Programul Classix Festival 2021: concerte in locatii inedite din Iasi
Iasi, 9 Martie 2021 – Cea de-a doua editie a Classix Festival se desfasoara la Iasi, in perioada 14 – 18 martie 2021. Acesta debuteaza sub conceptul atemporalitatii si marcheaza revitalizarea experientelor artistice in contextul social curent pandemic si adaptarea ei la publicul contemporan.
Programul festivalului:
Duminica, 14 martie, orele 19:30, are loc concertul Classix Aeterna, la Catedrala Romano-Catolica „Sfanta Fecioara Maria, Regina”, sustinut de artistii: Dragos Andrei Cantea – pian, Filip Papa – violoncel, Andrei Chirila – vioara, Mihai Ailenei – clarinet. Acest eveniment marcheaza premiera ieseana a compozitiei lui Olivier Messiaen – Cvartetul pentru sfarsitul timpului, una dintre cele mai importante lucrari crestine din repertoriul cameral modern, precedata de o meditatie sonora sub semnatura lui Arvo Pärt. Proiectiile vizuale in interiorul catedralei definesc experienta sincretica si ofera o particularitate devenita deja trasatura distincta a festivalului.
Luni, 15 martie, orele 19:00, are loc concertul Trenduri Caleidoscopice, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, eveniment realizat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac. Cu o efervescenta care ilustreaza indeaproape aventura clasica contemporana, Trio-ul vienez Artio debuteaza in Romania. Programul concertului include Trio-ul in si bemol major pentru clarinet (vioara), violoncel si pian al lui Ludwig van Beethoven, Kurt Estermann – Fragmente I pentru vioara, violoncel si pian (2019) si Antonín Dvořák – Trio Nr. 4 in mi minor, op. 90 “Dumky”.
Marti, 16 martie, orele 19:00, are loc concertul Tango vs. Jazz, in Foaierul Palatului Culturii din Iasi. Cu sustinerea Centrului Ceh Bucuresti, artistii invitati reprezinta un duo efervescent si original: Kristina Vocetková – violoncel si Milan Řehák – acordeon. Trairile si pasiunea tangoului se intrepatrund cu elemente de jazz si aristocratie pragheza in repertoriul concertului: Astor Piazzolla – Libertango, Milonga del angel, Oblivion, Le Grand Tango, Ave Maria, Escualo si José Bragato: Graciela y buenos aires & Milontan.
Miercuri, 17 martie, orele 19:00, are loc concertul Ecouri Intime, in Aula Universitatii Tehnice „Gh. Asachi” din Iasi. Evenimentul este realizat in parteneriat cu Institutul Francez. Spatiul intim al aulei va fi gazda ideala a unui recital seducator si profund al lui Rémi Jousselme, chitarist francez de renume mondial, definit de interdisciplinaritate. Compozitiile interpretate in cadrul concertului sunt: Joaquín Rodrigo – Tiento Antiguo, Joaquin Turina – Ràfaga, Jacques Duphly – La Forqueray, La De la Tour, Rondeau Tendre, La Millettina, Maurice Ravel – Pavane pour une infante défunte si Federico Mompou, din “Suita Compostelana”: Prelude, Coral, Canción, Muñeira
Joi, 18 martie, orele 19:00, in incheierea festivalului, are loc concertul Classix In Perpetuum, organizat in parteneriat cu Centrul Cultural German din Iasi, in sala „Henri Coanda” a Palatului Culturii. Pianistul german Alexander Krichel prezinta doua suite: virtuoza expozitie de tablouri sonore – Tablouri dintr-o expozitie a lui Modest Mussorgsky si fuziunea dintre folclor romanesc si tendinte impresioniste in Suita Nr. 2 pentru pian in re major, op. 10 compusa de George Enescu.
2 din 3 români declară că promoțiile de Ziua Femeii îmbunătățesc imaginea brandurilor. Studiu Reveal Marketing Research despre comportamentul de consum al românilor în luna femeii
Studiul Reveal Marketing Research arată cum este influențat comportamentul de consum al românilor în luna martie, care sunt categoriile de produse preferate în această perioadă și cum arată bugetul pe aceste cheltuieli.
Brandurile care comunică oferte cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii sunt mai apreciate de români
Aproape 4 din 10 români (39%) sunt influențați în decizia de cumpărare de brandurile care au promoții cu ocazia Zilei Femeii. Ei declară că aceste promoții i-ar determina să achiziționeze mai degrabă produsul sau serviciul respectiv. La polul opus, 54% dintre oameni nu sunt influențați de oferte de 8 martie și declară că ar cumpăra oricum produsul/serviciul respectiv.
Așa cum arată un alt studiu recent Reveal Marketing Research, chiar dacă decizia de cumpărare a consumatorilor nu este în totalitate influențată de promoții sau campanii cu ocazia sărbătorilor, acestea au impact pozitiv, totuși, asupra brandurilor. Inclusiv în acest caz, 2 din 3 români declară că promoțiile sau campaniile de Ziua Femeii îmbunătățesc imaginea brandurilor. 29% dintre oameni consideră, însă, că aceste campanii nu au un efect asupra imaginii, iar un procent de doar 5% consideră că reclamele de 8 martie au un impact negativ asupra brandului.
Când vine vorba despre Ziua Femeii, bugetul românilor pe cadouri rămâne neschimbat, chiar și în contextul pandemiei.
Afacerile mamelor din România prosperă în online
În Uniunea Europeană, 37% dintre manageri sunt femei, 28% fac parte din boardul managerial, iar 18% sunt Senior Executives, iar România ocupă locul 1 în Uniunea Europeană (34%) atunci când vine vorba de femei care conduc afaceri din poziția de Senior Executives, urmată de Estonia (33%), Lituania (30%) și Letonia (29%), potrivit unui raport Eurostat.
Mai mult decât atât, mamele-antreprenor sunt un fenomen apărut recent în România și principalele lor avantaje în pandemia Covid-19 au fost acelea că erau deja obișnuite cu lucrul de acasă și că erau familiarizate cu comunicarea online. Din păcate, totuși foarte puține dintre afacerile mamprenoarelor erau pregătite pentru online înainte de pandemie, iar principalul motiv rămâne costul ridicat al dezvoltării unui website de calitate și investiția financiară destul de mare necesară pentru a deveni vizibil în marea masă de oportunități pe care o oferă internetul.
Mamele antreprenor încep să devină o forță în E-commerce
Sunt peste 500.000 de afaceri active în România care au ca acționar o femeie, iar majoritate afacerilor conduse de femei sunt microintreprinderi (cabinete diverse, saloane de înfrumusețare, magazine, centre educaționale, terapii, mici ateliere de producție etc.), prezența lor online fiind de multe ori redusă la o pagină de Facebook sau un website cu buget redus, care sunt ca niște picături ce se pierd într-un ocean de oferte. Dacă dorești să cumperi ceva de la o mamă-antreprenor, singura șansă să o găsești sunt grupurile de Facebook pentru mămici, care sunt cercuri închise și recomandările sunt total subiective.
Mamprenoare este un Business Hub&Accelerator construit special pe nevoile acestei categorii speciale de mici antreprenori și a venit cu o soluție care adună într-un singur loc afacerile femeilor: o platformă online care este ca un ”site de site-uri” și care permite creșterea vizibilității fiecărei mici afaceri locale. Pe 1 martie s-a lansat varianta îmbunătățită a platformei mamprenoare.eu cu funcționalități premium pentru a oferi și mai multă vizibilitate atât afacerii, cât și mamprenoarei care a creat-o.
“Mamprenoare.eu este alegerea potrivită atât pentru afacerile la început de drum cât și pentru cele consacrate. Un website, hostingul, prezența în social media, e-mail marketingul, campaniile pay-per-click și de marketing automatizat pot însuma costuri de peste o mie de euro pe lună pentru o afacere. Acest buget exclude partea de realizare a identității vizuale și nu putem vorbi și de o strategie de marketing pe termen lung. Mamprenoare.eu reduce acest buget cu până -95%”, Daniela Șuhanea, Senior Marketing Consultant Franc.Agency .
Festivalul Internațional George Enescu 2021: Numai împreună putem construi „O istorie din iubire”
Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 4700 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.
Anunțul a fost făcut pe 9 martie, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu; consilierul prezidențial Sergiu Nistor, col. dr. Valeriu Gheorhiță, președintele Comitetului Național pentru Vaccinare, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului, Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului și Claudiu Popa, managing director Eventim.
Va fi o ediție care să readucă în viața tuturor bucuria sărbătorii. Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene din istoria sa, interpretate de artiști și orchestre internaționale – 42, incluzând aici și cele cinci simfonii. Va fi în egală măsură o ediție jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediție.
„Prin tema de comunicare din acest an, precum și prin modul în care încearcă să înfrunte pandemia, Festivalul Enescu va pune în lumină secretul care l-a făcut posibil în cei 63 de ani de existență, uneori în condiții extraordinar de grele: implicarea organizațiilor, a instituțiilor și a oamenilor – artiști, spectatori, specialiști – care apreciază și iubesc muzica clasică, muzica lui George Enescu și proiectul Festivalului Enescu în sine. De aceea, la cea de-a 25 a ediție a sa, Festivalul Enescu va arăta cum se construiește „o istorie din iubire”.”, a declarat presei Oana Marinescu, Directorul de Comunicare al Festivalului Enescu.
Rolul femeilor in industria muzicală, dezbatut la Mastering The Music Business 2021
Pentru că de câteva zile am pășit în luna femeii, nu putem să nu vorbim despre cele care și-au adus semnificativ contribuția în industria muzicală.
De la muzică clasică și jazz, până la compoziție și producție, femeile au depășit de-a lungul secolelor enorm de multe limite în muzică, însă un studiu recent arată că femeile reprezintă doar 30% din întreaga forță de muncă din industria muzicală.
Acest subiect va fi abordat și în cadrul celei de-a șasea ediție a conferinței Mastering The Music Business 2021 (MMB), ce va transforma Bucureștiul în kilometrul zero al industriei muzicale.
Printre invitatele ediției de anul acesta se numără Arielle Fischer (DE), Artist and Label Partnership Manager pentru Europa de Est la Spotify, Neeta Ragoowansi (USA), președinte Music Managers Forum USA și Global Co-Chair Women in Music, Kornelia Binicewicz (PL), fondatoarea brandului Ladies on Records și Pia Hoffman (DE), compozitor și supervizor de muzică de film.
Prima ediție CLASSY FILM FESTIVAL are loc între 20-23 mai 2021
Prima ediție a CLASSY FILM FESTIVAL va avea loc între 20-23 mai 2021 la Happy Cinema București, Happy Cinema Bacău și online.
CLASSY FILM FESTIVAL este dedicat filmelor care au făcut istorie și va fi o experiență de neratat pentru orice cinefil. Selecția include filme cult, retro, adevărate referințe culturale, pelicule care au influențat lumea. Festivalul propune o redescoperire a atmosferei elegante a Hollywood-ului de altădată, a starurilor “golden age” și a producțiilor care au marcat generații.
Această primă ediție propune publicului o selecție de filme memorabile, capodopere cinematografice care ne oferă în continuare noi orizonturi și noi idei. Sunset Boulevard, regizat de Billy Wilder (1950), Roman Holiday de William Wyler (1953), Vertigo de Alfred Hitchcock (1958), 2001: A Space Odyssey de Stanley Kubrick (1968), și multe alte filme din patrimoniul clasic universal vor cuceri spectatorii pe parcursul celor patru zile de festival. Sunt filme “de neratat”, care îi vor impresiona pe cei care le văd la o primă vizionare, sau îi vor încânta pe cei care vor să le revadă pe marele ecran.
Festivalul se va desfășura și online pe platforma de streaming Happy Cinema, unde vor putea fi vizionate o serie de comedii clasice.
Programul complet al festivalului și evenimentele conexe vor fi anunțate în curând pe site-ul festivalului (https://classyfilmfestival.ro/).
S-a deschis Muzeul – Atelier – Școala de la Piscu, spațiul cultural din apropierea Bucureștiului în care patrimoniul se învață prin experiență
În februarie, a avut loc inaugurarea Muzeului-Atelier-Școala de la Piscu, un spațiu cultural pornit din dorința de a împrieteni copiii și adulții cu patrimoniul și de a pune în lumină moștenirea culturală a comunității din Piscu, o veche vatră de olari cu o istorie culturală bogată, singura din apropierea capitalei în care încă se produce ceramică țărănească.
„Memoria meșteșugului de Pisc este cea care a generat acest loc, este un nucleu de la care spațiul s-a extins și temele de studiu, la rândul lor, s-au extins. Piscu a fost pe vremuri un centru de olărit în care s-a lucrat enorm. În cele mai bune timpuri, câte 200 de cuptoare ardeau aici și sute de mii de oale părăseau satul în fiecare an către târgurile din București și din împrejurimi.” – Adriana Scripcariu, istoric de artă și inițiator al proiectului
Proiectul fanion al organizației Școala de la Piscu, Muzeu-Atelier-Școală, valorifică experiența a 15 ani de cercetare și acțiune educațională și culturală dedicată patrimoniului cultural. Inițatorii săi, istoricul de artă Adriana Scripcariu și sculptorul Virgil Scripcariu, și-au propus să prezinte public moștenirea satului Piscu plasată în contextul mai larg al tehnicilor tradiționale de lucru cu pământul și de comunicare între tradiție și creație contemporană.
„Noi am ajuns în sat cu un profil care s-a potrivit cu specificul de patrimoniu cultural puternic de aici; l-am descoperit la rândul nostru și ne-am bucurat să îl punem în valoare, an de an, și să ajungem iată, în al șaisprezecelea an de lucrat și trăit pentru patrimoniul de la Piscu, să inaugurăm un astfel de spațiu care, indiferent de mersul producției de ceramică tradițională, va rămâne un martor al faptului că aici s-a olărit, un prilej de a descoperi acest meșteșug și o invitație la creativitate și la a privi în trecut, într-un mod care să ne aducă plus valoare pentru prezent și viitor.” – Virgil Scripcariu, sculptor și inițiator al proiectului.
Pe 4 martie s-a lansat “Ia un loc”, un podcast ca o sedinta de terapie
Intr-un an ce a inceput cu perspective de viitor momentan incerte, iar nevoia de suport psiho-emotional este in continuare constanta, pe 4 martie s-a lansat ”Ia un loc”, un podcast despre sanatate psiho-emotionala si psihoterapie, realizat de catre jurnalista Laura Popa si moderat de Ana Ciocanel impreuna cu specialistii ATLAS, platforma digitala de sanatate si wellbeing.
”Ia un loc” isi propune ca, in primul sezon, sa deschida discutia si sa puna intrebarile dificile despre problemele emotionale aparute sau acutizate in pandemie, urmand ca din sezonul urmator sa dezbata mai profund si mai aplicat nevoile si intrebarile ascultatorilor.
O data la doua saptamani, Ana va discuta cu un specialist din cadrul ATLAS despre chestiuni ce tin de sanatatea psiho-emotionala, precum anxietatea cu care ne confruntam foarte multi in perioada asta, depresia sau burnout-ul. Discutiile nu intentioneaza sa aiba caracterul unei sedinte de terapie si nici sa inlocuiasca un demers terapeutic.
“Noi, ATLAS aveam in plan un podcast, inca de la finalul lui 2019, dar pandemia a venit peste noi, ca peste toata lumea, si prioritar a fost sa ajungem pe alte cai la cei in nevoie. Cand Laura a venit cu propunerea, a fost perfect match. Tot ea a venit si cu numele, cu moderatoarea, cu organizarea. Cu cel mai mare drag am venit cu resursele noastre si asa a iesit in lume “Ia un loc”.”, povesteste Mihai Bran, co-fondator ATLAS.
TOMMY HILFIGER & PUTEREA CREATIVITATII CE INSPIRA SCHIMBAREA SOCIALA PRIN CAMPANIA TOMMY JEANS “MUSIC TAKES US FURTHER”
Tommy Hilfiger anunta lansarea campaniei Primavara 2021 TOMMY JEANS ”Music Takes Us Further”, creata in jurul puternicii mosteniri muzicale a brand-ului. Campania prinde viata printr-un mix eclectic de talente care include muzicieni, poeti si activisti din diverse sfere ale vietii. Fiecare isi impartaseste perspectiva unica asupra muzicii ca oportunitate de a stimula schimbarea sociala, inspirand fanii sa contribuie la crearea unui viitor unde „nimic nu se pierde si toata lumea este inclusa”. Colectia este disponibila in magazinele selectionate TOMMY HILFIGER si TOMMY JEANS.
Colectia Primavara 2021 TOMMY JEANS prezinta influente urbane si sportive. Stilul clasic este revigorat cu un twist fresh si modern, disponibil in mai multe marimi. Continuand ambitioasa misiune a brand-ului de sustenabilitate, au fost introduse tehnologii inovatoare care au ca rezultat metode de fabricare mult mai sustenabile.
Aici este inclus denimul 100% reciclat, obtinut printr-o tehnica inovatoare care amesteca lenjeria de pat cu alte resturi de bumbac, depasind astfel media de 30% de bumbac reciclat prezenta in industrie. De asemenea, consumul de apa este redus considerabil, ducand la o economisire de pana la 50 de litri de apa in comparatie cu spalari similare a materialului denim.
Pentru campania Primavara 2021 TOMMY JEANS s-a creat o comunitate de talente creative, de diferite nationalitati, etnii, identitati de gen si cu marimi diferite, care ei singuri si-au gandit look-urile alese. Calatoriile lor individuale, punctele lor de vedere si activismul intruchipeaza spiritului brand-ului TOMMY JEANS.
Fanii sunt invitati sa se alature comunitatii in crestere TOMMY JEANS, dand follow @TommyJeans. Urmand viziunea creativa inspirata din muzica, contul Instagram @TommyJeans ofera publicului continut experimental 24/7 si intr-un mod senzational devine destinatia celor care cauta autenticitate in moda si un spatiu de exprimare personala, unde primesti si oferi in egala masura. Prietenii si fanii brand-ului sunt invitati sa se alature conversatiei in social media folosind #TommyJeans si #TommyHilfiger.
Pandora dezvăluie puterea legăturilor dintre femei
În sprijinul Zilei Internaționale a Femeii din acest an, Pandora colaborează cu regizoarea premiată, Irene Baqué, pentru a sărbători puterea legăturilor dintre femei.
Irene, specializată în regia de filme axate pe egalitatea de gen și probleme legate de drepturile femeilor, a surprins povești reale cu femei inspiraționale care evidențiază nevoia neprețuită a femeilor de a se sprijini reciproc pentru a oferi putere, rezistență și încredere. Seria de scurtmetraje în trei părți prezintă un grup de voci puternice care dezvăluie ce înseamnă diferite comunități de surori pentru femei, în diferite etape ale vieții, și cum aceste relații le ajută să evolueze.
Grupurile de femei sunt formate din Creole Cuts, un colectiv de DJs creative care sărbătoresc sunetele moștenirii lor caraibiene, patru generații de femei din aceeași familie unite de luptele maternității și Bluetits, un grup de 15 persoane din medii diferite și cu vârste variate, unite de dragostea lor pentru înotul sălbatic. Toate femeile discută în mod deschis despre luptele lor personale, legătura lor solidă și puterea pe care o au datorită faptului că acționează ca un colectiv. Filmele își propun să le inspire pe femeile din întreaga lume să se susțină reciproc și să reamintească despre puterea pozitivă pe care o poate avea un colectiv.
„Pentru mine, legătura dintre femei înseamnă sprijin, dragoste și încurajare, iar acest proiect mi-a oferit ocazia să arăt acest lucru prin poveștile femeilor remarcabile din filme. Unitatea, acceptarea, egalitatea sunt vitale în lumea de astăzi, iar Ziua Internațională a Femeii servește ca o chemare activă la schimbare pentru a realiza aceste lucruri“, spune Irene Baqué.
Calvin Klein lanseaza campania Primavara 2021: Blank Canvas
Prin noua campanie, minimalismul specific brand-ului Calvin Klein devine o panza dedicata explorarii creative, revenindu-se asfel la lucrurile considerate a fi esentiale. Piesele statement, create in mod constient cu aceasta caracteristica, cum ar fi tricoul alb perfect, siluetele clasice/de arhiva din denim si lenjeria de corp cu monograma iconica a brand-ului, ofera posibilitatea unei exprimari de sine nelimitate. Devin o panza goala (a Blank Canvas).
Fotograful Mario Sorrenti si regizorul Terence Nance sunt cei care au surprins prin imagini intime si suprarealiste, prin dialog si miscare, povestitorii, vizionarii si creatorii de astazi, care isi impartasesc propriile istorii.
Distributia:
- Anthony Ramos, actor, muzician
- Janaya Future Khan, creator de continut, futurist, activist
- Jacob Elordi, actor
- Koffee, muzician
- Megan Thee Stallion, rapper
- Queer Skate LA, colectiv de skateri din Los Angeles, California
- Rina Sawayama, cantareata – compozitoare
- Sage Elsesser, muzician si skateboarder
- Vinson Fraley, dansator
Noile oferte din colectia Primavara 2021 se concentreaza pe stiluri fundamentale. In gama Underwear, tehnologia Air Fx Tech permite pielii sa respire mai bine. Confortul este reinterpretat, modeland iconicele siluete Calvin Klein, prin utilizarea materialelor ce provin din surse sustenabile. In gama Jeans, piesele monocromatice, neutre din punct de vedere al genului, precum jachetele trucker si maiourile din bumbac sunt destinate sa devina piese statement in garderoba fiecaruia.
Înflorește cu Pandora
În această primăvară, lasă-ți lumea să înflorească cu modele care evocă bucuria și frumusețea florilor. Cele mai recente piese care se alătură colecției Pandora Garden celebrează florile care revin în fiecare primăvară, oferindu-ne speranță și amintindu-ne de minunile naturii.
Adaugă un element jovial oricărui look de primăvară cu aceste inele delicate, elegante și talismane noi. Noutatea sezonului este reprezentată de talismanele Margaretă violet, completarea perfectă a stilurilor Margaretă roz. Fie că suprapui inele sau combini talismane în diferite culori pe brățara sau colierul preferat, există modalități nesfârșite de a purta puterea florilor.
„Această colecție se referă la reconectarea copilului interior”, spun Francesco Terzo și A. Filippo Ficarelli, VP Creative Directors Pandora. „Prin măiestria meșteșugului și atenția la detalii în email, am putut sublinia frumusețea fizică a margaretei”.
Poartă o amintire a miracolelor mici, de zi cu zi, cu aceste stiluri fermecătoare care surprind magia, misterul și speranța primăverii.
Inelele cu margarete prezintă pietre strălucitoare în centrul fiecărei flori și sunt create pentru a fi suprapuse.
#SomethingAboutYou #PandoraGarden
Victoria’s Secret a lansat colectia de costume de baie
Destinatia: oriunde, insa la mare. Cu totii ne dorim o vacanta insorita si o colectie de costume de baie, inspirata din cele mai atragatoare destinatii de vacanta, care te va binedispune cu siguranta. Colectia de costume de baie Victoria’s Secret a sosit in magazinul Victoria’s Secret din Baneasa Shopping City si va putem spune ca este absolut fabuloasa pentru orice tip de silueta.
Colectia prezinta stilurile iconice ale marcii pe care le cunoasteti si le iubiti, precum si noi forme si piese in tendinte. Pregatiti-va sa straluciti cu detaliile glitter – costumele de baie cu insertii de cristale sunt piesa de rezistenta atat pe plaja, cat si la cocktailurile de la apusul soarelui.
Colectia Mix and Match va permite sa fiti propriul stilist, cu o varietate de stiluri, modele si culori pentru a obtine un look unic pentru voi. De asemenea, veti gasi variante actualizate ale modelelor clasice, cum ar fi bikini cu snururi, articole glamour dintr-o singura piesa si evident stilurile must-have, ce prezinta barete stralucitoare si detalii metalice in forma „V”.
Tehnologia moderna pe care se bazeaza sutienele iconice Victoria’s Secret se regaseste si in gama de costume de baie pentru o potrivire perfecta, tradusa in sustinere, confort si bineinteles, mult sex appeal. Victoria’s Secret iubeste formele feminine in toate masurile, pana la 40 D si XL.
Coty anunță parteneriatul cu LanzaTech pentru a dezvolta o nouă producție durabilă de parfumuri
LanzaTech, lider în producția de ingrediente ecologice și durabile de ultimă generație, captează emisiile industriale (precum monoxidul de carbon și dioxidul de carbon produs în fabricarea oțelului) și procesează gazele reziduale într-o nouă sursă, mai durabilă de etanol. În ultimii doi ani, specialiștii de știință ai lui Coty au lucrat alături de LanzaTech și partenerii săi de producție pentru a dezvolta un etanol durabil de înaltă puritate, potrivit pentru a fi utilizat în parfumuri. Drept urmare, prin acest parteneriat Coty va încorpora etanol durabil în procesul de fabricare a parfumurilor pentru majoritatea portofoliului de parfumuri, până în 2023.
„Durabilitatea este motorul suprem al inovației, iar Coty se concentrează pe crearea de produse remarcabile care sunt cu adevărat curate și ecologice. Etanolul este ingredientul principal achiziționat pentru categoria de parfumuri și, în timp, acest parteneriat cu LanzaTech va reduce semnificativ impactul produselor noastre asupra mediului. ” – declară Sue Y. Nabi, director executiv al Coty
„Abordarea provocărilor privind protecția mediului înconjurător necesită colaborarea între mai multe sectoare. Suntem mândri că dezvoltăm acest parteneriat cu Coty pentru a arăta că reciclarea carbonului permite producția durabilă de parfumuri. Carbonul de unică folosință trebuie să fie de domeniul trecutului, iar prin acest proiect exemplificăm viziunea noastră asupra unui viitor „ Carbon Smart” în care consumatorii pot alege produse fabricate din carbon reciclat.” – declară Jennifer Holmgren, Director Executiv al LanzaTech.
Programul educațional „Traista cu sănătate” – desemnat câștigător la EU HEALTH AWARD
Programul educațional „Traista cu sănătate” a fost desemnat câștigătorul locului 1 la categoria „Healthy Lifesyle. Cities”, în cadrul EU Health Award. Premiul a fost acordat de Comisia Europeană orașelor care au avut inițiativa de a promova un stil de viață sănătos în rândul copiilor. Acest premiu vine în contextul în care astăzi este Ziua Mondială a Obezității, zi adresată conștientizării acestei epidemii globale și cu această ocazie facem apel la toți cei interesați să depună eforturi pentru a face viața celorlalți mai sănătoasă și mai fericită.
Pierre Delsoux, Director General Adjunct Health and Food Safety Department, European Commission declară:„Vă felicit din toată inima pentru proiectul Traista cu sănătate, un proiect ce mi-a plăcut foarte mult datorită tradițiilor care se împletesc cu elemente științifice, rezultând un material de excepție atât pentru elevi, cât și pentru părinți și profesori. Este important premiul pentru dumneavoastră, însă vă obligă să duceți acest mesaj mai departe și vom fi atenți la cum se va propaga de acum acest proiect de sănătate în țara dumneavoastră”.
Prin acest premiu, platforma de politici pentru sănătate a Uniunii Europene promovează bunele practici din aceste orașe, ONG-uri, școli și grădinițe inspirând și pe alții să repete inițiativele la nivel local. În acest mod, premiul este aliniat cu al treilea program de sănătate care susține identificarea, diseminarea și implementarea bunelor practici care îmbunătățesc sănătatea și calitatea vieții într-un mod optim. Premiul acesta este finanțat de al treilea program de sănătate 2014 – 2020.
Programul “Traista cu sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși” a plecat de la nevoia acută de educație în domeniul nutriției sănătoase. În ultimii 40 de ani în lume obezitatea și supraponderalitatea a crescut de 10 ori. În România evoluția prevalenței excesului de greutate în perioada 2012-2018 a crescut alarmant la copii. Studiul nostru a inclus circa 12.000 de copii și a evidențiat că prevalența obezității în 2018 în comparație cu 2012 s-a dublat în zonele urbane (de la 9 la 16%) și a crescut de 4 ori în zonele rurale (de la 3 la 12%). La noi, 1 din 4 copii sunt supraponderali sau obezi și aproximativ 50% dintre adulți sunt supraponderali sau obezi.
LifeBox: Femeile sunt mai preocupate de un stil de viață sănătos. Două treimi dintre clienții companiei sunt femei
De Ziua Internațională a Femeii, LifeBox, liderul pieței de healthy food delivery din România, a prezentat un sumar al obiceiurilor de consum observate în rândul româncelor care au adoptat un comportament alimentar echilibrat. Din datele LifeBox, femeile sunt cele mai preocupate de un stil de viață mai sănătos, acestea reprezentând o pondere de circa 65% din totalul clienților companiei.
Conform reprezentanților LifeBox, femeile solicită mai multe detalii legate de tipurile de meniuri din ofertă și se informează mai mult înainte de a lua o decizie în ceea ce privește meniul potrivit pentru stilul lor de viață comparativ cu clienții bărbați.
În topul motivelor pentru care femeile aleg să comande meniurile LifeBox se află: pierderea kilogramelor acumulate în plus, dorința de a se simți mai bine și adoptarea unui stil de viață mai sănătos, urmate de lipsa timpului pentru prepararea meselor zilnice, precum și dorința de a reveni în formă după naștere. Drept rezultat, peste 60% dintre clientele companiei aleg să comande meniuri cu conținut scăzut de calorii, în variantele de 1000 sau 1500 kcal.
De asemenea, cele mai multe dintre clientele LifeBox optează să își completeze meniul zilnic cu sucurile naturale LifeJuice, nepasteurizate și presate la rece, acestea fiind urmate de ceaiurile LifeTea și de cafeaua LifeCoffee infuzată la rece, nou introdusă în oferta LifeBox.
„Observăm un grad de atenție mai mare din partea femeilor pentru un stil de viață mai sănătos și o alimentație mai echilibrată, astfel că aproape două treimi din totalul clienților noștri sunt femei. În ceea ce le privește pe clientele noastre, decizia de cumpărare este luată în urma unui proces atent de informare, iar echipa LifeBox este pregătită oricând să ofere toate detaliile pentru a ne ajuta clienții să ia cea mai potrivită decizie pentru stilul lor de viață. Și, pentru că suntem în luna dedicată femeilor, vă reamintim că abonamentele LifeBox pot lua forma unui cadou diferit și inspirat pentru femeile pe care le apreciem. Cu o alimentație sănătoasă, livrată direct la ușă, vor beneficia și de un stil de viață mai sănătos ce le va oferi mai multă energie, dar și de mai mult timp pentru ele și pentru hobby-urile lor”, au declarat cofondatorii LifeBox.
Lidl România lansează campania „Dă skip la ore de gătit”, dedicată gamei de produse tip convenience, Chef Select
Din 4 martie, Lidl a dat startul campaniei „Dă skip la ore de gătit. Gata pregătit. Gata de servit.” dedicată Chef Select, gama marcă proprie de produse tip convenience. Gama Chef Select cuprinde aproximativ 50 de produse gata de servit, pentru timp economisit în bucătărie.
Gătitul acasă a devenit în ultimul an sport național și un subiect trending în social media. Cu toate acestea, produsele de tip convenience continuă să fie soluția ideală pentru momentele când vrei să savurezi mâncăruri delicioase fără să petreci mult timp în bucătărie. Gama Chef Select, de la Lidl, oferă produse ce pot fi consumate pe loc, de la sandvișuri, la salate deja preparate sau produse gata de servit, precum zacuscă, humus, fasole bătută. Și pentru că deserturile sunt cele mai căutate în momentele în care vrei să te răsfeți, gama Chef Select aduce torturi și prăjituri pentru toate gusturile. În plus, gama conține și produse ce necesită o minimă preparare, de exemplu diverse aluaturi, o varietate de paste, musaca sau produse de patiserie congelate, care scurtează mult timpul de preparare al unor rețete complexe.
Gama Chef Select este prezentă în portofoliul Lidl România încă din anul 2014. De atunci, compania a dezvoltat cu consecvență sortimentul de produse de tip convenience, adresat consumatorilor ce nu au foarte mult timp pentru gătit, dar își doresc să aibă parte de o masă, o gustare sau un desert rapid, la cel mai bun raport calitate – preț. În prezent, gama cuprinde aproximativ 50 de produse de tip convenience, care se găsesc permanent în magazine. În plus, pe parcursul anului, pentru a veni în întâmpinarea clienților cu o ofertă adaptată nevoilor de consum, Lidl introduce periodic în magazine produse Chef Select cu specific sezonier.
Din 4 martie, clienții vor putea găsi în magazinele Lidl produse Chef Select de tip in and out, precum guacamole (7,99 lei) sau humus cu ardei capia și măsline (4,99 lei), cât și produse Chef Select din sortimentul permanent, la prețuri speciale, precum lasagna (5,49 lei, de la 8,49 lei) sau tort cu ciocolată și aromă de vanilie (20,99 lei, de la 29,99 lei).
Au apărut capsulele de cafea biodegradabile
Românii sunt mari iubitori de cafea, acest lucru confirmat și de ultimele date făcute publicității de Statista.com. Potrivit sursei, în anul 2021, valoarea pieței de cafea din țara noastră a ajuns la 1,66 de miliarde de Euro, în creștere față de anii precedenți, estimându-se, în perioada 2021-2025, o creștere a pieței cu 2,89%.
Cu toate acestea, mulți români preferă cafeaua de la automate, metodă deloc prietenoasă cu mediul înconjurător, ținând cont că, anual, milioane sau poate zeci de milioane de peturi de carton și plastic sunt aruncate la coșul de gunoi.
Pentru a combate acest fenomen îngrijorător, un român a introdus în țara noastră o tehnologie revoluționară și cu impact major asupra mediului; este vorba despre capsulele de cafea biodegradabile, compostabile. Acestea sunt realizate dintr-un material organic, care facilitează descompunerea elementelor, transformând practic capsula de cafea într-un compost, într-o perioadă de cel mult 3 luni. Astfel, capsulele de cafea se transformă într-un îngrășământ natural și organic ce poate fi utilizat chiar și în agricultură.
„În prezent, majoritatea capsulelor de cafea sunt realizate din plastic sau din aluminiu, și sunt foarte greu de diferențiat. Acestea fiind non-biodegradabile, rămân în sol fără a fi absorbite, iar în consecință provoacă poluare și alte probleme de mediu. Am luat decizia să introducem o inovație autentică care este în mare trend în Europa de Vest și care combină calitatea, prospețimea și aroma cafelei, iar în același timp facilitează consumatorilor bucuria și comoditatea folosirii capsulelor compostabile, biodegradabile, care au un puternic impact ecologic. Se preconizează că în următorii ani toți producătorii de capsule cafea să utilizeze aceasta metoda ECO FRIENDLY iar cele din plastic și aluminiu vor dispărea treptat”, declară Iosif Molnar, managerul magazinului online http://www.kafferoma.ro, magazin care comercializează acest tip de produse.
Până în 2025, toate ambalajele produselor marcă proprie Auchan vor fi 100% ecologice
În calitate de distribuitor major cu influență directă asupra consumului casnic, Auchan Retail s-a angajat să lupte împotriva poluării cu plastic, obiectivul principal setat pentru următorii ani fiind înlocuirea ambalajelor produselor marcă proprie cu materiale 100% reutilizabile, reciclabile sau compostabile. În egală măsură, retailerul își propune și eliminarea treptată a materialelor plastice din raioanele cu servire și din raionul de Fructe și Legume cu autoservire. Măsurile sunt anunțate la un an de la semnarea Pactului European privind materialele plastice.
Ca parte a unei abordări sustenabile, Auchan se angajează ca până în 2025 să elimine din ambalajele produselor marcă proprie principalele materiale plastice care perturbă gestionarea deșeurilor. Totodată, Auchan a demarat și schimbarea opțiunilor de ambalare a cumpărăturilor online și offline și lucrează la furnizarea unor soluții 100% reutilizabile, reciclabile sau compostabile în ceea ce privește pungile, sacoșele și cutiile utilizate în raioanele cu servire, la casa de marcat, în livrările la domiciliu și serviciul Auchan Drive.
O altă măsură asumată de companie, prin care își susține consumatorii să trăiască un stil de viață mai sustenabil, o reprezintă reducerea utilizării articolelor de unică folosință realizate din plastic. Așadar, în mai 2021, Auchan România va sista vânzarea veselei din plastic de unică folosință și va elimina ambalajele din plastic pentru toate preparatele comandate la pachet. În același timp, compania a început să dezvolte o gamă proprie de alternative reutilizabile.
Potrivit studiilor companiei, la nivel mondial, industria alimentară consumă cea mai mare cantitate de plastic în fabricarea ambalajelor, 72% dintre acestea nefiind recuperate vreodată și ajungând în natură.
Astfel, Auchan își propune diminuarea consumului de plastic inclusiv în ambalajele pentru transport și depozitare, asumându-și utilizarea foliilor de paleți reciclabile și reciclarea acestora, încurajarea furnizorilor pentru a nu mai folosi accesorii care îngreunează reciclarea, straturi intermediare din plastic sau din lemn-carton procesat pentru paleți.
Magazinul de mobilă online ACAJU a avut o creștere de 30% a cifrei de afaceri în 2020
Brandul românesc de mobilă ACAJU anunță creșteri de 30% în perioada pandemiei. Pe de-o parte, creșterea s-a datorat acestui context, pe de altă parte anul 2020 a fost anul schimbărilor de strategie, al adaptării și al evoluției pentru brandul românesc care se ocupă cu furnizarea obiectelor de amenajare interioară.
În contextul pandemiei de Covid-19, regândirea planului de acțiune, schimbarea obiectivelor și prezența constantă în mediul online au reprezentat cheia succesului pentru acesta. Urmând „firul roșu” al direcției brandului, bine delimitat cu ajutorul viziunii și a valorilor companiei, noul plan de acțiune s-a concretizat intuitiv în anul 2020.
,,Principalul obiectiv atins în anul 2020 a fost consolidarea unei relații transparente, bazată pe încredere și respect cu întreaga echipă Acaju. Adaptarea la noile condiții și alinierea intereselor comune au condus la mobilizarea fiecărui membru în parte, fie că lucrau de la birou în condiții depline de siguranță, fie că alegeau să își desfășoare activitatea de acasă.” susține Iulian Acatrinei, Director General ACAJU România.
Datorită acestui proces de mobilizare și implicare, pierderile financiare estimate în urma închiderii magazinelor fizice s-au transformat într-o perioadă de creșterea ulterioară a cifrei de afaceri cu 30% față de anul precedent.
În această perioadă s-au remarcat creșteri semnificative în zona de amenajare a dormitorului, prin mobilier care facilitează lucrul de acasă, precum birouri și scaune pentru birou. Mobilierul pentru grădină a fost și el în topul alegerilor cumpărătorilor.
NETOPIA Payments: Volumul total procesat prin card a crescut cu 60% în 2020
NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, raportează o creștere cu 60% a volumului total procesat în urma tranzacțiilor cu cardul din 2020, comparativ cu anul anterior. Anul trecut, compania a depășit pragul de 2 miliarde de euro procesați în total de la începutul activității de intermediere a plăților cu cardul, în 2009.
Din datele NETOPIA Payments, în 2020, numărul tranzacțiilor online cu cardul au înregistrat o creștere de aprox. 20%, în condițiile în care valoarea medie a tranzacției a crescut la 215 lei, de la 165 lei în 2019.
În topul categoriilor de produse și servicii pentru care românii au făcut plăți digitale cu cardul se numără: facturile la utilități, urmate de serviciile financiare, segmentul de FMCG care a înregistrat o creștere semnificativă, domeniul IT&C, dar și segmentul de produse Pharma & Health, aflat pentru prima dată în acest clasament. La polul opus, s-au aflat industria turismului și cea de evenimente, fiind unele dintre cele mai afectate domenii de restricțiile impuse în contextul pandemiei.
Cea mai mare tranzacție procesată de NETOPIA Payments anul trecut a fost de 97000 lei. În ceea ce privește ediția de Black Friday 2020, compania a înregistrat o creștere de 60% a volumului tranzacționat, păstrându-se astfel același trend din restul anului.
„Anul 2020 a fost unul plin de provocări generate de noul context pe care am reușit să le depășim cu bine prin inovație, proactivitate și reacție de răspuns rapidă. A fost foarte important pentru noi să identificăm și să implementăm rapid cele mai bune soluții în sprijinul comercianților pentru care era vital să-și poată desfășura activitatea mai departe, strategie pe care o vom urma și anul acesta. Totodată, majoritatea românilor a înțeles că este mult mai ușor să plătești online utilitățile și la fel de simplu este să comanzi și să plătești digital alimentele sau produsele de care ai nevoie. Pentru 2021, considerăm că industria HoReCa va intra puternic în online și deja avem sute de restaurante partenere, precum și segmentul Pharma & Health, domenii care până acum funcționau mai mult în offline, dar în contextul pandemiei au trebuit să își reorganizeze activitatea”, a declarat Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA Payments.
Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite