Tot ce trebuie să știi despre ia tradițională

De departe cel mai important simbol în ceea ce privește tradiția românească este reprezentat de bluza tip ie. Din punct de vedere compozițional, aceasta este o camasa traditionala care scoate în evidență unele dintre cele mai importante și utile simboluri populare. Spre deosebire de alte elemente vestimentare similare, aceasta iese în evidență datorită parcursului său și a istoriei extrem de interesante. Așa se face că, astăzi, se numără printre elementele vestimentare cele mai de interes care au reprezentat o sursă de inspirație nesecată pentru cei mai mulți designeri din întreaga lume și, în același timp, unele care pot fi combinate în diverse ținute. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct tot ceea ce trebuie să știi despre o ie traditionala, pe parcursul rândurilor următoare!

Care sunt simbolurile și semnificațiile de interes?

La ora actuală, o ie romaneasca este o piesă vestimentară care poate fi extrem de ușor de asortat și integrat în ținutele de zi cu zi. Nu doar motivele populare, ci și aspectul estetic extrem de plăcut schimbă complet orice ținută. Nici nu este de mirare, întrucât croiul tradițional este cel care pune în evidență modul de exprimare al persoanei și alte elemente care atestă nivelul social și material sau marital al acesteia. 

Fiecare ie populara este inspirată din natură și din viață. Tocmai din acest motiv, elementele comune pe care le vei putea regăsi pe cele mai multe ii traditionale sunt:

  • Simbolul vieții – este reprezentat de brăduț;
  • Simbolul puterii – iese în evidență prin coarnele de berbec;
  • Simbolul echilibrului – este reprezentat de cruce;
  • Simbolul vitalității – integrat cu ajutorul motivelor florale;
  • Simbolul prosperității – este reprezentat de spicul de grâu.

Care este procesul prin care o ie nationala este cusută?

În cazul în care vrei să achiziționezi haine traditionale românești, cel mai bun mod pentru a plăti cel mai mic preț este să apelezi la un comparator de prețuri, cum este 3CHEAPS. Acesta te ajută să ai parte de toate informațiile corecte într-un singur loc, astfel încât să poți ajunge pe website-ul cu cel mai mic preț în cel mai scurt timp. Poți opta pentru o rochie traditionala sau chiar pentru un costum traditional romanesc, căruia să îi cunoști adevărata valoare cu ajutorul procesului prin care este obținut.

Din punct de vedere tehnic, cusutul unei ii romanesti necesită timp, efort, precizie și răbdare. În ceea ce privește materialul folosit, nu te vei putea bucura să descoperi faptul că este utilizat bumbacul sau borangicul. La rândul lor, acestea sunt destul de dificil de prelucrat, motiv pentru care perioada necesară cusutului unui costum traditional se poate întinde pe săptămâni sau chiar luni.

Mai mult decât atât, pe lista materialelor utilizate se numără și mătasea, acele de diverse dimensiuni și ața colorată, care să se potrivească cu modelul pe care l-ai ales. Doar așa ai posibilitatea să te bucuri de rezultatul dorit, în special atunci când poți să apelezi la o persoană specializată în cusutul iei tradiționale pe care să o porți cu mândrie și fericire!

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *