Cum poti fi un bucătar mai bun la tine acasă

In perioada aceasta de izolare, in care majoritatea își petrece timpul acasă, sa devii bucatar si sa încerci noi retete și sa ii răsfeți pe cei dragi se poate dovedi a fi o activitate relaxanta și o modalitate de a evada din cotidian. 🙂

Nu o sa te învățam cine știe ce tehnici sofisticate și nici retete pretențioase, dar cu ajutorul sfaturilor noastre vei putea sa îți eficientizezi timpul petrecut in bucatarie, iar satisfacția va fi pe masura.

Mese delicioase și sănătoase cu un minim de efort, ce poți sa îți dorești mai mult? Iată ce ai de făcut:

1. Investește intr-un cuțit de calitate

Probabil ai auzit de nenumărate ori asta, dar sfatul este mereu de actualitate: pentru eficientă și rapiditate in bucatarie ai nevoie de un cuțit de calitate, pe care sa il ascuți frecvent. Dacă ai masina de spălat vase, ai grija sa nu bagi niciodată cutitele la spălat, fiindcă lama se deteriorează din cauza produselor folosite.

2. Organizează spațiul in frigider și fa-ti propriul mise-en-place

Chiar dacă nu lucrezi intr-un restaurant, sa știi ca organizarea și listele de cumpărături pot face minuni atât in privința bugetului, cât și in economisirea timpului dedicat gătitului. Spală legumele și taie-le, apoi depozitează-le in cutii cu capac, astfel încât sa îți fie mai ușor când vrei sa pregatesti masa; nu uita sa porționezi carnea sau sa gătești in avans supe sau mâncăruri gătite pentru 2-3 zile. Pentru cei mici poți pregăti de asemenea deserturi de casa, mult mai sănătoase decât cele din comerț (checuri, clătite, înghețată sau in simplu iaurt cu fructe și miere), iar sucurile proaspete din fructe și legume nu ar trebui sa îți lipsească.

3. Fa-ti propriile sosuri pentru salate

O salata delicioasa, cu tot ce găsești prin frigider te poate salva intr-o zi mai aglomerata sau atunci când pur și simplu nu ai chef sa pornești hota. Dar secretul unei salate bune este dat și de vinegrata pe care o folosesti, așa ca in locul produselor din comerț (pline de conservanți), nu mai bine îți faci tu propria alegere? Intr-un borcan cu capac pune o lingura de muștar, o lingurița de miere, o lingurița de oțet balsamic, 100 ml ulei, sare, piper, ierburi aromatice, apoi agita bine și in 2-3 minute vei avea pe masa cea mai delicioasa și rapida vinegreta!

4. Gătește de sezon

Dincolo de faptul ca este mai ieftin, este și mult mai sănătos sa gătești cu produse sezoniere – orice bucatar stie asta. 🙂 Chiar dacă pofta este mare, ce sens are sa mănânci in decembrie o căpșuna cu gust de plastic sau in ianuarie rosii sau alte legume ce sunt lipsite de orice aroma?

Tu ce alte sfaturi ai vrea sa ni le împărtășești din experiența ta in bucatarie pentru a fi un bucatar de succes?

Pentru alte articole din aceasta categorie va invitam sa vizitati sectiunea noastra de Culinar CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *