Cu ce legume începem diversificarea la bebeluși?

Există o mulțime de provocări de care se lovesc tinerii părinți atunci când bebelușul apare în viața lor – de la oboseala care se acumulează și până la a încerca să interpreteze ce anume vrea să transmită bebelușul, primul an va fi cu siguranță foarte solicitant pentru părinți. 

În momentul în care cei mai mulți se obișnuiesc cu rolul de părinte și întră într-o oarecare rutină începe o altă mare provocare – diversificarea. 

Este bine să o începem la 6 luni sau mai devreme? Putem să îi dăm din ceea ce mâncăm noi sau trebuie să îi pregătim mâncare în mod special? Cât trebuie să mănânce? Să încercăm diversificarea clasică sau auto-diversificarea? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care și le pun părinții, iar ca să răspundă la ele s-au scris o mulțime de cărți și există o mulțime de specialiști. 

Noi vrem să vă povestim astăzi despre legumele cu care se începe de obicei diversificarea, iar pentru a fi siguri că au cea mai bună calitate, vă recomandăm pe cât posibil să cumpărați legume de țară. 

Morcovul – Evitat de unele mămici, pentru că în prima fază poate produce constipație, morcovul rămâne leguma cea mai folosită pentru începerea diversificării. Are un nivel ridicat de vitamine (B și C) şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu.

Rădăcina de pătrunjel – Această legumă are un gust dulceag și aromat, asemănător cu al morcovului și este bogată în vitaminele A, C, K, minerale precum cupru, fier, iod, potasiu, calciu, fosfor, proteine şi fibre de calitate.

Dovlecelul – Este o sursă excelentă de potasiu și mangan și poate oferi un aport important de vitamine B1, B6 și C. De asemenea, dovlecelul conține importante substanțe nutritive precum fosfor, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A și K. 

Țelină – Ţelina are în compoziţie 90% apă, un conţinut bogat în fibre, vitamine din grupul A, B,C , dar şi minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu, ceea ce o face să contribuie la o bună funcţionare a sistemului nervos şi endocrin. 

Roșia – Gustoase și necesare în bucătărie, roșiile conțin potasiu, fosfor, magneziu, fier, vitaminele A, B, și C,  fitosteroli și acid folic ceea ce le face să aibă numeroase beneficii asupra sănătății. 

Ardei – Pe lângă conținutul însemnat de vitamina C, ardeii conțin şi cantități importante şi de alte substanţe necesare organismului: vitamina A, vitamina E, licopen. 

Fasole verde – Este o legumă cu un conținut redus de calorii, bogat în nutrieți esențiali pentru sănătate, precum proteine, fibre alimentare, calciu și fier.

Cartof –  Bogat în  fier, fosfor, calciu, magneziu și zinc, cartoful contribuie la construirea și menținerea structurii osoase. Bineînțeles că există mult mai multe legume și bebelușul trebuie să ajungă să le încerce pe toate, însă pas cu pas. 

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti accesa sectiunea Parinti CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *