NO.MAD Talks deschide discutia despre provocarile creatorilor de continut pe 23 noiembrie, la cea de-a treia editie a evenimentului online Pandemia Made Me Do It.
Dupa ce a dat cuvantul freelancerilor si antreprenorilor care si-au impartasit lectiile invatate in pandemie, NO.MAD Talks abordeaza nisa creatorilor de continut la Pandemia Made Me Do It 3.0, eveniment online care va avea loc pe 23 noiembrie, de la 18:30, online. Cinci reprezentanti ai publicatiilor si trei bloggeri vor povesti despre provocarile intampinate in 2020 intr-un format nou de discutie pentru care sunt disponibile bilete pe Eventbook.
Despre strategie editoriala, psihologia cititorilor si adaptarea la schimbarea de paradigma
In 2020, meniul de continut al publicatiilor din Romania a suferit schimbari importante, in nevoia de a fi alaturi de cititorii lor in noul context si in provocarea de a pastra linia editoriala. Care au fost subiectele care au avut cel mare impact si cele retrase, despre reactia cititorilor, spinoasele aspecte financiare si planurile de viitor povestesc Alina Aliman, redactor – sef al A List Magazine, Irina Markovits, editor sef si Clementina Anghelache, publisher la Psychologies Romania, Ioan Big, publisher la Zile si Nopti si Anda Docea, jurnalist la Dilema Veche.
Continutul aduce comunitatea sau comunitatea determina continutul?
La al doilea panel al evenimentului Pandemia Made Me Do It 3.0 se va aborda strategia de continut pe nise si vor raspunde la intrebari Ovidiu Muresanu, creator The Stories of O si blogger (http://www.ovidiumuresanu.com/), Mihaela Sava, blogger culinar (https://laprajiturela.ro/) si Cristina Otel, trainer, Life Design Coach si blogger (https://www.cristinaotel.ro/). Cei trei invitati vor povesti despre cum si-au adaptat continutul, despre ce au comunicat cu publicul lor si ce idei noi au dezvoltat.
Evenimentul va avea loc online, pe Zoom, iar biletele sunt in numar limitat, la pretul de 35 lei si se pot achizitiona de pe Eventbook. Contravaloarea integrala a biletelor va fi directionata catre campania de crowdfunding a noii platforme Kind Market accesibilizata pentru nevazatori de pe Galantom.
„Cere-mi ce vrei, acum si oricand!” -Volumul 2 din celebra serie de romane romantice semnata Megan Maxwell, acum si in Romania!
Editura Publisol a lansat recent „Cere-mi ce vrei, acum si oricand!”, cel de-al doilea volum din cea mai aclamata serie de carti romantice „Cere-mi ce vrei!” semnata Megan Maxwell. Recent, Versus Entertainment si compania Warner au anunțat intenția lor de a produce filmul bazat pe seria Cere-mi ce vrei!.
Născută în Germania, Megan Maxwell, este o cunoscută scriitoare de romane în limba spaniolă. Cartile ei au facut furori în țări precum Italia, Portugalia, Polonia, Brazilia, Turcia, Ucraina, SUA (tradusa chiar de grupul Amazon). Debutul lui Megan Maxwell în genul erotic cu seria “Cere-mi ce vrei!” a fost premiat cu Tres Plumas pentru cel mai bun roman erotic la gala Pasión por la Novela Romántica. Este cel mai bine vândut autor al Grupo Planeta,din Spania cu peste 1,7 milioane de exemplare vândute din diferite genuri: comedie romantică, romantism medieval și ficțiune erotică. “Cea mai citita scriitoare spaniolă! “ – afirmă Huffington Post.
Seria de romane „Cere-mi ce vrei!” spune povestea unei iubiri cu năbădăi, între Eric Zimmerman, un om de afaceri german, și Judith, o tânără pe care o cunoaște în Spania, unde se mută pentru a prelua conducerea unei companii. Sedusă de atențiile sale și de accentul său nemțesc, Judith este de acord să devină parte a jocurilor lui erotice. Pe parcurs ce relația lor se intensifică, Eric începe să se teamă că cel mai bine păstrat secret al său va ieși la iveală și că asta va marca, poate, sfârșitul relației lor.
In volumul 2 „Cere-mi ce vrei, acum și oricînd!” apar nori negri în relația „fierbinte” dintre Judith Flores și Eric Zimmerman. Ea părasește compania la care lucrează el și se refugiază la Jerez, unde crede că-și va găsi liniștea. Dar Eric nu renunță la femeia pe care o iubește. Îl leagă de ea multe trăiri cu totul deosebite! Relația continuă, în ciuda tuturor celor întâmplate, iar dorința și fanteziile erotice sunt tot mai provocatoare. Însă acum Judith este cea care va impune condițiile în povestea lor de amor. „Cere-mi ce vrei, acum și oricînd!”este, fără îndoială, un roman îndrăzneț, în care fanteziile morbide și sexuale sunt la ordinea zilei. Romanul nu este recomandat cititorilor cu vârsta sub 18 ani.
Dă mai departe veselia cu noile băuturi de iarnă de la Starbucks
Starbucks dă startul sărbătorilor de iarnă! Mult așteptatele băuturi de sezon au ajuns deja în cafenele pentru ca toți clienții să se bucure de faimoasele Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte și de noua Truffle Deluxe Hot Chocolate, o ciocolată caldă cu arome gourmet.
Pentru mulți iubitori ai cafelei, un Toffe Nut Latte este mai mult decât o simplă băutură. Este un simbol al bucuriei sărbătorilor de iarnă, un ritual care unește prin aromă și gust amintirile anilor trecuți cu noile experiențe. Tema de anul acesta, Carry the Merry (Dă mai departe veselia), este o invitație de a te bucura de micile momente de bucurie din jurul tău. Clienții care aleg băuturile Starbucks devin astfel mesageri ai veseliei, pe care o împărtășesc cu cei dragi.
Designerii au inovat și în acest an, iar noul model al paharelor este unul modern, în culori de sărbătoare, sugerând grafic spiritul Crăciunului. Mai mult decât atât, paharele roșii reutilizabile de sărbători își schimbă culoarea în funcție de conținutul băuturii alese – roșu pentru băutura caldă și verde pentru băuturile reci. De asemenea, Starbucks Christmas Blend, mediu prăjită, ce include cafeaua rară maturată Sumatran, revine în acest sezon pentru a aduce magia Crăciunului în diminețile de iarnă.
Clienții își pot comanda băutura de iarnă preferată direct din cel mai apropiat Starbucks, iar Toffee Nut Latte și Gingerbread Latte pot fi comandate și prin platformele de livrare. La birou, la întâlnire cu prietenii, în oraș, paharele roșii aduc culoare și veselie activităților de zi cu zi, iar gustul băuturilor de sezon îți reamintesc că unele lucruri rămân la fel.
Gala Premiilor eCommerce 2020, ediția de 15 ani, și-a desemnat câștigătorii
Ediția aniversară de 15 ani a Galei Premiilor eCommerce a adus împreună business-uri din nișe diverse, de la start-up-uri proaspăt lansate pe piața online până la nume consacrate din industria de e-commerce.
Dintre cele 80 de magazine înscrise în Competiția Magazinelor Online GPeC, 70 au trecut prin cele 2 etape de evaluare și au fost nominalizate la Gala Premiilor eCommerce.
Timp de 6 luni, magazinele online au fost auditate conform celor peste 200 de criterii de evaluare și au avut ocazia să își optimizeze website-urile, implementând recomandările Juriului GPeC format din 29 de specialiști și bunele practici în e-commerce.
“Felicitări câștigătorilor pentru rezultatele deosebite, dar și tuturor participanților de anul acesta înscriși în Competiția GPeC pentru eforturile și determinarea de a livra excelență clienților e-commerce. Toți merită aplauze, mai ales în contextul acestui an în care magazinele online au fost în prima linie pentru a deservi nevoile clienților”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.
În data de 2 Noiembrie 2020, în cadrul GPeC SUMMIT Online, magazinele care au obținut cel mai mare punctaj la categoria la care au participat au fost premiate în cadrul Galei Premiilor eCommerce, a cărei gazdă a fost actorul Pavel Bartoș. De asemenea, tot atunci au fost acordate și premiile dedicate companiilor și furnizorilor de servicii și soluții E-Commerce pentru inițiative și rezultate notabile în domeniu, în baza votului Comunității GPeC.
BLOT – Body Line of Thought, un proiect coregrafic despre relația pe care o avem cu bacteriile din corpul nostru
BLOT – Body Line of Thought, proiectul coregrafic creat și interpretat de Simona Deaconescu (România) și Vanessa Goodman (Canada), care propune o serie de situații performative ce explorează mișcarea din perspectiva relației pe care o avem cu bacteriile din corpul nostru, a avut premiera în perioada 12 – 15 noiembrie, prin acțiuni în paralel, în București și Vancouver.
BLOT este o co-producție între Tangaj Collective (București, RO) și Action at a Distance (Vancouver, CA), bazată pe o colaborare strânsă la nivel de metode de lucru, viziuni asupra corpului, dialog artistic și schimb de resurse între cele două coregrafe fondatoare ale organizațiilor.
Premiera a avut loc într-o formă hibridă, online și offline, prin evenimente expoziționale cu caracter documentar, care se întâmplă în paralel la București (Switch Lab) și Vancouver (Left of Main), ambele pe bază de programare.
O instalație video cu caracter documentar, de 42 de minute, a fost prezentată pe 13, 14 și 15 noiembrie, între orele 18.00 – 21.00, la Switch Lab, în București. Alături de înregistrarea spectacolului vor fi prezentate și alte materiale video care au făcut parte din cercetarea celor două coregrafe.
Proiectul a beneficiat de o rezidență de cercetare la Cultivamos Cultura, în Sao Luis, Portugalia, ca urmare a selectării celor două coregrafe ca artiste rezidente în proiectul european Biofriction, un proiect de BioArt co-finanțat de Programul Europa Creativă. În condițiile actuale, Simona și Vanessa au lucrat progresiv, dezvoltând proiectul inițial online, și întâlnindu-se ulterior în Sao Luis și București, la Centrul Național al Dansului București, pentru laboratoare de creație, repetiții și filmări.
#Facemloc și pentru ei – HOSPICE Casa Speranței, nou apel în numele bolnavilor de cancer
Bolnavii de cancer au primit două lovituri în pandemie: o dată din cauza COVID, apoi pentru că au avut cu greu acces la îngrijirea de care au urgent nevoie. Noul coronavirus ne-a schimbat tuturor viețile și a afectat întreaga societate, însă în același timp a schimbat radical activitatea spitalelor care nu tratează Covid-19, iar pentru pacienții oncologici povara unei boli incurabile a fost și mai grea.
De aceea, bolnavii de cancer sunt printre cei mai afectați în pandemie. Diagnosticul întârzie, iar îngrijirea de care au nevoie este amânată sau chiar anulată. Bolnavii incurabili au devenit, “ceilalți”, pacienții despre care se vorbește mai puțin, pentru care se donează mai puțin, care sunt ajutați mai puțin.
Pacienții incurabili au nevoie de noi, mai mult ca oricând. Listele de așteptare sunt cumplit de lungi. Cererea era uriașă și înainte – există peste jumătate de milion de pacienți oncologici în evidența medicilor de familie – însă în pandemie solicitările au crescut dramatic. HOSPICE Casa Speranței lansează, din nou, un apel public în numele pacienților oncologici: #facemloc și pentru ei.
„Acasă”, primul documentar românesc de debut selectat în cursa pentru premiile Academiei Europene de Film
Regizat de Radu Ciorniciuc și multipremiat la cele mai importante festivaluri de film internaționale, „Acasă” devine primul documentar românesc de debut nominalizat la premiile Academiei Europene de Film (EFA). România este reprezentată la cea de-a 33a ediție EFA de două documentare: „Acasă”, de Radu Ciorniciuc și „Colectiv”, de Alexander Nanau – o premieră importantă pentru cinematografia autohtonă.
Cea de-a 33-a ediție a Galei Academiei de Film Europene va avea loc online în perioada 9-12 decembrie, câștigătorii categoriei de film documentar european, în care se regăsește și „Acasă”, urmând a fi anunțați în cadrul unei ceremonii online, care va fi transmisă pe 12 decembrie, ora 21.00.
„Acasă”, povestea familiei care a locuit 18 ani în Delta Văcărești, și care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății, a fost documentată, pe parcursul unei perioade de aproape patru ani, de regizorul Radu Ciorniciuc, directorul de imagine Mircea Topoleanu și scenarista Lina Vdovîi.
„Această nominalizare este una din cele mai importante și frumoase recunoașteri ale muncii noastre. Este o oportunitate enormă pentru a pune în lumină temele umane și sociale pe care filmul Acasă le atinge, într-un context mai larg, european. Iar cel mai mare merit îl are familia Enache, personajele principale ale filmului. Lor le mulțumim pentru încredere și pentru că au acceptat să fie parte dintr-o poveste care are puterea de a uni, de a ne reda încrederea în semeni. Pentru că doar împreună, prin toleranță, grijă și răbdare vom putea fi cu adevărat puternici – iar asta este cea mai însemnată lecție pe care povestea familiei Enache o spune.”, a declarat regizorul Radu Ciorniciuc.
Festivalul multicultural de arte performative Caleido amână cea de-a patra ediție. Spectacolele vor avea loc în 2021
Cea de-a patra ediție a festivalului multicultural de arte performative Caleido, ce urma să aibă loc online în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, se amână pentru primăvara anului 2021. Preocuparea constantă a organizatorilor pentru siguranța și sănătatea participanților motivează decizia dificilă de a reprograma întreg calendarul artistic al evenimentului.
În contextul creșterii incidenței cazurilor de coronavirus, înregistrările unora dintre spectacolele programate nu mai pot avea loc.
La cea de-a patra ediție, Caleido și-a propus să prezinte 20 producții independente de teatru, dans și performance. Șapte dintre acestea sunt producții originale Caleido, din care patru vor fi premiere exclusive.
Pandemia de coronavirus are un impact dezastruos asupra sectorului independent din România, această situație fiind una dintre cele mai importante teme de discuție ale ediției curente.
„Am adaptat programul festivalului pentru o ediție online, însă, ne vedem nevoiți să renunțăm, pentru moment, și la acest plan. Siguranța artiștilor și a echipelor tehnice este cel mai important lucru pentru noi, în acest moment. Sperăm ca în anul ce vine să vorbim atât despre Caleido și temele pe care le vizează – diversitate culturală și etnică, dialog și dezbatere constructivă – cât și despre soluții reale și eficiente care pot ajuta la redresarea sectorului cultural independent, în special a spațiilor care găzduiesc aceste activități și a tuturor celor implicați în organizarea spectacolelor.”, spune Ion Borșan, directorul executiv al Fundației Amfiteatru, organizator al Festivalului Caleido.
Românii se consideră cinstiți și sinceri, blamează corupția, dar sunt mai puțin implicați în acțiuni civice
Peste 75% dintre români se consideră mai cinstiți și mai sinceri decât ceilalți, arată rezultatele studiului Semaforul Moralității, realizat de Exact Business Solutions, pentru HBO România, despre perspectiva românilor din mediul urban asupra moralității.
Situațiile percepute drept cele mai grave probleme de moralitate în rândul românilor din mediul urban sunt, de fapt, situații care pot avea consecințe penale importante.
Semaforul Moralității – studiul care și-a propus să afle cum se raportează românii din mediul urban la moralitate și implicare civică a fost realizat în perioada 29 septembrie – 15 octombrie 2020. Cercetarea cantitativă efectuată de Exact Business Solutions, pe un eșantion reprezentativ de 1055 de persoane (femei și bărbați, din mediul urban, cu vârste între 18-65 ani, educație medie și superioară), dublată de una calitativă constând în patru focus grupuri cu persoane care răspund aceluiași profil, a fost inițiată la solicitarea HBO România, parte din campania de lansare a serialului „Bani negri (pentru zile albe)”. Serialul scris și regizat de Daniel Sandu, care va avea premiera pe 22 noiembrie în toate teritoriile HBO Europe, are în prim plan un jaf pe care îl comit doi oameni obișnuiți, semaforiști într-un oraș de provincie, constrânși de aproape toți cei din jur.
Peste 69% dintre românii din mediul urban consideră furtul de haine sau alimente, șantajul, șpaga pentru a obține permisul de conducere sau o autorizație, adulterul, întârzierea plății datoriei către un prieten, citirea unor conversații private fără consimțământ sau evitarea unei cozi la magazin, ca fiind serioase probleme de moralitate. În schimb, mai puțin de doi din patru români din mediul urban consideră: furtul de materiale de la serviciu, traversatul pe roșu când nu trece nicio mașină, circularea cu viteză peste limita admisă și a minți pentru a proteja sentimentele unei persoane ca nefiind probleme grave de moralitate.
În comparație cu restul persoanelor din mediul urban, tinerii percep minciuna pentru a obține diverse avantaje, furtul de materiale de la birou, sau citirea conversațiilor private ale unei persoane ca fiind probleme de moralitate mai puțin grave.
Rezultatele sudiului național Semaforul Moralității sunt disponibile online: https://hbogo.semaforulmoralitatii.ro/vezi-rezultatele/
RFI România lansează o platformă multimedia pentru a marca 30 de ani de la prima emisie în limba română
RFI România, filiala în limba română a Radio France Internationale, celebrează 30 de ani pe 26 noiembrie. Cu această ocazie, redacția lansează o platformă multimedia, generatia30.rfi.ro, care își propune să revină asupra momentelor cheie din istoria sa, să analizeze modul în care valorile europene și francofone s-au afirmat în România ultimelor 3 decenii, dar și să privească spre următorii 30 de ani.
Pe aceasta platformă veți găsi:
– Analize și interviuri politice, culturale și societale realizate de jurnaliștii redacției și de corespondenții naționali și internaționali despre evoluția României în ultimele 3 decenii și despre următorii ani
– Interviuri video cu personalități din generații diferite, care răspund de la distanță la aceleași întrebări despre Franța, România și RFI România
– Momente radiofonice memorabile (reportaje, interviuri, video, etc.), cronologie, galerii foto, chestionare
Conținutul va fi disponibil pe platforma generatia30.rfi.ro și pe rețelele sociale ale RFI România.
Începând cu 12 noiembrie, RFI România va difuza programe speciale la radio, iar redacția în limba franceză a RFI va marca acest moment într-o ediție specială a emisiunii „L’atelier des médias”.
Pandora își propune să răspândească iubirea și spiritul sărbătorilor cu primul său scurtmetraj animat: „One Lovely Day”
Descoperă prietenii celebri Pandora – Millie Bobby Brown, Halima Aden, Georgia May Jagger – așa cum nu i-ai mai văzut înainte.
În colaborare cu renumitul studio de animații Andy Baker Studios, Pandora lansează un scurtmetraj mixt numit „One Lovely Day” pentru a răspândi dragostea și spiritul sărbătorilor. Într-o perioadă în care comuniunea este necesară mai mult ca oricând, Pandora le-a reunit pe Millie Bobby Brown, Coco & Breezy și Pandora Muses – Nathalie Emmanuel, Halima Aden, Georgia May Jagger, Larsen Thompson, Tasya Van Ree și Margaret Zhang – într-o nouă lume virtuală și colorată.
Aduse împreună de misiunea lor de a împărtăși spiritul sărbătorilor, dragostea și bucuria de a dărui, ambasadoarele Pandora celebre s-au transformat în sinele lor animat pentru prima dată – sărbătorind personalitățile și stilul lor unic. Trecând prin Los Angeles, New York, Londra, Australia și Shanghai în sania lor sub formă de cadou, ele se vor conecta cu fanii Pandora din întreaga lume. Scurtmetrajul îmbină filmări din viața reală cu elemente animate pentru a reuni ambasadoarele Pandora pentru prima dată, în ciuda faptului că nu s-au putut vedea fizic. „One Lovely Day” ne amintește de importanța reuniunii în timpul sezonului de sărbători: fie fizic, virtual sau chiar sub formă animată.
„Pandora este despre prețuirea amintirilor, iar faptul că m-am văzut sub forma unui desen animat pentru prima dată este cu siguranță o amintire pe care o voi păstra cu mine. Este atât de distractiv!”, spune Georgia May Jagger.
Pandora a colaborat cu Andy Baker pentru a crea o portretizare animată bogată a unui univers fericit de sărbători, prezentând în mod viu personajele și scopul lor. Andy Baker spune: „În timpul creării animației „One Lovely Day ”, a fost incredibil de important să ne asigurăm că am captat personalitatea unică a fiecărui personaj, evidențiind diferențele și personalitatea care îi fac atât de iconici, transmițând totodată mesajul unității, foarte necesar în această perioadă”.
Oana Pușcatu și István Téglás joacă într-un spectacol
despre viața și moartea Mihaelei Runceanu, în pregătire la Teatrul Apollo111
– spectacolul este co-scris și co-regizat de Catinca Drăgănescu și Gabriel Sandu, iar muzica este creată de Xenti Runceanu, verișorul artistei –
Încă învăluită în mister și teorii ale conspirației, moartea timpurie a uneia dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe a României anilor ’80, Mihaela Runceanu, va fi subiectul unui nou spectacol de teatru produs la Apollo111. Duoul Catinca Drăgănescu – Gabriel Sandu au documentat, în ultimii 2 ani, această poveste care a marcat istoria Bucureștiului și a lumii artistice. Piesa co-scrisă de cei doi dramatizează mai multe perspective asupra vieții și morții Mihaelei Runceanu, pe fondul intervenției și cenzurii regimului comunist în cariera artiștilor din epocă. Spectacolul va fi co-regizat de cei doi, iar rolul Mihaelei Runceanu va fi jucat de actrița Oana Pușcatu.
Oana Pușcatu a absolvit Facultatea de Teatru “I.L. Caragiale” București în anul 2014 și este actriță a Teatrului Mic din București. Joacă și pe scena teatrelor independente, este parte a companiei anglo-română Béznă Theatre din anul 2014. Pasionată de muzică, a început să cânte de la vârsta de 7 ani, a jucat în diferite musicaluri (“Chicago”, “Fecioarele Noastre Grabnic Ajutatoare”, “Familia Fără Zahar”,etc.), iar în prezent este solista trupei de cover-uri Avenue.
Repetițiile pentru spectacol au început în luna septembrie, în condiții de siguranță, la teatrul Apollo111 din București. Distribuția spectacolului este completată de Cristina Drăghici, Silvana Negruțiu, Vlad Galer și István Téglás, aleși în urma unui casting public la care s-au înscris peste 250 de actori. Gabi Albu semnează scenografia, iar Ana Cârlan proiecțiile video. Muzica spectacolului este creată de muzicianul Xenti Runceanu, verișorul Mihaelei Runceanu, și va include și cele mai cunoscute refrene ale acesteia.
4 motive pentru care Vmax Karting este cea mai buna activitate in sezonul rece
Vmax Karting, este cea mai mare pista de indoor karting din Bucuresti. Aceasta se bucura de atentia publicului de la inceputul acestui an, cand, cei 2 piloti de curse Robert Visoiu si Matei Mihaescu au lansat proiectul, o pista ultra moderna, intr-o locatie deschisa pe tot parcursul anului.
Desi a venit iarna, exista o multime de modalitati de a va bucura de sezonul rece. Activitati care se vor mula atat pe nevoile copiilor cat si pe cele ale adultilor, mentinand lunile reci la fel de distractive si interesante precum in cele calde.
Iata 4 motive pentru care Vmax Karting, cea mai noua experienta din zona de entertainment este perfecta pentru perioada aceasta a anului:
- Este intotdeauna vremea de curse!
Fie ca ploua sau ninge, temperaturile pe circuit sunt intotdeauna ideale pentru curse. Vmax Karting este un circuit indoor, ceea ce inseamna ca te poti intrece chiar si in tricou, pe un circuit complet uscat. Iar daca nu vrei sa te intreci si ai venit doar sa iti sustii prietenii, poti vedea depasiri spectaculoase dintr-o tribuna confortabila savurand o ciocolata calda.
- Este accesibil
Multe alte activitati de iarna pot fi extrem de costisitoare. Daca mergi alaturi de familie sau prieteni la schi sau la un parc tematic, va puteti astepta sa cheltuiti multi bani pentru intrare, mancare, bauturi si alte zeci de lucruri. Vmax Karting, organizeaza o multime de promotii in fiecare saptamana si ofera diverse pachete pentru a transforma iarna in cel mai distractiv sezon. Consultati ofertele si pachetele pe website-ul www.vmax.ro
- Nu este supraaglomerat, o activitate COVID safe
In contextul actual, unul dintre cele mai importante avantaje ale pistei il consta faptul ca este o activitate COVID safe. Cei de la Vmax si-au luat toate masurile de siguranta impotriva combaterii COVID. Purtarea mastii este obligatorie in incinta, dupa fiecare cursa castile sunt dezinfectate intr-un aparat de dezinfectat casti pe baza de ozon, iar accesul se face pe baza de rezervare.
- Este incitant.
Sa fim sinceri … Multe activitati de iarna sunt plictisitoare. Cursele de go-kart pe circuitul Vmax sunt incitante si dinamice. Cele patru rampe şi doua poduri duc experienta la alt nivel! Pozitionate in locuri strategice acestea necesita o abordare diferita pentru a le naviga cu succes. Cele 27 de viraje cu variatii de complexitate te tin in priza si te provoaca constant sa cauti linia perfecta. Bineinteles nici un circuit nu ar fi complet fara un ac de par, o provocare pana si pentru cei mai experimentati piloti.
Purifica #AerulFamilieiTale cu Pure Air Genius de la Rowenta
O bataie cu perne sau o joaca pe cinste cu animalutele de companie? Tu cum ai descrie momentele perfecte alaturi de cei dragi? Trage aer in piept si apoi respira usurat! Pure Air Genius, purificatorul de la Rowenta filtreaza pana la 100% din alergeni si particulele fine pentru ca tu sa te bucuri in voie de timpul frumos petrecut in familie, oricand!
Familia e aerul tau
Rowenta stie ca #AerulFamilieiTale poate fi de 5 ori mai poluat in casa decat afara; acarienii, mirosurile neplacute, polenul sunt doar cativa din factorii ce pot duce la aparitia diverselor afectiuni respiratorii.
Datorita tehnologiei patentate exclusive NanoCaptur + si a celor 4 niveluri de filtrare, aerul este purificat in doar cateva minute; aparatul detecteaza, capteaza si elimina inteligent pana la 100% din poluanti si ajusteaza rapid viteza de filtrare in functie de nivelul de poluare reperat.
In living, dormitorul copiilor sau in camera voastra, Rowenta Pure Air Genius se integreaza perfect, iar cele patru 4 moduri de functionare – zi, noapte, boost si silentios te ajuta sa creezi lucruri frumoase sau sa dormi linistit intr-un aer curat, acasa.
Tu la birou, ei homeschooling
Prietenii de joaca s-au mutat in online, iar acoala s-a transformat in homeschooling. Insa ce faci daca trebuie sa ajungi urgent la birou? Rowenta a dezvoltat aplicatia mobila Pure Air prin care monitorizezi calitatea aerului in timp real si controlezi purificatorul de la distanta. In plus, iti arata nivelul de poluare si polen, atat la exterior cat si la interior. Si, da, exact ca la birou, primesti zilnic un raport al purificarii aerului din locuinta!☺
Acum stii cum sa ai grija de tine si de familia ta! Cu Rowenta Pure Air Genius respiri un aer sanatos, acasa!
iSTYLE anunță prezența oficială a modelelor iPhone 12 cu 5G în România
iSTYLE Retail România, cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est, anunță prezența oficială a noilor modele iPhone 12 pe piața românească. În premieră, Apple prezintă patru noi tipuri de iPhone – iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 mini – acoperind astfel preferințele și cerințele tuturor pasionaților brandului.
iSTYLE pune la dispoziția românilor noile produse inovative în toate magazinele sale din țară, dar și pe platforma istyle.ro, începând din 13 noiembrie.
”Le mulțumim tuturor fanilor Apple din România și îi asigurăm că a meritat așteptarea. Tehnologia folosită pentru noile smartphone-uri atinge performanțe nemaiîntâlnite, incluzând accesul la 5G și conducând la o experiență unică pentru consumatori. Ca și în anii trecuți, numărul mare al precomenzilor demonstrează interesul ridicat al românilor pentru achiziționarea noilor produse,” a declarat Valeriu Ion, General Manager iSTYLE Retail România, Bulgaria și Adria.
iPhone 12 la superaltiv
Noile iPhone 12 dispun de cele mai multe benzi 5G pe un smartphone oferind cea mai largă acoperire 5G din întreaga lume. Folosind modul Smart Data se poate prelungi durata de viață a bateriei, evaluând inteligent nevoile 5G și echilibrând utilizarea datelor, viteza și puterea în timp real.
Modelele iPhone 12 au un nou design și un nou ecran Super Retina XDR protejat de noul capac frontal Ceramic Shield asigurând cel mai durabil iPhone construit vreodată. Cipul A14 Bionic reprezintă cel mai rapid cip dintr-un smartphone. Variantele iPhone 12 sunt compatibile cu noua tehnologie MagSafe, care oferă încărcare wireless de mare putere și un ecosistem de accesorii ce se atașează cu ușurință la iPhone.
În cazul iPhone 12 și iPhone 12 mini, display-ul Super Retina XDR cuprinde tot ecranul, întinzându-se până la margini și având o precizie de top a culorilor. Noul design al iPhone 12 mini de 6,1 inci și iPhone 12 mini de 5,4 inci este la fel de frumos pe cât de durabil. iPhone 12 mini este cel mai mic, mai subțire și cel mai ușor smartphone 5G din lume, totuși cu un display impresionant de mare și captivant.
În topul tendințelor din acest sezon sunt articolele vestimentare care trec testul timpului și pot fi purtate și iernile viitoare
Dacă te-ai decis că este momentul să faci noi achiziții vestimentare pentru iarna aceasta, dar nu știi ce să alegi, Remixshop.com a creat un top al tendințelor din fashion din noul sezon, ce pot fi integrate cu ușurință în garderoba ta personală.
Însă nu uita de îndemnul către sustenabilitate Reuse Reduce Remix lansat de Remixshop.com, unul dintre cei mai mari retaileri online din Europa care promovează moda responsabilă, și cumpără doar articolele vestimentare, perechile de încălțăminte și accesoriile de care chiar ai nevoie la iarnă și pe care le poți purta cu drag de la un sezon la altul.
Capele lungi asemănătoare prințeselor din povești și filme animate sau cele ale super eroilor și paltoanele lungi până la glezne sunt piesele de rezistență ale acestei ierni. Seara le poți purta peste rochii elegante și ziua peste fuste scurte și jeansi.
Carourile revin constant în tendințe și aduc o atingere retro fiecărei ținute. Fie că optezi pentru fuste, rochii, eșarfe sau paltoane, carourile conferă eleganță, iar paleta de culori esta una bogată, de la combinații de culori neutre până la cele tari, precum roșul, galbenul, verdele și albastrul.
Puloverele cu motive geometrice și desene, cu volane și mâneci bufante sunt must-have-uri ce pot fi purtate în orice moment al zilei. De asemenea, piesele cu logo-ul la vedere sunt la mare căutare pe tricouri, hoodies sau genți.
Outfiturile compuse din rochii cu imprimeuri florale și volane sau pantaloni scurți cu cizme înalte sau bocanci arată întotdeauna stylish și cool. Cizmele înalte cu sau fără toc pot fi purtate cu ușurință în orice context, fie că sunt maro, bej, crem sau negre.
Malvina Cservenschi, fondator Malvensky, deschide Casa de Bijuterii Malvensky
Malvina Cservenschi, fondator Malvensky, deschide Casa de Bijuterii Malvensky, intr-un spatiu cu rezonante istorice, in Bulevardul Lascar Catargiu 46. “Noua Casa Malvensky marcheaza urmatorul nivel in dezvoltarea brandului, in pozitionarea drept cel mai iubit brand de bijuterii romanesc. Ne dorim sa va oferim o experienta completa, la nivel de design, calitate, emotie, dar si spatiu, energie si atmosfera cu care va intampinam.”
Pe un teritoriu incert, care a fortat multi antreprenori sa puna pe pauza investitiile, Malvina Cservenschi, fondator al companiei romanesti de bijuterii Malvensky, indrazneste o mutare curajoasa – relocarea afacerii intr-o locatie premium – care deschide portile primei Case de Bijuterii de lux din tara.
Brandul de bijuterii urmeaza o viziune foarte clara, atent gandita de Malvina Cservenschi inca din 2012: o calatorie a traditiilor, simbolurilor si valorilor prin crearea de bijuterii unicat. Anul acesta, in conditiile actuale, a decis relocarea flagship store-ului Malvensky intr-o casa interbelica cu traditie istorica, marcand un capitol important in dezvoltarea brandului romanesc.
“Casa Malvensky este casa care reuneste eleganta, emotiile si luxul intr-o atmosfera calda, prietenoasa si sub un acoperis cu insemnatate. Tot ceea ce producem are o poveste si transmite o emotie. Energia casei si a creatiilor Malvensky transcende definitia standard a unei bijuterii. Ele poarta insemnatate, emotie si mesaj. Acum onorate si de spatiul pe care il ocupam, o cladire istorica maiestuoasa, eleganta si primitoare in egala masura.
”Relocarea in noul spatiu este pasul firesc pe care il facem ca sa consolidam pozitionarea noastra de business: un punct de referinta pentru toti iubitorii de bijuterii cu semnificatie, dar si pentru urmatoarea etapa, bijuteriile din colectiile de lux, cu diamante si pietre pretioase.” declara Malvina Cservenschi la lansarea Casei de bijuterii.
Casa de Bijuterii – concept unic in Romania, inspirat de traditiile bijutierilor din epoca interbelica
Investitia in noua locatie din Lascar Catargiu 46 este in egala masura financiara, cat si emotionala si chiar aspirationala, facand parte din perspectiva pe termen lung creionata de Malvina Cservenschi.
Casa de Bijuterii Malvensky se afla intr-o adevarata bijuterie arhitecturala cu trei niveluri, pe cea mai frumoasa strada a Bucurestilor. Terenul a apartinut cuplului Zoe Camaraseccu si Alexandru Zissu, rude ale familiei regale. Vila de lux a fost construita in 1910 dupa viziunea arhitectului Toma Dobrescu, educat la Paris, pentru familia Sofia Ioanid si Nicolae Gheorghiu – intemeietorul spitalului Filantropia din Capitala.
Zitec lansează Ghidul de Digitalizare dedicat primăriilor din România, parte a demersului de transformare digitală a administrației publice locale
Zitec, lider pe piaţa de IT & digital marketing din România, continuă promovarea digitalizării instituţiilor publice și lansează Ghidul Esențial pentru Digitalizarea Primăriei, un set extins de recomandări pentru reducerea birocrației, eliminarea cozilor și eficientizarea activității primăriilor din România, realizat de echipa Regista.ro .
Reprezentanții companiei afirmă că, deși în ultima perioadă digitalizarea și debirocratizarea instituțiilor publice sunt subiecte des întâlnite în agenda publică, progresele în această direcție rămân destul de lente.
România este țara cu al doilea cel mai rapid internet fix din Europa (conform raportului Speedtest.net din aprilie 2020), însă în multe administrații publice din țară cetățeanul este încă nevoit să stea la coadă pentru a depune sau obține diverse acte, a plăti taxe sau, pur și simplu, pentru a primi informații.
Pentru a veni în întâmpinarea eforturilor aleșilor locali care doresc să aducă primăria mai aproape de cetățeni, echipa Zitec a dezvoltat un scurt chestionar, disponibil pe site-ul Regista.ro, menit să îi ajute să evalueze gradul de digitalizare al primăriei pe care o conduc. După completarea acestuia, în cazul în care rezultatul nu relevă un procent de digitalizare de 100%, respondentul va primi pe email Ghidul Esențial pentru Digitalizarea Primăriei.
Documentul cuprinde o gamă largă de recomandări, de la verificarea infrastructurii hardware, securitate informatică, aplicații pentru comunicare, până la utilizarea aplicațiilor de e-guvernare și soluții software pentru transparentizarea activității și eficientizarea serviciilor publice oferite cetățenilor.
Potrivit Zitec, Ghidul este un real sprijin pentru primarii nou aleși sau reconfirmați într-un nou mandat în efortul lor de a reduce birocrația în instituțiile pe care le conduc.
„Continuăm accelerarea procesului de digitalizare în instituțiile publice din România, în prelungirea eforturilor Caravanei Regista și lansăm Ghidul Esențial pentru Digitalizarea Primăriei, pe care îl considerăm foarte util în contextul pandemiei, dar nu numai. Chestionarul și Ghidul propuse de noi sunt instrumente gratuite, la îndemâna oricăror autorități locale ce doresc o evaluare preliminară a nivelului de digitalizare din instituție și suntem convinși că, prin urmărirea recomandărilor din ghid, primăriile vor face primii pași spre modernizarea interacțiunii cu cetățenii pe care îi deservesc”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.
Marks & Spencer te așteaptă cu pulovere de Crăciun pentru întreaga familie!
De sărbători, aduceți bucurie fiecărui membru al familiei cu gama de pulovere confortabile și tricotajele clasice Marks & Spencer. Sezonul acesta veți găsi modele atemporale și piese oversized, alături de cele mai moi pulovere de cașmir, ce pot fi spălate la mașină. Articolele noastre de sezon sunt disponibile într-o serie de culori și texturi vesele, care vor răspândi magia Crăciunului și vor încânta toată familia în perioada sărbătorilor!
Modelele tradiționale în romburi și tricotajele cu motive de Crăciun sunt deja piese clasice ce completează garderoba de iarnă și reprezintă cadourile perfecte pentru întreaga familie. În această colecție veți găsi tricotaje stylish și confortabile, ideale pentru o seară petrecută pe canapea, dar și pentru o plimbare afară, în zilele friguroase.
Răsfățați-i pe cei dragi cu pulovere de cașmir, cu țesături rezistente și de calitate. Piesele de cașmir M&S ce se pot spăla acasă, în mașina de spălat, sunt perfecte pentru tehnica de layering, sunt călduroase și oferă confort pe tot parcursul sezonului festiv. Alegeți dintr-o gamă largă de culori, inclusiv nuanțe festive de roșu, gri, argintiu și nuanțe clasice de bej, care pot fi purtate la orice ocazie.
Gama oferă, de asemenea, o varietate de pulovere Cashmilon™, o fibră alternativă cu aspectul cașmirului, dar la un preț mai accesibil. Modelele sunt proiectate cu tehnologia noastră specială Stay Soft, care va menține tricotajele mai moi pentru mai mult timp.
Studiu LifeBox: 1 din 3 români declară că mâncau preponderent fast-food, înainte să apeleze la un program de nutriție echilibrată
LifeBox, liderul pieței de healthy food delivery din România, atrage atenția asupra comportamentului alimentar incorect, ce poate duce la acumularea kilogramelor în plus și impact negativ asupra sănătății pe termen lung.
Potrivit datelor extrase din ghidul LifeBox pentru alegerea corectă a meniului, înainte să apeleze la un regim echilibrat din punct de vedere kilocaloric, 1 din 3 respondenți declară că mâncau cu preponderență produse de tip fast-food și multe dulciuri.
Prevalența supragreutății în România la persoanele cu vârsta peste 18 ani a fost de peste 57% atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, iar în ceea ce privește obezitatea, a fost înregistrată o prevalență între 20% și 30% la adulții de ambele sexe, conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății în 2016, citat de Centrul Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate.
Din punctul de vedere al specialiștilor, obezitatea este cel mai adesea rezultatul mai multor factori de risc printre care dieta nesănătoasă, cu un aport scăzut de fructe și legume, dar bogată în alimente de tipul fast food. Potrivit Dr. Anamaria Iulian (doctor și psiholog, expert în nutriție comportamentală și în tratamentul obezității infantile, și parte a echipei LifeBox), printre cele mai frecvente greșeli de alimentație care au drept consecință creșterea semnificativă în greutate se numără: absența micului dejun, a celor trei mese principale ale zilei și încercarea de a le recupera seara, mâncatul “pe fugă”, dependența de dulce sau preferința pentru alimente bogate în calorii de tip fast-food în detrimentul alimentelor nutritive.
Stilul de viață sedentar, lipsit de mișcare sau sport, este, de asemenea, considerat un factor de risc major pentru creșterea în greutate. Datele extrase din ghidul LifeBox arată că peste 90% dintre respondenți au un stil de viață sedentar, mai ales din cauza job-urilor de birou, procent potențat de perioada de lock-down, când tot mai multă lume lucrează de acasă. Mai mult, un procent de 82% de femei și 69% dintre bărbați sunt mai puțin activi – nu fac sport niciodată sau fac sport de 1-2 ori pe săptămână.
IKEA acționează cu fermitate împotriva escaladării violenței domestice, prin lansarea campaniei „O casă sigură este o casă mai bună”
IKEA sprijină comunitatea și introduce două mecanisme pentru angajații afectați de COVID-19, inclusiv în ceea ce privește efectele violenței domestice
IKEA România lansează o campanie împotriva violenței domestice „O casă sigură este o casă mai bună”, ca răspuns la escaladarea acestei probleme sociale pe fondul pandemiei. Ca parte a campaniei, IKEA introduce două noi programe de asistență pentru angajații care se confruntă cu consecințe ale COVID-19, inclusiv violența domestică: Fondul de solidaritate IKEA și Programul de asistență pentru angajații IKEA.
Cu ajutorul Fondului de solidaritate IKEA, angajații care sunt victime ale violenței domestice pot primi sprijin financiar până la 31 august 2021. Pe de altă parte, Programul de asistență pentru angajații IKEA oferă sprijin psihologic pe tot parcursul zilei, în diverse domenii, precum și consiliere juridică. Ambele programe sunt disponibile și angajaților care sunt afectați într-un alt mod de pandemie, cum ar fi printr-o reducere semnificativă a venitului familiei, o spitalizare de lungă durată sau celor care au copii expuși riscului de coronavirus.
„Egalitatea a fost întotdeauna parte din ADN-ul nostru. Prin implementarea în România a campaniei “O casă sigură este o casă mai bună”, vrem să abordăm un aspect important al spectrului egalității de gen, și anume violența. Ne propunem să creștem gradul de conștientizare față de responsabilitatea pe care o avem cu toții în sprijinirea victimelor, care nu sunt doar femeile, ci întreaga familie, mai ales că, în prezent, această problemă escaladează din cauza COVID-19. De aceea, prezentăm prin imagini de impact spații de acasă unde totul pare perfect, cu excepția unui detaliu care sugerează că ceva în neregulă se întâmplă în acea casă. Și anume faptul că violența împotriva femeilor este o violență împotriva întregii familii și transformă casa într-un loc nesigur pentru toată lumea.”, a declarat Violeta Neniță, Market Manager IKEA România.
Începând din noiembrie 2019, IKEA contribuie, de asemenea, la dezvoltarea comunității prin mai multe donații de bunuri și servicii, care au fost realizate în parteneriat cu Casa Buna și Fundația Open Door – IKEA a amenajat o casă sigură în București și a sprijinit peste 100 de femei, victime ale violenței domestice sau ale traficului de persoane în România. Valoarea totală a acestor donații a depășit 23.000 de euro și a inclus paturi, saltele, scaune, frigidere, unități de depozitare și diverse piese de mobilier, precum și alimente și echipamente de protecție împotriva coronavirusului.
În magazine, în timpul celor 16 zile de Activism împotriva Violenței bazate pe Gen, IKEA va promova, de asemenea, numărul de telefon de urgență unde victimele violenței domestice pot solicita ajutor: 0800 500 333, linie administrată de ANES (Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse pentru Femei și Bărbați).
Cererea pentru traininguri online a crescut de 7 ori în 2020 față de 2019
Cererea pentru programe de training online a fost de 7 ori mai mare în ultimele 9 luni decât în 2019, iar 77% dintre companii au continuat cel puțin o parte dintre programele de training planificate pentru 2020, conform analizei făcute de compania de training și consultanță în management Brightway.
,,În abundența de programe de e-learning existente pe piață, companiile au preferat în continuare trainingurile interactive de tip classroom, chiar dacă modul de livrare a fost online. Provocarea noastră a fost de a concepe un format de învățare interactiv folosind platformele digitale de comunicare. Totodată, au existat schimbări și în modul în care participanții au perceput programele de training. Față de 2019, în topul beneficiilor, aproape la egalitate cu obiectivele de învățare, a apărut conectarea cu membrii echipei. Participanții au apreciat semnificativ mai mult în 2020 faptul că pot să se vadă și să comunice cu colegii într-un mediu altfel”, a spus Mihai Arghire, Senior Trainer & Consultant Brightway.
Cele mai cerute programe au fost cele axate pe growth mindset, adaptarea vânzărilor la contextul actual, comunicare și leadership remote. Scăderi de peste 80% au avut programele de team building, atelierele creative, public speaking și prezentări de impact.
”Pentru anul viitor preconizăm o scădere a cererii de programe de training cu 10%-15% pe fondul prudenței organizațiilor în a face investiții. O revenire va fi posibilă în 2022 după ce vor exista un vaccin și un tratament eficient al coronavirusului care să readucă încrederea consumatorilor la un nivel ridicat. Va fi și un moment de consolidare a pieței în care o parte dintre companiile foarte mici vor dispărea de pe piață sau își vor suspenda activitatea. Pentru furnizorii de training medii și mari perioada care vine va fi un test de maturitate. Vor rămâne căutate programele ce ajută oamenii și organizațiile să se adapteze la contextul actual, pentru că lunile următoare vor aduce restructurări în multe sectoare economice”, a explicat Mihai Arghire.
Specialiștii au constatat, de asemenea, o creștere cu peste 200% a serviciilor de consultanță complementare programelor de training ce au avut ca scop optimizarea proceselor operaționale. Interesul companiilor a fost nu doar către antrenarea abilităților și dezvoltarea competențelor, ci și către crearea unor procese de lucru mai eficiente în condițiile actuale.
Analiza Brightway s-a desfășurat pe parcursul lunii septembrie 2020 și a vizat 152 de companii din piață.
Este momentul tău! Bucură-te de timp cu tine, pentru tine.
Explorează croieli lejere și culori pastelate, în ultima colecție de îmbrăcăminte pentru relaxare, marca Zaza Boutique.
Într-o perioadă de criză, atenția se întoarce către interior, către timpul cu tine, cu familia. Colecțiile speciale dedicate perioadei pe care o petrecem în casă sunt speciale prin însăși scopul lor: de a te face să te simți bine, să îți dea o stare mai bună, să te simți relaxată, dar și sexy pe tot parcurul zilei sau nopții. Pijamale satinate și colecția homewear Zaza Boutique îți garantează confort și flexibilitate, mai ales dacă jonglezi între treburile casnice și work from home, iar pijamalele satinate îți oferă relaxare și odihnă mai ușoară, fiind delicate și mătăsoase.
Zaza Boutique creează, de 12 ani, produse made-to-measure, pentru femeile care nu încetează să aibă grijă de ele, să își ofere un moment de răsfăț, care își conturează personalitatea și acordă atenția cuvenită garderobei lor.
O pereche de pijamale de mătase satinată sau un halat luxos sunt cadoul perfect de sărbători, fiind un răsfăț pe care ni-l acordăm cu greu. Lenjeria din mătase satinată este o plăcere tactilă, nu transpiri și cremele nu se absorb. Este un cadou pe care îl vei putea purta pe tot parcursul anului pentru a te simți deosebit.
Te simți plină de farmec în timp ce te machiezi sau sorbi cafeaua de dimineață. Un kimono din mătase satinată este o piesă cu adevărat frumoasă, pentru a se răsfăța atunci când este timpul să te relaxezi, la sfârșitul zilei.
2000 de elevi de gimnaziu și 1500 de liceeni au aflat ce înseamnă riscurile și efectele consumului de droguri, în cadrul proiectului „EU DECID. NU DEPIND”
În perioada 1 octombrie – 10 noiembrie , Asociația BENEVA a derulat în 22 școli gimnaziale și 11 licee bucureștene proiectul „EU DECID. NU DEPIND” – proiect finanțat de Ministerul Administrației și Internelor, prin Agenția Națională Antidrog – Programul de interes național în domeniul prevenirii și asistenței medicale, psihologice și sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2015-2018 cu aplicabilitate până în 2020 (PIN).
„EU DECID. NU DEPIND” face parte din Subprogramul I al Programului de interes național în domeniul prevenirii și asistenței medicale, psihologice și sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2015-2018 cu aplicabilitate până în 2020 (PIN): ”Educaţie nonformală şi programe de petrecere a timpului liber adresate populaţiei şcolare, ca alternativă la consumul de droguri”, perioada de implementare 15 mai 2020-15 noiembrie 2020.
Proiectul a avut ca scop informarea, educarea și conștientizarea privind riscurile și efectele consumului de droguri în rândul copiilor de vârstă școlară din Municipiul București și prin prezentarea a două producții artistice, una cinematografică și una muzicală, concepute special.
În luna octombrie și noiembrie, sub coordonarea echipei Asociației BENEVA și cu sprijinul profesorilor și diriginților din 22 școli gimnaziale și 11 licee bucureștene , au avut loc sesiuni de informare și vizionări online ale filmului „EU DECID. NU DEPIND” – gimnaziu – și ale unui video clip muzical – liceu – special conceput de trupa Dl. Goe, cea care semnează și muzica folosită pentru toate produsele artistice ale acestui proiect. De asemenea acestora li s-au prezentat pagina de facebook și canalul youtube dedicat unde pot urmări serialul „MIT vs. Adevăr”
Filmul s-a bucurat de participarea extraordinară a actorilor Lari Giorgescu, Ioan Badeliță, Ana Dumitrașcu și Dani Ionescu, actori care s-au alăturat proiectului și mai tinerilor Mara Zlataru, Alexandru-Nicolae Mihai și Ștefan-Cristian Ceaușu actori aspiranți.
Aici poate fi vizionat serialul:
https://www.youtube.com/channel/UCnCS9NSA-yxSuInAwxLo7Uw și trailerul filmului https://www.facebook.com/104075834672118/videos/1258657277802280/ .
Și, cum adolescenții reacționează cel mai bine la muzică, pentru liceeni, trupa DL GOE a compus un cântec ce poartă mesajul proiectului. Aici puteți viziona video clipul trupei special conceput pentru liceenii care și ei învață zilele acestea în sistem online: https://www.youtube.com/watch?v=l6YNyntxeJg&feature=youtu.be
NETOPIA Payments lansează soluția de plată cu telefonul prin NFC la comercianți
NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, anunță lansarea serviciului de plată cu telefonul mobil la orice POS compatibil contactless, utilizând tehnologia NFC (Near Field Communication). Soluția este disponibilă prin intermediul aplicației mobilPay Wallet, singurul portofel digital românesc cu care se pot face plăți diverse în toate mediile – în magazinele online ale comercianților, la casele de marcat sau direct din aplicație pentru facturi și alte servicii.
Astfel, NETOPIA Payments pune gratuit la dispoziția băncilor interesate o alternativă 100% românească prin care pot oferi clienților lor o experiență de plată NFC securizată, fără limită de valoare a tranzacției și acceptare imediată la orice POS al oricărui comerciant, prin simpla înrolare rapidă și în siguranță a cardului în aplicația mobilPay Wallet.
Noua soluție este rapid de implementat atât pentru bănci, cât și pentru clienții lor și disponibilă pentru toți utilizatorii de telefoane mobile cu sisteme de operare Android, acoperind astfel circa 80% din piața smartphone din România. Conform NETOPIA Payments, procesul de integrare al băncilor durează circa două luni, un interval de timp mult mai mic decât în cazul altor soluții similare, unde de obicei implementarea durează minimum 1 an.
„Băncile au acum ocazia să susțină fintech-urile românești și să implementeze o soluție alternativă de plată contactless, cu ajutorul tehnologiei NFC prin mobilPay Wallet, oferind utilizatorilor lor o experiență de cumpărături mult simplificată, direct cu telefonul la orice POS. Împreună cu echipa NETOPIA Payments am dezvoltat o soluție complementară la aplicațiile proprii ale băncilor sau la alte soluții disponibile pe piață, 100% românească, gratuită și rapid de implementat, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea să aleagă cea mai potrivită soluție pentru ei atunci când fac o plată contactless”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA Payments.
Potrivit reprezentanților companiei, băncile pot beneficia de expunere imediată la peste 350.000 de utilizatori activi ai mobilPay Wallet în România, ceea ce poate genera un potențial ridicat de noi utilizatori de carduri pentru acestea. Astfel, soluția oferă direct oricărei bănci oportunitatea de a emite noi carduri compatibile cu tehnologia NFC, iar în plus, echipa mobilPay Wallet poate asigura un proces inițial de înrolare pentru noii clienți ai băncii.
Studiu iSense Solutions pentru GPeC 2020: Creștere de 41% a sectorului e-commerce pe fondul pandemiei COVID-19
Pe 2 Noiembrie 2020 – în cadrul evenimentului GPeC SUMMIT Online – au fost anunțate în premieră rezultatele studiului anual asupra sectorului e-commerce din România realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions pentru GPeC. Cercetarea a fost derulată în perioada Martie-Octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ pentru mediul urban, iar datele au fost culese bianual, în luna mai (la finalul perioadei de carantină) și în octombrie.
“De 4 ani lucrăm împreună cu iSense Solutions pentru monitorizarea evoluției sectorului E-Commerce din România, iar în 2020 ne-a interesat cu atât mai mult comportamentul consumatorilor, dată fiind situația pandemică actuală. Ne-am bucurat să vedem creșteri semnificative privind comerțul online în cifrele prezentate la GPeC SUMMIT Online – evenimentul de referință în E-Commerce și Digital Marketing din România”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.
Pandemia de COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra pieței și a obiceiurilor de cumpărare și a însemnat o oportunitate pentru creșterea cumpărăturilor online.
Potrivit cercetării iSense, dacă în 2019 piața de e-commerce a înregistrat tranzacții în valoare de 4,25 miliarde de euro, până la finalul acestui an se estimează o creștere a vânzărilor la o valoare totală de până la 6 miliarde de euro.
Numărul persoanelor care fac cumpărături online a crescut cu 13% față de 2019, iar valoarea medie cheltuită pentru cumpărăturile online a înregistrat o creștere semnificativă de 41% față de 2019.
O altă schimbare de comportament a fost modalitatea prin care clienții au ales să plătească pentru cumpărături, incidența plăților online cu cardul crescând cu 17% față de anul 2019. Cea mai mare creștere s-a înregistrat în prima parte a anului până în luna Mai (15%) urmând o perioadă de creștere de doar 2% în perioada Mai-Octombrie 2020.În ceea ce privește comportamentul de cumpărare în magazinele fizice, 43% dintre respondenți declară că se simt inconfortabil să facă cumpărături din magazinele tradiționale pentru că acestea sunt prea aglomerate (71%) și nu se respectă regulile de distanțare (68%).
Pentru mai multe articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Comunicate de presa CityFemme.
Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite