vorbit (nicio legătură cu Focșani, deocamdată cel puțin). Mi s-a părut bizar numele, am accesat link-ul și… pe scurt: ceea ce am descoperit mi-a modificat radical perspectiva normală, așezată, cuminte, pe care o aveam asupra lumii.

Biletele se pot achiziționa atât online, direct din site-ul www.teatrul-excelsior.ro cât și în format fizic, de la casa de bilete a teatrului.


Romanian Design Week: între 24 mai și 2 iunie publicul va admira 9 expoziții internaționale în cadrul formatului RDW Design Flags

RDW Design Flags revine anul acesta în programul festivalului Romanian Design Week, aducând în fața publicului o serie de expoziții, proiecte și creativi relevanți în domeniile lor, la nivel internațional. Dezvoltat alături de institute culturale, ambasade și organizații cultural-creative și susținut de Château Purcari, RDW Design Flags aduce în prim-plan contribuțiile designerilor și arhitecților din întreaga lume, în perioada 24 mai – 2 iunie, în clădirea emblematică a fostului restaurant Cina.

Formatul RDW Design Flags servește ca un conector între peisajul local de arhitectură și design și cel internațional, oferind o varietate de teme, abordări și reprezentări ale designului și arhitecturii, de la produse și servicii durabile, fotografie, tradiții și tehnologii contemporane, până la studii legate de tipuri de locuire în mediul urban.

Ne bucurăm că anul acesta reușim să readucem în programul festivalului formatul RDW Design Flags, care va oferi vizitatorilor un conținut internațional consistent și relevant, aliniat la direcțiile și trendurile globale în design și arhitectură. Vrem să le mulțumim partenerilor noștri pentru susținere și sperăm că anul viitor și mai multe organizații, institute culturale și ambasade se vor alătura demersului, astfel încât prezența designului internațional la Romanian Design Week să devină tradiție” – spune Raluca Mirel, Directorul de Proiect Romanian Design Week.

Cele 9 expoziții din cadrul RDW Design Flags sunt organizate cu sprijinul Château Purcari și sunt prezentate în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din București, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Institututul Francez din România, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei din București, Ambasada Regatului Danemarcei în România, Institutul Cervantes din București. 


Trauma se transforma in arta si izolarea este infruntata prin comunicare in proiectul Una din Trei – despre pierderea de sarcina si infertilitate

Inscrierile la atelierele creative, prelungite pana  pe 4 mai

Traim intr-o era in care stiinta si arta reusesc tot mai des sa ne arate ca lucrurile despre care credeam ca ne izoleaza sunt de fapt unele dintre experientele care ne unesc pe toti si care permit si cer cel mai mare grad de empatie. Depresia si anxietatea sunt un foarte bun exemplu – am inceput sa intelegem din ce in ce mai bine ca aceste doua stari mentale ne pot afecta pe toti in varii grade si ca sprijinul celorlalti este esential in a le putea infrunta. Dar continua sa existe experiente in mijlocul carora cei care le traiesc se simt in continuare izolati, fara cai de comunicare si fara sa poata cere ajutor. Proiectul Una din Trei a fost initiat tocmai din dorinta de a crea o schimbare in ceea ce priveste perceptia acestor traume, de a inlocui tacerea cu retele de suport, de a sublima durerea in arta si in comunicare.

Una din Trei este un proiect multidisciplinar, la granita dintre arta si stiintele sociale. Pe de o parte, organizatorii isi doresc sa efectueze un studiu social complex si complet, care sa dea o perspectiva corecta asupra modului in care perceptia sociala a pierderilor de sarcina si a infertilitatii se configureaza in cele doua din tarile partenere (Romania si Bulgaria) si ce fel de efecte are ea asupra sanatatii mentale a persoanelor care trec prin aceste dificultati. Pe de alta parte, proiectul se constituie intr-o oportunitate de a gasi sprijin si de a intra in contact cu un instrumentar de tehnici artistice si creative cu remarcabile valente terapeutice. 

   Atelierele vor avea loc de doua ori pe luna, fiecare sesiune va dura intre 90 si 120 de minute, acestea fiind gazduite in spatiul Pe Stop, dar si online, pentru doritorii din afara Bucurestiului. Termenul limita de inscriere pentru aceste ateliere a fost prelungit pana pe data de 4 mai. Formularul de inscriere contine si mai multe informatii: https://forms.gle/TY5Bqkmw1EjtWA5T6.

Detalii despre proiect se gasesc pe Facebook si Instagram


GALA PUCCINI, la Ateneul Român

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de ARTEXIM, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, GALA PUCCINI. Eveniment de referință pentru Anul Puccini, concertul va fi susținut de către Orchestra Camerata Regală, sub bagheta Maestrului Tito Ceccherini (Italia), cu participarea extraordinară a sopranei Cellia Costea (România), și a tenorului Leonardo Caimi (Italia).

Orchestra Camerata Regală, condusă de dirijorul italian Tito Ceccherini, va aduce în atenția publicului atât arii și duete celebre din cele mai iubite opere pucciniene, în interpretarea renumitei sopranei Cellia Costea și a remarcabilului tenor italian Leonardo Caimi, dar și lucrări din creația simfonică și vocal-simfonică a lui Puccini, cu participarea Corului de cameră “Preludiu-Voicu Enăchescu”, programul fiind astfel structurat încât  să cuprindă toată complexitatea compozitorului italian.

Soliștii vor impresiona auditoriul cu arii și duete din binecunoscutele opere Manon Lescaut, Tosca, Madama Butterfly, Turandot, Camerata Regală va interpreta în premieră în România Preludiul simfonic,iar măiestria Corului de cameră “Preludiu-Voicu Enăchescu” se va evidenția în fragmente din lucrarea vocal-simfonică Messa di Gloria.


Trei motive să mai mergi la teatru în luna mai, cu Vanner Collective

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

            Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci este un spectacol despre masculinitatea prinsă între normativitate și autenticitate, între așteptările celorlalți și cele iscate din interior și mai ales despre echilibrul dintre cele două, spre care calea este ca un labirint din lumini și umbre.

            „Noi am ales să vorbim printr-un spectacol, să punem subiectul în lumină prin poveste, prin cântec, prin dans, prin instalații vizuale puse sub forma de măști. Best tip: să vorbim. Să nu mai ascundem. Să nu ne mai temem. Să spunem mai des povesti altora despre ce ne face să simțim frică. Fiecare meserie ar trebui să învețe să vorbească. Să o facă tot mai des și fără teamă. Repet, noi o facem prin povești.”

Vanner Collective înțeleg teatrul ca pe o oglindă a celor mai presante și alambicate provocări pe care ni le întinde viața modernă. Komorebi abordează cu empatie spinosul subiect al identității masculine în prezent, dar mai presus de orice altceva, îl abordează cu speranță. Spectacolul va avea loc pe data de 10 mai, începând de la ora 19:00, la Sala Mică a TNB. Biletele se găsesc aici.

Detalii despre spectacole și bilete pe: www.calatorprinteatru.ro. Noutăți pe Facebook și pe Instagram.


Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale” din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. Libertate este marele câștigător al trofeului Gopo pentru Cel mai bun film. Cele mai aplaudate momente de pe scena Galei vor putea fi urmărite joi, pe 1 mai, de la ora 22:30, pe PRO CINEMA.

Actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Andreea Vasile, Olimpia Melinte, Denis Hanganu, Cătălina Grama, Paul Ipate, Oana Pellea, Marius Manole, Emilian Oprea, Maria Obretin, Adrian Văncică, Bogdan Dumitrache, Alexandru Ion regizorii Emanuel Pârvu, Tudor Giurgiu, Tudor D. Popescu, Cristian Pascariu și criticul de film Irina Margareta Nistor au fost printre personalitățile care au acceptat invitația de a participa la ceremonia de decernare a Premiilor Gopo, prezentată în premieră de actorul de stand-up comedy, Claudiu Teohari (Teo).

Înregistrarea Galei Premiilor Gopo 2024 va fi difuzată pe 1 mai, de la ora 22:30, pe PRO Cinema.


Viasat Explore difuzeaza seria in premiera Marele Zid Chinezesc cu Ash Dykes

Viasat Explore  – In fiecare miercuri, din 1 mai, ora 22:00

Noua serie de documentare in sase parti de la Viasat Explore, Marele Zid Chinezesc cu Ash Dykes ne invita intr-o calatorie cu adevarat unica pentru a descoperi o alta perspectiva asupra uneia dintre cele mai impresionante constructii ridicate de om de-a lungul istoriei. Sportivul extrem britanic de renume mondial, Ash Dykes porneste intr-o aventura impresionanta pentru a explora una dintre cele mai emblematice structuri ale lumii, Marele Zid Chinezesc, lung de 21.000 km. Pe parcursul calatoriei de doua luni si jumatate, incluzand parcurgerea unor zone extreme cu varfuri inzapezite si deserturi nesfarsite deopotriva, Dykes va explora istoria si mostenirea acestei minuni antice si va intalni o multime de oameni care sunt conectati, intr-un fel sau altul, de Marele Zid Chinezesc.

De ce se anunta o aventura deosebita? Nascut in Tara Galilor, Ash Dykes a facut istorie prin trei recorduri mondiale diferite: el a fost primul om care a mers pe toata lungimea raului Yangtze, de la izvor pana la gura lui, finalizand astfel o calatorie de 6.300 km care a durat 352 de zile, in care a intampinat situatii devastatoare, furtuni si alunecari de teren, dar si intalnirea plina de adrenalina cu un urs salbatic. A devenit primul om care a traversat Mongolia pe jos, fara niciun ajutor. Pe parcursul drumului de 2.400 km, care a durat 78 de zile, a traversat Muntii Altai si Desertul Gobi, singurul sau insotitor fiind o remorca cu roti pe care a tras-o dupa el, incarcata fiind cu tot ce avea nevoie pentru a supravietui. Pin urmare, Dykes cunoaste o provocare atunci cand vede una, iar explorarea Marelui Zid Chinezesc va fi cu siguranta una pe masura eforturilor sale anterioare.

Aceasta structura, vizibila din spatiu, ascunde inca multe mistere. Multi oameni cred ca a fost construita de dinastia Ming acum 600 de ani. Sectiunile cu zidaria distinctiva si turnurile de veghe sunt intr-adevar opera lor, dar exista parti din Marele Zid care au fost construite cu mii de ani in urma. Unul dintre acestea este Zidul Chu din provincia Henan, care este cea mai veche parte a Marelui Zid, datand de 2.700 de ani. Acest zid nu a fost construit cu caramizi, ci cu tot felul de materiale din zona: pietre si pamant, folosind in acelasi timp si morfologia zonei – creste muntoase, stanci si altele. Pana acum, au fost excavati 380 de km din zidul Chu, dar arheologii estimeaza ca ar putea avea o lungime de pana la 500 de km si sectiuni inalte chiar si de zece metri.

Exista multe poezii si povesti despre Marele Zid, a carui valoare turistica a fost cu adevarat recunoscuta doar in ultimii ani. Mii de oameni din China lucreaza la conservarea si restaurarea sa, astfel incat, in deceniile urmatoare, si mai multi oameni sa poata vedea aceasta structura fantastica, deja vizitata de milioane de turisti.


Inscrieri deschise pentru rezidenta de dezvoltare de scenarii New Draft #3

Asociatia Culturala Control N da startul inscrierilor la a treia editie a New Draft. Rezidenta de dezvoltare de scenarii dedicata proiectelor din Romania si Republica Moldova se adreseaza regizorilor si scenariștilor, proaspetilor absolventi de facultati de profil si autorilor din medii conexe, cu proiecte in faza de inceput.

Editia din 2024 a New Draft va avea aceeasi structura, desfasurata pe trei luni de training asistat (din iulie pana in octombrie), impartita in trei perioade de lucru intens, pentru dezvoltarea a 12 scenarii de lungmetraj. Daca primele doua editii s-au desfasurat exclusiv online, editia a treia a New Draft vine cu o schimbare importanta: intalniri fizice, in Bucuresti, pentru doua dintre cele trei perioade de lucru.

Prima sesiune dedicata intalnirilor de feedback, atat in grup cat si one to one, se va desfasura fizic intre 29 iulie si 2 august. Cea de-a doua serie de intalniri (28 – 30 august) va fi online, iar participantii vor avea oportunitatea de a primi feedback de la producatori de film si membri importanti ai industriei cinematografice romanesti. In cea de-a treia sesiune de lucru (23 – 27 septembrie) participantii si trainerii se vor intalni fizic pentru a finaliza lucrul la proiecte si pentru a pregati pitch-ul programat pentru luna octombrie.

Dacă onlineul a functionat perfect ca urmare a perioadei de pandemie, totusi el nu se compară cu beneficiile aduse de intalnirile in format fizic, ce invita o comunicare mai deschisa si onesta. Lucrul la scenarii porneste de la omul care le scrie. O rezidenta in format fizic va permite mereu o mai buna intelegere a omului din spatele proiectului. Ne bucuram enorm ca am reusit sa facem asta. In plus, continuam parteneriatul cu CNC Moldova si asteptam si anul acesta proiecte din Republica Moldova.”, spun cele trei trainere ale proiectului: Oana Rasuceanu (scenarista, regizoare si consultanta de scenarii), Ana Agopian (scenarista si regizoare de film, consultanta de scenarii) si Craita Nanu (selectionera, curatoare de film si consultanta de scenarii).

Rezidenta New Draft, program organizat de Control N si co-finantat de Asociatia Fondului Cultural National (AFCN), dezvolta 12 proiecte de lungmetraj, trecandu-le prin mai multe drafturi de treatment si finalizand cu un dosar de pitch pregatit să plece către producatori sau concursuri pentru fonduri.

New Draft nu percepe taxe de inscriere sau participare. Deadline pentru depunerea documentelor: 26 mai 2024.

Detalii despre dosarul de aplicare si documentele necesare, dar si calendarul complet al proiectului pot fi consultate pe site-ul Asociatiei Control N – https://www.controln.ro/asociatia-culturala/workshop-uri/new-draft/.


Co-fondatorul Shazam, Dhiraj Mukherjee, speaker principal la Bucharest Tech Week 2024

Dhiraj Mukherjee, co-fondatorul Shazam și unul dintre pionierii tehnologiei moderne, va fi prezent în calitate de Star Speaker la primul summit de business care va deschide evenimentul Bucharest Tech Week 2024, un eveniment emblematic ce transformă orașul în epicentrul inovației tehnologice. Cu o vastă experiență în tech și o viziune îndrăzneață asupra impactului acesteia în societate, sesiunea lui Mukherjee va oferi participanților o oportunitate unică de a înțelege care este cheia reinventării în afaceri, respectiv obținerea unor rezultate sustenabile,  cu ajutorul tehnologiei și inovației.

În anul 2000, Dhiraj Mukherjee a fondat Shazam Entertainment, primul serviciu de recunoaștere a muzicii prin intermediul telefonului mobil, o inovație tehnologică remarcabilă care, la acel moment, a schimbat modul în care utilizatorii interacționează cu muzica. Shazam a fost achiziționat de Apple în 2018, pentru aproximativ 400 de milioane de dolari. În 2015 Mukherjee a fost numit de către Financial Times unul dintre cei mai importanți 50 de antreprenori din domeniul tehnologiei din Europa, fiind recunoscut la nivel global ca mentor în domeniul inovației, antreprenoriatului și tehnologiei. 

Dhiraj Mukherjee va fi prezent pe scena Innovation Summit, pe 10 iunie, în prima zi a evenimentului, unde va prezenta viziunea sa asupra modului în care liderii de astăzi își pot transforma organizațiile prin acceptarea incertitudinii. În plus, Mukherjee va oferi o perspectivă nouă asupra modului în care antreprenorii pot excela în domenii neexplorate și cum își pot redefini atât rolul de lideri, cât și direcția afacerilor lor.

A opta ediție a Bucharest Tech Week 2024 va avea loc în perioada 10-16 iunie, eveniment la care sunt așteptați peste 25.000 de pasionați de tehnologie. Primele 5 zile vor fi dedicate Business Summit-urilor (Innovation Summit, Future Summit: AI, HR Masters Summit, Software Architecture Summit și Java Stars Summit), un punct de întâlnire pentru cele mai strălucite minți din tehnologie, inovație și profesioniști din mediul de business autohton.

Participarea la oricare dintre cele 5 Business Summits (10-14 iunie) se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat direct de pe https://www.techweek.ro/business-summits. Participarea la Tech Expo (14-16 iunie) este GRATUITĂ pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu înscriere în prealabil pe https://www.techexpo.ro/. Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo.


Cea de-a doua ediție LYNX Festival va avea loc între 4 – 9 iunie

În perioada 4 – 9 iunie 2024 se va desfășura la Brașov a doua ediție LYNX Festival, primul eveniment de la noi din țară dedicat exclusiv fotografiei și filmului documentar de natură, inițiat de Asociația România Sălbatică și Asociația Forona. După ce anul trecut a inclus în programul său 8 documentare internaționale, toate sold-out, majoritatea în premieră în România, festivalul revine cu o nouă selecție inedită care îi va încânta pe iubitorii de film și natură de toate vârstele.

„Sunt foarte entuziasmat pentru a doua ediție LYNX Festival, care se anunță cel puțin la fel de bună ca prima. Dintre cele mai interesante filme pe care o să le aducem amintesc acum de Wild Transylvania, regizat de John Murray, unul dintre invitații noștri speciali de la ediția trecută. Filmul este prezentat în premieră în România și spune povestea vieții sălbatice din această regiune a țării noastre într-un mod armonios, întrețesut și cu peisaje pitorești. Un alt film din program, care a câștigat mai multe festivaluri de profil, este Cactus Hotel, o comedie faină cu animale de tot felul și cu o poveste absolut fascinată.
Aș mai pune pe listă și un film foarte interesant despre lupi, unul despre Marea Mediterană, dar și o producție de la BBC despre Antarctica, documentar ce va fi prezentat în format 3D. Nu vor lipsi nici expozițiile de fotografie, iar în cadrul festivalului vom anunța și câștigătorii la concursul internațional Milvus. Acesta este un sumar care sper că va atrage atenția iubitorilor de natură, cărora le promitem și alte surprize dacă vor fi la Brașov la început de iunie.”, a declarat Dan Dinu, directorul artistic al festivalului și președintele Asociației România Sălbatică.

Deschiderea LYNX Festival va avea loc la Cinema Astra (str. Lungă, nr 1), gazda principală a evenimentului. Mai multe detalii despre invitații, evenimentele speciale și surprizele celei de-a doua ediții, precum și programul complet, vor fi anunțate curând.


Club Oyama Constanța- medalii la CUPA KATA NO MEIJIN

Clubul Sportiv Oyama din Constanța a participat sâmbătă, 27 aprilie 2024 la cea de a IV a ediție a concursului național CUPA KATA NO MEIJIN, ce a avut loc la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani, București. Și la această ediție, clubul Oyama Constanța a dovedit că este unul dintre cele mai bune cluburi de karate kyokushin din România, câștigând numeroase premii.

Sportivii constănțeni au reușit sa aducă rezultate remarcabile prin:

LOCUL I

  • Cristea Ruxandra | Mosoianu Alexandru | Cadir Darius | Cadir Theodora | Iftene Andrei | Artamon Iris | KATA TEAM- centuri portocalii și albastre( Cadir Theodora, Smarandache Theodor, Dobrin Daniel) | KATA TEAM- centuri galbene și verzi ( Malama Tina, Dobrin Stefania, Cercel Cristina)

LOCUL II

  1. Ion David | Malama Tina | Dobrin Daniel | Stefan Lavinia | Smarandache Theodor

LOCUL III

  • Mosoianu Mihai | Boiangiu Robert | Istrate Andra | Cherim Alara

LOCUL IV

  • Cercel Cristina | Memet Ozan

Echipa este antrenată de către Senpai Lidia Dobrin ( 2 dan) și Senpai Marius Burlacu ( 1kyu).

“Ambiția, perseverența, dorința de a fi cei mai buni …asta îi definește pe sportivii clubului Oyama. Și la această ediție a Cupei Kata NO MEIJIN, sportivii noștri, ne- au dovedit că sunt hotărâți și puternici. Pentru mulți dintre ei, acesta a fost primul concurs la care au participat, iar rezultatele foarte bune obținute ne dovedesc determinarea și ambiția acestor copii! Felicitări și mult succes la concursurile viitoare!”, a declarat Lidia Dobrin, președinte Club Sportiv Oyama Constanța.

Mai multe detalii gasiti pe www.facebook.com/cluboyamaconstanta/  .


DROPDOWN 2, cel mai așteptat eveniment auto al anului, va avea loc între 29-30 iunie, la Romexpo

După succesul înregistrat la prima ediție a expoziției auto-moto, DROPDOWN, cel mai așteptat eveniment auto al anului, anunță cea de-a doua ediție, în perioada 29-30 iunie. Expoziția se va desfășura în cel mai mare centru expozițional din România, Pavilionul B2, de la Romexpo, iar caii putere vor fi turați la maximum în zona de exterior. În zona de interior de 16.800 de mp vor fi expuse o parte dintre mașini și motociclete, iar în zona de exterior cu o suprafață de 20.000 de mp, vor exista demonstrații de show-uri de drift.

În cadrul expoziției pot fi admirate mașini modificate, retro, de colecție, supercar-uri, mașini americane și de off-road, precum și motociclete.

Organizatorii estimează că la această nouă ediție vor avea în jur de 40.000 de vizitatori pasionați de zona auto și moto. Peste 450 de mașini și motociclete vor fi expuse atât în interior, cât și în exterior, iar valoarea acestora de piață depășește suna de 8.000.000 de Euro.

În piață există o nevoie foarte mare de evenimente auto indoor & outdoor, care să fie realizate la o calitate superioară. Suntem  bucuroși că putem veni către pasionații de cai putere cu un nou eveniment care să le bucure privirile. Ne-am străduit ca și la această nouă ediție să reunim cele mai iubite mărci auto-moto și sperăm să oferim vizitatorilor o experiență memorabilă”, a declarat Marian Nedelcu, organizator DROPDOWN.

Biletele la expoziția DROPDOWN 2 au fost puse în vânzare pe bilet.ro. Pretul biletului de intrare este de 40 Ron de persoană și poate fi cumpărat atât online, cât și în zilele de eveniment direct de la Romexpo.

Pentru mai multe informații despre DROPDOWN 2 vă invităm să accesați pagina web a evenimentului https://dropdown.ro/ sau paginile de social media DROPDOWN.


TIMP LIBER

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide în luna iunie

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă porțile în luna iunie. Renovată în urma unei investiții directe de peste 1 milion de euro, NAMI Beach Club este propunerea Radisson Blu Hotel Bucharest pentru o experiență de vară exclusivistă, completă – un refugiu urban sofisticat, care aduce, în inima Capitalei, atmosfera unei vacanțe premium la plajă.

Situat în cadrul Radisson Blu Hotel Bucharest, pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați, NAMI Beach Club va avea o capacitate de 262 de locuri, oferind o varietate de zone de relaxare: șezlonguri aflate lângă piscină, zone VIP, un spațiu dedicat familiilor, cu separeuri special amenajate, lounge și zonă Shisha, personalizate pentru nevoile tuturor tipurilor de clienți.

Suntem foarte încântați să lansăm cel mai nou proiect al nostru, NAMI Beach Club & More, conceput pentru a le oferi vizitatorilor cea mai apropiată experiență de o vacanță de vară premium, la îndemână, chiar în centrul orașului; o escapadă de vară, unică în București, oferind servicii de top, confort deplin și intimitate. Clienții clubului se vor putea bucura de o călătorie culinară excepțională și diversificată.”, a declarat Lior Bebera, General Manager Radisson Blu Hotel Bucharest & Park Inn by Radisson Hotel & Residence Bucharest.

Designul noului club, care combină culori deschise și materiale naturale, premium, este inspirat de stilul de viață mediteranean, recreând atmsofera unui beach club exclusivist, ascuns chiar sub ochii noștri, în centrul Bucureștiului. NAMI găzduiește cea mai mare piscină exterioară din centrul Bucureștiului, precum și cel mai mare jacuzzi încălzit în aer liber din oraș.

Familiile se vor putea bucura de experiență într-o zonă special amenajată, cu un loc de joacă pentru copii, unic în București și realizat la comandă pentru NAMI de către o companie specializată în proiectarea și implementarea spațiilor interactive pentru copii. NAMI Beach Club lansează și o ediție limitată de abonamente, prin care se vor oferi, pe baza unei taxe unice, o serie de avantaje exclusive, pentru o experiență îmbunătățită.


Vitality Club din cadrul Ramada Plaza Bucharest întâmpină luna mai cu două motive de sărbătoare: începerea sezonului estival și 10 ani de Vitality Club

Vitality Club devine locația ideală a zilelor însorite și întâmpină vara cu o mulțime de surprize special pregătite pentru tine! Ești pregătit să începi sezonul estival cu momente de relaxare?

De 1 Mai se deschide oficial sezonul estival într-un mod cu totul special. Cu grătarul pregătit în grădina piscinei exterioare, Vitality Club transformă această zi într-o ocazie de neuitat, unde tradiția și starea de bine sunt în centrul atenției. Ca experiența să fie completă, barul și zona de relaxare din cadrul grădinii îi așteaptă pe toți cei care vor să se bucure din plin de această zi.

Ai ocazia să te bucuri de câteva clipe de relaxare, însoțite de o ofertă special concepută pentru a-ți aduce bucurie și satisfacție. Savurează un meniu cu specific românesc, care include tradiționalii mici și porția de cartofi prăjiți, gustul zilei de 1 Mai fiind perfect completat de o bere răcoritoare din partea casei. Dacă nu ești membru Vitality Club și vrei să petreci în mod autentic, poți lua parte la relaxare prin achiziționarea unei intrări One Day Pass la prețul de 39 de Euro / persoană.

Iar pe 10 Mai, Vitality Club împlinește 10 ani de când și-a deschis porțile, devenind o oază de relaxare în nordul Bucureștiului. Prin urmare, doar în această zi de sărbătoare, toți oaspeții care doresc să se bucure de facilitățile clubului pot beneficia de 10% discount la o varietate de servicii. Află mai multe informații despre opțiunile oferite și rezervări la numărul de telefon 021 549 2252 sau printr-un mail la adresa office@vitalityclub.ro.


Florile tradiționale ale Paștelui și semnificația acestora

Paștele este o sărbătoare care vestește primăvara și simbolizează renașterea și noile începuturi. Folosirea florilor în timpul Paștelui este o practică comună în multe culturi și datează de secole, iar florile populare au semnificații unice. De la culorile vibrante ale lalelelor până la parfumul dulce al crinilor, fiecare floare are semnificația și istoria ei. Înțelegerea semnificațiilor, numelor și simbolismului acestor flori tradiționale de Paște ne poate ajuta să înțelegem mai bine sărbătoarea și să ne întărim legătura spirituală.

Pe măsură ce se apropie Paștele, mulți dintre noi caută modalități de a decora casele și de a se pregăti de sărbătoare, iar florile sunt modalitatea perfectă de a aduce primăvară în casă și în suflete. Indiferent că organizați un brunch de Paște sau sunteți în căutarea cadoului ideal, aceste flori vor adăuga cu siguranță o notă de bucurie și frumusețe sărbătorilor Pascale.

Crinul de Paște – Crinul de Paște este poate cea mai emblematică floare asociată cu sărbătoarea Paștelui. Această floare este cunoscută și sub numele de Crinul Bermudelor sau Crinul trompetă și este originară din Japonia. Crinul de Paște este alb, cu flori mari în formă de trompetă, foarte parfumate și înflorește de obicei primăvara, în preajma sărbătorii Paștelui.

Cactusul de Paste – Cactusul de Paște devine din ce în ce mai popular, iar florile sale colorate ( albe, portocalii, roșii, roz sau violete) înfloresc primăvara la timp pentru Paște. Floare tradițională de Paște, cactusul reprezintă un simbol al renașterii ce ne amintește că Isus Hristos a înviat din morți.

Narcisa – Narcisele sunt o floare populară asociată cu Paștele, reprezentând renașterea și noi începuturi. Narcisele au, de asemenea, o semnificație creștină puternică, deoarece se spune că au înflorit în timpul învierii lui Hristos. Drept urmare, ele sunt adesea folosite în buchetele de Paște, decorațiuni și ceremonii religioase.

Florile tradiționale de Paște simbolizează bucuria primăverii. Fiecare dintre aceste flori aduce cu sine un mesaj special și o încărcătură emoțională unică, reprezentând frumusețea și speranța care însoțesc Sărbătoarea Paștelui.

La RomanianFlowerShop.com scopul nostru este să livrăm cele mai frumoase buchete de flori din România, un gest emoționant și personal care face ca florile oferite să fie o ocazie cu adevărat specială. Prin urmare, am conceput o colecție unică de aranjamente florale, susținută de o garanție de satisfacție 100%, care poate fi livrată oriunde în lume. Situat în București, studioul floral personalizat, RomanianFlowerShop Studio efectuează livrări în toată țara, precum și în întreaga lume. Pentru comenzi online: https://romanianflowershop.com/.


BanG & Olufsen prezintă al doilea model clasic reinterpretat – beoSYSTem 9000C

Bang & Olufsen anunță reinterpretarea unui alt produs emblematic, odată cu lansarea sistemului muzical Beosystem 9000c. Noul sistem include un CD player Beosound 9000 complet revizuit și reintepretat, din anii 1990, alături de difuzoarele moderne Beolab 28, pentru o experiență auditivă intensă.

După succesul recreării modelului Beogram 4000c din 2020, Beosystem 9000c este al doilea proiect din seria produselor clasice readuse la viață, care demonstrează angajamentul Bang & Olufsen față de promisiunea sa de longevitate: „Crearea de produse care pot rezista testului timpului”.

„Cu seria noastră Recreated Classics, arătăm modul în care talentul unic Bang & Olufsen în ceea ce privește sunetul, designul și măiestria creează produse circulare, care durează. Vrem să demonstrăm că un produs care primește o a doua viață poate fi la fel de atractiv ca un produs nou și că o piesă de înaltă calitate, cum este Beosound 9000, nu trebuie să aibă o durată finită de folosință”, spune Mads Kogsgaard Hansen, Head of Product Circularity & Portfolio Planning la Bang & Olufsen.

Acesta continuă: „Pe lângă a ne demonstra angajamentul față de longevitatea produselor, am vrut să sărbătorim renașterea interesului pentru muzica în format fizic, care a avut loc în ultimii ani. Vinilurile și CD-urile au redevenit ceva special, în care oamenii investesc timp și energie pentru a intra în legătură cu muzica și cu artiștii pe care îi iubesc. Designul atemporal și pasiunea pentru muzică sunt, în esență, lucrurile pe care le sărbătorim prin lansarea Beosystem 9000c. Totul este să menținem vii opțiunile de ascultare pentru utilizatori”.


FASHION & BEAUTY

Pringles și Crocs combină moda cu gustul într-o colecție globală delicioasă

Da, e adevărat, de acum poți purta un tub de Pringles.Pentru prima dată, Pringles intră pe piața de încălțăminte împreună cu liderul în domeniul confortului inovator, Crocs, să lanseze cea mai delicioasă colaborare de până acum – colecția Pringles x Crocs.

Pline de savoare și stil, brandurile Pringles și Crocsaduc fanilor de pe tot globul designuri în ediție limitată inspirați de Pringles în stilurile cele mai populare Crocs și o selecție variată de Jibbitz charms cu tematică Pringles. Fiecare pereche unică de Crocs celebrează iconicul Mr. P, de ieri și de azi, așa că fanii se vor simți ‘crocanți’, indiferent de ocazie:

  • Saboți clasici Pringles x Crocs: Mr. P continuă să apară peste tot, iar mustața sa devine bareta acestor saboți colorați disponibili în patru combinații de culori, fiecare simbolizând o aroma favorită Pringles. Saboții stilați în roșu și portocaliu reflectă aromele populare Pringles Original și Pringles Cheddar Cheese, în timp ce varianta îndrăzneață în albastru și verde oglindește Pringles Sour Cream & Onion și Pringles Salt & Vinegar, așa că fanii își pot asorta încălțările cu aroma preferată.
  • Pringles x Crocs Jibbitz Charms: Pentru și mai multă savoare, fanii pot îmbogăți noul look cu cinci charmuri Pringles, incluzînd un Mr. P classic cu papion roșu, un Mr. P care face cu ochiul în 3D, două tuburi de Pringles Original și Pringles Sour Cream & Onion și un chip Pringles.

“Acest parteneriat combină natural lumea savuroasă Pringles cu confortul iconic Crocs,” spune Matias Infante, Vice Președinte al Global Brand Partnerships & Energy pentru Crocs. “Suntem încântați de parteneriatul cu echipa de la Pringles pentru a crea căi noi și inovatoare de a ne delecta comunitățile și bucura fanii.”

“Suntem extaziați de felul în care brandurile Crocs și Pringles pot fi personificate creativ în fashion, savoare și ludic,” spune David Lee, Global Senior Director al Licensing & Culture pentru Kellanova. “Fanii din America de Nord, Europa, Asia și America Latină pot să se bucure de această colecție.”

Alege-ți aroma favorită în curând de pe crocs.ro.


The Body Shop te invita sa adopti un copac

The Body Shop este un brand etic, preocupat de mediu si care incearca sa isi reduca amprenta de carbon la minim, indiferent ca vorbim despre procurarea materiilor prime, productia cosmeticelor sau a ambalajelor, sau pietele in care isi desfasoara activitatea comerciala.

In Romania, despaduririle sunt un subiect de ingrijorare, asa ca The Body Shop doreste sa sustina plantarea de arbori, atat de necesari pentru productia de oxigen, combaterea desertificarii si echilibrul climatic in general.

Pe 22 Aprilie a fost celebrata Ziua Pamantului. Cu acest prilej, The Body Shop demareaza o actiune impreuna cu ONG-ul “Viitor Plus”, prin programul “Adopta un copac”. Te invitam sa fii si tu parte din aceasta initiativa. Cum? Simplu! Poti cumpara si tu un arbore de cate ori faci cumparaturi de la The Body Shop.

Mai mult, la orice comanda pe site sau achizitie in magazin de peste 400 de lei, The Body Shop va dona un copac. Fiecare client din cele doua categorii va primi un certificat pentru fiecare copac plantat in padurile romanesti.

Daca tot vorbim despre arbori, iti recomandam sa incerci gama de produse The Body Shop care are la baza arborele de ceai, probabil cea mai populara, cunoscuta si iubita gama a brandului. Produsele Tea Tree sunt imbogatite cu ulei pur de arbore de ceai, provenit din Kenya prin programul nostru de Community Fair Trade. Acest ulei este renumit pentru proprietatile sale de curatare, antibacteriene si antiinflamatorii si este un ingredient deosebit de benefic pentru pielea grasa.

Produsele din gama Tea Tree te vor ajuta sa obtii o piele vizibil mai neteda si intinerita zi de zi.


FOOD & DRINKS

Waterdrop dă startul sezonului estival prin extinderea gamei ICE TEA cu o nouă aromă

Pentru a întâmpina cum se cuvine sezonul estival, Waterdrop continuă să le ofere clienților săi o experiență de hidratare inedită odată cu lansarea celui mai nou sortiment în ediție limitată – Ice Tea Raspberry. Inspirată de zilele lungi și călduroase de vară, cât și de nevoia de hidratare și revitalizare, noua aromă aduce în prim-plan gustul îmbietor al zmeurei și prospețimea ceaiului cu gheață. Astfel, compania reușește să redefinească experiența unui regim de hidratare sănătos și sustenabil, oferind o alternativă unică pentru cei care apreciază atât gustul, cât și beneficiile produselor pe care Waterdrop le comercializează.

Prin aroma puternică de zmeură și subtilitatea extractului natural de ceai negru, Ice Tea Raspberry se distinge de toate celelalte băuturi răcoritoare. Chiar dacă beneficiile cuburilor Microdrinks sunt deja cunoscute de către consumatori, este important să amintim faptul că pe lângă aportul de vitamine, noua colecție se remarcă și prin cantitatea redusă de cafeină din fiecare cub de hidratare. În comparație cu o cană de 200 ml de ceai negru, care conține 59 mg de cafeină, cuburile Microdrinks conțin doar 1.8 mg de cofeină/100 ml de apă.

„Chiar și în timpul verii, prioritatea principală este să ne asigurăm că toți consumatorii noștri se bucură de o hidratare adecvată și de o sănătate optimă. Cu lansarea noii colecții Ice Tea Raspberry, ne dorim să subliniem importanța vitală a hidratării în sezonul cald, oferind o alternativă sănătoasă, revigorantă și delicioasă.”, declară Katerina Navratilova, CEO Waterdrop CEE.

În completarea experienței unice de hidratare, Waterdrop aduce în atenția publicului și o nouă sticlă reutilizabilă, disponibilă în 3 culori. Perfectă pentru o zi la plajă sau pentru o plimbare relaxantă în oraș într-o zi toridă, sticla borosilicată este menită să păstreze băutura la temperatura ideală pe parcursul întregii zile. Cu un aspect lucios și un design ergonomic, aceste accesorii sunt partenerii ideali pentru a savura fiecare moment de răcoare din timpul verii. De asemenea, prin lansarea noii colecții, compania evidențiază angajamentul față de sănătate și sustenabilitate, inspirând consumatorii să facă alegeri conștiente pentru o viață mai echilibrată.


NESTLÉ lansează 40 de noi produse în cinci segmente de piață diferite

Primăvara aduce 40 de noi produse din cinci categorii în portofoliul Nestlé, cea mai mare companie de alimente și băuturi din lume, într-o adevărată campanie menită să-i încânte pe consumatorii români cu inovație și deliciu.

Fiecare noutate încorporează campanii laborioase de cercetare de piață, teste de diferite ingrediente, modificări de rețete, sondaje cu grupuri de consumatori, modificări pe liniile de producție și ambalare, și multe alte operațiuni la fel de complexe precum lansarea unui nou model de automobil sau a unui facelift major, de exemplu.

Dintre cele 40 de noi produse, 20 sunt sezonale, din categoriile Kitkat si Smarties, în ediții limitate de Paști. De la iepurași, precum KitKat Caramel Sărat, deliciul sezonului,  la ouă de ciocolată cu bombonele Smarties în interior, sau cutiile de Egg Hunt, produsele KitKat și Smarties sunt perfecte pentru a le savura în timp ce vă bucurați de momentele speciale alături de cei dragi.

Pentru iubitorii cafelei, NESCAFÉ 3in1 Black Roast iese în evidență la raft prin ambalajul său alb și negru într-o categorie tradițional codificată pe culori, și așa este și gustul său. Contrastul dintre aroma intensă și bogată a cafelei, a laptelui și a zahărului din NESCAFÉ 3in1 Black Roast ar putea deveni o combinație preferată pentru consumatorii din întreaga regiune.

Nu mai puțin de 14 noi produse vor fi anunțate în curând sub brandul Maggi în probabil cea mai amplă împrospătare de categorie din portofoliul curent al Nestlé. Toate produsele Maggi sunt realizate din legume atent produse și procesate, iar ambalajele sunt realizate din hârtie și se pot recicla ușor.

În categoria Infant sunt anunțate șase produse noi: mai multe variante de deserturi și piureuri de fructe pentru bebeluși GERBER, cereale integrale precum Nestlé Junior Căpșuni având o textură cu bucățele de fructe si cereale, îmbogățite cu fier și 12 vitamine și minerale pentru o dezvoltare armonioasă. Fiecare porție de cereale Nestlé pentru sugari și copii de vârstă mică asigură o nutrietie echilibrată cu fiecare castronaș. Nestlé susține recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății privind alăptarea exclusivă până la 6 luni și începerea folosirii produsului de la această vârstă în paralel cu continuarea alăptării. Pentru diversificarea alimentației celor mici, este obligatorie consultarea medicilor de specialitate.

Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 90.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.


Croissantele, gogoșile și tortul de morcovi, cele mai comandate deserturi de către români pe Glovo în zilele de Paște 

Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, a realizat o analiză privind cele mai comandate produse de către români pentru masa de Paște. Pe lângă preparatele gătite tradițional acasă, croissantele, gogoșile și tortul de morcovi au fost cele mai căutate deserturi în 2023 de către români în perioada sărbătorilor pascale.

De asemenea, când vine vorba de comenzile de la restaurante, în apropierea zilelor de Paște, în 2023 topul a fost completat de burgeri, shaorma și pizza.

În plus, nu doar deserturile sunt la mare căutare atunci când este sărbătoare. În categoria produselor non-alimentare, florile și mâncarea pentru animalele de companie au înregistrat în 2023 cele mai multe comenzi în zilele de Paște. Totodată, apa și bananele au rămas alimentele de bază cele mai dorite anul trecut de către utilizatorii Glovo în perioada Paștelui.

București, Cluj-Napoca și Brașov, în topul orașelor cu cele mai multe comenzi în zilele de Paște

Printre utilizatorii care au plasat cele mai multe comenzi pe Glovo anul trecut de Paște se numără bucureștenii, clujenii și brașovenii. Clasamentul este completat de constănțeni, ieșeni, timișoreni și orădeni, care au comandat cele mai multe produse în platformă în perioada Paștelui. 


PlantExtrakt lansează VerdioGast®- primul produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune

PlantExtrakt, cel mai mare producător român de extracte gemoterapice și singurul producător local de medicamente homeopate, parte a grupului Europlant, anunță lansarea VerdioGast®, un produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune. Într-un context în care tot mai mulți români sunt în căutare de produse naturale pentru a susține sănătatea, VerdioGast® este alternativa din plante la obiceiurile curente de consum.

“Într-o eră în care consumatorii sunt din ce în ce mai exigenți și orientați către soluții naturale, lansarea VerdioGast® reprezintă pasul firesc pe care l-am făcut pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestora. Acest produs se distinge prin tripla sa acțiune, pentru buna funcționare a stomacului, pancreasului și ficatului. Cu ingrediente active 100% naturale, din plante, VerdioGast® este o alternativă eficientă și cu un grad bun de siguranță, pentru cei care suferă de senzație de prea-plin după masă, însoțită – sau nu de balonare”, a declarat Liviu Ungureanu, Managing Director PlantExtrakt.

“Este crucial să înțelegem că indigestia poate afecta semnificativ calitatea vieții. Lansarea VerdioGast®, ca prim produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune, reprezintă un pas important în direcția oferirii unei alternative eficiente și cu un grad bun de siguranță, pentru aceste manifestări des întâlnite. Ne propunem să completăm portofoliul nostru cu această soluție naturală, aducând un nou nivel de confort consumatorilor noștri”, a subliniat Liviu Ungureanu.

VerdioGast® se distinge prin utilizarea exclusivă a unor ingrediente active 100% naturale, selectate cu grijă pentru a oferi un suport digestiv natural și blând, fără a expune organismul la compuși chimici de sinteză sau a crea dependență. Formula sa unică este un amestec echilibrat de extracte din plante cu beneficii dovedite în promovarea unei digestii sănătoase și echilibrate.

Consumatorii ideali pentru VerdioGast® sunt cei care caută soluții naturale. Aceștia pot suferi tulburări digestive cauzate de o alimentație dezechilibrată (de exp.: mâncat prea mult, pe fugă, sau dulciuri și alcool). Astfel, VerdioGast® se adresează în primul rând femeilor, în intervalul de vârstă cuprins între 30 și 55 de ani, din medii urbane, preocupate de sănătatea lor și a familiilor lor. De asemenea, se concentrează și pe adulții urbani cu vârste între 30 și 60 de ani, cu un nivel socioeconomic mediu până la ridicat.

VerdioGast® este deja disponibil în farmacii și în magazinele de tip plafar, atât în locațiile fizice, cât și online, fiind estimată intrarea sa în peste 3.500 de astfel de locații, până la finele anului.


BUSINESS

Nestlé raportează vânzările pe trei luni ale anului 2024

Grupul Nestlé raportează vânzările pe primele trei luni ale anului 2024 și anunță o creștere organică de 1,4%, cu pricing de 3,4% și creștere internă reală (RIG) de -2,0%. Vânzările totale raportate au fost de 22,1 miliarde CHF, o scădere de 5,9% (la 3 luni în 2023: 23,5 miliarde CHF). În general, creșterea organică a vânzărilor Grupului a fost determinată de Zona Europa și de piețele emergente, cu un impact negativ din America de Nord. Se confirmă prognoza pentru întregul an 2024: o creștere organică a vânzărilor de aproximativ 4%.

Mark Schneider, Nestlé CEO, a comentat: “Ne-am așteptat la un început lent și preconizăm o revenire puternică a creșterii interne reale în al doilea trimestru, cu livrări fiabile pentru restul anului. O gamă largă de inițiative de creștere în cadrul Grupului încep acum să dea rezultate. În America de Nord, continuăm să inovăm și am crescut nivelul activităților comerciale, în special în domeniul alimentelor congelate, care au pierdut teren în primul trimestru. Planul de integrare pentru divizia de vitamine și suplimente minerale a Nestlé Health Science este pe drumul cel bun, cu un punct de cotitură asteptat in al doilea trimestru și o creștere puternică preconizată ulterior.”.

Creșterea organică a fost de 4,4%, cu pricing de 4,6% și creștere internă reală de -0,2%. Schimbul valutar a avut un impact negativ asupra vânzărilor cu 5,8%. Cesionările nete au redus vânzările cu 3,6%. Vânzările raportate în Zona Europa au scăzut cu 5,0%, la 4,6 miliarde CHF. Creșterea a fost generalizată în toate zonele geografice și categoriile. Zona a înregistrat creșteri ale cotei de piață în hrana pentru animale de companie și nutriția pentru sugari. Pe categorii de produse, principalul factor care a contribuit la creștere a fost PURINA PetCare, condus de mărcile premium Purina One, Felix și Gourmet.

Vânzările de cafea au crescut cu o rată medie de o singură cifră, cu contribuții puternice din partea produselor NESCAFÉ și Starbucks. Dulciurile au înregistrat o creștere medie de o singură cifră, cu o cerere puternică pentru KITKAT și produse sezoniere. În ianuarie, Zona a lansat KITKAT Breaks for Good, primul baton de ciocolată făcut cu cacao provenită de la familii de fermieri susținute de programul Nestlé Income Accelerator.

„Am avut un început de an cu o creștere organică de 2,1% în primul trimestru, cu contribuții importante de la șapte dintre cele zece categorii din portofoliul nostru. Suntem încrezători în faptul că produsele noastre de calitate și noile lansări vor convinge consumatorii să continue să ne aleagă. De 28 de ani contribuim la economia locală și la dezvoltarea comunității prin proiectele educaționale și de sustenabilitate pe care le derulăm. Direcțiile noastre strategice de anul acesta vor fi consolidarea brandurilor, menținerea în topul preferințelor consumatorilor, sprijinul acordat familiilor, tinerilor și mediului prin proiectele in derulare, dar și prin sprijinul nostru pentru reducerea risipei alimentare”, declară Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România.

Mai multe detalii pot fi găsite pe www.nestle.com.


Leroy Merlin: Apetitul românilor pentru energie verde este în creștere, panourile solare nepresurizate, printre cele mai căutate

Potrivit Leroy Merlin România, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, interesul românilor pentru soluțiile de captare și utilizare a energiei verde, precum instalarea de panouri solare, este în creștere la începutul lui 2024, comparativ cu debutul lui 2023. Printre cele mai căutate modele de panouri solare în rețeaua Leroy Merlin sunt cele nepresurizate, pentru producția de apă caldă menajeră, cu un volum de 120 litri și prețuri de pornire de la 998 lei.

Conform specialiștilor Leroy Merlin, aceste generatoare alternative de energie sunt o opțiune validă și sustenabilă de a echilibra consumul general de energie electrică, cu costuri de întreținere, instalare și montare reduse, în funcție de complexitatea proiectului. Iată la ce trebuie să fie atenți cei care planifică montarea unui panou solar pentru producția de apă caldă menajeră.

O bună înțelegere a produsului

Panourile solare termice pentru producerea de apă caldă menajeră comportă trei tipologii: presurizat, nepresurizat, respectiv panou colector, legat de un boiler. 

Panoul solar presurizat va funcționa pe toată perioada anului și nu va necesita golirea instalației iarna. În ceea ce privește panoul solar nepresurizat, acesta funcționează doar în perioadele cu temperaturi pozitive și necesită golirea instalației iarna. Un exemplu de panou solar nepresurizat din oferta Leroy Merlin este modelul Reecomer, cu 12 tuburi vidate și capacitate de 120 litri, la prețul de 998,00 lei (cu tva de 9% inclus).

Despre Leroy Merlin

Leroy Merlin, membră a Grupului Francez ADEO, este lider european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit.

În România funcționează 21 de magazine Leroy Merlin, cu aproape 3500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.


România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din jumătatea de est a Europei raportat la salariul mediu net lunar. În același timp, România este pe ultimele poziții în Uniunea Europeană la ușurința cu care locuitorii plătesc facturile la utilități și își acoperă cheltuielile uzuale pentru alimente, mese la restaurant sau cumpărarea de bunuri, potrivit unui studiu realizat de Storia – platforma lansată de OLX.

„În contextul actual al pieței imobiliare din România, se remarcă o discrepanță semnificativă între prețurile accesibile ale locuințelor și costurile semnificative ale utilităților și cheltuielilor zilnice. Această diferență subliniază faptul că, în comparație cu alte țări europene, achiziționarea unei proprietăți în România este mai accesibilă. De asemenea, se observă că procentajul achizițiilor realizate cu ajutorul creditelor bancare în țara noastră este considerabil mai mic în comparație cu alte state europene, ceea ce indică un grad mai ridicat de accesibilitate pe piața imobiliară din România, mai ales prin prisma numărului mare de proprietari din țara noastră. Dacă analizăm salariile altor țări din Uniunea Europeană, doar în Bulgaria salariul mediu net este inferior celui din România, situându-se la 861 de euro lunar. Cu toate acestea, România rămâne printre cele mai accesibile țări din Uniunea Europeană la capitolul achiziționării de locuințe” a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Cu un salariu mediu net în valoare de aproximativ 977 de euro pe lună și un preț mediu de circa 1.409 euro pe metru pătrat pentru locuințele situate în afara zonelor centrale din mediul urban, România se află la jumătatea clasamentului în topul țărilor din Uniunea Europeană din perspectiva gradului de accesibilitate la cumpărarea unei locuințe.

Astfel, indicele de accesibilitate pentru piața imobiliară din România, calculat ca raport între prețul mediu pe metru pătrat pentru o locuință rezidențială conform platformei Numbeo și salariul mediu net lunar conform Institutului Național de Statistică, este de 1,44, în condițiile în care o locuință este cu atât mai accesibilă cu cât valoarea indicelui este mai mică.

Raportat la veniturile medii și prețurile la imobiliare din celelalte 26 de state ale Uniunii Europene, locuințele din România sunt cele mai accesibile din jumătatea de est a continentului, la egalitate cu Bulgaria (1,44) și înaintea Ungariei (1,86). Cele mai multe țări din jumătatea estică a Europei au un indice apropiat de 2, așa cum este cazul Sloveniei, Greciei sau Croației, cu valori mai mari pentru Cehia (2,15) și Polonia (2,18) și un record de 2,55 în cazul Slovaciei.

În concluzie, datele arată că România beneficiază în prezent de cea mai accesibilă piață imobiliară din jumătatea de est a Europei, în ciuda faptului că singura țară unde salariul mediu net este mai mic decât în țara noastră este Bulgaria (861 de euro). În schimb, utilitățile și costurile uzuale sunt printre cele mai mari din Europa raportat la salariul mediu, ca urmare a faptului că România are printre cele mai mari prețuri la energie electrică și gaze naturale și cea mai mare inflație din Uniunea Europeană.

Analiza a fost realizată de jurnalistul Daniel Popescu, în parteneriat cu Storia – platforma de imobiliare lansată de OLX, ca parte din inițiativa „Drumul inteligent spre acasă”, prin care brandul își propune să contribuie la transparentizarea informațiilor necesare tuturor cumpărătorilor, chiriașilor, proprietarilor, agenților și dezvoltatorilor, cu scopul de a-i susține să ia decizii imobiliare în cunoștință de cauză.

***

Despre Storia Storia e platforma de imobiliare lansată de OLX care își propune să aducă mai multă claritate pe piața imobiliară. E locul unde mii de proprietari, agenți imobiliari și dezvoltatori își prezintă ofertele.


O vila interbelica decorata cu zeitati mitologice se vinde cu peste 1 milion de euro pe Storia

O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o arteră istorică în inima capitalei și are peste 10 camere dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj și mansardă. Investitorii pasionați de arhitectură și istorie au ocazia de a achiziționa această bijuterie arhitecturală versatilă într-o locație de excepție.

Această vilă, aflată pe una dintre străzile istorice ce și-au păstrat în proporție covârșitoare fondul construit, a fost ridicată în perioada interbelică. Recent a fost modernizată păstrându-și referințe memorial-simbolice și arhitecturale. Exteriorul păstrează elemente arhitecturale care invită privitorul să viseze la o perioadă istorică în care pe stradă circulau alternativ trăsuri trase de cai, dar și automobile printre sălciile acelei perioade. Aceste sălcii au dat chiar numele inițial al străzii pe care se află vila. Strada Sălciilor, fostă Iulius Fucik, a luat numele primului președinte cehoslovac, Thomas Mazaryk, și are clădiri cu diversitate tipologică, stilistică și arhitecturală.

Interiorul a fost recompartimentat și pregătit pentru cerințele contemporaneității. Este admirabil că în acest context s-au păstrat anumite elemente arhitecturale și ornamente în interior ce amintesc de perioada interbelică: o sobă de porțelan, stucaturile de pe tavanele saloanelor înalte, ușile de lemn, feroneria balconului. Un medalion dintr-o veche sobă de porțelan de Meissen cu amorași s-a păstrat și se află încastrat într-un perete al casei. Vila are 732 metri pătrați împărțiți în mai mult de 10 camere, dispuse pe 4 niveluri: subsol, parter, etaj și mansardă. Tavanele sunt înalte de 2.8 metri și de 4 metri.

Clădirea aceasta și-a păstrat în timp și la exterior o mare parte din valorile sale arhitecturale, grifonii și zeitățile mitologice de pe decorațiunea bovindoului fiind spectaculoase. În plus, clădirea beneficiază și de iluminat exterior pentru evidențierea elementelor arhitecturale. Grifonul era în mitologia greacă un monstru înaripat cu trup și picioare leonine, cu cap și aripi de vultur, consacrat zeului Zeus, iar în arhitectură se consideră că protejează clădirile istorice. Mitul grifonului a fost probabil dezvoltat în Persia antică (Iran și părți ale Asiei Centrale). Potrivit unor legende, grifonii și-au construit cuiburile de aur pe care le-au găsit în munți. Nomazii sciți au purtat aceste povești în Marea Mediterană, unde le-au spus grecilor antici că fiarele uriașe înaripate au păzit aurul natural din dealurile nordice persane.


3DUTECH „Modelează viitorul!” dezbate impactul tehnologiilor emergente în societate

3DUTECH a marcat a VI-a ediție a campaniei „Modelează viitorul!” printr-o conferință care a adus împreună profesori, elevi, pasionați și profesioniști din domeniul tehnologiei. Evenimentul a adus în centrul atenției modul în care inteligența artificială, imprimarea 3D și robotica transformă viitorul.

Campania „Modelează Viitorul!” este inițiată de 3DUTECH cu sprijinul ECDL România și Dedeman, împreună cu AOAR (Asociația Oamenilor de Afaceri din România) și reprezintă un demers esențial către un sistem educațional care încurajează inovația, explorarea și adaptabilitatea, pregătind tinerii pentru provocările și oportunitățile viitorului digital.

În ultimii ani, 3DUTECH a obținut rezultate remarcabile, reușind să activeze peste 60 de hub-uri de imprimare 3D în întreaga țară și să dezvolte o rețea de sute de profesori specializați în modelare și printare 3D, care au pregătit la rândul lor peste o mie de tineri pentru acest domeniu. De asemenea, la inițiativa 3DUTECH, meseria de tehnician imprimare 3D a fost adăugată în COR și este recunoscută acum și în România.

„Noi am reușit să acoperim toată țara. În fiecare județ am reușit să implementăm cel puțin un hub de printare 3D, unde există profesori specializați care să multiplice cunoștințele și elevi care au participat la aceste programe internaționale de certificare și care participă în continuare.”, afirmă Mihai Peca, Specialist Programe Formare și Certificare Digital Skills, ECDL România.

Întreaga discuție, moderată de Iulia Ionescu, realizatoarea emisiunii iLikeIT de la PRO TV, a pus accentul pe impactul pe care tehnologiile emergente îl au atât asupra vieții personale, cât și profesionale. Speakerii Dragoș Costea de la Humans.ai, Răzvan Isac de la Universal Robots A/S, Adrian Șișman de la Programul REXUS ECRIDA  și Mihai Peca de la ECDL România au oferit perspective și strategii pentru adaptarea la schimbare.

La Tech Expo 3DUTECH, participanții au avut oportunitatea de a testa personal diverse echipamente și tehnologii de imprimare 3D, dar și de a descoperi soluții și aplicații inovatoare din domeniul inteligenței artificiale și roboticii.

Evenimentul poate fi vizionat pe pagina oficială de Youtube ECDL Romania, oferind acces tuturor celor interesați să urmărească discuțiile captivante și prezentările din cadrul conferinței.

Află mai multe detalii despre proiect pe www.3dutech.ro și pe pagina dedicată de Facebook sau la adresa de mail contact@3dutech.ro.


Studiu Reveal Marketing Research: 44% dintre români observă transformări în sărbătorirea Paștelui în ultimii ani

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research și-a propus să afle mai multe detalii despre cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște și în ce măsură comportamentele și nevoile acestora s-au schimbat comparativ cu studiul similar desfășurat anul trecut.

  • 79% dintre români intenționează să își petreacă Sărbătorile Pascale acasă, în familie, iar 75% vor să participe la slujba de Înviere din acest an.
  • 32% dintre români consideră că Paștele este mai mult despre conexiunea și comunicarea cu cei dragi, în timp ce 31% se concentrează mai mult pe tradiții și obiceiuri.
  • 67% dintre români intenționează să cumpere cadouri cu ocazia Paștelui, în special copiilor (64%) sau partenerei/ului de viață (60%)

Procentul celor care doresc să călătorească în timpul Sărbătorilor Pascale a crescut de la 11% în 2023 la 16% în 2024

Conform rezultatelor studiului realizat de Reveal Marketing Research, 79% dintre români urmează să își petreacă Paștele acasă, în familie, în timp ce 24% menționează că se vor duce în vizită la rude.

Ca o tendință notabilă, observăm o creștere semnificativă în procentul celor care doresc să călătorească, în țară sau în străinătate, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de la 11% (2023) la 16% (2024). De asemenea, se remarcă faptul că cei cu vârste cuprinse între 35-44 de ani sunt cei mai dornici să aleagă astfel de experiențe (21%).

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.


Toate informatile si fotografiilor apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *