Noutatile lunii martie 2: Beauty & Fashion, Health, Cultural, Business

Revin catre voi cu a doua serie de noutati pentru luna martie– semn ca brandurile sunt foarte active si sunt o multime lucruri care se intampla la nivel de Romania, fie ca vorbim de stiri din sfera de fashion si beauty, cultural, social sau business.

Puteti sa descoperiti ce se mai intampla nou la Cosmetic Plant, Victoria’s Secret, Levi’s, Circe, L’Oréal, Corul Madrigal, OMV Petrom, Storia sau Neakaisa.ro, precum si altele.

BEAUTY & FASHION

COSMETIC PLANT lansează gama COLAGEN Plus, cu un complex inovator de 8 tipuri de colagen natural, depășind 170 de produse dezvoltate în propriile laboratoare din Cluj-Napoca

COSMETIC PLANT, unul dintre principalii producători locali de cosmetice, lansează gama COLAGEN Plus cu 8 tipuri de colagen natural, cu greutate moleculară diferită, care pătrund profund în piele, astfel încât să aducă beneficii mai multor straturi ale acesteia. Complexul de colagen este sustenabil, inovativ și natural.  

COSMETIC PLANT continuă să inoveze pe piața produselor cosmetice, prin știință și cercetare, iar noua gamă COLAGEN Plus aduce încă o formulă unică, care are la bază ingrediente cu efect multiplu. Astfel, pe lângă complexul de colagen, produsele conțin acid hialuronic și aloe vera, plus alte ingrediente active care redau pielii elasticitatea și aspectul tânăr și sănătos. Printre principalele beneficii ale celor 8 tipuri de colagen natural se numără îmbunătățirea elasticității, stimularea elastinei, menținerea umidității în piele, reducerea liniilor fine, hidratarea intensă, efectul de catifelare a pielii, cât și îmbunătățirea structurii acesteia.

Ne bucurăm să începem anul în forță, cu o nouă lansare pregătită minuțios, care vine în întâmpinarea nevoilor clientelor noastre. Acestea se concentrează tot mai mult pe o rutină corectă de skin care, care să le ofere rezultate rapide și vizibile. Noua gamă COLAGEN Plus vine cu o formulă inovatoare, concepută pentru a asigura atât hidratarea superioară, pentru care colagenul este atât de popular, cât și prevenirea și combaterea ridurilor. Le oferim astfel clientelor noastre încă 3 produse noi, 100% românești, cu un raport corect calitate-preț, ce pot fi integrate cu ușurință în orice ritual de îngrijire a tenului”, a declarat Susana Laszlo, Director General COSMETIC PLANT.

Gama COLAGEN Plus este formată din 3 produse pentru îngrijirea tenului:

  • Ser antirid intens hidratant care, datorită mixului de ingrediente cu efect multiplu, lasă pielea hidratată și fermă, testele efectuate de producătorul ingredientelor active demonstrând reducerea ariei ridurilor cu până la 78% și creșterea elasticității cu până la 66%,
  • Cremă antirid SPF 15, care asigură o serie de beneficii multiple, precum efect antirid, de hidratare și protecție solară,
  • Cremă-gel hidratantă care, grație complexului de ingrediente, oferă pielii o senzație de hidratare excelentă, imediată, testele efectuate de producătorul ingredientelor active demonstrând că hidratarea se menține până la 72 de ore și se reface rezerva de acid hialuronic din piele.

Toate produsele din gama COLAGEN Plus sunt acum disponibile pe https://cosmeticplant.ro/, urmând ca în perioada următoare să ajungă și pe rafturile magazinelor din comerțul modern, precum și în farmacii și magazinele naturiste.


Colecția Body by Victoria – tehnologie nouă, confort infinit

Poți fi mai sexy decât oricând, fără să faci compromisuri de confort. Materiale moi, delicate, satin, dantelă, cu imprimeuri romantice sau monocrome într-o varietate de culori potrivite oricărei ținute.

Sutienele sunt concepute cu cea mai recentă tehnologie, cu un design inovator al cupelor, care să îți pună bustul în valoare, cu un efect de push-up discret.

Datorită formei ingenioase – în variante de semi-cupă sau minimiser, aceste modele noi nu au nevoie de căptușeală, sau au o variantă de căptușeală foarte subțire, așa că sunt mai ușoare și respirabile.

Ai și o variantă deosebit de atrăgătoare, mai ales în sezonul cald sau pentru ținute de seară, sutien fără bretele. Sutienele se potrivesc oricărei siluete, deoarece sunt disponibile în mărimi de la A la G, cu circumferință de la 30 la 44, să îți găsești măsura cu care te simți confortabilă.

Fie că alegi varianta satinată sau cea cu dantelă delicată, vei fi în trend cu acest tip de lenjerie minimalistă. Lenjeria Victoria’s Secret a fost întotdeauna preferata femeilor, pentru versatilitatea sa și varietatea de modele. Acum, ai în prim plan confortul, fără să renunți la aspectul senzual cu care brandul te-a obișnuit dintotdeauna.

Pregătește-te pentru sezonul cald cu bluze și rochii vaporoase cu noua colecție de la Victoria’s Secret, Body by Victoria disponibilă acum în magazine și pe victoriassecret.ro.


Ținutele Levi’s Workwear se potrivesc oricui, oricând

Noua colecție Levi’s Workwear e clădită, nu croită. Item-urile îmbină trendurile actuale cu ținutele de lucru clasice, într-o nouă generație de articole emblematice.

Vorbim despre geci masculine supradimensionate, jeanși și altele. Acest stil utilitar e pentru fiecare, zi de zi, cea mai opusă ținută unui costum cu cravată. Relaxat, de inspirație vintage și garantat să arate bine timp îndelungat.

Când vine vorba de jeanși, poți opta pentru diferite variante ca Stay Loose Carpenter sau  Safe in Charm. Denimul este unul ușor, oferindu-ți confort de mișcare. Datorită aspectului vintage, îi poți asorta cu orice item ai în garderobă. Levi’s propune și salopete RT Overall  /Workwear BIB Overall sau șortul Cut Off Carpenter.

La geci, ne-am oprit la Sunrise Trucker, care este exemplul perfect, fiind un model cu o varietate de opțiuni, atât din punct de vedere al culorilor, cât și al materialelor.

Alege-ți ce te reprezintă din colecția Workwear de pe levi.com sau din magazinele din țară.


Dublă aniversare de ziua femeii: la sol și la înălțime, alături de Carrefour România și Wizz Air

Carrefour în parteneriat cu Wizz Air au celebrat săptămâna dedicată femeilor cu o dublă surpriză: prima degustare de brânzeturi românești la înălțime și un pairing inedit cu vin românesc la sol, după aterizare. Toți pasagerii care au călătorit pe 6 martie pe ruta București – Bologna și retur au degustat în zbor o selecție deosebită de brânzeturi românești de specialitate din programul Poftim Brânza Românească, iar la aterizarea pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București le-a fost oferit un vin atent selecționat din programul Deschidem Vinul Românesc.

Carrefour continuă promovarea produselor românești cu ocazia unor aniversări speciale, de data aceasta pentru cel mai nou program al său, Poftim Brânza Românească. După ce în 2023, de 1 Decembrie a deschis vinul românesc într-un zbor Treviso/Veneția – București cu o degustare dedicată celor aflați în călătorie de Ziua Națională, în 2024 tradiția a continuat, de data aceasta în săptămâna în care celebrăm femeile. Pasagerii aflați în zborul Wizz Air au fost surprinși cu o degustare de brânzeturi maturate românești, în pairing cu trufe de ciocolată, iar la aterizarea în București le-au fost oferite două vinuri românești special alese din programul Deschidem Vinul Românesc.

„Suntem mândri că am reușit să ducem la înălțime și cel mai nou program al nostru, de susținere și promovare a brânzeturilor românești, Poftim Brânza Românească. După ce anul trecut am deschis vinul românesc de 1 Decembrie, tot la înălțime, în zbor, am ales și de data aceasta o sărbătoare importantă, săptămâna în care celebrăm doamnele din viața noastră. Suntem bucuroși că le-am putut oferi pasagerilor un moment inedit, o degustare de produse autentice și rafinate. Pentru noi este încă o dovadă că suntem întotdeauna alături de producătorii locali prin programele noastre și ne dorim să promovăm în continuare produsele românești cu fiecare ocazie” a declarat Narcis Horhoianu, Chief Marketing Officer & E-Commerce Director Carrefour România. 

Gazde ale degustării și cele care i-au introdus pe pasageri în universul brânzeturilor maturate românești și al vinurilor au fost Marinela Ardelean, expert internațional în vinuri și ambasador al programului Deschidem Vinul Românesc și Alina Donici, proprietar al fabricii Artesana Tecuci și ambasador al brânzeturilor românești.


HEALTH

Circe, dispozitivul inovator care combate durerile menstruale folosind tehnologia TENS, acum în România

Un start-up co-fondat de o româncă aduce în premieră în România o metodă modernă, eficientă și certificată medical de a gestiona durerile menstruale instantaneu și fără medicamente. Circe este un start-up FemTech dedicat promovării sănătății în rândul femeilor și combaterii tabuurilor sociale. Primul lor produs, Circe TENS, are la bază o tehnologie care există încă din anii 1970 și care a fost utilizată de instituții medicale consacrate, precum NHS (Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie) și Colegiul American al Medicilor (ACP). 

Claudia și Gaurav, fondatorii Circe, au crescut înconjurați de aceleași tabuuri sociale și prejudecăți, deși se aflau la 16.000 km distanță. Gaurav a văzut impactul negativ pe care l-a avut rușinea de a vorbi despre sănătatea femeilor în satele conservatoare din India, unde femeile nu aveau acces la servicii medicale și produse esențiale, cum ar fi absorbantele sanitare. În același timp, Claudia, care și-a petrecut copilăria între România și Germania, își amintește cum doctorița școlii primare le-a comunicat fetelor în timpul unei lecții despre corpul uman, că nu este adecvat să se discute liber despre menstruație.

„De prea multe ori am văzut cum, din cauza prejudecăților, bunăstarea și sănătatea femeilor nu este văzută ca o prioritate de către companiile mari sau de factorii decizionali, iar acceptarea situațiilor dificile în care se regăsesc femeile, mai ales în domeniul sănătății, a devenit o normă.  Vedem peste tot în jurul nostru felul în care progresul tehnologic schimbă fundamental domenii întregi de activitate, dar ce ține doar de femei, în special sănătatea menstruală, este văzută ca o nișă neimportantă.”, a declarat Claudia Radu, co-fondatoarea Circe.

Circe au încheiat de curând și un parteneriat cu Asociația „Pe Stop”, o organizație caritabilă care luptă împotriva sărăciei menstruale din România, ca parte a angajamentului lor de a avea un impact pozitiv asupra comunității din care fac parte. Un procent din vânzările companiei va merge către această organizație pentru a le ajuta direct pe cele 1 milion de fete și femei vulnerabile din România, afectate de sărăcia menstruală.


SEXUL vs BARZA va oferi consiliere online privind sănătatea reproductivă și sexuală cu sprijinul Organon România

Proiectul SEXUL vs. BARZA “Consiliere comprehensivă, online, în domeniul sănătății reproductive și sexuale pentru adolescenții și tinerii din România”, finanțat printr-un grant independent din partea Organon România, își propune să sporească accesul la informații gratuite și corecte din punct de vedere științific privind sănătatea sexuală în rândul românilor, având în prim plan femeile și fetele tinere.

Efortul face parte din inițiativa globală “Her plan is her power”, de a conduce acțiuni și răspunsuri integrate de comunitate, pentru a reduce sarcinile neplanificate și pentru a da putere femeilor și fetelor să decidă singure atunci când vine vorba de sănătatea lor reproductivă.

Organon România, companie globală de asistență medicală cu accent pe sănătatea femeilor, și-a anunțat astăzi sprijinul pentru Asociația SEXUL vs BARZA, permițându-i să continue oferirea de informații gratuite despre sănătatea sexuală, precum și să reducă stigmatul asociat cu acest subiect în rândul tinerilor români. În prima lună de funcționare, serviciul s-a adresat nevoilor a 77 de beneficiari, dintre care 68% au fost fete sau femei tinere. Printre cei care au fost de acord să-și dezvăluie vârsta, aproape toți aveau sub 24 de ani, 60% cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Femeile și fetele tinere se temeau în principal de o potențială sarcină neplanificată sau aveau nevoie de consultanță cu privire la metodele de contracepție.

Anual, aproape 50% din sarcini (aproximativ 121 de milioane) din întreaga lume sunt estimate a fi neplanificate, afectând potențialul femeilor și fetelor – și cel al comunității, societății și economiei lor[1].  “Cunoscând Asociația SEXUL vs BARZA, tinerii ne scriu cu încredere și de multe ori într-un context de criză, mesajele lor fiind nu de puține ori un strigăt de ajutor într-o situație în care se simt singuri. Dorim ca serviciul nostru să fie o legătură între cei care caută sprijin și sistemul de sănătate, care pentru ei poate părea uneori dificil de accesat și de navigat. Astfel, ne dorim să contribuim la oferirea de servicii prietenoase tinerilor într-un domeniu atât de sensibil precum sănătatea reproductivă”, a declarat Adriana Radu, președintele Asociației SEXUL vs BARZA.

Sarcina neplanificată este o problemă complexă, determinată de factori la nivel individual, familial, comunitar și social – ca atare, soluțiile trebuie să fie la fel de multiple. Ca răspuns, Organon a lansat un program global de granturi în 2023, ca parte a “Her Plan is Her Power”, care alimentează intervențiile conduse de piață pentru a promova echitatea de gen și sănătatea sexuală și reproductivă pentru a răspunde nevoilor geografice și culturale unice. Din 2023, au fost acordate granturi pentru 20 de organizații în sprijinul a 19 țări. Proiectul SEXUL vs BARZA este un element al acestei inițiative de a crea un răspuns local și de a împuternici femeile și fetele din România atunci când vine vorba de sănătatea lor reproductivă.


L’Oréal – UNESCO anunță lansarea celei de-a XV-a ediții a programului de burse private „Pentru Femeile din Științe”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să încurajeze și să susțină talentul și excelența științifică în cercetare prin organizarea celei de-a XV-a ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”.

Pentru ediția din 2024, L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Științe” va acorda cinci burse în valoare totală de 250.000 lei pentru finanțarea a cinci proiecte de cercetare. Aceste burse vor încuraja tinerele cercetătoare, cu vârsta de maximum 40 de ani, care urmează în prezent studii doctorale sau stagii post-doctorale să-și continue cariera științifică în România.

Pâna pe 24 mai inclusiv, cercetătoarele din România se pot înscrie în program prin depunerea dosarelor de candidatură online pe platforma: https://www.forwomeninscience.com/challenge/show/103 .

Juriul format din academicieni, profesori universitari și doctori de renume din cele trei arii pe care programul le are în vedere vor juriza proiectele înscrise, jurizarea având loc în perioada iunie – noiembrie 2024, iar câștigătoarele vor fi anunțate până în luna decembrie 2024.


Dana Miricioiu, medic chirurg estetician a participat la Summit-ul Internațional Female Empowerment din Beverly Hills, alături de Anastasia Soare și alte personalități excepționale din Statele Unite ale Americii

Dr. Dana Miricioiu, unul dintre cei mai apreciați chirurgi esteticieni din România și din întreaga lume pentru contribuția sa în domeniul chirurgiei estetice, a participat în perioada 25 februarie – 3 martie  la Summit-ul Internațional Female Empowerment în Beverly Hills, un eveniment de marcă care a adus împreună personalități de excepție din Statele Unite ale Americii.

Evenimentul a evidențiat succesul și puterea femeilor în lumea afacerilor, artei, științei și serviciilor medicale. Participanții au avut ocazia să exploreze subiecte precum leadership-ul feminin, inovația și influența pe plan global. Scopul summit-ului a fost şi acela de a crea o platformă de dezbateri.

Evenimentul, desfășurat sub patronajul Excelenței sale Lucia Sava, Consul General al României în Los Angeles, California a fost organizat cu atenție și pasiune de către Oana Tucker, CEO OP Global Events.

Summit-ul a reunit femei cu cariere remarcabile din Statele Unite și România, speakeri apreciați din sectorul guvernamental, academic și medical, printre care: Anastasia Soare, CEO Anastasia Beverly Hills; General Sheryl Gordon – National Guard of Alabama USA;  Colonel Manuela Bercea – Chef of the Gender Management Office, Ministry National Defense, Romania; Colonel Monica Smith – Peace and Security Initiatives, Alabama Nationa Guard & UN Women, USA;  Simona Steriu – Consul Economic Affairs, Consulate of Romania în Los Angeles;  Jil Estorino – President and Managing Director Disnney Park International, The Walt Disney Company, USA.  La eveniment a participat și Julian Gold, primarul orașului Beverly Hills.


CULTURAL

Club Zero – despre tulburări de alimentație, supraconsum și sectantism într-o comedie neagră de Jessica Hausner, cu Mia Wasikowska și Sidse Babett Knudsen

Nominalizat la Palme d’Or și filmat la Oxford, cel de-al patrulea film selectat la Cannes al regizoarei austriece Jessica Hausner explorează capcanele delegării responsabilităților educaționale și parentale într-o satiră socială despre niște elevi care vor să salveze planeta mâncând sănătos. Distribuit de Independența Film, „Club Zero” va avea premiera în cinematografe din 8 martie.

Domnișoara Novak (Mia Wasikowska) se alătură personalului unui internat internațional pentru a preda un curs de alimentație conștientă. Ea ne spune că a mânca mai puțin este sănătos. Ceilalți profesori observă cu întârziere ce se întâmplă, iar până încep să se prindă părinții distrași, Club Zero, clubul exclusivist al celor ce mănâncă aproape nimic, este deja o realitate.

Inspirat din experiența regizoarei la un internat catolic din anii ‘80, unde mâncatul puțin era considerat o mare virtute, „Club Zero” discută modul în care cei mai mulți părinți delegă responsabilitatea creșterii copiilor altor persoane și adresează cea mai mare frică a acestora: aceea de a îi pierde cu totul.


Filmul LIBERTATE (r. Tudor Giurgiu), disponibil de astăzi pe NETFLIX

După un turneu de promovare care a inclus peste 50 de localități din România, premii obținute în festivaluri de film internaționale precum Sarajevo, TIFF și Cottbus, și zeci de mii de spectatori în țară și străinătate, filmul LIBERTATE (r. Tudor Giurgiu) va fi disponibil, începând cu 6 martie, pe platforma NETFLIX, pentru abonații din România și Republica Moldova. LIBERTATE spune o poveste mai puțin cunoscută, întâmplată la Sibiu în timpul Revoluției Române.

Din distribuția filmului fac parte actori precum Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Alexandru Papadopol, Mirela Oprișor sau Cuzin Toma. Rolul principal – cel al unui căpitan de Miliție prins în mijlocul evenimentelor din 1989 – este jucat de Alex Calangiu.

Pentru regizorul Tudor Giurgiu una dintre mizele promovării filmului a fost să atragă în sălile de cinema cât mai mulți tineri. Cineastul s-a întâlnit cu mii de liceeni din toată țara în cadrul unor proiecții speciale: “Am vrut să văd ce transmite filmul unor oameni născuți după ’90 sau chiar după anii 2000. Mi-am dat seama că pentru ei, anul 1989, sau Revoluția în sine, nu e deloc un subiect cu aceeași miză și cu același interes pe care îl avem eu şi generația mea. Și e firesc să fie așa. E partea unui trecut pe care, în general, ei nu și-l explică pentru că nu prea au informații despre asta. Cei care văd filmul, la început sunt sceptici, dar la plecare îmi spun că nu se așteptau să fie așa dinamic și să primească atât de multe informații.” (Tudor Giurgiu pentru Adevărul)


Frank Spotnitz, scenaristul serialului Dosarele X, vine în România

Frank Spotnitz, scenaristul și producătorul serialului Dosarele X, vine în România. Va susține un masterclass în cadrul proiectului Full Moon Creative Lab

Începe a doua rezidență creativă a primei ediții a programului Full Moon Creative Lab, o inițiativă a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). În perioada 7-13 martie, 12 scenariști din Europa se reunesc la Castelul Bethlen-Haller din Transilvania, unde au ocazia să-și dezvolte abilitățile de scriere, alături de experți internaționali din industria filmului. Programul Full Moon Creative Lab (FMCL) este destinat autorilor de scenarii pentru seriale de gen: thriller, horror și fantasy. Inițiativa TIFF este susținută de Programul Europa Creativă.

Scriitorul și producătorul american Frank Spotnitz, va veni pentru prima dată în România, ca invitat special al FMCL și va susține un masterclass. Cu o carieră de peste 25 de ani în producțiile de televiziune, este scriitorul și producătorul executiv al unuia dintre cele mai de succes seriale de televiziune Dosarele X, cât și al celor două filme lansate ulterior. Dosarele X a obținut trei Globuri de Aur pentru Cel mai bun serial dramatic, un premiu Peabody și a fost nominalizat la Premiile Emmy atât pentru scenariu, cât și pentru Cel mai bun serial dramatic. Spotnitz este, de asemenea, directorul executiv și fondatorul Big Light Productions, o companie de producție din Londra și Paris, care este specializată în seriale de televiziune internaționale, inclusiv drame, comedie și documentare.

Bazându-se pe experiența sa în televiziune atât în SUA, cât și în Europa, Frank Spotnitz va vorbi în cadrul masterclassului despre valorile care ajută la crearea și susținerea povestitorilor de succes.


SEZON 7 SUSTAINABLE LIVING PODCAST: FEMALE GREEN VOICES. THE CHANGEMAKERS

Sustainable Living Podcast (SLP) anunță cu entuziasm lansarea sezonului 7 – FEMALE GREEN VOICES: THE CHANGEMAKERS. În acest sezon, punem în evidență vocile femeilor lideri în domeniul sustenabilității, care creează căi către un viitor mai verde și mai echitabil.

SLP nu este doar un podcast; este o platformă globală dedicată conversațiilor cu impact pe tema sustenabilității. Sezonul 7 își propune să aducă laolaltă experți internaționali, activiști și exemple concrete de inițiative ecologice de succes conduse de femei, care pot fi considerate factori ai schimbării. Acest sezon este despre arta de a povesti, despre impact și inovație.

Noul sezon Sustainable Living Podcast este  sprijinit de Ambasada Suediei, unul dintre partenerii fondatori al proiectului. Acest sprijin subliniază angajamentul de a promova sustenabilitatea și de a promova conducerea femeilor în acest domeniu. În episodul care deschide acest sezon, Ambasadoarea Therese Hydén, alături de gazda podcastului, Nicoleta Talpeș, se angajează într-un dialog cu potențial de a deschide un proces de gândire ascultătorilor, atingând o serie de subiecte precum rolul de lider al Suediei în domeniul durabilității, integrarea sustenabilității în sistemul educațional, exemple de femei suedeze care conduc schimbările de mediu și modul în care companiile suedeze promovează leadershipul feminin în sustenabilitate.

Disponibilitate pe mai multe platforme: Fie că preferați să ascultați Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, sau YouTube, Sustainable Living Podcast este disponibil pe mai multe platforme pentru a răspunde preferințelor cât mai multor ascultători.


Corul Madrigal susține în premieră un turneu în Perú

La invitația Ambasadei României în Republica Perú și cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu și Cezar Verlan, va susține un turneu cu 7 evenimente în Republica Perú.

Turneul marchează celebrarea a 85 de ani de relații diplomatice româno – peruane, precum și preluarea de către Ambasada României la Lima a președinției Festivalului Francofoniei Perú 2024.

„Turneul în Perú al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, simbol și adevărat ambasador al culturii românești în lume, cu cei 61 de ani de activitate și mii de concerte pe cele mai renumite scene internaționale, ne umple de bucurie și mândrie. Va fi darul artistic pe care România îl oferă publicului din Perú pentru aniversarea a 85 de ani de relații diplomatice și exprimarea deplină a prieteniei și respectului între aceste două mari națiuni. Mulțumim Ministerului Culturii și Institutului Cultural Român pentru finanțarea acestui proiect cultural ambițios și pentru colaborarea impecabilă cu ambasada noastră!” – a declarat Excelența Sa Camelia Ion-Radu, ambasadoarea României în Republica Perú, Ecuador și Bolivia

Corul Madrigal va susține cinci concerte și recitaluri la Ambasada României și în Congresul Republicii Perú, precum și în catedrale și teatre din Lima – capitala peruană și cel mai mare oraș al țării, în Cusco – fosta capitală a Imperiului Inca, dar și la Machupicchu (Aguas Calientes), orașul de la baza citadelei incase Machu Picchu.

Seria de concerte organizate în Perú cu sprijinul Institutului Cultural Român nu este doar un simplu eveniment cultural, ci o dovadă a angajamentului diplomației românești în promovarea valorilor noastre culturale în întreaga lume, oferind publicului peruan posibilitatea să se conecteze cu muzica și cultura românească într-un mod unic și profund, celebrând frumusețea și diversitatea tradiției muzicale românești.”a declarat Liviu Jicman, Președintele Institutului Cultural Român


41% dintre alergătorii Millennials și Zoomers vor să participe, în medie, la 5 evenimente sportive în 2024, în ciuda provocărilor financiare

În contextul în care datele oficiale arată că 62% dintre români nu practică nicio activitate fizică, Brașov Running Festival, cel mai important festi­val dedicat alergării din România, mizează tot mai mult pe generațiile tinere pentru a aduce un suflu nou în peisajul sportiv local. De altfel, aceste estimări sunt susținute și de studiul Strava și The Mass Participation Pulse, realizat de Massive.

Conform Massive, numărul alergătorilor amatori din Europa, care au participat la evenimente sportive în 2023, a revenit la nivelul situației pre-pandemice, astfel că 41% dintre aceștia și-au exprimat intenția de a participa la cel puțin 5 evenimente sportive în 2024, în ciuda dificultăților financiare provocate de inflație. Raportul arată, de asemenea, că persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-34 de ani manifestă o deschidere tot mai mare pentru evenimentele de alergare, inclusiv în România.

Alergarea reprezintă și cel mai popular sport încărcat pe platformele dedicate fitnessului social, conform celui mai recent studiu global realizat de Strava – Year in Sport, în perioada octombrie 2022-septembrie 2023, care arată că 43% dintre Millennials și Zoomers (Gen Z) s-au înscris, anul trecut, la competiții de alergare pentru a rămâne motivați în relația cu sportul.

Angajamentul unei persoane care își dorește să participe la un eveniment sportiv reprezintă un pas important pentru a combate lipsa motivației, întrucât aceasta își va stabili un plan de antrenamente recurente, pregătindu-se, fizic și psihic, pentru competiție. De altfel, dacă ne uităm la statisticile oferite de Strava, cel mai mare agregator online sportiv în momentul de față, aflăm că 90% dintre alergătorii amatori consideră că o rutină atent construită îi ajută să practice regulat acest sport”, a declarat Daniel Santa, directorul competiției Brașov Running Festival.

Dacă ne raportăm la principalele motive pentru care europenii nu fac sport, 38% dintre români spun că nu au timp, iar dacă aleg să facă o activitate fizică, 22% se îndreaptă către parcuri sau zone exterioare, fiind în căutare de comunități sau întâlniri cu prieteni și cunoscuți.


OMV Petrom aduce României cea mai buna clasare la competiția globală Datathon Challenge, organizată de Universitatea Stanford

România s-a clasat pe locul șase mondial în competiția Datathon Challenge „Equity in Healthcare”, desfășurată sub egida „Women in Data Science” (WiDS), o competiție internațională anuală lansată de Universitatea Stanford. Performanța a fost obținută de Cristina Daniela Nicolaescu, reprezentantă a echipei financiare OMV Petrom, după ce a concurat cu peste 1.600 de experți ȋn Data Science, din peste 100 de țări. Competiția globală a fost organizată ȋn cadrul celei de-a patra ediții WiDS România 2024, susținută de organizația Think Tank 360, împreună cu Wolters Kluwer România, în parteneriat cu Universitatea Stanford.

„Echipa României s-a clasat pentru prima dată, din cei trei ani de când participă la Datathon, pe locul șase. Suntem foarte mândri de participanții noștri români și de contribuțiile remarcabile ale WiDS România, atât în țară, cât și la nivel mondial”, spune Margot Gerritsen, Profesor [Emerit] la Stanford și Director Executiv WiDS Worldwide.

Povestea Cristinei demonstrează că atunci când îți dorești cu adevărat poți excela. Asta în contextul în care a obținut premiul la 57 de ani, într-un domeniu în care s-a specializat în ultimii ani. De formare inginer, Cristina s-a alăturat echipei financiare a OMV Petrom în anul 2016 și treptat a dezvoltat o pasiune pentru Data Science.

„Nimeni nu știe ce ne rezervă viitorul. Așadar, consider că responsabilitatea noastră este să ne uităm la ceea ce este probabil să se întâmple și să ne pregătim pentru asta. Una dintre modalitățile posibile de a face acest lucru este să ne împrietenim cu Data Science.”, declară Cristina Daniela Nicolaescu, câștigătoarea locului șase mondial la „Women in Data Science” (WiDS) Datathon Challenge „Equity in Healthcare”.

Pe lângă performanța Cristinei, OMV Petrom a mai obținut încă patru din primele zece locuri din clasamentul la nivel național. Acest clasament a fost alcătuit de experții de la Universitatea Stanford, după analiza tuturor proiectelor echipelor participante la nivel global.


BUSINESS

Analiza Storia – Chiriile au scazut cu 3% in luna februarie, in medie, comparativ cu luna anterioara

În luna februarie a acestui an s-au înregistrat cu 2% mai puține interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia  – platforma de imobiliare lansată de OLX, comparativ cu luna februarie a anului trecut. Totodată, comparând luna februarie a.c. cu luna ianuarie a acestui an, s-a observat o scădere de 3% a interacțiunilor dintre chiriași și cei care oferă spre închiriere imobile.

Prețurile solicitate pe Storia pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 15% de la un an la altul (februarie 2024 vs. februarie 2023), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (februarie 2024 vs. ianuarie 2024) au scăzut cu 3%.

Comparativ cu luna februarie 2023, în februarie 2024 prețurile medii pentru chirii au crescut cel mai mult (+15%) la categoria apartamentelor cu trei camere, unde prețul mediu a fost de 759 de euro. De asemenea, prețul mediu pentru închirierea apartamentelor cu două camere a fost de 550 de euro în luna februarie 2024, cu 14% mai mare față de cel din februarie 2023. Totodată, prețul mediu pentru închirierea garsonierelor din Capitală a crescut tot cu 14% de la un an la altul, având o valoare medie de 345 euro.


Analiza Storia – Care sunt preturile apartamentelor de vanzare in luna februarie 2024

În luna februarie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 9% comparativ cu luna februarie a anului trecut. Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 10% în luna februarie 2024 vs. februarie 2023, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 8%, conform celor mai recente date de pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX.

În ceea ce privește durata de viață a anunțurilor cu proprietăți de vânzare de pe site, aceasta a scăzut cu 12% față de luna februarie 2023 și cu 10% față de luna ianuarie 2024, ceea ce arată că interesul utilizatorilor este mai ridicat și că proprietățile se tranzacționează mai rapid. Concret, cu cât scade durata de expunere a anunțurilor pe site, crește viteza de tranzacționare a imobilelor menționate în anunțurile imobiliare.

În București, prețul mediu pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a fost în luna februarie 2024 de 1.745 euro/metru pătrat. De asemenea, prețul mediu solicitat pentru vânzarea unui apartament nou a fost, în februarie 2024, de 1.751 euro/metru pătrat, un preț cu 10% mai ridicat față de aceeași lună a anului anterior și cu 3% mai mare față de luna ianuarie 2024. În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.739 euro/metru pătrat, cu 9% mai ridicat față de luna februarie a anului trecut, dar similar cu cel din luna ianuarie a anului curent.


Neakaisa.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 6.2 mil. euro în 2023, cu peste 60.000 de produse vândute

Neakaisa.ro, business online cu obiecte sanitare și produse pentru amenajarea casei, a înregistrat o cifră de afaceri de 6.2 milioane euro anul trecut, în creștere cu aproximativ 10% față de 2022. Totodată, în 2023, compania a vândut peste 60.000 de produse, cu cca. 10.000 mai mult față de anul precedent. Pentru anul în curs, Neakaisa.ro are în plan o creștere de 10% și investiții în digitalizarea și automatizarea proceselor interne.

Principalul motor de creștere pentru business-ul online de sanitare în 2023, un an marcat de provocări și incertitudini, inclusiv o scădere generală pe zona de imobiliare și construcții, a fost deschiderea showroom-ului din București, în luna mai. În puțin peste 6 luni de la lansare, acesta a generat un plus de 10% al vânzărilor totale. În același timp, și decizia de a diversifica gama de produse a avut un impact direct la nivel de vânzări, alături de cererea mai mare din zona de arhitecți.

„Ne-am dorit să fim mai aproape de clienții noștri, iar deschiderea showroom-ului a fost un pas natural în dezvoltarea business-ului, care a înregistrat rezultate foarte rapid. Noua locație din Atelierului 20 a oferit atât oportunitatea clienților de a vedea și experimenta produsele înainte de achiziție, dar a și consolidat legătura noastră cu comunitatea locală de arhitecți și designeri”, a declarat Laura Sardescu, Co-fondator și Director General Neakaisa.ro.

În ceea ce privește orașele care au generat cele mai multe vânzări pentru Neakaisa.ro, acestea au fost București, Cluj, Timișoara și Constanța, iar cea mai mare comandă online a fost de 58.000 lei. Și coșul  mediu raportat anul trecut a fost de 1.880 de lei, într-o ușoară creștere față de 2022, impulsionat de comenzile generate de showroom.

Pentru anul curent, Neakaisa.ro are în plan o creștere organică, de 10%, concentrându-se pe trei elemente cheie, fundamentale pentru evoluția și flexibilitatea brandului. Astfel, va investi în digitalizarea și automatizarea proceselor interne pentru a crește eficiența și a ajuta echipa să fie mai productivă și va organiza training-uri, workshop-uri și alte inițiative de învățare pentru formarea și dezvoltarea continuă a angajaților.


Toate informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *