Hot chocolate bomb – Cum se face ciocolata calda care a innebunit internetul

Daca in vara anului trecut am avut cafeaua Dalgona, in aceasta toamna impatimitii retelelor sociale s-au intrecut in tot felul de filmulete, retete sau fotografii pentru a aduce in atentie o noua tendinta, asa-numita « hot chocolate bomb ». In fapt, este doar o denumire fancy pentru delicioasa ciocolata cu lapte, care se prepara mai mult in joaca, urmarindu-se ineditul ingredientelor si o tehnica stilata. 🙂

Mai mult ca siguri ca aveti in minte bombitele evervescente pe care le folositi in cada, ca rasfat dupa o zi lunga si obositoare.  Cand vine vorba despre hot chocolate bomb, principiul este cam acelasi- avem o bombita de ciocolata (in interiorul careia avem alte bunatati, precum bezele, cacao pudra, fulgi de ciocolata etc), pe care o punem intr-o cana cu lapte fierbinte, iar in momentul in care se topeste descoperim surprizele dulci din interiorul globului de ciocolata.

Ludic si deopotriva spectaculos, momentul in care se topeste bula de ciocolata se poate transforma intr-un adevarat show culinar. Nu e deci de mirare ca retelele sociale au fost luate cu asalt de noua tendinta.

Cum sa faci o « hot chocolate bomb »

Chiar daca magazinele online (indeosebi cele din strainatate) au inceput sa comercializeze bombitele de ciocolata, poti cu usurinta sa iti pregatesti propria varianta.

Ai nevoie doar de doua forme de silicon in forma de semi-sfera, in care sa pui ciocolata topita (temperata in prealabil); ciocolata se da la congelator, ca sa intareasca, apoi se umple cu diverse bunatati la alegere – jeleuri, fulgi ciocolata, bezele, cacao etc. Ai grija totusi ca interiorul semi-sferelor sa nu fie excesiv umplut, fiindca la final jumatatile se vor lipi (tot cu ajutorul ciocolatei topite), astfel incat sa obtii un fel de globulet de ciocolata.

Insa daca nu esti o persoana familiara cu tehnicile de patiserie, poate iti va fi mai simplu sa urmaresti un filmulet:

Voi ati incercat hot chocolate bomb? Daca da, asteptam filmuletele si pozele voastre!

Pentru alte articole din aceasta categorie va invitam sa vizitati sectiunea noastra de Culinar CityFemme.

Sursa foto: https://owlbbaking.com/

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *