Noutatile lunii aprilie 2024 – partea a doua

Luna aprilie vine cu o multime de noutati. Dupa prima parte pe care v-am prezentat-o la inceputul lunii, revin astazi cu nu mai putin de 20 de noutati pentru voi – din sfera culturala: TNB, Studiourile Ferentari, Teatrul Masca, Corul Madrigal, campanii de Paste: ParkLake Shopping Center, sfaturi de la Cori Grămescu, evenimente viitoare: Hoinar Festival, Șona AIR (Artists in Residence), precum si multe noutati de la branduri precum VIASAT HISTORY, Epantofi, Reserved, Caraiman, Coca-Cola, Apa alcalină Kangen, Sophia, OLX, TikTok, Lansarea Clinicii Sphera Care si SoftOne România.

Lectura placuta!


CULTURAL & EVENIMENTE

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a pregătit un program special pentru vacanța de 1 și 2 mai 2024 de anul acesta, cu nu mai puțin de opt spectacole diverse, pentru toate gusturile, dedicate celor care nu pleacă din oraș în această perioadă.

Fie că sunt iubitori de comedii, drame sau spectacole de muzică, dans şi pantomimă, ori cu un strop de romantism, spectatorii vor avea ocazia de a alege dintre cele mai cunoscute spectacole din repertoriul Naționalului. Printre producțiile care vor fi prezentate pe scenele TNB se numără titluri de succes și spectacole premiate. Dineu cu proști, Cuvântul progres rostit de mama sună teribil de fals, Orchestra Titanic și Anonimul veneţian sunt cele patru producții propuse în prima zi de mai. Călătoria, Casa de la țară, Bolta cerească și Frumos e în septembrie la Veneţia completează programul special al zilelor de vacanță din preajma sărbătorilor pascale.

Bilete disponibile pentru aceste reprezentații se găsesc pe tnb.ro sau la Casa de bilete a Teatrului Național, care este deschisă luni între orele 10.00 – 16.00 și de marți până duminică între orele 10.00 – 19.00.


Studiourile Ferentari prezintă două producții de teatru în premieră la Apollo 111 Teatrul

În cadrul evenimentului Studiourile Ferentari Showcase, tinerii din cartier prezintăce au produs mai bun în ultimul an: două spectacole de teatru, concerte cu muzică live pe ritmuri de darabană și beaturi electronice și două instalații de artă. Evenimentul are loc duminică, 21 aprilie de la ora 16.

Extravillan este un spectacol despre oamenii din mijlocul orașului, conectați la rețeaua de responsabilități, dar deconectați de la rețelele de utilități; oameni perfect integrați în capitalism, dar fără acces la drepturi și resurse minime, fundamentale. Pentru că excluziunea naște cel mai adesea villains, villani, specie bipedă tot mai vizibilă în fauna urbană, cu preocupări din zona de supraviețuire și mai puțin atentă la activismul de val nou din stratosfera educată. În aceste condiții, totuși, Extravillan vorbește despre optimismul rasei umane în fața tragediei. Copiii se opresc din a fi părtași la lumea adulților deconectați și încep să-și imagineze cum ar arăta o planetă a lor, numai pentru ei, într-un sistem solar perfect, în care fiecare zi e caldă și senină.

Actorii din Extravillan, împreună cu artista norvegiană Lise Wulff, au creat două instalații de artă inspirate din piesa de teatru omonimă. Tinerii au lucrat cu fotografii care documentează cartierul lor, precum și cu fotografii pe care le asociază cu modurile în care se construiesc în mințile lor conceptele de libertate și captivitate.

Vă invităm să descoperiți aceste spectacole unice la Apollo 111 Teatrul, duminică 21 aprilie, de la ora 16:00. Accesul este gratuit și nu necesită rezervare.


O nouă întâlnire din seria de dialoguri pe bune: LA LIBER – discuții despre chestii despre care nu discutăm, cu Alex Tocilescu la Teatrul Masca: „Care mai e treaba cu sexul?”

Joi, 25 aprilie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) cea de-a șaptea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Care mai e treaba cu sexul?”.

În cadrul Stagiunii 2023-2024: „Să vorbim pe bune despre noi”, Teatrul Masca lansează o invitație deschisă către public în vederea participării – alături de personalități cheie ale mediului cultural, social și politic al Capitalei – la o serie de dezbateri performative, sincere și pe bune, despre teme de actualitate și provocatoare.

Primul sezon „La liber” îl are ca moderator și curator pe Alex Tocilescu, scriitor și publicitar de notorietate, om al orașului și vocea Teatrului Masca pentru această stagiune.

„Surpriză: sexul și sexualitatea și dragostea și senzualitatea nu-s chestii de care ai parte doar la 18-25 ani: ele continuă să existe și după aia, doar că nu mai vorbește nimeni despre ele. Credem că-s tabu în școli și ne irităm, dar devin și mai tabu odată cu înaintarea în vârstă; sex la 45, 50, 60 de ani? Doamne ferește să zică cineva ceva despre el! Faci și altfel de sex decât ăla în pat cu partenerul sau partenera – sau ai chiar fantezii cam ca alea descrise în articolele din Vice? Ești pervers! Te excită să-ți expui corpul? Exhibiționism! Poliamorism? OMG! Facem noi ăștia mai în vârstă pe deștepții, dar știm la fel de puține despre sex ca elevii care n-au parte de educație sexuală pentru că ne e rușine nouă, adulților, să o cerem în numele lor”, propune noul subiect de dezbatere Alex Tocilescu.


Ilie Năstase, înconjurat de sportivi, vedete și mii de fani la premiera documentarului NASTY

Premiera documentarului NASTY, despre viața și cariera lui Ilie Năstase, a adus împreună unii dintre cei mai importanți sportivi români din istorie,  personalități internaționale, vedete și mii de fani. Pe covorul roșu al evenimentului care a avut loc marți, 16 aprilie, la Sala Palatului din București, au pășit, alături de Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Boris Becker, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi, dar și realizatorii filmului, regizorii Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu și producătorul Cosmin Hodor.  „Vă mulțumesc pentru această seară și pentru acest film. Pe coloana sonoră a documentarului se aude melodia lui Frank Sinatra, My way. Mă reprezintă. Și eu am făcut totul cum am vrut. Am jucat tenis cu zâmbetul pe buze” a spus, vizibil emoționat, Ilie Năstase.

Sala a fost plină de mari sportivi: Gică Popescu, Ciprian Marica, Bogdan Stelea, Helmut Duckadam, Horia Tecău, Camelia Potec, Cristian Gațu, Valeria Van Groningen, Octavian Bellu, Mariana Bitang și Andreea Răducan au urmărit împreună cu Năstase filmul. Și tenismenul Denis Shapovalov a fost la Sala Palatului.

Ilie Năstase e încă tânăr“, a spus Nadia Comăneci pe covorul roșu unde a venit însoțită de Boris Becker. „Ne leagă o prietenie de zeci de ani și am vrut să fiu astăzi aici, să sărbătorim acest moment împreună“. „Năstase are carismă și are talent. Am jucat cu el și suntem prieteni“, a declarat și germanul Becker care a venit special la București pentru premieră. Cei doi sportivi, care apar și în film, au urcat pe scenă la final împreună cu Ilie Năstase, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi, și echipa de producție. Spectatorii i-au aplaudat zeci de minute. „Ilie Năstase e un geniu” a spus Hagi. Evenimentul a fost prezentat de jurnalista Andreea Esca.

NASTY este distribuit în România de Transilvania Film. Producătorii filmului sunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max).


Concertul „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate. Concertul va avea loc luni, 22 aprilie, începând cu ora 12:00, la Centrul Cultural Pastoral „Sf. Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației.

Accesul publicului este gratuit, în baza rezervării online pe platforma Bilete.ro [www.bilete.ro/madrigal-for-babies/].

Programul muzical cuprinde piese ca „Greensleeves”, „Moon River”, „Cântec de leagăn” etc., compuse, între alții, de Henry Mancini, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert sau Joseph Rheinberger. Momentele muzicale au fost special alese pentru acest eveniment, iar mamele vor fi invitate să fredoneze împreună cu muzicienii de pe scenă. La crearea atmosferei blânde vor contribui și lumini colorate și proiecții simple, adecvate evenimentului și vârstei participanților.


Exploreaza sistemul solar si constelatiile la ParkLake Shopping Center

In Aprilie, vino in ParkLake Shopping Center si ia startul intr-o calatorie fascinanta prin cosmos. Incepand cu 19 Aprilie, cele mai captivante proiectii de astronomie vor transforma cerul intr-un adevarat spectacol. In plus, bucura-te de activarile speciale cu Kinder Surprise, care vor aduce zambete pe fetele celor mici si nu numai.

Exploreaza Sistemul Solar si Constelatiile cu Elisand Planetarium

Potrivite pentru toate varstele,  proiectiile vor purta iubitorii de astronomie intr-o calatorie magica. Cupola gonflabila, situata in Main Square, are un diametru de opt metri, este dotata cu un proiector digital de planetarium si scaune special gandite sa ofere atat un confort optim, cat si o vizionare panoramica.

“Khrumka si Racheta Magica“ este o proiectie full-dome potrivita atat pentru copii, cat si pentru publicul larg. In aceasta aventura, Khrumka va descoperi lucruri fascinante despre eclipsa solara si asteroizi. 

Biletele pentru proiectiile organizate de Elisand Planetarium si gazduite de ParkLake sunt disponibile la fata locului,  la pretul de 30 lei pentru o singura proiectie, 50  lei pentru ambele. Mai multe detalii gasiti pe site-ul ParkLake Shopping Center.

Descopera intreg programul pe www.parklake.ro si pe pagina de Facebook ParkLake Shopping Center.


Cea de-a 7-a ediție Hoinar Festival aduce la București 4 spectacole-incursiune susținute de 15 artiști de talie internațională

Ediția cu numărul 7 a Hoinar Festival are ca temă centrală conceptul de Carnaval și va avea loc în perioada 10 – 14 mai 2024, reunind la București 15 artiști de talie internațională care vor susține 4 spectacole-incursiune, pe scenele Teatrului ACT și Ateneului Român.

Hoinar.Carnaval 2024 continuă misiunea pe care festivalul și-a asumat-o încă din 2016, cea de a umaniza și demistifica muzica clasică, de a o așeza într-un mod concret în mijlocul societății și de a crea prin intermediul abordărilor inovatoare noi legături între viața culturală și cea cotidiană.

„Explorând tainele și fascinația măștilor de-a lungul timpului, invităm publicul să se alăture unui festival unic, unde simțurile și emoțiile sunt protagoniștii. Într-o incursiune captivantă în universul misterios al măștilor, vom dezvălui personaje și situații ce reflectă realitatea noastră cotidiană. Am gândit toate evenimentele astfel încât să asigure experiența unei călătorii interactive, care înlătură granițele dintre scenă și public, oferind spectatorilor o conexiune autentică cu muzica. “, a declarat despre ediția a 7-a Florian Mitrea, fondatorul și directorul artistic al festivalului.


Șona AIR (Artists in Residence) se apropie de finalul ediției de primăvară și anunță participanții ediției din toamnă

Într-o continuă misiune de susținere a artiștilor și creativilor, Fundația Ștefan Câlția se pregătește să încheie ediția de primăvară a programului său bianual de rezidență artistică, Șona AIR (Artists in Residence), care i-a găzduit pe Sorina Vasilescu (Vazelina), ilustratoare, designer grafic și autoare de benzi desenate, și duo-ul Maria Mandea și George Marian Preduț, parte din colectivul de artiști și arhitecți Super:Serios. Cu această ocazie, Șona AIR anunță parteneriatul cu Fundația Globalworth, precum și participanții care vor lua parte la ediția din toamnă: Alina Manolache, cineastă, autoare a unor filme la granița dintre documentar și cinema experimental, și Nicoleta Moise, scriitoare și jurnalistă.

În cadrul proiectului co-finanțat de AFCN, care abordează modelul rezidențelor individuale, artiștii beneficiază de spațiu, timp și resurse financiare pentru finalizarea proiectelor lor. Timp de două luni, aceștia sunt găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția, și au libertatea de a explora și de a lucra fără presiunea de producție imediată.

Fundația Globalworth s-a alăturat recent ca partener al proiectului ce își propune să creeze un mediu favorabil pentru cercetare și creație, facilitând schimbul interdisciplinar și interacțiunea cu resursele locale. 

“Credem că rezidențele, atelierele sau alte tipuri de programe de formare sunt necesare pentru reflecția artistică și pentru progresul individual, dar și unitar al artei. Ne bucurăm să contribuim la dezvoltarea unor astfel de programe pentru artiști, care le oferă posibilitatea de a crea într-un context diferit, fară constrângeri”, a declarat Georgiana Oltenescu, Director Marketing și Comunicare Globalworth.


VIASAT HISTORY DIFUZEAZĂ AL TREILEA sezon din seria Bettany Hughes: Comori

Bettany Hughes, istoric, autor, prezentator și profesor premiat, revine la Viasat History cu un nou sezon al seriei documentare Bettany Hughes: Comori. Având premiera pe 19 aprilie la ora 22:00, sezonul trei oferă acces fără precedent la noi descoperiri arheologice, Bettany pornind într-o nouă călătorie prin istoria civilizației umane desfășurată în șase episoade fabuloase.

Printre multe alte obiective, Bettany vizitează unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre romane din lume, aflat în Bulgaria, o casă în Turcia unde recent a fost descoperită o întreagă poveste sculptată în perete datând din epoca neolitică, dar și frumoasele păduri ale Estoniei. Astfel, ea și echipa urmăresc fapte remarcabile de inginerie, cultură și credință care surprind ceea ce oamenii au realizat prin pasiune, rezistență și colaborare.

Bettany își încheie călătoria la Monumentul Buzludzha, o relicvă din perioada comunistă, reprezentând tensiunea dintre durerea amintirii trecutului și pericolul de a-i uita lecțiile.

Bettany Hughes: Comori – Seria 3 la Viasat History

 • Ep. 1 Turcia: Trufandalele Orientului – 19 aprilie, 22:00
 • Ep. 2 Oman – 26 aprilie, 22:00
 • Ep. 3 Azerbaidjan: Drumul Mătăsii și Caucazul – 3 mai, 22:00
 • Ep. 4 Albania și Adriatica – 10 mai, 22:00
 • Ep. 5 Estonia – 17 mai, 22:00
 • Ep. 6 Bulgaria – 24 mai, 22:00

FASHION

Pantofii perfecți pentru a te (re)apuca de jogging pe Epantofi.ro

Dă-i unei fete pantofii potriviți și… poate cuceri orice trail de alergare. Ai citit bine, încălțămintea potrivită face diferența între corvoadă și plăcere, când vine vorba de jogging.

Ajutorul tău de nădejde pentru o alergare benefică este o pereche de sneakers potriviți. Noi am căutat printre noile colecții epantofi.ro pentru tine și am pregătit o mini listă de shopping, dar și de avantaje pe care să le cauți atunci când alegi pantofii de alergare. Asics gel nimbus  sunt recunoscuți la nivel internațional ca unul dintre cele mai bune modele cu amortizare pentru 2024.

Pe lângă amortizare, caută modele cât mai ușoare, care îți vor pemite să îți  îmbunătățești viteza.  New Balance fuelcell cu talpă din spumă cântăresc doar 210 grame și au un design care te “lansează” înainte, făcând o parte din muncă pentru tine.

Echilibrul și stabilitatea sunt alte două avantaje pe care trebuie să le pretinzi de la sneakerșii tăi, mai ales dacă alergi de mai multe ori pe săptămână. Hoka Bondi susține talpa piciorului și oferă toată amortizarea de care ai nevoie pentru a alerga distanțe din ce în ce mai lungi.

Descoperă în magazinele Epantofi și pe epantofi.ro mai multe variante pentru stilul și bugetul pe care îl cauți.


Colecția Barbie x Reserved pentru o fată ca tine

Barbie e mai mult decât o păpușă. E un icon, o poveste și o misiune care continuă de 65 de ani. De asemenea, e o sursă inepuizabilă de inspirație, care stă la baza celei mai recente colecții capsulă Reserved. A fost creată cu prilejul aniversării păpușii  Barbie, având în minte fata modernă, căreia îi place să se joace cu stilul vestimentar, să arate și să se simtă bine pentru ea însăși, nu pentru alții.

Barbie x Reserved cuprinde circa 20 de articole, în ideea în care multe elemente se pot combina între ele pentru crearea de noi ținute. Designerii Reserved au fost inspirați de trendurile curente, inclusiv estetica Vintage Americana. Colecția este dominată de denim atemporal, fie că vorbim despre salopeta cu talie înaltă, jeanși drepți, fuste în două lungimi, geacă și sacou, din care se pot crea look-uri complete, dar și bază de pornire pentru experimente de stil.

Conceperea acestei colecții fost o provocare interesantă și creativă pentru noi. Având în vedere că de-a lungul anilor multe branduri și numeroși designeri au creat colecții inspirate de Barbie, în special anul trecut după premiera filmului, când literalmente întreaga lume era obsedată de această temă, am vrut să avem o abordare fresh și inedită,” spune Anna Sołtys, Director al Reserved Design Office din Varșovia, responsabilă pentru colecție.

Paleta de culori a colecției constă în principal în pasteluri discrete. Contrar celor asociate automat cu Barbie, rozul apare aici alături de lila, bleu și gri. Aspectul grunge îndulcit e amplificat de efecte de tocit, umbrit, brodat decorativ și aplicații strălucitoare, în contrast cu fundalul mat și aspru.

Colecția Barbie x Reserved este disponibilă în magazine și pe reserved.com.


CULINAR

Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce meniu să adopți de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Sărbătorile pascale sunt un prilej minunat de a petrece timp cu familia, dar tradiția românească este aceea a exceselor alimentare și nu de puține ori se întâmplă că după perioada sărbătorilor să ne confruntăm cu lipsa de energie, stare de balonare, pofte alimentare insistente și, de ce nu, câteva kilograme în plus.

Paștele este sinonim cu iepurași de ciocolată, ouă, pască, drob, cozonac și desigur carne de miel, ceea ce înseamnă cantitari mari zahăr și un număr destul de mare de calorii. Există câteva modalități eficiente de a vă bucura de sărbătorile de Paște fără a vă pune în pericol silueta și sănătatea. Cum putem petrece sărbătorile Pascale fără grija kilogramelor în plus, ce schimbări putem face și cum arata meniul ideal de Paște, explică pe larg, Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates.

„Paștele înseamnă bucuria revederii celor dragi, zile și mese de răsfat, liniște și gustări delicioase cu zahăr. Evident că la sfârșitul zilei apare regretul meselor mult prea îmbelșugate și al caloriilor consumate peste măsură. Secretul constă în a încerca să evitați să vă simțiti vinovați că v-ați permis câteva bunătăți. Când nu simțiti că v-ați restricționat obiceiurile alimentare, este mai puțin probabil să consumați în exces. Cu puțină atenție și planificare, puteți să vă bucurați de deliciile pascale fără a compromite obiectivele. Alegeți cu înțelepciune alimentele pe care le consumați și bucurați-vă de sărbători într-un mod sănătos și echilibrat!”

5 strategii care va pot ajuta să evitati efectele excesului alimentar în perioada sărbătorilor Pascale

 • 1.  Un mare NU pentru abținerea de la preparatele preferate
 • 2. Adaugați legume proaspete sau gătite la cuptor la fiecare masă
 • 3. Alegerea corectă a băuturilor
 • 4. Conștientizati efectele meselor asupra corpului
 • 5. Ajutați-vă digestia

Florin Piersic devine imaginea Caraiman, noul brand de bere din portofoliul Bergenbier S.A.

Caraiman, noul brand din portofoliul Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, anunta un parteneriat de imagine cu actorul Florin Piersic. In lunga sa cariera de sase decenii, actorul s-a remarcat drept un adevarat povestitor, ce invita oamenii la momente de amintiri si relaxare. Prin aceasta colaborare, Caraiman isi propune sa consolideze identitatea brandului si sa ofere consumatorilor o bere si o experienta echilibrata.

Suntem onorati sa avem ocazia de a lucra cu un nume atat de important in Romania, precum Florin Piersic. Valorile si personalitatea sa se potrivesc perfect cu directia brandului Caraiman, aceea in care predomina echilibrul si serenitatea din tumultul vietii cotidiene. In plus, prin asocierea dintre Caraiman si Florin Piersic ne dorim sa oferim consumatorilor acel vector de imagine prin care relaxarea primeste un scop, devine un moment de reincarcare fizica si emotionala”, a declarat Victor Teiosanu, Marketing Director Bergenbier S.A.

Noul spot TV si radio Caraiman, ce il are in prim plan pe Florin Piersic este on-air, pe toate statiile principale din mass media. Caraiman este o bere cu 4,6% alcool, disponibila atat la doza de aluminiu si sticla de 0,5l, cat si la sticla de 0,33l, PET si KEG. Toate variantele de impachetare, inclusiv multi-pack, se gasesc incepand din luna martie in Romania, in magazinele off-trade si on-trade.


Coca-Cola lansează două noi variante răcoritoare: Coca-Cola cu gust de Lămâie și Coca-Cola cu gust de Lămâie Verde

Coca-Cola lansează în România nu una, ci două variante noi de băuturi cu aromă revigorantă de citrice. Coca-Cola cu gust de Lămâie și Coca-Cola cu gust de Lămâie Verde aduc, începând cu luna aprilie, o nouă experiență savuroasă celor care iubesc gustul delicios și inconfundabil Coca-Cola și nu numai. 

Coca-Cola crede că cei care apreciază aromele fresh, de citrice, în băuturile cola, și care vor să încerce gusturi noi nu trebuie să se mulțumească doar cu o singură opțiune. Așa s-a născut ideea de a lansa în același timp două noi variante savuroase: Coca-Cola cu gust de Lămâie și Coca-Cola cu gust de Lămâie Verde, sub ideea creativă „Când un twist nu e de ajuns”.

Suntem încântați să le oferim celor care iubesc gustul unic Coca-Cola nu una, ci două variante prin care se pot bucura de băutura preferată într-o experiență fresh și delicioasă. Invităm consumatorii să încerce ambele variante și să le savureze pe fiecare în funcție de moment. Pentru că o singură aromă favorită nu e de ajuns pentru cât de diverse sunt gusturile lor.” – Iuliana Nedelcu, marketing director Coca-Cola România.

Coca-Cola cu gust de Lămâie și Coca-Cola cu gust de Lămâie Verde fac o pereche care se completează și vor fi comunicate împreună în campania de marketing. Ambele băuturi vor fi disponibile pe rafturile din România începând cu luna aprilie, în ambalaje din PET reciclat de 500 ml și 2l, dar și la doze de 330 ml.


HEALTHCARE & LIFESTYLE

Apa alcalină Kangen– soluția ideală pentru dezinfectarea jucăriilor

Apa alcalină este tot mai populară în ultimii ani, datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate și nenumăratelor utilizări. Printre acestea se numără și capacitatea sa de a fi folosită pentru dezinfectarea jucăriilor și ca ingredient în prepararea dezinfectantului de mâini. Acesta este motivul pentru care ar trebui să luați în considerare beneficiile apei Kangen.

Apa alcalină sau apa Kangen este numită uneori și „apă minune” deoarece oferă avantaje unice față de apa de la robinet. Pe lângă beneficiile majore pe care le are asupra sănătății (ajută organismul să se dezvolte la nivel celular, îmbunătățeste digestia, stimulează energia și starea generală de bine), este excelentă pentru curățarea blândă; utilizarea în tratamentele cosmetice; îngrijirea părului; îngrijirea animalului de companie; lustruire; curățenie și pentru dezghețarea mâncării congelate.

„Apa Kangen poate furniza diferite pH-uri de apă. pH-ul este o scară care reprezintă potențialul ionilor de hidrogen (H+). Cu cât cantitatea de ioni de hidrogen din apă este mai mare, cu atât aciditatea apei este mai mare. Există o scară de la 0 la 14, unde 0 este foarte acid și 14 este foarte alcalin. Apa Kangen poate furniza diferite pH-uri de apă. Apa din zona anodului este acidă, în timp ce apa din zona catodului este alcalină.”, explică Viaceslav Buhna, Kangen® România.

Acțiune antimicrobiană: Apa alcalină are un pH mai ridicat decât apa obișnuită, ceea ce poate ajuta la neutralizarea și eliminarea bacteriilor, virusurilor și altor microorganisme de pe suprafețe, inclusiv de pe jucării. Numeroase cercetări medicale susțin apa acidă potrona cunoscută și sub denumirea de apă electrolizată acidă sau apă oxidantă electrolizată, poate ucide 100 de organisme: bacterii, ciuperci, viruși (inclusiv viruși COVID), în 30 de secunde sau mai puțin.

Non-toxică: Această apă nu este dură pentru piele și plămâni. Comparativ cu alte produse de curățare și dezinfectare care pot conține substanțe chimice agresive, apa alcalină este mai blândă și mai sigură pentru utilizarea în apropierea copiilor și a jucăriilor lor.

Mai multe detalii despre beneficiile acestei apei alcaline şi despre multiplele sale utilizări pe https://www.kangenromania.ro/ro/.


Cum alegem corect perdelele și draperiile în funcție de designul interior al casei

Draperiile și perdelele adaugă stil și intimitate oricărei încăperi, controlează lumina și temperatura și   fiecare are propriile caracteristici unice. Ambele sunt disponibile în sute de modele, culori și materiale pentru a se potrivi nevoilor, stilului și desigur bugetului. Alegerea corecta a acestora depinde de mulți factori, de la materiale, culoare, până la cantitatea de filtrare a luminii și chiar nivelul de izolație.

Perdelele sunt realizate din materiale fine și sunt folosite pentru a acoperi ferestrele. Reglează cantitatea de lumină care pătrunde din exterior spre interiorul camerei prin ferestre. Ele sunt de obicei necăptușite, ceea ce ajută la infiltrarea luminii. Draperiile sunt diferite în ceea ce privește scopul și țesătura. Sunt realizate din țesături mai grele și mai bogate, oferind astfel mai multă intimitate. De obicei sunt folosite pentru a bloca lumina care pătrunde prin ferestre și pentru a oferi acel efect natural de întuneric pentru o odihnă mai plăcută.

„Cred că toată lumea este de acord că perdelele și draperiile sunt nota finală și poate cea mai importantă într-o locuință. Textilele încălzesc decorul, îl fac mai acasă. Fără aceste două elemente definitorii, o cameră va părea tot timpul neterminată, indiferent de cât de frumos arată în rest. De ce sunt perdelele și draperiile atât de importante? Pentru că adaugă înălțime unei camere, culoare, stil, și o fac să arate completă. Nu trebuie însă să vă grăbiți în procesul de cumpărare a perdelelor și draperiilor. Există mulți factori importanți de care trebuie să țineți cont atunci când le alegeți o culoare pentru perdele sau o textură pentru draperii.” – Anamaria Ştefan Georgescu, Fondator şi Manager General Sophia.

Brandul Sophia s-a născut în 2004 în Iași având în spate un concept de business unic în România: extinderea unei rețele de francize la nivel național și internațional, specializată în perdele și draperii pe comandă confecționate în ateliere proprii de creație și consultanță specializată în home-deco. De-a lungul timpului brandul a renăscut continuu prin prezența la târgurile naționale și internaționale, astfel că în prezent deține o rețea de 30 de francize în România și una în Miami, Statele Unite ale Americii.


CSR / RESPONSABILITATE SOCIALA

OLX Group devine principalul susținător al programului educațional Ajungem MARI

Ajungem MARI, cel mai mare program educațional național în sprijinul copiilor din sistemul de protecție, va pregăti timp de un an 380 de copii și tineri instituționalizați și din medii defavorizate din București și 24 de județe pentru o viață independentă, în cadrul proiectului „Împreună, construim un viitor mai bun copiilor abandonați”.

Copiii și tinerii vor învăța cum să facă față provocărilor din afara sistemului de protecție, cum să-și gestioneze fondurile și să se gospodărească, dar și cum să facă primii pași spre jobul dorit. Cunoștințele și abilitățile dobândite îi vor motiva să își continue studiile pentru a putea accesa joburi mai bine plătite.

Proiectul va fi derulat în perioada aprilie 2024 – martie 2025 de Ajungem MARI, cu sprijinul OLX Group în România, din care fac parte brandurile OLX, Storia și Autovit.ro.

„În toți acești ani la Ajungem MARI, am observat cum lumea copiilor și tinerilor instituționalizați se schimbă puțin câte puțin cu fiecare întâlnire pe care o au cu voluntarii, pentru că ei îi încurajează și îi ascultă. Ne bucurăm enorm că OLX, Storia și Autovit.ro, noii noștri parteneri, au înțeles că rolul voluntarilor este esențial în dezvoltarea și educația copiilor.”Vivianda Nicolae, Vicepreședinte Ajungem MARI.

„La OLX, Storia și Autovit.ro ne străduim să construim un viitor mai bun, plin de oportunități și speranță,  motiv pentru care atunci când drumul nostru s-a unit cu cel al oamenilor din Ajungem MARI am înțeles că avem mai multe lucruri care ne unesc.” – Andreea Oancea, Brand Manager OLX România, Portugalia, Bulgaria.


TikTok actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții pentru a susține comunitatea să creeze și să distribuie conținut în siguranță

Creatorii joacă un rol fundamental în păstrarea unui mediu sigur și distractiv pentru toată lumea pe TikTok. Astfel, platforma se concentrează să le ofere membrilor comunității informații despre politicile și instrumentele TikTok care să îi ajute să se exprime și să se conecteze cu alte persoane în siguranță. Astăzi, TikTok anunță actualizarea Regulilor Comunității pentru a oferi și mai multe informații privind normele platformei, precum și introducerea unor funcții noi care să susțină creatorii în continuare să înțeleagă politicile TikTok și să își verifice statusul contului.

Regulile Comunității TikTok sunt normele și standardele care se aplică tuturor celor de pe platformă. Aceste actualizări, care vor intra în vigoare începând de luna viitoare, se bazează pe munca continuă a platformei de a oferi o mai bună înțelegere și transparență privind regulile TikTok și modul în care acestea sunt aplicate.

Astfel, TikTok a adăugat și a actualizat definițiile pentru a oferi mai multă claritate privind politicile platformei, cum ar fi cele privind discursul care instigă la ură sau dezinformarea medicală. De asemenea, TikTok a inclus și mai multe detalii despre modul în care funcțiile sunt moderate, cum ar fi opțiunea de căutare, funcția LIVE și fluxul Pentru Tine.

Mai mult, platforma anunță actualizarea standardelor de eligibilitate pentru fluxul Pentru Tine, pentru a ajuta în continuare la crearea unei experiențe mai sigure, potrivită pentru un public larg pe TikTok. În plus, platforma introduce o nouă politică prin care un cont devine neeligibil pentru recomandare în fluxul Pentrul Tine în totalitate în cazul în care creatorul postează în mod repetat conținut care încalcă standardele fluxului.


Salvați Copiii, Jobs for Ukraine și Centrul Mastercard pentru Creștere Incluzivă, alături de BERD, susțin familiile din Ucraina și România cu servicii de îngrijire a copiilor și sprijin în angajarea părinților

Acest program este conceput pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili părinți din România și Ucraina. „Participanții la program au oportunitatea de a-și îmbunătăți perspectivele economice și șansele de angajare prin asistență în căutarea unui loc de muncă, dezvoltarea de competențe și sprijin pentru îngrijirea copiilor”, a declarat Ioana Gorgăneanu, Vice President, Head of Marketing & Communications Southeast Europe, Mastercard.

„Cu toate acestea, programul oferă mult mai mult decât consiliere și facilități. Este vorba despre consolidarea încrederii părinților vulnerabili, oferindu-le mijloacele de a obține independență financiară și facilitând integrarea lor în societate. Acest aspect are o importanță deosebită pentru noi și este motivul pentru care ne extindem sprijinul către comunitățile ucrainene și românești. Împreună, putem construi o societate mai puternică și mai rezilientă”.

Proiectul identifică și capitalizează oportunități, conectând angajatorii interesați cu candidați atent selectați, pregătiți și susținuți, asigurând o înțelegere profundă a cerințelor și a capacității de a evidenția abilitățile relevante la locul de muncă. Până în prezent, 250 de beneficiari au fost sprijiniți prin acest program. În total, 500 de adulți vulnerabili de vârstă activă din România și Ucraina își vor dobândi abilitățile, cunoștințele și resursele necesare pentru obținerea unui loc de muncă pe parcursul întregului proiect.              

„Invităm angajatorii să se alăture misiunii noastre de a sprijini comunitățile vulnerabile din România și Ucraina. Puteți înregistra și posta locurile de muncă disponibile gratuit, prin intermediul paginii web dedicată proiectului. Parteneriatul vostru ne va permite să oferim servicii integrate de îngrijire a copiilor și de angajare, ajutând familiile și indivizii din medii vulnerabile să găsească locuri de muncă și să-și asigure un nivel de trai mai bun.”, a declarat Roxana Popa, Președinte, Project Voyager (Jobs for Ukraine).


BUSINESS

Lansarea Clinicii Sphera Care – un nou început în îngrijirea sănătății feminine 

Pe 17 aprilie 2024, a avut loc inaugurarea oficială a Clinicii Sphera Care, un eveniment semnificativ în peisajul medical din România. Situată în inima orașului, Sphera Care este un concept în premieră în România, oferind o abordarea progresivă și completă pentru fiecare etapă a vieții mature.

Cu o viziune inovatoare asupra sănătății, clinica reunește sub același acoperiș specialități precum ginecologie, endocrinologie, dermatologie, nutriție, boli metabolice și diabet, patologia sânului, chirurgie plastică și cardiologie. Sphera Care este un spațiu unde echilibrul și sănătatea devin priorități, integrând serviciile esențiale pentru armonia totală a pacientului.

Dr. Corina Neamțu, medic primar endocrinologie și doctor în medicină, a subliniat în discursul său importanța terapiilor personalizate care să acopere integrativ aspectele fiecărei etape din viața unei femei: “La Sphera Care, credem cu tărie într-o abordare personalizată a medicinii. Ascultăm și înțelegem nevoile fiecărui pacient, pentru că fiecare poveste de viață merită atenția noastră deplină. Astăzi, nu doar că inaugurăm un spațiu medical, ci promovăm o filozofie de îngrijire care pune femeia și nevoile sale unice în centrul atenției.“.

Clinica a fost deschisă oficial în prezența unui public numeros, format din medici,  influenceri, vedete și jurnaliști. Participanții au avut ocazia să exploreze facilitățile de ultimă generație ale clinicii și să discute direct cu specialiștii despre programele de îngrijire oferite.

Pentru mai multe informații, vizitați www.spheraclinic.ro


SoftOne România a încheiat anul 2023 cu o creștere de 60% a cifrei de afaceri

SoftOne România, parte a grupului elen SOFTONE Group, raportează o creștere de 60% a cifrei de afaceri în anul 2023. Creșterea a fost impulsionată de achiziția strategică a partenerului QBS Retail & Logistics și de deschiderea unui nou punct de lucru în Brașov. Aceste schimbări au dus la dublarea numărului de angajați, la extinderea ecosistemului SoftOne cu peste opt parteneri și peste 100 de clienți noi. În 2024, compania urmărește o creștere a cifrei de afaceri de 50% și o majorare a numărului de noi parteneri cu peste 25%, precum și lansarea de noi soluții software.

În anul 2023, SoftOne România a înregistrat o creștere impresionantă a cifrei de afaceri cu 60%,
dublarea numărului de angajați, extinderea ecosistemului cu peste opt parteneri noi și a portofoliului de clienți cu peste 100 de companii, rezultate care i-au consolidat poziția de lider pe piața locală.

Achiziția strategică a partenerului QBS Retail & Logistics a adus o dezvoltare semnificativă a echipei, compania având în prezent peste 40 de angajați, și a permis consolidarea relațiilor cu clienții din
regiunea Transilvaniei. Totodată, eforturile comerciale depuse au permis companiei să identifice noi oportunități de vânzare valoroase, astfel încât să își extindă baza de clienți la peste 700 de companii. 

Pentru anul 2024, SoftOne România își propune o creștere de 50% a cifrei de afaceri, de 30% a numărului de angajați și o majorare de peste 25% a numărului de noi parteneri, creșteri susținute de extinderea și diversificarea portofoliului său de produse și servicii. Compania va aduce în portofoliu noi soluții software, precum aplicația de e-procurement, CosmoONE, și aplicația ESG (Environmental, Social & Governance), Global Sustain, pentru a răspunde provocărilor din ce în ce mai complexe ale mediului de afaceri


Textele si pozele apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *