Generatoarele de ozon pentru casa: ce trebuie sa stii inainte de a cumpara unul

Folosirea unui generator de ozon este o modalitate simpla si rapida de a elimina bacteriile, mirosurile neplacute si pentru dezinfectarea suprafetelor de lucru din locuinte, birouri si chiar autoturisme.

In ciuda acestor avantaje, generatoarele de ozon pot fi destul de periculoase pentru sanatate, in special pentru plamani… daca nu sunt folosite in mod corect

Dar nu trebuie sa te ingrijorezi!

In articolul de astazi am sa-ti explic cum sa folosesti un generator de ozon in deplina siguranta pentru tine si familia ta.

Care sunt efectele inhalarii ozonului pentru sanatate

Ei bine, ozonul este o substanta chimica foarte reactiva. Desi elimina bacteriile si moleculele periculoase din aer – acesta nu isi pierde proprietatile reactive atunci cand este inhalat atat de oameni, cat si de orice alta vietate.

Asadar, atunci cand este inhalat, ozonul:

  • Poate afecta/ irita plamanii (poti simti dureri in piept, dureri in gat si probleme de respiratie).
  • Poate afecta sistemul imunitar.
  • Poate agrava alergiile si astmul.

Si totusi, folosit in mod corect, iti poate aduce numeroase beneficii.

De ce sa folosesti un generator de ozon in casa?

In ciuda riscurilor despre care ti-am spus mai devreme, generatoarele de ozon au o capacitate incredibila de a curata, dezinfecta si purifica aerul.

Spre deosebire de un purificator de aer, generatorul de ozon nu a fost conceput pentru utilizare continua. 

Cele mai comune aplicatii ale unui generator de ozon:

  • Eliminarea mucegaiului. Mucegaiul este foarte periculos pentru sanatatea sistemului nostru respirator. Mucegaiul poate provoca astm si alergii, asadar este important sa il elimini cat mai rapid din locuinta. 
  • Eliminarea bacteriilor, germenilor si a virusilor. Aceste microorganisme periculoase sunt peste tot in jurul nostru, de la podeaua din baie, telecomanda, pana la vesela pe care o folosim zi de zi.
  • Eliminarea mirosurilor neplacute din locuinta. Miros de tigara, mancare, mirosul de animale etc.

Cum sa folosesti un generator pentru ozon in mod corect

Pentru inceput, citeste cu mare atentie instructiunile de utilizare.

Cea mai sigura modalitate de a utiliza aparatul este intr-un spatiu neocupat. Asadar, inainte de a incepe procesul de curatare/ purificare a aerului, de exemplu, asigura-te ca nu raman in camera alte persoane sau animalele de companie.

In functie de obiectivul tau (curatarea aerului, a fructelor sau a carnii etc.), producatorul are stabilite intervale de timp pentru fiecare proces in parte. Tine cont de ele.

De asemenea, nu intra in camera imediat dupa terminarea programului. Ozonul are nevoie si de cateva ore pentru a se disipa.

Mai mult, asigura-te ca il cureti periodic si ca nu il folosesti in camere cu umiditate ridicata, pentru a nu-i deteriora componentele.

Daca esti pregatit sa faci o investitie corecta in locuinta pentru sanatatea ta si a celor dragi, cei de la BeWater au in portofoliu o selectie riguroasa de aparate pentru purificarea si curatarea aerului din locuinta.

Arunca si tu o privire peste ofertele lor. Cu siguranta vei gasi un generator de ozon potrivit pentru nevoile tale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − 5 =