4 Retete delicioase in care Puiul Vegetarian e vedeta

De cand stau acasa cu bebe Mihai si a inceput diversificarea, o mare parte din gandurle mele se indreapta spre urmatoarea masa a lui Mihai (si uneori a mea 😀 ). Acum ca mai are putin si implineste un an, pregatirea meselor va deveni mai usoara, pentru ca nu o sa-i mai fac lui de mancare separat, ci o sa gatesc si pentru mine (si pentru sot, cand e acasa). 🙂

De fapt, in ultima vreme am reusit sa impac atat gusturile lui, cat si ale mele, cu o multitudine de preparate pe baza de pui, gratie produselor delicioase si sanatoase de la Puiul Vegetarian, pe care am avut ocazia sa le testez atunci cand am fost admisa in campania BuzzStore si Puiul Vegetarian.

Cei de la Puiul Vegetarian au o gama larga de produse, de la pui intregi, jumatati, piept, pulpe, cat si ficatei sau pipote. Pana acum eu am pregatit piept si pulpe de pui. Urmeaza sa pregatesc si un pui intreg la cuptor, dar astept sa fie si sotul meu acasa. Asa ca daca aveti vreo sugestie de cum as putea sa-l umplu sau ce garnitura sa-i pregatesc – astept cu interes propunerile! 🙂

Puiul Vegetarian este un pui ca cel de la tara, fraged si suculent, crescut cu legume si cereale. Este crescut langa Horezu, o zona recunoscuta pentru aerul curat si terenurile nepoluate, iar cerealele, preponderent porumbul si graul, reprezinta 70% din dieta acestuia. Fiind hranit corespunzator, Puiul Vegetarian folosit in retete ofera un gust bun si nutrienti benefici si se regaseste intr-o gama variata de produse in toate marile lanturi de magazine. A fost adus in magazine de La Provincia, ferma cu experienta in cresterea pasarilor.

Din pacate, in Romania sunt importate cantitati insemnate de pui din afara Uniunii Europene, pui care sunt hraniti cu faina din carne si oase numita MBM – Meat and Bones, sau faina proteica care nu este destinata consumului uman.  De aceea este important sa alegi un produs sigur pentru familia ta, un pui crescut in Romania si hranit fara proteine animale.

Acestea fiind spuse, haideti sa va atat cum “m-am jucat” eu cu pregatirea meselor in ultimele zile:

1. Piept de pui la gratar cu ciuperci si brocolli

Am taiat bucati de pui, le-am condimentat cu boia, ierburi si foarte putin piper (fara sare, pentru ca nu ii dau inca lui Mihai) si le-am pus pe gratar, alaturi de feliute de ciuperci.

Pe langa asta, am fiert separat si niste brocolii. Iata rezultatul final:

2. Piept de pui la cuptor cu ciuperci si cartofi dulci

Am taiat fasii de piept de pui, le-am pus la marinat intr-un sos pe baza de iaurt si ierburi aromatice (l-am tinut cam o ora, l-as fi lasat si mai mult daca aveam timp) si le-am pus la cuptor, intr-o tava cu ciuperci intregi si un cartof dulce mare, taiat bucati grosiere, peste care am pus putin ulei de masline.

Am lasat puiul putin cam mult si s-a uscat putin, dar a fost delicios! Iar combinatia – geniala!

3. Pulpe de pui la cuptor cu lipie de casa si salata

Am marinat pulpele de pui intr-un sos cu miere, ulei de masline, sos dulce-picant, boia si ierburi, apoi le-am pus la cuptor la foc mic, circa 90 de minute, pana s-au rumenit frumos.

Intre timp am facut o salata mare cu salata verde, ridichii, rosii cherry, ceapa verde si ce am mai avut prin frigider si am facut si lipii de casa.

Cum am facut lipiile? Am pus un iaurt mic, un praf de sare, o jumatate de plic de praf de copt, doua lingurite de ulei de masline si faina cat cuprinde, sa devina un amestec care sa poata fi intins. Am facut patru lipii de dimensiuni aproximativ egale, pe care le-am prajit intr-o tigaie antiaderenta (nu am mai adaugat ulei) la foc mic pana s-au rumenit.

A fost de departe cea mai delicioasa masa din toate cele pe care le-am pregatit. 🙂

4. Pulpe de pui la cuptor cu piure de morcov si salata de sfecla rosie

Mi-au ramas pulpe de pui pregatite cu o zi inainte, asa ca doar le-am incalzit, iar langa ele am facut un piure de morcov – morcov fiert, blenduit, cu unt si sare.

Aveam si salata de sfecla rosie la borcan (pregatita de mama) si voila – masa e servita!

Sper ca v-au placut retetele mele si ca v-au inspirat si pe voi!

#BUZZPuiulVegetarian; #PuiulVegetarian de la #LaProvincia; #ProaspatVenitLaOras; #CampulUrban

Pentru alte articole din aceasta categorie va invitam sa vizitati sectiunea noastra de Culinar CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *