Functionarea pompei cu piston si diferite tipuri

            Pompa cu piston este puternica, precum si dispozitivele simple. Aceste pompe sunt realizate cu o camera, un piston si cateva dispozitive de control. Aceste pompe functioneaza curgand in jos in camera reducand astfel mediul din interiorul unei pompe manuale.

Cand presiunea aerului depaseste de la arcul supapei de deschidere, atunci mediul redus poate fi trimis pe toata supapa de iesire deschisa. Pe masura ce pistonul este tras inapoi, elibereaza supapa de admisie si inchide supapa de iesire, astfel aspirarea poate fi utilizata pentru a extrage medii suplimentare pentru comprimare. In acest articol vom discuta despre prezentarea generala a pompei cu pistonase, functionarea, tipurile etc.

Ce este o pompa cu pistonase?

            Pompa cu pistonase poate fi definita ca o pompa cu deplasare pozitiva. Aceasta pompa utilizeaza un piston, diafragma, astfel pistonul ajuta la deplasarea lichidelor. Aceste pompe utilizeaza supape de retinere ca supape de intrare si iesire. Pompa cu piston generala este o pompa rotativa care foloseste o roata sau un arbore rotativ pentru actionarea pistonului.

            Componenta rotativa poate fi conectata la un arbore din centrul sau, iar acest arbore poate fi conectat la piston. Cand componenta rotativa se rasuceste, acesta ruleaza arborele si pistonul in jos pentru al trage inapoi.

         Cum functioneaza pompele cu pistonasi?

            Functionarea pompei cu pistonase este similara cu pompele cu deplasare pozitiva. Deoarece functioneaza cu ajutorul fortei mecanismului de pompare pentru a creste volumul lichidului. Aceste pompe pot utiliza puterea de la sursele de alimentare.

         Tipuri de pompe cu pistonase

            Aceste pompe sunt clasificate in diferite tipuri si anume pompe de ridicare, pompa de forta, pompa axiala si pompa cu piston radial. Din aceste pompe, pompele de ridicare si forta pot functiona manual, cu ajutorul unui motor.

  • Pompa de ridicare cu piston: in acest tip de pompa, pistonul de deasupra cursei poate extrage flui cu ajutorul unui dispozitiv de comanda numit supapa in portiunea de jos a cilindrului. La cursa de mai jos fluidul curge prin dispozitive de control care sunt dispuse in pistonul in portiunea superioara a cilindrului. Dupa aceea, pe cursul ascendent, fluidul poate fi eliberat din portiunea superioara a cilindrului printr-un canal.
  • Pompa de forta: in acest tipa de pompa, pistonul cu pista in sus poate extrage lichid de-a lungul unei supape de intrare in cilindru (tub). Deasupra cursei descendente, nivelul fluidului poate fi descarcat printr-o supapa de iesire in tubul de iesire.
  • Pompa axiala cu piston: aceasta pompa este o pompa pd (cu deplasare pozitiva) si are mai ulte pistoane intr-o matrice circulara a unui bloc de tuburi. Acest bloc poate fi condus pentru a-si roti axa de simetri cu un ax important care este asociat cu pistoanele de pompare. Aceste pompe pot fi utilizate ca un compresor de climatizare auto, o pompa separata, altfel un motor hidraulic.
  • Pompa cu piston radial: aceasta pompa este un fel de pompa hidraulica, iar pistoanele de lucru se extind intr-o cale radiala simetric in regiunea arborelui de actionare, in disparitate in directia pompei axiale cu piston.

            Astfel prin articolul de mai sus ai acum cunostinte solide despre pompele cu pistonase si modul lor de functionare. Cei de la ph-t au oferte bune pentru mai multe modele de pompe cu pistonase, intra si vezi gama lor de produse.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *