Detoxifiere – de la trend la necesitate

Cu siguranta ati auzit de detoxifiere, de cure-minune de detox, insa daca la fel ca si mine, nu stiti exact cat este de utila detoxifierea, nu stiti cat de des ar trebui facuta si in ce anume consta, atunci acest articol in care am luat-o la intrebari pe Cetina Marinel, tehnician nutritionist, pasionat de gatit sanatos (cu Thermomix) si specializata pe detox cu Zonar, ne va raspunde la toate intrebarile. 🙂

Iata ce ne povesteste Ceti:

Ce este de fapt detoxifierea? 

Detoxifierea este un subiecte foarte la moda, in trend, toata lumea vorbeste despre ea ca despre o descoperire recenta, cand de fapt e foarte veche, postul biblic fiind in esenta tot un detox, o pauza de la mancarurile grele, practic niste clipe de ragaz oferite corpului tau.

Am putea numi detoxifierea “curatenia generala a corpului” pe interior. Vorbim de curatenia intestinelor si mai ales a colonului, dar si a limfei si nu numai. Din experienta mea am observat ca detoxifierea este ca atunci cand desfaci foile de ceapa – la inceput curata primul strat, iar apoi merge tot mai in interior, ca si cum ar sapa tot mai adanc si atunci se intampla asa-zisele “minuni” ale detoxifierii.

Care sunt beneficiile detoxifierii? 

Sunt nenumarate si efectiv fantastice, daca e facuta cum trebuie. De la curatarea tenului pana la reglarea glicemiei sau a tensiunii arteriale de exemplu. Practic intr-un corp curat nu prea mai e loc de boala. Se produce o echilibrare in organism.

In primul rand ne simtim mai usori, scapam de kilogramele in plus si asta ne ajuta si pe partea de psihic. Pur si simplu ne simtim mai bine, suntem mai optimisti si mai energici. Este fantastic cata energie cheltuie de fapt corpul nostru digerand mancaruri grele. Nu e de mirare ca dupa o masa copioasa ne ia somnul…

Corpul se detoxifica natural sau trebuie sa il ajutam noi?

Corpul nostru este o super masinarie gandita perfect, care functioneaza impecabil atata timp cat ii dam combustibilul dedicat si un mediu adecvat. Pe de o parte putem spune ca da, corpul nostru se detoxifica zilnic singur, altfel nu am putea trai, dar in conditiile actuale de stres, poluare, mancare procesata, legume si fructe ultrastropite, corpul nostru pur si simplu nu mai face fata.

Si ce nu face fata depoziteaza, ba in colaceii de grasime de la burtica, ba in celulita de pe coapse, apare fierea lenesa, nisipul si pietrele, artere infundate, etc, etc… Pe scurt, da, are nevoie de ajutor in detoxifiere, are nevoie de o pauza!

Ce produse sunt recomandate pentru detoxifiere?

Clar doar produse naturale, fara conservanti, aditivi sau amelioratori. Dorim o detoxifiere naturala, care sa ne lase corpul curat in urma si echilibrat, fara sa devenim dependenti sau sa experimentam efecte de tip yo-yo. Exista ceaiuri din plante medicinale care ajuta in detoxifiere, mancarea cruda, raw, smoothiuri, freshuri, apa de izvor si … Zonar.

Ce este Zonar si cum se utilizeaza?

Zonarul este un lactoser natural cu proprietati terapeutice, fabricat in Satu-Mare. Un lapte de vaca din care s-a extras cazeina. Cazeina e acea proteina din cauza careia e atat de blamat laptele in ziua de azi, pentru ca produce inflamatie in corp si adultii nu o pot digera, asa sustin expertii in domeniu. Si astfel devine o bautura puternic antiinflamatorie. O cura cu acest lactoser lasa in urma lui un corp curat si echilibrat, se produce o detoxifiere profunda.

Un alt aspect esential al acestui produs e faptul ca NU necesita digestie! E un lucru foarte important, pentru ca astfel intreg sistemul digestiv ia o pauza si se poate ocupa de propria refacere. Zonar se absoarbe direct din intestinul subtire. 

Se poate folosi facand cure de detoxifiere pana la 21 de zile sau inlocuind 1 sau 2 mese pe zi cu el sau pur si simplu inlocuind laptele din alimentatie cu el.

Ce fel de rezultate se obtin cu Zonar?

Rezultatele curelor cu Zonar sincer nu inceteaza sa ma uimeasca. Am descoperit acest produs acum 4 ani si de atunci tot strang marturii si experiente ale celor care l-au folosit, in grupul de Facebook “Sanatate in 21 de zile”.

Cateva din rezultatele obtinute in urma curei de 21 de zile cu Zonar: disparitia celulitei, eliminarea excesului de apa din organism, curatarea tenului, a colonului, reglarea greutatii, a tranzitului intestinal, a glicemiei, colesterolului, tensiunii arteriale, a somnului, disparitia migrenelor, a stresului, a durerilor de oase, a oboselii cronice, a poftei de dulce si a mancarurilor nesanatoase si multe altele care par de necrezut pana cand nu incercam si realizam cata nevoie a avut corpul nostru de aceasta detoxifiere.

Cura cu Zonar e foarte simplu de tinut, timp de 21 de zile nu mai bem sau mancam altceva. Se consuma preferabil la temperatura corpului, 37 de grade, cantitatea ideala consumata fiind de 1 litru/20 kg corp pe zi. Nu este o cura de infometare, incercati si vedeti ca nu veti simti foame deloc. Pofte da, dar nu foame.

Va pot da cateva exemple: eu obisnuiam sa am migrene ingrozitoare si dureri de oase la schimbarile de vreme. Au disparut complet dupa prima cura de 21 de zile, de acum 4 ani si nu au mai reaparut. De atunci eu tin in fiecare an o cura completa.

Sotul meu suferea de oboseala cronica, stres si insomnii. Dupa o cura de 14 zile si-a revenit complet, cu energie, optimism si pofta de viata. Tatalui meu i s-a deblocat articulatia umarului dupa o cura de 10 zile. Prietenii ma suna sa-mi multumeasca si sa-mi relateze rezulatatele uimitoare obtinute in urma curei cu Zonar. 

Zonar a fost prezentat la Conferinta Internationala de Nutritie de la Bucuresti, organizata de UPMCA, la diverse targuri si evenimente dedicate unui stil de viata sanatos si in retreaturi. Urmatorul retreat dedicat detoxului, atat fizic cat si emotional, va avea loc in Tara Fagarasului, perioada 11-14 noiembrie.

Despre Cetina Marinel

Am descoperit Zonarul acum 4 ani cand cautam ceva care sa o ajute pe mama mea bolnava de cancer. A fost un cancer la colon, stadiu avansat, cu metastaze, inoperabil, fara vreo sansa din partea medicinei clasice. Dupa multe terapii alternative si multa cheltuiala, in ultimele clipe de viata ale mamei, am descoperit Zonarul. Starea generala s-a imbunatatit in cateva zile, starea initiala fiind aceea ca nu mai putea manca, nici macar sa bea apa, statea doar in pat, nu putea vorbi. Din pacate pentru mama mea, descoperirea a venit prea tarziu. S-a reusit prelungirea vietii cu 6 luni si o calitate a vietii pe care nu o au de obicei cei care sufera de asemenea boli, ajungandu-se tot timpul la chinuri groaznice si morfina.

La ea nu a fost cazul, a reusit sa se bucure de aceste 6 luni daruite in plus de Zonar, sa fie vizitata si sa rada impreuna cu prietenele din copilarie, sa faca yoga pentru prima data in viata ei, sa ne apropiem ca mama si fiica si sa ne putem lua un ramas bun tacit.

Da, pentru mama a fost prea tarziu, dar nu trebuie sa fie asa si pentru altii. Intre timp am vorbit cu mai multe persoane care au reusit sa treaca cu bine peste astfel de incercari, avand un corp mai tanar si poate si o stare de spirit mai optimista.

Evident cea mai buna e preventia, o cura de detoxifiere de 21 de zile pe an, sau cateva mai scurte, ne mentin un corp curat.

Sunt Cetina Marinel, tehnician nutritionist si aceasta e pe scurt relatia mea cu Zonarul. Te invit pe pagina de Facebook Ceti-Healthy Lifestyle pentru a afla cat mai multe despre detoxifiere, retete sanatoase si stil de viata sanatos si te astept in DETOX RETREAT – Mindfulness, Yoga, Nutriție, Masaj pentru a incerca Zonarul si a afla cat mai multe despre el.

“Boala este o ‘imbacsire’, iar vindecarea este o ‘dezimbacsire’…”

Citat din “Ce este Naturopatia?” – P.V. Marchesseau, biolog si naturopat francez

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Sanatate CityFemme

Sursa foto principala: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *