Noutatile lunii decembrie 2020

Parca nici nu imi vine sa cred ca 2020 se apropie de final. Incepand cu luna martie, parca timpul a fost suspendat sau s-a masurat altfel, in niciun caz nu in zile sau in luni. Insa iata-ne ajunsi pe ultima suta de metri din acest ani – si sper sa se termine bine pentru toti! Revin catre voi cu una dintre ultimele serii de noutati, in principal din sfera culturala – sper sa vi se para interesante!

Expoziție inovatoare cu bunuri restaurate din Colecția Teatrului Național București

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

La CONFERINȚA DE DESCHIDERE a proiectului vor participa reprezentanți ai beneficiarului finanțării – Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, precum și ai partenerilor proiectului: Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” și Biblioteca Națională a României. Conferința va fi transmisă în direct, on-line, pe canalul de youtube al TNB și pe paginile de facebook – a Proiectului și a TNB.

Proiectul vizează îmbunătățirea managementului patrimoniului cultural, îmbunătățirea antreprenoriatului cultural, dezvoltarea de noi competențe și crearea de noi locuri de muncă.

Proiectul va conduce la organizarea unei expoziții inovative care va aduce în fața publicului 38 bunuri mobile restaurate, dezvoltarea de noi competențe la locul de muncă pentru membrii echipei de proiect și asigurarea creării a 3 noi locuri de muncă la Muzeul TNB.


Au început înscrierile pentru HEMI Music Awards – programul dedicat artiștilor care își doresc o carieră internațională

Până pe 23 decembrie, artiștii care vor să-și dezvolte o carieră peste hotare se pot înscrie la HEMI Music Awards – un program de talente susținut de Uniunea Europeană. Mastering the Music Business este partenerul HEMI Awards în România.

HEMI Music Awards (HMA) este un program de talente pentru artiștii care sunt pregătiți să-și construiască o carieră internațională, care își doresc să pătrundă în teritorii noi și să ajungă la un public mai mare. HMA este organizat de Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI), o inițiativă europeană ce își propune să susțină artiști și profesioniști ai industriei muzicale din Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, și Slovenia. 

HEMI MUSIC AWARDS Open Call 2021

Premiile oferite în cadrul HEMI Awards 2021 se ridică la o valoare de 36.000 de euro și includ servicii de consultanță personalizată din partea experților internaționali din industria muzicală, promovare internațională și suport în organizarea de turnee live. 

Selecția va fi efectuată de un juriu de specialitate, internațional, alcătuit din 27 de membri, care includ organizatori de festivaluri, promoteri, manageri de birouri de export, manageri de cluburi și săli de spectacole și jurnaliști muzicali, iar toți aplicanții vor beneficia de susținerea a 18 parteneri media din cele 9 țări HEMI.


Actorii TNB, voluntari la un call center DSP!

Actorii Teatrului Național din București se implică în viața publică și încearcă, în această perioadă dificilă, să sprijine publicul care le-a fost alături până nu demult.

La call center-ul DSP pus la cale de organizația Geeks for Democracy, cu sprijinul DSP și STS, chiar într-o clădire aflată în spatele TNB, mai mulți actori, precum și câțiva colegi din Direcția Comunicare au participat zilele acestea ca voluntari, pentru a răspunde numeroaselor apeluri ale oamenilor către Direcția de Sănătate Publică în probleme legate de pandemia cu noul coronavirus.

După ce au fost instruiți de voluntari cu experiență și după ce au fost o perioadă secondați de către aceștia, actorii s-au pus serios pe treabă, răspunzând la telefoane și încercând să îi ajute pe bucureșteni cu informațiile solicitate.

Astfel, mulți dintre ei au putut să audă „bună ziua, sunt Monica Davidescu de la call center DSP, cu ce pot să vă ajut?” sau „bună ziua, numele meu este Lari Giorgescu, ce problemă aveți?”. Lor li s-au alăturat și li se vor alătura voluntar și alți actori ai TNB, printre care Ileana Olteanu, Ionuț Toader, Richard Bovnoczki, Mihai Munteniță, Crina Semciuc, Andrei Finți, Răzvan Oprea, Istvan Teglaș sau Victoria Dicu.

Situația de acum m-a făcut să particip la voluntariatul acesta, pentru că am norocul de a nu mă fi infectat cu acest coronavirus – sper să nici nu se întâmple – astfel că pot să ajut oamenii, publicul. Dacă nu sunt pe scenă și nu pot să fac spectacole pentru ei, măcar atât pot să fac, să răspund la telefon și să am o legătură directă cu publicul și să încerc să ajut cât pot de bine”, a declarat tânărul actor Ionuț Toader.

Particip în acest proiect pentru că mi s-a părut foarte interesant să poți să dai o mână de ajutor operatorilor din call center DSP, pentru că fac o muncă foarte grea aici, pe de altă parte să poți asculta oamenii și să îi întrebi cum se simt, să le găsești o soluție și m-am bucurat că din cele 8-10 apeluri pe care le-am luat până acum am reușit să îi fac pe oameni să completeze corect toate documentele, să își obțină concediul medical sau să îi trimit spre Ambulanță, pentru a-și face testul”, a precizat și Monica Davidescu.


Un proiect din România, printre câștigătorii ediției din 2020 a concursului european pentru inovare socială

Comisia a anunțat câștigătorii ediției din 2020 a concursului european pentru inovare socială, un concurs cu premii de stimulare, organizat în toate țările din UE și în țările asociate la programul Orizont 2020, care are scopul de a găsi soluții inovatoare la problemele cu care se confruntă societatea.

Cele trei proiecte care au fost selectate pentru că au răspuns în mod optim provocării de anul acesta, „Reimaginează moda”, vor primi un premiu de 50 000 EUR fiecare. 

Câştigătorii sunt: 

  • un mecanism din România de sprijin juridic pentru artizani și creatori de modă, WhyWeCraft: Sustenabilitatea culturală în modă;
  • un start-up belgian care contribuie la simplificarea procesului de reutilizare și reciclare a materialelor textile, resortecs®
  • platformă digitală din Croaţia care le permite utilizatorilor să poarte diverse costumaţii în realitatea augmentată, Snake.

TUDOR Communication câștigă premiul pentru „Cea mai bună comunicare în sectorul public” cu campania #respectjurnaliștii

La un an de la lansarea campaniei #respectjurnaliștii, TUDOR Communication câștigă aurul la Romanian PR Award 2020, pentru categoria „Cea mai bună comunicare în sectorul public”. Juriul PR Award a apreciat unicitatea campaniei și plus valoarea pe care o aduce în rândul jurnaliștilor români, într-o perioadă complexă și dificilă precum actuala pandemie. Învățarea continuă a fost firul roșu al acestei campanii care își dorește dezvoltarea jurnalismului în România, prin organizarea de traininguri și workshopuri gratuite care să îi ajute pe jurnaliști să se promoveze, să se reinventeze, să se adapteze la o lume în continuă schimbare, să redevină o voce pentru o societate normală, bazată pe valorile de bază ale jurnalismului etic și profesionist.

Credem în jurnaliștii integri, onești, valoroși și puternici și în solidaritatea de breaslă pe care ne-am propus să o dezvoltăm în jurul ideii de respect pentru profesia de jurnalism și cei care o practică. Scopul primei etape a campaniei este o mai bună valorizare a jurnaliștilor prin susținere în dezvoltarea lor profesională. Acest premiu venit din partea industriei ne încurajează să mergem mai departe și ne arată că nu suntem singurii care cred în necesitatea și puterea presei responsabile în orice societate”, declară Mihaela Tudor, CEO TUDOR Communication.

Cu sprijinul celor mai buni parteneri de training în materie de vânzări, coaching și dezvoltare personală, leadership, social media, marketing online, SEO, vânzări, creative writing, public speaking, video jurnalism, am derulat 10 traininguri gratuite. Au participat peste 200 de jurnaliști, cu o medie de 20 jurnaliști/training – ziariști din presa online, presa glossy, TV, radio, iar trecerea în online a făcut posibilă participarea jurnaliștilor din București, Iași, Constanța, Cluj, Timișoara, Brașov, Baia Mare, Reșița.


TeatruVR360: „Zbor deasupra unui cuib de cuci” ajunge la tine acasă la jumătatea lunii decembrie!

Marți, 15 decembrie, este ziua în care adaptarea VR360 a spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant va fi disponibilă publicului prin intermediul platformei TeatruVR.ro. Proiectul este inițiat în premieră de Teatrul „Andrei Mureșanu”(TAM) și partenerii săi – Augmented Space AgencyLoop Virtual Reality Solutions și Popas Production. Platforma este încă în etapa de testare, iar pentru cei care doresc să fie printre primii care au acces la achiziționarea și vizualizarea spectacolului propus, TAM deschide o campanie de pre-rezervare. Astfel, doritorii pot să își anunțe intenția de achiziționare a unuia dintre cele două pachete promoționale create special pentru lansare, trimițând un E-mail pe adresa pr@tam.ro

Piesa este segmentată în episoade și va putea fi redată pe orice headset VR (conectat la internet și cu web browser VR) prin accesarea platformei www.teatruvr.ro și achitarea taxei aferente vizionării acesteia. Spectatorii care nu dețin un headset de realitate virtuală pot achiziționa unul din pachetele promoționale concepute în parteneriat cu E-BODA.ro.

Pachetul promoțional standard, în valoare de 100 de lei, conține:

  • 1 cască VR E-BODA – care intră posesia celui ce achiziționează pachetul și poate fi utilizată și pentru alte tipuri de experiențe VR;
  • codul promoțional – pentru vizionarea spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”
  • acces nelimitat la cele 15 episoade care compun spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”
  • 1 ghid complet de utilizare – cu indicații tehnice și recomandări privind modul în care poți trăi experiența în VR la intensitate maximă. 

Cea de-a doua variantă de pachet promoțional, care costă 120 de lei, conține în plus și un controler Bluetooth

Prin procesul de pre-rezervare prin E-mail, se urmărește ca toți cei care au grăbit procesul de achiziție să fie primii care își primesc pachetele promoționale, dar și să aibă prioritar acces la tot ce înseamnă teatru VR. De aceea, persoanele care optează pentru pre-rezervare prin E-mail sunt rugate să scrie și adresa de livrare. 


Alina Manole, fata cu Luna Pătrată, lansează pe 10 decembrie 2020 un nou material discografic, pentru prima dată sub formă de VINIL!

În anul surprinzător 2020, Alina Manole și colegii ei de scenă, Raul Kusak, Adi Tetrade și Dan Nicolau, s-au reunit în studio pentru un concert fără public. Ceea ce s-a vrut a fi inițial o întâlnire intimă muzicală s-a transformat într-un gând mai amplu și, cu ajutorul unui sprijin neașteptat, în primul VINIL din universul Lunii Pătrate. Titlul e simplu: Live Session 2020.

Piesele imprimate, cu excepția uneia singure, sunt hiturile clasice ale artistei care se vor auzi pentru prima dată așa cum sunt ele cântate live de ani buni: Luna PătratăCutia PandoreiAdevărulFix în seara astaCăsătorie în stil italian etc. Vorbim de o mai mare lejeritate de expresie muzicală a tuturor celor de pe scenă, cu un plin de solo-uri și – pe alocuri – de cuvinte sau râsete.  Excepția se numește ”Să ne prefacem” și este o compoziție nouă, lucrată pentru prima dată în formulă extinsă în 2020.

Numărul exemplarelor imprimate este mic, făcând din VINILUL Alinei un produs rar, pentru colecționari și cunoscători, dar pentru ca surpriza ei muzicală să aibă o formă completă și să poată fi ascultată oriunde, VINILUL este însoțit de un cadou, CD-ul clasic. CD-ul nu va fi distribuit separat.

Lansarea oficială va avea loc pe 10 decembrie, în mediul online, inclusiv pe pagina oficială facebook.com/AlinaManoleOficial.

Până atunci, fanii Alinei Manole pot face precomenzi ale acestui pachet lunatic special, VINIL și CD, la adresa alina@alinamanole.ro unde artista va răspunde personal, fiecăruia în parte și apoi va semna și rezerva fiecare exemplar de colecție. Pachetele magice vor pleca spre destinații pe 11 decembrie. Pentru că cei dintâi colecționari merită încă un cadou, costul VINILULUI + CD va fi de 130 de lei (fără taxe de curier). Începând cu data de 10 decembrie, costul va fi de 180 de lei (de asemenea fără taxe). 


Andreea Paul (INACO): Aproape șapte mii de elevi din Sectorul 3 au beneficiat de webinarii de educație cu privire la meseriile viitorului

6892 de elevi din școlile Sectorului 3 București au participat la cele 20 de sesiuni online de instruire cu privire la meseriile viitorului, susținute de Asociația INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, în cadrul proiectului finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local: „Cetățeni SMART pentru un Sector SMART. Educație digitală în acord cu meseriile viitorului pentru elevii din clasele VII-XIII ale Sectorului 3.

Investim în educație! E cel mai scurt drum spre bunăstare și civilizație. Aproape șapte mii de elevi din Sectorul 3, din clasele gimnaziale și liceale, sunt deja cu un pas în fața colegilor de aceeași vârstă. În cadrul sesiunilor online de instruire susținute de INACO, au aflat care vor fi meseriile cele mai căutate în viitor, cum se transformă lumea în care trăim, care este rolul roboticii, al imprimării 3D, al tehnologiei blockchain, al internetului tuturor lucrurilor, al inteligenței artificiale, al realității virtuale augmentate mixte. Au descoperit care sunt resursele viitorului și noul nomenclator de competențe necesare lor pentru a fi viitorii angajatori sau angajați împliniți, cetățenii SMAC – sociali, mobili, analitici și cloud – pentru a deveni cetățenii SMART ai unei comunități locale competitive. E un avantaj uriaș pentru ei să știe cum va evolua piața muncii peste 5-10 ani, când ei vor termina școala, astfel încât să-și poată alege de pe acum drumul, ținând cont atât de tendințe, cât și de profilul propriu profesional identificat cu ajutorul consultantului vocațional, Marin Iachimov, care s- a alăturat echipei noastre de traineri”, a declarat Andreea Paul, coordonatoarea proiectului și președinta organizației neguvernamentale INACO.

Proiectul INACO a început cu publicarea în luna octombrie a celei de-a treia ediții a Ghidului Meseriilor Viitorului, liber accesibil, online, cu informații la zi care descriu cele mai căutate profesii ale viitorului până în 2050, precum și prezentarea abilităților-cheie și a aptitudinilor necesare angajatului pe piața muncii de mâine, împreună cu profilul de personalitate și calificările necesare pentru câteva dintre profesiile viitorului, precum și companii românești unde pot practica noile tehnologii.

Echipa de traineri INACO, formată din Andreea Paul, Marin Iachimov, Ioana Enache și Anca Tamaș, a derulat online 20 de webinarii în cadrul a 43 de instituții de învățământ gimnazial și liceal din Sectorul 3, teoretice și tehnologice deopotrivă, în perioada 19 octombrie – 19 noiembrie 2020. Elevii au parcurs împreună cu echipa INACO Ghidul Meseriilor Viitorului pentru a putea înțelege mai bine care sunt profesiile în curs de transformare, unele chiar pe cale de dispariție, care sunt noile meserii și cum trebuie să se pregătească pentru a fi în pas cu viitorul.


„Veneticii” iubesc mai mult decât rezidenții cartierul Uranus-Rahova 

Cei care lucrează în perimetrul Uranus-Rahova sau au afaceri în zonă au mai multă încredere în potențialul cartierului decât locuitorii acestuia, relevă un websurvey non-probabilistic derulat în perioada 17 iulie-18 august 2020. Deși apropierea de centru este practic singurul atu major menționat de respondenți, aceștia consideră că dacă zona ar fi „înverzită” și ar găzdui evenimente culturale, ar putea ajunge să reprezinte o atracție a Bucureștiului.

Majoritatea cuvintelor prin care rezidenții, vizitatorii, antreprenorii, lucrătorii și iubitorii cartierului Uranus-Rahova se raportează la acest spațiu sunt negative; praf, mizerie, paragină, mizerie, neîngrijit, abandon, șmecherie, sărăcie, ruină. Însă, în subsidiar, au apărut și mențiuni cu conotații pozitive, în special în legătură cu un trecut nostalgic, cu istoria, amintirile, dar și cu un oarecare potențial al cartierului. Potențialul este sesizat mai degrabă de cei veniți de curând în cartier, decât de cei ce locuiesc sau au prieteni în acest perimetru, iar interesul în reputație și creșterea profilului identitar al zonei le aparține mai ales celor ce au afaceri aici, nu locuitorilor. 

Reprezentarea mentală a zonei este construită în jurul reperelor esențiale (Piața de flori, Casa Poporului, Casa Academiei, clădirea The Ark, Palatul Bragadiru și strada restaurantelor, Fabrica de Bere), dar acestea nu sunt văzute ca ancore de dezvoltare locală. 

Studiul a investigat opiniile celor ce locuiesc în Uranus-Rahova, lucrează aici sau vin în vizită cu privire la relația pe care o au cu zona amintită și disponibilitatea de a sprijini inițiative culturale sau civice de dezvoltare comunitară. Cercetarea a fost inițiată de un grup de investitori care, acum peste 10 ani, au reabilitat clădirea The Ark (fosta Bursă a mărfurilor, clădire de patrimoniu construită în 1898 după planurile arhitectului italian Giulio Magni și ale faimosului inginer român Anghel Saligny) și au transformat-o într-un pol de regenerare urbană. 

Prin acest demers, autorii își doresc să inițieze un proces de consultare publică prin care să identifice acțiunile ce ar putea revigora împrejurimile, pentru a reface un spațiu destructurat ce merită să își recâștige farmecul. Proiectul își propune să găsească instrumentele care să servească nevoii de revigorare civică a zonei, pârghiile de valorificare a tradițiilor locului, soluțiile de reinventare acceptate de rezidenți. 

Studiul s-a centrat pe dimensiuni ale calității vieții, aspecte privind viața socială, atitudinea civică, bunăstarea subiectivă, interesul pentru implicare în vecinătate, prețuirea moștenirii culturale, apetența pentru actul cultural, capacitatea de generare și/sau absorbție a schimbării sociale în diferite domenii ale vieții și locuirii, precum și modul în care acestea se articulează și se relaționează pentru a facilita crearea unei comunități armonioase. 


ReIMAGINE HUB – Descoperă Tarotul de Marrakech!

A fost odată ca niciodată Tarotul de Marrakech care a prins contur sub privirile lui Georges Colleuil, pe pânza lui Jean-Baptiste Valadié.

Sâmbătă, 12 Decembrie, 10:00-18:00, via zoom.us te invităm să descoperi cum te poți folosi de arhetipurile și simbolurile din Tarotul de Marrakech pentru procesul tău de cunoaștere de sine sau pentru practica ta în dezvoltare personală, terapie sau analiza viselor.

Tarotul este compus din 78 de Arcane, 22 de Arcane Majore și 56 de Arcane Minore. De ce Tarotul de Marrakech este compus din 79 de Arcane?

  • Care este legenda care l-a inspirat pe George Colleuil (creatorul Referențialului Arhetipurilor Personale, specialist în simbolistica Tarotului) și pe Jean-Baptiste Valadié (Pictor recunoscut la nivel international)?
  • Ce travaliu ne propun arhetipurile și simbolurile cuprinse în acest Tarot care a prins viață în culorile Africii și Orientului?

Acest atelier vă propune o călătorie în timp pentru a descoperi civilizații pierdute și vă va oferi posibilitatea de a deprinde o modalitate de lucru utilizând Tarotul de Marrakech. 

Un cadou special de Crăciun din partea lui Georges Colleuil va consta într-un deck de Tarot de Marrakech pe care îl veți primi prin curier o dată ce înregistrarea participării a fost confirmată conform condițiilor de mai jos.

Tarotul de Marrakech nu este un joc divinator. Acesta a fost conceput pentru a se adapta foarte precis dezvoltării personale, procesului de cunoaștere de sine, terapiei și psihanalizei. Compus din arhetipuri foarte profunde ce se înrădăcinează în memoria tuturor civilizațiilor, acesta este adaptat în particular analizei viselor și oricărui proces creativ.

Tarotul de Marrakech pune în relație diferitele civilizații ale pământului, arată mai degrabă asemănările decât deosebirile, construiește pasarele, stabilește legături, deschide perspective.

*acest atelier este opțional și nu contează în cadrul formării în Referențialul Arhetipurilor Personale

Atelier deschis tuturor doritorilor, nu necesită cunoștințe prealabile în metoda Referențialului Arhetipurilor Personale.

Atelierul va fi susținut de însuși Georges Colleuil, în limba franceză cu traducerea în limba română asigurată de către Claudia Savu. Atelierul se va desfășura on-line prin intermediul platformei zoom.us

Înscrierile se fac la: rap@pandorrastyle.ro și sunt luate în calcul în ordinea sosirii. Numărul maxim de participanți – 30 de persoane.


Cere-mi ce vrei sau lasă-mă-n pace! – Volumul al III-lea din îndrăgita serie de romane de dragoste scrise de Megan Maxwell – acum și în România, prin Editura Publisol

Cere-mi ce vrei! este, fără îndoială, un roman îndrăzneț, în care senzualitatea și frumusețea dragostei sunt teme recurente. Versus Entertainment și compania Warner, prin Picture Spain, au anunțat recent adaptarea cinematografică a poveștii de dragoste dintre tânăra secretară iberică pe nume Judith Flores și omul de afaceri Eric Zimmerman, milionar de origine germană.

După moartea tatălui, Zimmerman decide să meargă în Spania pentru a coordona activitățile companiei Müller. La sediul central din Madrid, se întâlnește cu Judith, o tânără inteligentă și drăguță, care-l place imediat. Judith este sedusă de atenția pe care i-o acordă Eric și, rapid, acceptă să intre în lumea erotică a acestuia. Relația lor devine din ce în ce mai tumultoasă, iar Eric începe să se teamă că secretul lor va ieși la iveală.

Volumul al III-lea al seriei – Cere-mi ce vrei sau lasă-mă-n pace! – e o poveste de dragoste în care protagoniștii luptă pentru a-și păstra relația în ciuda faptului că prețul pe care ar trebui să-l plătească pentru asta ar putea fi prea mare. Judith și Eric se întorc din luna de miere. El se simte cel mai fericit om din univers și nu-și imaginează viața fără ea: totuși, gelozia ei și faptul că e foarte protectivă îl deranjează într-o anumită măsură. La rândul ei, Judith este încântată de omul ei „de gheață” și încearcă privească totul într-o lumină pozitivă. Pe lângă toate aceste griji, de care nu-i străin niciun cuplu de pe lumea aceasta, există și marea dorință a lui Eric: aceea ca Judith să-i dăruiască un copil. Povestea e plină de pasiune și încărcată de erotism, dar Maxwell sondează și celelalte aspecte ale vieților personajelor ei – legăturile cu prietenii, cu familia, altruismul și fidelitatea, dar și modul în care se întâlnesc (întruchipate în persoane concrete) două mari culturi ale lumii: cea spaniolă și cea germană. 

Seria de cărți Cere-mi ce vrei! lansată de Editura Publisol în toamna acestui an poate fi cumpărată din librăriile Cărturești, rețeaua Librarium, Librăria Mihai Eminescu, Compania de Librării București, librăria Șt. O Iosif Brașov, rețelele de chioșcuri și magazine de presă Octagon, Calioppe Prahova, Dâmbovița și Brașov, Deșteptarea Bacău și din librăriile online: elefant.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro, libris.ro, clb.ro, librarie.net, librex.ro, emag.ro, booksaveur.com, bookzone.ro, esteto.ro. Prețul de lansare pentru fiecare volum este de 49,70 lei. 


Dan Byron lansează Long Story Short – un EP înregistrat acasă ce rezonează cu vremurile pe care le trăim

Dan Byron, solistul trupei byron, a lansat azi EP-ul „Long Story Short” – un mini-album cu 4 cântece înregistrate în timpul pandemiei. Primul extras pe single, „Home Sweet Home” este însoțit de un videoclip montat de Dan, un colaj de imagini din toată lumea.

Cele 4 cântece de pe Long Story Short tratează subiecte ca relația de love-hate cu locul de baștină, rasismul, impermanența sau încălzirea globală; acestea au fost scrise de Dan pentru diverse proiecte în ultimii 10 ani, însă n-au ajuns până acum pe nici un material de studio. Dan a profitat de perioada recentă, petrecută în majoritate acasă, și le-a înregistrat în propriul dormitor. A rezultat un EP home-made, o re-vizitare a unor cântece compuse în perioade complet diferite, dar care luate împreună se potrivesc ca o mănușă contextului pe care îl traversăm astăzi și întrebărilor pe care ni le punem cu toții. Mastering-ul albumului a fost realizat de Dan Georgescu, colegul lui Dan din trupa byron, la UNDA Recording.

Înregistrările au acoperit mare parte din toamnă, făcându-mi lipsa concertelor mai suportabilă, ținându-mă în priză, dând zilelor un sensMi-am adus aminte de feelingul pe care ți-l dă casa în care locuiești, de intimitatea aia imposibil de reprodus în studio pe care o surprinsesem și pePrivește cerul…“, primul meu album solo.” – Dan Byron

EP-ul Long Story Short este disponibil pentru streaming și download pe toate platformele de distribuție digitală – https://smarturl.it/danbyron

Doritorii îl pot de asemenea cumpăra de pe Bandcamp (download la calitate înaltă) –https://danbyron.bandcamp.com/album/long-story-short.


360­­­ de participanți la primul bal caritabil online dedicat copiilor cu autism organizat de Autism Voice

Peste 780 de ore de terapie gratuită donate online

Asociația Autism Voice a strâns, vineri, 13 noiembrie, în cadrul Balului Bucuriei Sparkling 5th edition, donații în valoare de 43.000 lei, suma ce va fi transformată în 781 ore de terapie gratuită pentru copiii cu autism din cele două centre ale asociației, și în programe gratuite, locale și naționale, de susținere a familiilor în care există micuți diagnosticați cu tulburări de spectru autist.

Peste 360 de oameni din toată țara au răspuns invitației Autism Voice la primul bal caritabil online dedicat copiilor cu autism, a V-a ediție a Balului Bucuriei. Studioul partenerilor de la Backstage Production Group a găzduit o seară magică, unde generozitatea, lectura, activismul, muzica și arta s-au împletit armonios sub savuroasa moderare a amfitrionului Veronica Soare.

Actorul Marius Manole a citit live, în premieră, fragmente emoționante din volumul de povestiri „Tot ceea ce strălucește. Povești din viața copiilor cu autism”, lansat cu ocazia ediției de anul acesta a balului, proiect editorial unic în țară realizat cu sprijinul editurii Niculescu.

Anul acesta a fost un an plin de incercări. Am fost nevoiți să ne adaptăm unei situații atipice pe care nimeni nu a prevăzut-o. Deși Balul Bucuriei de anul acesta a fost organizat exclusiv online, ne-am bucurat nespus de mult de prezența și implicarea tuturor celor care cred în șansa copiilor cu autism. Evident că acest lucru ne face să fim mai determinați  și mai otimiști că povestea copiilor din autism Voice va merge mai departe în ciuda vremurilor dificile pe care le trăim. Prin fondurile strânse acum putem asigura un numar de 781 de ore de terapie pentru micuții cazuri sociale din centrele noastre și de asemenea vom avea șansa să organizăm traininguri intensive pentru 100 de părinți care pornesc în acest moment pe drumul recuperării copilului lor. Misiunea noastră merge mai departe cu dorința și determinare de a asigura cât mai multe terapii pentru copiii cu tulburare de spectru autist”, a spus Oliviana Giura, membru fondator Autism Voice.

E-book-ul „Tot ceea ce strălucește‟ este disponibil pe Google Books prin Google Play și 55 de lei din contravaloarea fiecărui exemplar achiziționat, echivalentul unei ore de terapie ABA, este donată exclusiv copiilor cu autism cazuri sociale înscriși în programele de recuperare ale asociației Autism Voice – https://play.google.com/store/books/details?id=FaIGEAAAQBAJ.


Documentarul Lumea în ArmonieFestivalul Internațional George Enescu 2019 – lansat în România pe site-ul oficial al Festivalului

Documentarul Lumea în armonie, despre Festivalul Internațional George Enescu din 2019, realizat de Paradigma Film, s-a lanseat în România pe 19 noiembrie, pe site-ul oficial și contul de Youtube ale Festivalului. Filmul, care a avut premiera internațională pe 19 octombrie 2020, la Medici TV – cel mai important canal de muzică clasică din lume, poate fi urmărit gratuit, cu subtitrare în limba română sau engleză, pe www.festivalenescu.ro, sau accesând link-urile https://youtu.be/tGFX50MOtRU (RO) sau https://youtu.be/pevwyhk-oSw (EN).

Lumea în armonie ne poartă în culisele Festivalului Internațional George Enescu din 2019, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică clasică din lume în prezent, care a atras constant la București, încă de la prima sa ediție în 1958, cele mai mari nume ale muzicii clasice internaționale. Ediția din 2019, a XXIV-a, a fost cea mai extinsă de până acum – prezentând 84 de concerte și 2.500 de artiști de talie mondială din peste 50 de țări, pe durata a 23 de zile – și prima care s-a desfășurat la nivel internațional în orașe în afară de București, cum sunt Berlin, Florența, Liège, Toronto și Montreal.

Documentarul surprinde nu numai desfășurarea amplă și atmosfera Festivalului, dar și reflecțiile unora dintre cei mai mari artiști ai lumii, ca Joyce DiDonato, Mitsuko Uchida, Evgeny Kissin, Vladimir Jurowski, Vasily Petrenko, Fabio Luisi, Elisabeth Leonskaja, Yuja Wang pe marginea ideii că – într-o lume din care acordul pare să fi dispărut – Festivalul George Enescu poate reuși să restabilească, măcar pentru un timp, ceva din armonia pierdută a lumii, prin forța vindecătoare a muzicii. 

În viziunea acestor mari artiști prezenți la ediția din 2019, Festivalul Enescu reprezintă o sărbătoare a modului în care moștenirea culturală a lui Enescu ne leagă profund de umanitatea noastră, făcându-ne mai buni ca oameni și ca societate, și o inspirație  minunat evocată de Vladimir Jurowski: “Umanismul lui Enescu și atitudinea sa umanitară, nu doar ca muzician, ci și ca om, ca cetățean al lumii – cetățean al țării sale și totodată cetățean al lumii – ne ajută astăzi să găsim speranță în această lume austeră și întunecată în care trăim.”


Lansarea volumului colectiv Pe sub păsări și peste pești – proaspăt ieșit din Incubatorul de lectură din Delta Dunării

Peste 50 de copii din Delta Dunării, cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani, au participat la Incubatorul de lectură, un proiect inițiat de scriitoarele Svetlana Cârstean și Ana Maria Sandu. Experiența din vară s-a finalizat cu o carte scrisă chiar de copii: Pe sub păsări și peste pești.

Atelierele s-au desfășurat online, în luna iulie, sub forma unor module gratuite de câte 3 zile, pentru copiii din localitățile: Vișina, Mila 23, Crișan, Jurilovca, Mahmudia, Sălcioara, Sulina și Sfântu Gheorghe. Incubatorul de lectură a reușit să-i reîmprietenească pe aceștia cu literatura, dovedind că scrisul și cititul pot fi instrumente dibace de explorare a sentimentului de apartenență la un spațiu unic – Delta Dunării.

Svetlana Cârstean și Ana Maria Sandu le-au înlesnit copiilor accesul la texte literare inedite, precum Elice deSimona Popescu, Robinson Crusoe de Daniel Defoe, Lumina e ca apa de Gabriel García Márquez sau Vulpea albastră de Sjón. 

Textele scrise de-a lungul atelierelor plecând de la aceste lecturi au fost ilustrate de Maria Mălcică și, în final, legate în cartea Pe sub păsări și peste pești, care va fi distribuită gratuit în școlile din Delta Dunării și care este disponibilă spre descărcare în format electronic. 

Pe lângă scrisori și povești, volumul mai cuprinde poemul colectiv în lanț despre lumea pe care o cunosc copiii cel mai bine, Delta. Stuful foșnește mereu este scris de 31 de autori și are 180 de versuri. În volum și-au găsit locul și textele invitaților noștri speciali: campionul Ivan Patzaichin, scriitorul Florin Bican, Oana Paula Popa (cercetătoare la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”) și ale inițiatoarelor proiectului, dar și eseul foto-literar al fotograful Adi Bulboacă.

Lansarea cărții a avut loc online, marți, 24 noiembrie 2020.


Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *