Noutatile lunii martie 2024: Social | Cultural | Fashion | Lifestyle | Beauty | Business

In luna femeii revin catre voi cu o serie de noutati – sunt o multime de stiri si informatii noi de care am aflat si pe care am vrut sa vi le prezint la inceput de luna. De data aceasta am incercat sa grupez informatiile pe categorii, sa va fie mai usor sa parcurgeti intregul articol.

Puteti sa descoperiti ce se mai intampla nou la Fundatia Radacini Grup, Penny, L’Oreal, care sunt cele mai importante lansari si rezultate din sfera culturala, ce ne prezinta nou brandurile de fashion precum Calvin Klein, Tommy Hilfiger, adidas, Hugo, CCC, precum, cateva informatii din zona business, precum si multe altele. Lectura placuta!

SOCIAL

Fundaţia Rădăcini Grup – Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Fundația Rădăcini Grup lansează a noua ediție a programului de burse pentru elevii din mediul rural, continuându-și angajamentul de a sprijini educația și dezvoltarea tinerilor talentați din comunitățile rurale. În acest an, programul aduce o schimbare semnificativă prin eliminarea limitărilor teritoriale, astfel încât să fie accesibil tuturor elevilor din clasa a VIII-a, din mediul rural, de pe întreg teritoriul României. Data limită pentru transmiterea dosarelor de aplicare este 7 iulie 2024.

Prin intermediul acestui proiect, Fundația Rădăcini Grup își propune să ofere elevilor cu potențial academic ridicat și cu resurse financiare limitate oportunitatea de a-și continua studiile în colegii de prestigiu din marile orașe, beneficiind de burse pe toată durata liceului. Proiectul este deschis elevilor de clasa a VIII-a ce frecventează cursurile unei școli gimnaziale din mediul rural, de pe întreg teritoriul țării.  Beneficiarii trebuie să demonstreze abiilități academice remarcabile, conduită etică exemplară, implicare voluntară și rezultate la consursurile școlare.

„Suntem încântați să demarăm această nouă ediție a programului nostru de burse, oferindu-le elevilor din mediul rural posibilitatea de a-și urma visurile academice și de a-și atinge potențialul maxim. Ne dorim să contribuim la creșterea numărului de tineri talentați și educați din mediul rural și suntem mândri să fim alături de ei în această călătorie”, a declarat Milica Madadi, președintele Fundației Rădăcini Grup.

Această ediție a programului continuă tradiția de a oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 lei pe an școlar (500 lei/lună/elev), cu scopul de a acoperi cheltuielile legate de cazare, întreținere, materiale școlare și alte necesități, astfel încât beneficiarii să-și poată menține rezultatele școlare deosebite și să obțină o diplomă de bacalaureat într-un liceu de top, pregătindu-se pentru intrarea în mediul universitar.


PENNY desfășoară o nouă campanie de loializare prin care susține proiectul „Vreau în clasa a 9-a”, dezvoltat de World Vision România

În magazinele PENNY a început o nouă campanie de loializare care are în focus colecția VIVESS. Cele 7 pahare din colecție sunt de cristal și sunt gândite să aducă o notă de rafinament fiecărei ocazii speciale. Pentru a te bucura de calitatea unei băuturi este nevoie ca aceasta să fie servită în paharul corect. Designul fiecărui pahar din colecție, precum și grosimea sticlei, dar și materialul din care sunt confecționate, au fost aspecte luate în considerare pentru a oferi o experiență completă gustului.

Poți descoperi întreaga colecție de pahare VIVESS în magazinele PENNY din țară sau pe site.

Până pe 14 mai 2024, în magazinele PENNY se desfășoară campania de loializare cu acumularea de puncte bonus, în cadrul căreia clienții pot achiziționa paharele la prețuri preferențiale, cu o reducere de 50%. Folosind cardul PENNY, fiecare punct obținut se dublează, iar la 5 puncte adunate pe talonul colector se acordă reducerea pentru un set de pahare.

Prin această campanie, PENNY, alături de World Vision România, dezvoltă programul „Vreau în clasa a 9-a”, prin intermediul căruia 70 de elevi din 4 județe – Dolj, Ialomița, Bacău și Buzău – vor fi ajutați să acceseze diverse activități educaționale, stimulându-le astfel interesul pentru continuarea studiilor. Clienții pot sprijini campania și pot dărui o șansă în plus la educație, cu fiecare produs cumpărat din colecția VIVESS.


GRUPUL L’ORÉAL A OBȚINUT UN SCOR TRIPLU “A”CDP PENTRU AL 8-LEA AN CONSECUTIV PENTRU LEADERSHIP DE MEDIU PRIVIND SCHIMBĂRILE CLIMATICE, PĂDURI ȘI SECURITATEA APEI

Pentru al optulea an consecutiv, Grupul L’Oréal este una dintre companiile care au obținut scorul A, fiind inclusă de organizația non-profit de mediu Carbon Disclosure Project (CDP) pe lista companiilor care se remarcă prin transparența în ceea ce privește impactul asupra mediului și demonstrează performanțe remarcabile în abordarea schimbărilor climatice, protejarea pădurilor și asigurarea securității apei.

L’Oréal este una dintre cele 10 companii care au obținut scorul de triplu “A” în 2023 – din peste 21.000 de companii analizate, fiind singura companie care a obținut calificativul “A” timp de opt ani consecutivi, în toate cele trei teme de mediu evaluate de CDP. Procesul de punctare al CDP este recunoscut pe scară largă drept standardul de aur al transparenței de mediu corporative.

Pe deplin aliniat la Taskforce For Climate-Related Financial Disclosures (TCFD), CDP deține cea mai mare bază de date de mediu din lume, scorurile CDP fiind utilizate pe scară largă pentru a conduce deciziile de investiții și achiziții către o economie cu zero emisii de carbon, durabilă și rezistentă. În 2023, peste 740 de instituții financiare cu active de peste 136 de trilioane de dolari americani au solicitat companiilor să dezvăluie date despre impactul asupra mediului, riscurile și oportunitățile prin intermediul platformei CDP. Un număr record de 23.000 de companii au acceptat.

„Pentru L’Oréal este atât o mare onoare, cât și o sursă de mândrie imensă să obținem scor triplu A pentru al optulea an la rând. Văd această realizare ca pe o încurajare de a persista în eforturile pe care le-am inițiat ca lider mondial în domeniul de beauty, atunci când am luat decizia esențială de a ne transforma profund modul în care ne derulăm business-ul, în conformitate cu standardele șiinței de mediu.”, a declarat Nicolas Hieronimus, CEO L’Oréal Groupe.

Această recunoaștere evidențiază transformarea durabilă întreprinsă de L’Oréal Groupe și obiectivele sale ambițioase pentru 2030, ca parte a programului său de sustenabilitate, L’Oréal for the Future. Programul este construit pe trei piloni: ne transformăm, ne îmbunătățim ecosistemul nostru de afaceri și contribuim la rezolvarea provocărilor globale, prin angajamente concrete în abordarea schimbărilor climatice, de a gestiona apa în mod durabil, de a respecta biodiversitatea și de a conserva resursele naturale.


Proiectul de art-terapie mind-moving a ajuns la final

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA –  Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, a marcat finalul demersului său săptămâna trecută, printr-un eveniment special la care au participat aproximativ 80 de persoane.

mind-moving TALKS a început cu intensitate, prin performance-ul Mareele de primăvară ale unei fete cuminți, creat și susținut de Alexandra Bălășoiu, directorul artistic mind-moving.

În fața publicului prezent pe 21 februarie la Arcub, 5 speakeri au susținut o serie de prezentări despre  bunele practici care pot ajuta la tratarea și destigmatizarea bolnavilor psihici, precum și despre tendințele și impactul art-terapiei: Ema Alexandrescu (fondatoarea Lumenesc), Irina Minescu (doctor psihiatru, manager Spitalul de Psihiatrie Voila, Câmpina),  Anca Ghearăsămescu (art terapeut Phronetik®️ și psihoterapeut jungian), Valentin Veron Toma (șeful Compartimentului de Antropologie Culturală și Socială din cadrul Institutului de Antropologie „Francisc I Rainer” al Academiei Române) și Loredana Larionescu (dans-terapeut, Asociația Entuziart). La finalul fiecărui talk a existat o sesiune de Q&A în care publicul a fost pro-activ și a putut dialoga direct cu specialiștii prezenți la eveniment.


CULTURAL

Descoperă lumea fascinantă a răului alături de “Asistenta Maleficului”, de Hannah Nicole Maehrer

Editura Librex anunță lansarea uneia dintre cele mai așteptate cărți ale acestui an – “Asistenta Maleficului“, de Hannah Nicole Maehrer, un roman care are la bază seria virală de pe TikTok. Once upon a time întâlnește The Office într-o poveste amuzantă despre asistenta optimistă a unui răufăcător și idila neașteptată dintre ei.

Romanul este dedicat pasionaților de povești care explorează latura întunecată a personajelor și adoră să se lase prinși în intrigile răului. Cartea aduce cititorii într-o lume plină de nuanțe complexe, în care frontierele dintre bine și rău se estompează, iar personajele își descoperă laturi inedite. Prin ochii asistentei personajului negativ, cititorii sunt invitați să pătrundă în culisele acțiunilor care definesc clasicele povești de tipul “bun vs. rău”.

SE CAUTĂ ASISTENT: Răufăcător notoriu, de rang înalt, caută asistent loial și echilibrat pentru sarcini de birou nespecificate, care să sprijine personalul pentru haos, teroare și alte Lucruri Întunecate în General. Discreția este esențială. Beneficii excelente.

Cu o familie de întreținut, statutul profesional al lui Evie Sage nu este doar important, este vital. Așa că, atunci când un incident cu infamul Malefic din Rennedawn îi aduce o ofertă de muncă – evident, ea acceptă. Niciun job nu este perfect, desigur, dar cu atât mai mult atunci când dezvolți o atracție pentru înfricoșătorul, temperamentalul și extrem de atrăgătorul tău șef. Evie, trebuie să reziști farmecului Maleficului!

În romanul captivant “Asistenta Maleficului”, talentata scriitoare Hannah Nicole Maehrer reușește să ofere o perspectivă inovatoare asupra poveștilor tradiționale, aducând în prim-plan personajul adesea uitat, dar intrigant, al asistentei răufăcătorului. Protagonistul devine astfel nu doar observator, ci și jucător în jocul complex al intrigilor și alianțelor.


„IMMERSONIC” – seria de spectacole performative literar-sonore curatoriate de Andrei Raicu și Micleușanu M. – își face debutul pe 20 martie

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

Prima ediție „Immersonic” va avea loc miercuri, pe 20 martie, începând cu ora 19.00.

Immersonic propune publicului larg o serie de „sesiuni tandem” pornind de la principiul scrierii automate sau flux al conștiinței, caracteristic pentru mișcările literare postmoderniste și contemporane. Publicul va urmări în timp real procesul de creație și „împletirea dinamică, spontană” dintre sunet și text, având la bază dialogul dintre cele două sfere creative.

Invitata ediției de deschidere „Immersonic: Sinestesis live” este poeta și traducătoarea Anastasia Gavrilovici, acompaniată de Andrei Raicu și Micleușanu M., duetul-nucleu al proiectului. Tema propusă pentru identitatea acestui prim eveniment este „Filmul vieții tale”.

Immersonic face o invitație deschisă de a (re)descoperi direcții ale muzicii experimentale și ale literaturii contemporane românești. Fără a fi un eveniment de nișă, ci, mai degrabă, o introducere și o împrietenire cu arta literară și sonoră contemporană, evenimentul va avea loc lunar, la sediul Teatrului Masca, cu noi invitați în fiecare sesiune.


În curând la cinema, Dumnezeu și Sfântul Petru – prieteni buni într-un film românesc distribuit de Forum Film: „Băieții buni ajung în Rai”

Celebrii actori Șerban Pavlu și Sergiu Costache (colegi de platou în seriale precum „Clanul” și „Umbre”) joacă două roluri speciale: Dumnezeu și Sfântul Petru, ce vor putea fi descoperite din 22 martie la cinema, în filmul „Băieții buni ajung în Rai”. Plecând de la o simplă întrebare: „Te-ai gândit ce te așteaptă dincolo?”, filmul regizat de Radu Potcoavă  („Cuscrii”, „Vara s-a sfârșit”, „Vlad”, „Ai noștri”) explorează, într-o notă comică și romantică, felul în care poate fi, pentru fiecare, Purgatoriul sau Raiul.

Biletele pentru comedia romantică produsă de Wearebasca și distribuită de Forum Film sunt disponibile din 1 martie.

„De ce trebuie să cred că după moarte o sa ajung imediat într-un loc urât, întunecat și rece? De ce în Lumea de Dincolo nu există tehnologie – Dumnezeu și sfinții sunt chiar atât de fraieri, nu au și ei un Facebook, un WhatsApp acolo? Iar barca aia a Sfantului Petru nu a îmbătrânit, n-a dat-o și el la Programul Rabla să-și ia ceva mai secolul XXI?…”, spune regizorul Radu Potcoavă.

„Nu am dat niciun casting, pentru niciun rol: mi-l imaginasem de atâtea ori pe Bogdan Dumitrache jucând rolul principal, pe Sergiu Costache fiind Sfântul Petru și pe Șerban Pavlu ca Dumnezeu, încât nu mai era nimic de probat, de încercat. Nici măcar pentru celelalte roluri: cu majoritatea dintre actori mai lucrasem deja, cu ceilalți îmi doream de mai multă vreme să lucrez. Rolurile au fost scrise special pentru ei. Am lucrat doar cu oameni cu care îmi face plăcere să lucrez – fie ei actori sau membri ai echipei. Am vrut să ne distrăm împreună, și ne-am cam distrat, cred că se vede asta și în film.”, completează regizorul.


Compozitorul Adrian Iorgulescu, premiul „Marin Constantin” la Gala „Madrigal 61″

Premiul „Marin Constantin” a fost decernat anul acesta compozitorului, muzicianului și omului de cultură Adrian Iorgulescu, în cadrul unei ceremonii susținute în cadrul Galei „Madrigal 61”, desfășurată pe 27 februarie la Galeriile „Madrigal – Marin Constantin” de la Senatul României.

Premiul „Marin Constantin” 2024 i-a fost înmânat Prof. Univ. Adrian Iorgulescu de către Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, „pentru însemnata sa contribuție adusă culturii române, precum și pentru susținerea activității Corului Madrigal.”

Ceremonia de premiere a avut loc în cadrul evenimentului „Madrigal 61”, organizat cu prilejul Zilei Madrigalului – 27 februarie, care a inclus Gala și Concertul Extraordinar „Madrigal 61”, dirijat de Anna Ungureanu. Desfășurat anual în preajma datei de naștere a fondatorului Corului Madrigal, spectacolul de la Senatul României a fost dedicat memoriei lui Marin Constantin și celebrării celor 61 de ani de existență neîntreruptă ai ansamblului coral.

La aniversare au participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, oficiali, parteneri, artiști și media, precum și foști membrii ai Corului Madrigal și copii din corurile Cantus Mundi.

Anversarea Corului Madrigal a prilejuit și sărbătorirea celor 10 ani de la oficializarea la nivel guvernamental a Programului Național Cantus Mundi, precum și o nouă lansare de carte: „Interviuri – la 60 de ani de Madrigal”, semnată de Mădălin Guruianu. Volumul include dialogurile autorului realizate pe parcursul anului 2023 cu personalități apropiate de Corul Madrigal, conectate la viața artistică a ansamblu.


ADRENALINĂ – un spectacol ce explorează tema adicției contemporane și cultura pop recentă. PREMIERĂ la Teatrul EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR – singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor adulți – anunță premiera spectacolului ADRENALINĂ de Gabriel Sandu – o producție ce explorează tema adicției contemporane în diferite forme și cultura pop recentă.

Spectacolul se joacă la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR și va avea premiera oficială sâmbătă, 9 martie 2024, ora 19:00.

Adrenalină reprezintă o călătorie în timp, în inima Anilor 2000, prin prisma unei trupe dance formate din trei adolescente care au șocat o întreagă țară. Succesul lor fulminant a durat doar o vară, dar emoția de a fi pe scenă în fața mii de oameni care le scandau numele le-a legat destinul pe viață. 20 de ani mai târziu, cele trei decid să se reunească pentru un concert aniversar, oferind oamenilor o incursiune sinceră în lumea faimei de-o vară și în toate controversele ce au urmat.Spectacolul devine o oportunitate de a revizita și de a aduce în discuție estetica Anilor 2000, sunetul, valorile și obsesiile vremii, prin prisma a trei personaje puternice. Costumele reflectorizante și ritmurile dance le însoțesc pe cele trei tinere de la glorie până în adâncurile vieții fiecăreia. Dependențele și relațiile toxice se împletesc într-o poveste organică.

Alături de Gabriel Sandu, care semnează textul și regia spectacolului, din echipa de creație a spectacolului fac parte și Clara Ștefana (scenografie), Ruxandra Bobleagă (coregrafie și lighting design), Miruna Croitoru (video și lighting design), PLUSHY (muzică), Andreea Găzdaru (consultant psihologic), Maria Alexievici (pregătire muzicală).

Distribuția spectacolului ADRENALINĂ este alcătuită din actrițele Teatrului EXCELSIOR: Dana Marineci, Oana Predescu, Iulia Samson. Apariție video: reallyrux.


Concursul Internațional George Enescu, promovat în marile orașe din Europa

În pregătirea ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu, ce va avea loc la București în perioada 31 august – 27 septembrie 2024, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii și ARTEXIM se angajează să promoveze cultura românească și moștenirea muzicală a lui George Enescu în întreaga Europă.

Concursul Internațional George Enescu se adresează muzicienilor din întreaga lume, născuți după 1 August 1989, și are ca scop promovarea și susținerea tinerelor talente, prin oferirea de premii și oportunități de lansare în carieră, la fel cum George Enescu a susținut tinerii muzicieni contemporani lui. Pe lângă aspectul competiției, repertoriul de concurs a fost alcătuit pentru a introduce și răspândi la nivel mondial creația muzicală a lui George Enescu în rândul tinerei generații de muzicieni.

În acest sens, o serie de conferințe și recitaluri vor avea loc în unele dintre cele mai importante centre culturale europene, marcând astfel prezența și influența remarcabilă a muzicii românești în peisajul cultural global.

Prin intermediul conferințelor, se vor explora oportunitățile pe care Concursul Enescu le oferă tinerilor muzicieni care se înscriu la cele 4 secțiuni: compoziție, violoncel, vioară și pian și  evoluția și impactul muzicii lui Enescu în contextul cultural al Europei moderne, evidențiindu-se legăturile și influențele sale asupra altor mari figuri din istoria muzicii.

Evenimentele vor avea loc în următoarele centre culturale europene:

  • Viena, Austria – 4 martie 2024
  • Madrid, Spania – 15 aprilie 2024
  • Chișinău, Moldova – 26 aprilie 2024
  • Londra, Marea Britanie – 27 aprilie 2024
  • Budapesta, Ungaria
  • Bruxelles, Belgia
  • Lisabona, Portugalia

Într-un efort comun de a consolida prestigiul Concursului Internațional George Enescu și de a evidenția excelența artistică românească, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii și ARTEXIM invită atât publicul larg, cât și mediul cultural și media să se alăture acestor evenimente de excepție.


FASHION

SOFIA RICHIE GRAINGE, BRAND AMBASSADOR TOMMY HILFIGER WOMENSWEAR ÎN 2025

Tommy Hilfiger anunță că Sofia Richie Grainge, global style icon, devine brand ambassador TOMMY HILFIGER Womenswear, într-o colaborare de doi ani. Sofia Richie Grainge emană o afinitate naturală pentru stil, fiind o sursă reală de inspirație. Începând din vara 2024, și în perioada ulterioară, aceasta va îmbogăți ADN-ul Clasic American Cool TOMMY HILFIGER cu o viziune rafinată, optimism natural și apetență pentru lux accesibil.

Tommy este cel care a creat tot ceea ce înseamnă Classic American Cool”, spune Sofia Richie Grainge. „Modelele sale sunt pânza perfectă pentru a te juca cu stilul casual și pentru a construi o garderobă de piese atemporale. Sunt încântată să co-creez în următorii ani cu cineva care îmi împărtășește pasiunea pentru exprimarea de sine, stil de durată și originalitate.”

Sofia este una dintre acele figuri emblematice care transformă ceea ce înseamnă “influență în modă” astăzi.” a spus Tommy Hilfiger. „Ea are o capacitate incredibilă de a inspira conexiuni  și prezintă un stil impecabil, cu încredere și autenticitate. Sunt fericit că Sofia va aduce stilul ei cool casual în colecția noastră Womenswear, începând din vara aceasta și ulterior, până în 2025.”

În poza prin care s-a anunțat această colaborare, Sofia Richie Grainge poartă un cardigan TOMMY HILFIGER, bleumarin și crem, și pantaloni chino eleganți. Urmează să apară într-o serie de ipostaze, campanii și colaborări de sezon. În ceea ce poate fi numit un ghid de sezon în modă, contemporana „It-girl” va prezenta colecția TOMMY HILFIGER Vara 2024, arătând selecția ei de produse premium de îmbrăcăminte pentru femei. În sezoanele viitoare, Sofia Richie Grainge va reprezenta TOMMY HILFIGER în campaniile de brand Summer și Holiday 2024 ale mărcii și va crea colecții în colaborare cu domnul Hilfiger, care vor fi lansate în primăvara anului 2025.


Calvin Klein prezintă noua campanie Womenswear Primăvara 2024, cu Kendall Jenner în rolul principal

Filmată de Mert Alas, Kendall, brand ambassador pe termen lung, emană senzualitate rafinată și naturală în colecția Calvin Klein Womenswear Primăvara. Noul Trench Relaxed definește anotimpul, cu o siluetă ușor drapată și material fluid, ce oferă un stil premium pe toată perioada primăverii.

Blazerul Structured Stretch și pantalonii asortați Structured Stretch Wide Leg introduc elemente separate elegante cu un finisaj curat, care conferă o interpretare contemporană și senzuală pentru femeile care fac alegeri vestimentare îndrăznețe. Geanta Line Leather Crossbody este un produs din gama essentials, elegantă și compactă, realizată din piele fină, potrivită în orice moment al zilei. Calvin Klein Womenswear Primăvara 2024 întruchipează abordarea emblematică a brand-ului asupra minimalismului modern, prin stiluri rafinate, atemporale.

Campania Primăvara 2024 explorează universul Calvin Klein, evidențiind talente dinamice în viniete independente care le accentuează individualitatea, le deblochează încrederea și dezvăluie întregul stil de viață Calvin Klein.


TOMMY HILFIGER ANUNȚĂ UN PARTENERIAT DE REFERINȚĂ CU F1™ ACADEMY

Tommy Hilfiger anunță un parteneriat de referință cu F1 ACADEMY™ – seria este concepută ca să ajute și să dezvolte tinerele femei pilot, și pentru a o sponsoriza pe Nerea Marti, pilot lider spaniol.

Bazându-se pe o moștenire de parteneriate inovatoare în lumea Formulei 1™, Tommy Hilfiger accelerează folosindu-se de platforma sa globală pentru a le ajuta pe tinerele femei pilot să se simtă puternice și să remodeleze universul sportului. Având în centrul atenției F1 ACADEMY™, parteneriatul este construit pe o  viziune comună legată de susținerea femeilor pilot neînfricate, ghidându-le să ajungă la nivelurile de elită ale competiției.

„Sunt încântată de abordarea Tommy Hilfiger pentru acest sezon și este uimitor să le purtăm culorile în timp ce depășim limitele în fiecare cursă,” a spus Nerea Marti. „Sprijinind F1 ACADEMY, el susține toate femeile pilot, ajutându-ne să trecem peste multe bariere. Dincolo de ceea ce se petrece pe pista de curse, aștept cu nerăbdare activările și evenimentele care mă vor ajuta să mă dezvolt pe plan profesional cât și pe plan personal.”

“De când mă știu am fost un fan al sporturilor moto, iar evoluția lor este incitantă” a spus Tommy Hilfiger. “Lumea sporturilor moto evoluează într-un ritm incredibil iar F1 ACADEMY™ este în fruntea acestei mișcări. Aștept cu nerăbdare să colaborez  cu Susie Wolff, Managing Director, Nerea Marti, pilot lider și întreaga echipă F1 ACADEMY pe măsură ce doboară barierele într-un sport dominat de bărbați.”

Colaborarea cu echipele de Formula 1™ a început din anii ‘90, și moștenirea TOMMY HILFIGER continuă cu unul dintre cele cincisprezece costume concepute pentru sezonul 2024. Nerea Martí a debutat într-o mașină și un costum de cursă, amândouă personalizate cu brand-ul TOMMY HILFIGER,  în testele pre-sezon din Arabia Saudită în perioada 20-23 februarie. Uniforma personalului F1 ACADEMY este, de asemenea, proiectată și furnizată de Tommy Hilfiger.


Superconfort cu adidas Supernova

Mulți dintre noi au înțeles beneficiile alergării atât pentru sănătatea fizică, cât și mentală. Fie că alergăm de câteva ori pe săptămână sau zilnic, în aer liber sau pe bandă, la sală, ne bucurăm de beneficiile mișcării, de la exercițiul cardio, la silueta sportivă și generarea de endorfine.

Dar pentru a ne detașa de tot ce e în jur și a obține maximul din aceste momente, trebuie să ne bucurăm de confort deplin. Iar confortul începe de la încălțămintea aleasă. Un nou studiu global realizat de adidas – care a chestionat 2.674 de alergători din 11 orașe din întreaga lume – dezvăluie că purtarea unor pantofi de alergare incomozi se află în topul motivelor care fac alergarea neplăcută (47%). Alte bariere includ vremea nepotrivită – fie că este prea cald (45%), fie prea frig (43%), lipsa de motivație (38%) și alergarea pe suprafețe neuniforme sau alunecoase (37%).

Aproape un sfert dintre participanții la sondaj (23%) au decis să nu alerge datorită acestor bariere – pantofii de alergare nepotriviți fiind cel mai important motiv. Dar chiar și pentru alergătorii care nu renunță, impactul disconfortului în timpul alergării este clar. Aproape patru din zece (37%) și-au redus lungimea alergării, o treime (29%) spun că le-a afectat starea de spirit și un număr similar (33%) au decis să-și schimbe traseul de alergare.

Ținând cont de toate aceste lucruri, adidas își propune să încurajeze oamenii să se bucure de confort în timpul alergării, odată cu relansarea modelului adidas Supernova. Cu un upgrade spectaculos al tălpii, ce încorporează noua superspumă Dreamstrike+, inspirată de spuma Lightstrike Pro, folosită în pantofii din familia Adizero, dar cu o formulă special concepută pentru a oferi confort și suport de neegalat, astăzi, confortul înseamnă Supernova.

Pantoful este construit având în spate ani de experiență în crearea de încălțăminte pentru atleți de performanță, cu o tehnologie revoluționară acumulată din alte linii adidas pentru alergare și aplicată pe noua siluetă Supernova.


Hugo prezinta campania globala pentru vara 2024

Pentru vara lui 2024, HUGO e entuziasmat sa lanseze campania globala pentru noua sa colectie casual elevat cu design contemporan. Brandul si platforma sa de campanie #HUGOYourWay continua sa ofere mai mult spatiu experimental, cu ambitia de a fi brandul premium preferat al generatiei sociale de changemakers, care considera stilul vestimentar creativ ca o expresie a individualitatii sale.

Distributia noii campanii, fotografiate de Stuart Winecoff, include talente din industriile creative – Reezy, Jasmine Jobson, Teezo Touchdown, Rikimaru, Cara Taylor si Vinnie Hacker – sustinand pozitia brandului de penetrare tot mai mare in fashion si cultura la nivel global.

Rosul recognoscibil HUGO este unificatorul campaniei. Aceasta nuanta distinctiva isi face aparitia in tot continutul creativ, pentru a aminti privitorilor ca rebeliunea pura si originalitatea puternica sunt parte din ADN-ul brandului.   

Noua colectie este definita de abordari moderne ale costumului, prezentat in culori pastel estompate si un mix de design riguros cu siluete mai fluide supradimensionate. Piese metalice, articole cu logo-ul brandului, topuri scurte si accesorii statement completeaza selectia in stil recognoscibil avangardist.

Colecția de vara 2024 de la HUGO este disponibila deja in magazinul HUGO din Băneasa Shopping City, București.


Ultimele tendințe pentru copii în colecția de sezon CCC

Branduri renumite la cele mai bune prețuri! Descoperă cea mai mare selecție de pantofi pentru copii la CCC.

Alegerea încălțămintei pentru copii poate fi o provocare. Merită să alegi modele care pot fi adaptate ușor la preferințele celor mai tineri, asigurându-le confortul în orice moment. Cea mai recentă colecție CCC include diverși pantofi de la branduri precum: adidas, Puma, Champion, Sprandi sau Vans. O ofertă largă pentru noul sezon, pregătită având în vedere cei mai tineri clienți CCC.

Încă de la o vârstă fragedă pantofii sport devin baza oricărui stil. Utili atât în timpul activităților fizice, cât și în ținutele de zi cu zi. Copiii petrec mult timp purtându-i, așa că este important nu doar să se potrivească celor mai noi tendințe, ci să fie și confortabili. Propunerile brand-ului Sprandi includ încălțăminte sport în stil retro. Modelele în nuanțe de roșu și bleumarin sunt prinse cu velcro, ceea ce le face mai ușor de încălțat înainte de a ieși din casă. Există și pantofi de la branduri sportive iconice: adidas, Champion, Puma și Vans.

Încălțămintea decorată cu motive ce fac referire la basme și filme iconice vor fi, de asemenea, o alegere interesantă. Odată cu noul sezon, intră în scenă eroii din „Paw Patrol”. Dar Marshall și prietenii lui nu sunt prezenți doar pe pantofi. Copiii pot asorta setul și cu un rucsac în care să-și pună toate comorile sau cu o valiză pentru aventuri mai mari. Aceste modele se remarcă prin designul lor unic și prețurile excelente. Fanii Disney vor găsi, de asemenea, ceva special pentru ei în cea mai recentă colecție CCC. Stylingul copiilor va fi completat perfect de pantofii sport colorați cu Mickey Mouse sau pantofi inspirați de Spiderman, îndrăgiți în special de băieți.

Descoperă o selecție largă de încălțăminte pentru copii la prețuri avantajoase în magazinele CCC, în aplicație și pe ccc.eu.


LIFESTYLE

Waterdrop aduce schimbări majore în portofoliul său ca parte a procesului de rebranding

Într-un efort susţinut de a promova inovația, excelența și sustenabilitatea, Waterdrop adaugă în portofoliul permanent cea mai apreciată aromă, sub numele de Microdrinks Blackberry. Acest sortiment era anterior cunoscut drept SNOW, însă, în urma unui proces de rebranding și din dorința de a oferi o identitate distinctă și mai captivantă produsului, compania a decis să îi ofere o nouă denumire care să reflecte perfect esența şi autenticitatea sa.

Cuburile Microdrinks Blackberry reprezintă nu doar o opţiune sănătoasă, ci și o alternativă responsabilă pentru mediul înconjurător. Cu o reducere cu 98% a emisiilor de CO2 în comparație cu băuturile îmbuteliate în prealabil în sticle de plastic, Waterdrop  demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător și reducerea amprentei ecologice.

În plus, Blackberry este o combinație deosebită de arome de fructe de pădure, care oferă o experiență revigorantă, indiferent de momentul în care este savurată. De exemplu, murele sunt o alegere excelentă pentru sănătate datorită conținutului lor bogat în antioxidanți puternici, cum ar fi antocianinele. Acești compuși sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a reduce inflamația în organism, iar prin includerea regulată în dieta zilnică, acestea pot contribui la îmbunătățirea sănătății pielii, a funcțiilor cognitive și a sistemului imunitar.

Creată exclusiv din ingrediente 100% naturale și fără adaos de zahăr, gama de Microdrinks Blackberry reprezintă opțiunea ideală pentru cei care doresc să-și îmbunătățească nivelul de hidratare, să-și creeze o rutină sănătoasă și să se bucure de o băutură delicioasă.


Sondaj national CURS privind starea de sanatate a romanilor: 27% dintre romani vor sa slabeasca in medie 10,13 kilograme. In topul dietelor se afla postul (intermitent sau religios) si dieta Nupo

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial și potrivit statisticilor peste 4 miliarde de oameni ar putea fi supraponderali sau obezi în următorii 12 ani, comparativ cu peste 2,6 miliarde în 2020. Persoanele sănătoase și normoponderale pot deveni obeze în cel mai scurt timp dacă nu își păstrează sănătoase obiceiurile alimentare. Obezitatea, o realitate dură a stilului de viață modern a fost asociată cu diverse complicații de sănătate, cum ar fi diabet de tip 2, boli cardiovasculare, accidentul vascular cerebral și unele tipuri de cancer. Una dintre cele mai bune modalități de menținere și combatere a acestor afecțiuni grave este prin dietă, dar un lucru mai puțin cunoscut și extrem de important este tipul de regim alimentar abordat.

Un semnal de alarmă privind starea de sănătate a românilor, a reieșit în urma celui mai recent sondaj de piață realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională ( CURS), denumit „Dieta anului 2023”. Potrivit datelor statistice, românii și-au exprimat dorința de a-și schimba stilul de viață prin obținerea unei greutăți sănătoase și menținerea echilibrului nutrițional. Sondajul realizat în perioada 3 -14 februarie a.c., 39% dintre români au nevoie și vor să slăbească, dar cu ajutorul unei diete sigure, atesată medical și echilibrată nutrițional, care să conțină mese sărate, dar și dulci.

Dintre respondenți, 25% au indicat că își doresc să slăbească 10 kilograme; 27% vor să slăbească 5 kilograme; 9% au nevoie să slăbească 15 kilograme, 7% vor să piardă 7 kilograme, în timp de 5% dintre cei care au participat și răspuns la sondaj, vor să slăbească 20, respectiv 12 kilograme.

Sondajul indică o creștere semnificativă a aderării la regimuri alimentare echilibrate nutrițional, astfel că în anul 2023, 17% dintre români au declarat că au ținut dietă, iar ca opțiuni au preferat postul / intermitent sau religios (17%) și dieta Nupo (14%). Alte diete menționate sunt: regim echilibrat (10%); fără sare, grăsimi (8%); Dukan (6%), vegetariană/ cu multe legume (4%); Rina (4%), ketogenică (4%); personalizată/recomandată de nutriționist (4%); daneză (2%).

Sondajul complet este disponibil pe site-ul curs.ro.


O vilă mediteraneeană cu alură de palat venețian este de vânzare pentru 4 milioane de euro pe platforma de imobiliare Storia

Vila ce i-a aparținut dirijorului, compozitorului și directorului Operei Române, Constantin Silvestri, edificată în stil mediteraneean cu alură de palat venețian în perioada interbelică și aflată în imediata proximitate a Pieței Victoriei, se vinde cu 4 milioane de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Vila are valoare istorică, arhitecturală și memorial-simbolică deosebită, atât exteriorul cât și interiorul fiind păstrate impecabil. Ornamentele de pe fațadă ascund simboluri heraldice, iar elementele decorative de tip gotic-venețian impresionează prin eleganță și rafinament.

Cei peste 1.000 de metri pătrați sunt împărțiți între parter, două etaje și subsol tip cramă, toate având elemente decorative elegante de factură mediteraneeană: șeminee din piatră cu simboluri heraldice, feronerie dantelată, dragoni și lei din piatră, oglinzi venețiene, stucaturi și lambriuri pictate, bolți și colonete, parchet din lemn masiv și uși culisante din lemn masiv. Cele 29 de camere pot fi refuncționalizate păstrând rafinamentul mediteraneean interbelic. Surprizele interiorului sunt capela de rugăciune cu boltă pictată și orga ce a aparținut cel mai probabil lui Constantin Silvestri, care era atât dirijor, cât și organist și pianist. A fost directorul Filarmonicii din București în 1947, din 1953 a fost directorul Operei Române, iar în stagiunea 1958-1959 a fost prim-dirijor și director artistic al Orchestrei Radiodifuziunii Române. Vila este monument istoric, se află într-o zonă construită protejată fiind înconjurată de clădiri elegante și a fost restaurată impecabil în 2017.


TikTok lansează funcția Add to Music App în România

Ca urmare a succesului lansării din 2023, TikTok este încântat să anunțe astăzi că funcția Add to Music App este acum disponibilă pentru utilizatorii din 163 țări, inclusiv România.

Add to Music App este o funcție care le oferă fanilor muzicii posibilitatea să salveze melodiile pe care le descoperă pe TikTok pe serviciile de streaming muzical alese (în funcție de disponibilitate).

Funcția Add to Music App a fost concepută pentru a ajuta utilizatorii să rețină melodiile descoperite pe TikTok și să le salveze pe aplicația de muzică preferată pentru a se bucura de acestea oricând își doresc.

Noua funcție este disponibilă prin butonul Add Song (Adaugă la bibliotecă) afișat lângă numele melodiei în partea de jos a videoclipului din feed-ul Pentru Tine (For You), invitând astfel utilizatorii să salveze melodia pe serviciul de streaming muzical ales. Atunci când un utilizator apasă pentru prima dată butonul Add Song, acesta poate alege să salveze melodia pe aplicația de muzică preferată*.

Astfel, melodia este salvată într-un playlist prestabilit din serviciul de streaming muzical folosit, utilizatorii având de asemenea oportunitatea să adauge melodia respectivă într-un playlist nou sau unul existent.

Funcția Add to Music App este disponibilă utilizatorilor din 163 țări, inclusiv România.


Ce provoaca durerile de spate si cum le putem remedia?

Durerile de spate afecteaza milioane de oameni in intreaga lume avand diverse cauze si manifestari. De la stilul de viata sedentar la leziuni sau conditii medicale, acestea pot influenta calitatea vietii si pot afecta orice persoana indiferent de varsta. Durerile de spate sunt un disconfort fizic care apar de-a lungul coloanei vertebrale si pot fi cauzate de accidente, activitate inadecvata si unele afectiuni medicale.

Durerea lombara este al doilea cel mai frecvent motiv pentru care oamenii se prezinta la medic,  a cincea cauza de spitalizare si al treilea cel mai frecvent motiv pentru o interventie chirurgicala, impactul socio-economic fiind unul major.

Odata cu inaintarea in varsta, majoritatea persoanelor sunt expuse riscului de a se confrunta cu dureri de spate. De asemenea, sunt expuse unui risc mai mare persoanele care: nu fac exercitii fizice, au artrita; sunt supraponderale, ridica folosind spatele in loc de picioare; sufera de anxietate sau depresie si fumatorii. In functie de afectiune, durerea resimtita poate fi constanta, surda, brusca, ascutita sau arzatoare, iar tratamentul variaza, in functie de cauza si severitate.

Dr. Ovidiu Cristian Chiriac, Asistent Universitar UMF dr. Carol Davila,  medic primar medicina fizica recuperare medicala si balneologie explica simptomele durerii de spate, diferitele cauze, factorii de risc si optiunile de tratament.

„Radiculopatia coloanei lombare este una dintre cele mai frecvente afectiuni neuromusculare intalnite si principala cauza de dizabilitate in lumea dezvoltata cauzand costuri de asistenta medicala de miliarde de dolari anual. 

Procentul persoanelor care sufera din cauza durerii lombare, precum si costul tratamentului, au suferit o crestere constanta in ultimii 30 de ani. Radiculopatiile de cauza discala reprezinta 36.7% din totalul afectiunilor coloanei lombare. Printre leziunile sistemului nervos periferic, radiculitele lombo-sacrale constituie 70%. Sindroamele radiculare sunt prezente la 37,4% dintre bolnavii cu modificari degenerative distrofice ale discurilor intervertebrale.

Radiculopatiile discogene produc cel mai inalt procent de invaliditate. Afectarea persoanelor de varsta tanara (25 – 45 ani) in maxima activitate fizica si intelectuala confirma importanta medico – sociala a problemei. Pierderea temporara a capacitatii de munca este determinata cel mai frecvent de anumite dereglari la nivel lombar, manifestate clinic prin dureri lombare.

Una din cele mai frecvente cauze ale durerii lombare este hernia de disc, aceasta afectand 1/3 din populatia cu varsta mai mare de 20 ani, iar in 3% din cazuri este observata si implicarea radiculara. Hernia de disc lombara reprezinta o patologie foarte complexa, provocand dureri lombare, deficite motorii, precum si probleme sfincteriene.”


BEAUTY

Untul de corp de la The Body Shop – arată-i iubire pielii afectate de vremea rece

Iarna, pielea expusă la temperaturi scăzute se deshidratează și chiar se crapă mult mai ușor. Ai nevoie de o hidratare corespunzătoare, profundă și de durată.

Ocrotește-ți pielea cu cel mai iubit unt de corp (se vinde unul la fiecare 3 secunde undeva în lume) care conține unt de Shea cules și pregătit manual în Ghana prin programul Community Fair Trade. Body Butter, care are 97% ingrediente naturale, hrănește și cea mai uscată și afectată piele cu un efect de până la 96 de ore de hidratare.

Iubește-te cu cel mai hrănitor și sustenabil unt de corp de la The Body Shop.

The Body Shop a lansat primul unt de corp în 1992. Azi, undeva în lume se vinde unul la fiecare 3 secunde. Între timp, formula inițială s-a îmbunătățit substanțial.

Untul de corp de la The Body Shop este înregistrat la Societatea Vegană (gold standard în certificare vegană) pentru că este fabricat cu peste 95% ingrediente vegane, are un ambalaj sustenabil și lasă pielea hidratată până la 96 de ore.

Alege untul de corp potrivit tipului tău de piele (există o variantă pentru oricine). Ia cu degetele o cantitate generoasă, întinde-o și maseaz-o pe piele. Nu te sfii, oferă zonelor excesiv de uscate precum călcâiele sau coatele un adaos de atenție. Niciodată nu a fost mai sănătos să-ți iubești și corpul și planeta.

Plasticul din ambalajele de unt de corp fiind reciclat 100%, reduce utilizarea de plastic nou cu 241 de tone pe an. Așa că, la rândul tău, reciclează cutia și capacul din iubire pentru planeta ta. 

Tot ce-ți rămâne de făcut e să-ți alegi untul de corp The Body Shop  cu aroma favorită sau în varianta potrivită pielii tale din în magazinele din AFI Cotroceni, ParkLake sau de pe www.thebodyshop.ro și să îi arăți corpului tău că îl iubești.


Cum celebrează românii luna femeii: comenzi record de seturi cadou, flori și papanași

De luna femeii, românii își arată afecțiunea prin comenzi de produse cosmetice, flori și cadouri dulci de pe Tazz, singura aplicație de food-delivery românească.

Printre cele mai comandate produse din categoria Sănătate și Frumusețe în martie 2023 au fost seturile cadou de îngrijire și crema de mâini. Zilele de celebrare din luna femeii au adus pentru această categorie cu 400% mai multe comenzi decât într-o zi obișnuită. Cea mai mare comandă din categoria Sănătate & Frumusețe a avut o valoare de 616 lei și a conținut produse destinate exclusiv îngrijirii părului.

“Vrem să fim partenerul românilor atât în viața de zi cu zi, atunci când își fac cumpărăturile zilnice sau își satisfac pofta, cât și în momentele festive, așa cum e luna femeii. Vedem un trend ascendent în ceea ce privește alegerea cadourilor pentru cei dragi prin aplicația Tazz, interesul utilizatorilor dublându-se pentru parteneri precum florării sau cofetării. Zilele de 1 și 8 martie sunt cele în care se plasează cele mai multe comenzi de flori, aproximativ 70% din totalul înregistrat în toată luna martie” a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand Tazz.  

Martie, luna comenzilor de lalele

Conform datelor din aplicație, luna martie reprezintă perioada din an cu un număr record pentru comenzile de flori. Dintre acestea, aproape 70% au fost plasate de 1 și 8 martie, iar în total, florile au reprezentat 16% din totalul comenzilor specifice perioadei de mărțișor.  În plus, numărul buchetelor comandate a crescut cu 30% față de anul precedent.

Topul celor mai comandate flori este condus de lalele, urmate de florile  de primăvară.

În această perioadă, utilizatorii personalizează comenzile de flori cu notițe speciale, printre acestea numărându-se: “Fără trandafiri, vă rog frumos!”, “Vă rog să nu includeți bonul, este un cadou”, “La mulți ani de ziua mamei!”.


BUSINESS

SoftOne România și CARES Solutions anunță un parteneriat strategic pentru integrarea soluției CARES HR powered by SoftOne

Parteneriatul dintre cele două companii, lideri de piață în segmentele de soluții business software în cloud și software de resurse umane și salarizare, setează un nou standard în transformarea digitală a proceselor de HR și salarizare din România.
 
SoftOne România, parte din SOFTONE Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții business software în Cloud din Europa de Sud-Est, anunță un parteneriat strategic cu CARES Solutions, companie specializată în dezvoltarea soluțiilor software de resurse umane și salarizare, cu peste 100 de proiecte implementate la nivel național, pentru dezvoltarea aplicației CARES HR powered by Softone dedicată ecosistemului SoftOne.


Funcționalitățile avansate și tehnologia inovatoare a aplicației dezvoltată de CARES Solutions, alături de integrarea completă cu Soft1 Cloud ERP, susținută de tehnologia open-source utilizată de SoftOne, fac din Cares HR powered by SoftOne o aplicație de salarizare unică pe piața locală, ce simplifică în totalitate operațiunile desfășurate de specialiștii în resurse umane.  Bazându-se pe un robot programabil pentru a asigura siguranța și automatizarea proceselor de payroll, soluția oferă vizibilitate în timp real asupra tuturor elementelor salariale și a formulelor de calcul
 
Alexandra Lucescu, Director General în cadrul SoftOne România a susținut: „În cadrul SoftOne analizăm tendințele care transformă modul în care companiile își desfăsoară operațiunile de HR și salarizare. Așadar, parteneriatul nostru cu CARES Solutions reprezintă o colaborare strategică prin care ne dorim să punem la dispoziția ecosistemului SoftOne cele mai bune și inovatoare soluții, care vor contribui în mod real la succesul organizațional al companiilor. Datorită acestei colaborări, acum putem să oferim clienților noștri o aplicație de salarizare unică, ce încorporează funcționalități RPA avansate și avem posibilitatea să le susținem toate nevoile operaționale cu aplicații dezvoltate pe tehnologii cloud de ultimă generație, scalabile, ce vor putea fi achiziționate la costuri reduse.”
 
“Soluțiile dezvoltate de CARES Solutions și SoftOne sunt complementare și similare atât în mod tehnologic, cât și comercial, fiind dezvoltate pe o arhitectură modernă – modulară, integrabilă și scalabilă. CARES HR powered by SoftOne asigură implementarea automată a oricărei modificări de business, izolarea calculelor și a operațiunilor specifice de restul aplicației, oferind securitate sporită, eficiență și robustețe codului sursă.”, a declarat Alexandru Soare, Chief Executive Officer în cadrul CARES SOLUTIONS.


Alumil a încheiat anul trecut cu afaceri de 118,1 milioane de lei, în creștere cu 8,3% față de 2022


Alumil Rom Industry SA, lider pe piața sistemelor de aluminiu, a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 118,1 milioane de lei, cu aproximativ 8,3% mai mare față de 2022, conform situațiilor financiare preliminare. Rezultatele sunt importante ȋn contextul ȋn care volumul lucrărilor de construcții, la clădirile rezidențiale, a scăzut cu 6,6%, iar la cele nerezidențiale a crescut cu doar 2,3%, ȋn 2023, comparativ cu anul anterior, arată INS. Ȋn 2024, compania va lansa pe piața locală noi produse și continuă investițiile ȋn digitalizare.

„Vorbim despre al cincilea an consecutiv de creștere a companiei. Diversitatea și calitatea produselor, dar și efortul continuu de a oferi cele mai bune soluții tehnice, operaționale și financiare clienților au contribuit decisiv ȋn consolidarea poziției de lider pe piața sistemelor de aluminiu. Ȋn paralel cu ȋmbunătățirea experienței clienților, ne concentrăm și pe dezvoltarea culturii organizaționale, pe motivarea și implicarea angajaților și extinderea și fidelizarea portofoliului de colaboratori. Ȋn același timp, continuăm acțiunile de responsabilitate socială și de mediu”, a declarat Marius Ioniță, director general Alumil Rom Industry

Alumil continuă extinderea proiectelor de transformare digitală. Compania a lansat deja o a doua ediție a programului de loialitate Alumilia, precum și platforma MyWindows, care permite beneficiarilor finali să interacționeze mai simplu cu partenerii Alumil în procesul de cerere de oferte.
Complementar, compania va iniția anul acesta o serie de ateliere gratuite destinate specialiștilor – arhitecți, proiectanți și ingineri – care abordează subiecte specifice despre industria profilelor de aluminiu.


Suntem la jumătatea mediei europene la competențe digitale de bază. GoIT lansează trei noi cursuri IT pentru piața din România

Statisticile Comisiei Europene arată că, anul trecut, doar 28% dintre români aveau competențe digitale de bază, față de 54% cât este media Uniunii. Deficitul de cunoștințe în acest domeniu este vizibil și pe piața muncii, unde companiile autohtone nu reușesc să identifice candidați cu abilitățile IT necesare. Pentru a veni în sprijinul acestora, dar și pentru a le crește șansele de angajare și reușită profesională, GoIT a anunțat lansarea unui nou concept de cursuri în IT.

Potrivit raportului Comisiei Europene, anul trecut doar 9% dintre români aveau competențe IT peste nivelul elementar și 28% abilități digitale de bază, care presupun folosirea celor mai populare aplicații software și instrumente online. Acest lucru face ca 41% dintre companiile autohtone să se confrunte cu un deficit de angajați cu suficiente cunoștințe pentru a satisface nevoile actuale de business, conform studiului Delloite Global Human Capital Trends 2023.

Pentru a răspunde acestei nevoi a pieții, GoIT lansează, din martie, trei noi cursuri care vin să completeze oferta educațională în domeniul competențelor digitale pe piața din România.

„Principalul atu al cursurilor GoIT îl reprezintă flexibilitatea subiectelor și posibilitatea pe care o oferim fiecărui cursant de a le alege pe cele potrivite obiectivelor sale profesionale. Aceste cursuri vin în sprijinul celor care vor să continue procesul de învățare. Abordarea practică și lectorii cu experiență în domeniu sunt elementele care fac cursurile GoIT ușor accesibile pentru orice candidați sau angajați, indiferent de domeniu. Platforma GOIT unde studenții pot descoperi tot suportul de curs într-o manieră gamificată și pot avea acces oricând la materialele educaționale în variantă online sau offline, precum și posibilitatea ca acestea să rămână pe viață în posesia cursanților sunt alte două atuuri ce facilitează procesul de învățare a studenților GOIT, încă din prima zi de curs”, a declarat Oana Mătășel, Head of Study la GoIT.


Șase tineri inovează sectorul agricol din România cu dispozitivul GrowWise. Sistemul complex i-a adus în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Pasiunea pentru tehnologie și dorința de a face o schimbare pozitivă în comunitate au fost motivele pentru care șase tineri excepționali – Augustin Babii, Bogdan Brăileanu, Briana Filimon, Alexandra-Maria Morar, Alexandru Pop și Victor-George Sabo și-au unit forțele și au dezvoltat un dispozitiv revoluționar numit GrowWise, care nu este un simplu gadget, ci  este un sistem complex de senzori și algoritmi care monitorizează în timp real sănătatea solului și a plantelor. Tinerii au fost recunoscuți pentru inovația lor și pentru contribuția adusă la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol. Astfel, au fost aleși să facă parte din campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, unde au avut ocazia să împărtășească experiența lor și să inspire alte generații să se implice în proiecte care pot schimba lumea în bine.

Cu ajutorul acestui dispozitiv, format din trei senzori, agricultorii pot obține informații esențiale despre umiditatea solului, temperatura și nivelul de nutrienți, precum potasiu, azot și fosfor, care influențează creșterea plantelor. Aceste date precise permit agricultorilor să ia decizii și să optimizeze cantitatea de apă și nutrienți folosiți, reducând astfel impactul negativ asupra mediului și costurile asociate cu producția agricolă.

Ideea produsului nostru izvorăște din dorința de a oferi românilor alimente sănătoase și bogate nutritiv la un preț accesibil pe piața consumatorului. În ultimele 7 decenii calitatea nutritivă a fructelor și legumelor s-a degradat considerabil. O cauză principală a acestui fenomen este lipsa utilizării îngrășămintelor, care completează oferta nutritivă a solului. Astfel, planta nu va putea sintetiza eficient substanțele hrănitoare necesare procesului de formare a vitaminelor pentru că întâmpină anumite carențe în sol. Folosind device-ul GrowWise, utilizatorul primește alerte în timp real și recomandări personalizate în privința îmbunătățirii calității mediului de dezvoltare a plantei.“, explică Alexandra-Maria Morar.

Dispozitivul GrowWise, dezvoltat de tinerii clujeni, contribuie la economisirea resurselor și îmbunătățește recolta. Prin monitorizarea constantă a condițiilor de creștere a plantelor, acesta poate identifica rapid orice probleme sau deficiențe, oferind recomandări pentru remedierea lor în timp util. Astfel, agricultorii pot obține o recoltă mai bogată și de calitate superioară, ceea ce duce la creșterea profitabilității și a sustenabilității afacerilor agricole din România.


Toate informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *