Noutatile lunii octombrie – partea a treia

Pregateste-te pentru ceva #EXTRAORDINAR la USAMV Bucuresti

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCURESTI (USAMV) si-a deschis portile pentru o experienta “altfel”. Reprezentantii media au avut ocazia sa interactioneze cu profesori, studenti si absolventi ai USAMV. Pentru cateva ore acestia au descoperit oportunitatile, beneficiile si perspectivele unui potential student.

Trebuie sa plecam de la premisa ca scoala trebuie sa continue. Fara educatie nu exista nici sanatate, nici prosperitate!” Cu aceste cuvinte, prof.univ.dr. Sorin Mihai Cimpeanu, Rectorul USAMV, a deschis evenimentul derulat pe parcursul a doua zile, dedicat tuturor celor interesati de domeniile de studiu ale celor sapte facultati si celor doua scoli doctorale din cadrul USAMV.

In contextul actual, in care siguranta sanitara este pe primul loc, conducerea universitatii a luat toate masurile pentru a continua, chiar si in aceasta perioada, sa sustina continuarea educatiei. Aceasta alegere sustine viziunea universitatii de a pregati absolventi #extraordinari care la randul lor, vor duce mai departe si vor sustine cercetarea, dezvoltarea si inovarea in domeniul agronomic si de medicina veterinara. A te ghida dupa aceste valori, reprezinta filozofia care sta la baza USAMV – sa actionezi responsabil, pentru a face lumea un loc mai bun.

Cursurile se desfasoara on-line, laboratoarele si lucrarile practice au loc cu prezenta fizica in cadrul fiecarei facultati, cazarea in camine se face cu respectarea normelor de siguranta impuse de Covid-19, cu limitarea numarului de persoane, verificarea temperaturii la intrare si asigurarea materialelor dezinfectante necesare.

In data de 14 Octombrie reprezentantii media au participat la evenimentul din Campusul Agronomie-Herastrau, din Bd. Marasti 59, Sector 1, Bucuresti, unde au avut ocazia sa priveasca din perspectiva de student oportunitatile de formare si dezvoltare puse la dispozitie de cele sase facultati din acest campus. 

 • Alaturi de Prorectorul prof.univ.dr. Florin Stanica au avut ocazia de a degusta fructe din speciile pomicole noi (banana nordului, curmal dobrogean, kiwi, smochin si rodie), soiuri adaptate si dezvoltate, cu implicarea studentilor, in centrul HORTINVEST, cel mai modern Centru de Cercetare pentru Studiul Calitatii Produselor Agroalimentare. Doritorii au vizitat livada plantata si ingrijita de studenti.
 • Decanul Facultatii de Biotehnologii prof.univ.dr. Petruta Cornea, a prezentat AMRITA, un produs tri-biotic, rezultat al colaborarii USAMV cu Laboratoarele Medica/ProNatura si ICECHIM. Acesta este obtinut printr-o tehnica speciala de fermentare a polenului in culturi de Kombucha, ce imita procesele biologice prin care albinele produc pastura (bee bread), sparg stratul de exina si intina al polenului, eliberand proteine, oligopeptide si aminoacizi esentiali, flavonoide, polifenoli, vitamine si minerale benefice sanatatii umane. 
 • Urmatoarea oprire a fost in PARCUL DENDROLOGIC. Proiectele comune ale studentilor USAMV au dus la amenajarea Parcului Dendrologic intr-o forma moderna. Studentii programului de studii agricultura au pregatit terenul pentru a obtine cele mai bune rezultate. Studentii de la horticultura si peisagistica au contribuit la organizarea optima si estetica a spatiului verde, studentii de la imbunatatiri funciare au realizat lucrarile de irigatii folosind echipamente moderne, pe suprafetele atent delimitate de colegii lor de la cadastru, iar studentii programelor de studii din cadrul facultatii de ingineria si gestiunea productiilor animaliere au imbogatit suprafetele de apa cu plante si pesti decorativi. Au fost prezentate aici si Statiunea Didactica si de Cercetare  Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa, Statiunea Didactica si de Cercetare  Dezvoltare pentru Pomicultura Istrita, precum si Statiunea Didactica si de Cercetare  Dezvoltare Moara Domneasca. Ne-au ghidat in acest periplu lector univ.dr. Elisabeta Dobrescu, peisagist,coordonator al proiectului Parc DendrologicDecanul Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului – prof.univ.dr. Ana VirstaProrector prof.univ.dr  Dumitru Dragotoiu si Prorector prof.univ.dr. Razvan Teodorescu.
 • Decanul Facultatii de Management si Dezvoltare Rurala – prof.univ.dr. Dinu Toma a prezentat proiectele derulate si implementate de catre studenti si absolventi – produse traditionale romanesti de la idee, la productie si prezentarea comerciala pe piata. Am avut ocazia sa discutam cu cei care au concretizat anii de studentiei intr-un proiect antreprenorial. De asemenea, am aflat de preocuparea de a dezvolta produse noi, traditionale, de la absolventii care au constituit Asociatia Absolventilor „Alumni Gustos Romanesc” , ducand mai departe, cu pasiune, ceea ce au asimilat pe bancile facultatii. 

Festivalul de Film UrbanEye va avea loc online, dar și în birouri de arhitectură din toată țara

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc între 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

Ca în fiecare an, UrbanEye va aduce în fața publicului, de data aceasta din toată țara, filme despre orașe, construcții sau comunități. Reunite sub tema „Împreună în izolare”, documentarele din festival oferă perspective diferite asupra locuirii la comun, dar și a segregării și a efectelor pe care aceasta le poate avea pentru comunități.

Din selecție fac parte „Such Stuff As Dreams Are Made On” (Michael Rieper, Lotte Schreiber, Austria 2019), despre o serie de experimente arhitecturale și sociale care schimbă dinamica locuirii împreună, „Good Neighbours” (Stella van Voorst van Beest, Olanda, 2018), care explorează limita subțire dintre discreție și nepăsare între vecini, „The River on the wall” (Ben Masters, SUA, 2019), o călătorie fascinantă și revelatoare de-a lungul teritoriului de la granița Statelor Unite ale Americii cu Mexicul, dar și surprinzătorul  „Enter through the Balcony” (Roman Blazhan, Ucraina, 2020) despre modul în care ucrainienii își personalizează balcoanele apartamentelor din blocurile comuniste standard, oferindu-le noi utilizări. 

Pe lângă filmele care vor putea fi vizionate online, UrbanEye va avea proiecții-capsulă în birouri de arhitectură sau ONG-uri din toată țara. Curatorii festivalului explică:

„Un festival are rolul de a aduce oamenii împreună, dar cum putem face asta într-un timp în care ni se spune tot mai des să păstrăm distanța? Am plecat de la această întrebare când a trebuit să regândim UrbanEye 2020, atât la nivelul procesului curatorial, cât și la nivel strategic. Tema noastră – Împreună în izolare – explorează ce se întâmplă atunci când, pentru un motiv sau altul, suntem obligați să ne împărțim spațiul cu celălalt – fie că vorbim despre vecinii de bloc, familia sau prietenii. Cum croiesc arhitecții, constructorii sau liderii sisteme noi de locuire și cum le adaptează cei care chiar trăiesc acolo? Despre asta vrem să vorbim anul acesta și deși o vom face în mare parte online, am invitat în festivalul nostru birouri de arhitectură sau ONG-uri din toată țara.”

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii.


Auchan donează veniturile obținute pe 16 octombrie din vânzările de pâine cu maia către Banca pentru Alimente 

În continuarea acțiunilor de reducere a risipei alimentare și de încurajare a unei alimentații sănătoase, Auchan marchează Ziua Mondială a Alimentației donând toate veniturile obținute vineri, 16 octombrie, din vânzarea pâinii cu maia naturală, pentru susținerea acțiunilor asociației Banca pentru Alimente. 

Potrivit companiei, această acțiune are două obiective principale: pe de o parte acela de a încuraja clienții să opteze pentru preparate sănătoase, în cazul de față pentru o gamă de pâine mai sănătoasă, realizată din ingrediente naturale, precum și acela de a genera o donație substanțială pentru Banca de Alimente.

Astfel, veniturile înregistrate în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan în data de 16 octombrie, din vânzarea produselor din gama de pâine cu maia naturală, vor fi direcționate în totalitate către Banca de Alimente pentru a susține în continuare misiunea asociației de a combate risipa alimentară prin colectarea și distribuirea bunurilor alimentare către zeci de mii de persoane nevoiașe din România. 

Produsă în brutăriile proprii Auchan, doar din ingrediente românești, gama de pâine cu maia naturală conține 30 de articole formate din 5 sortimente de aluaturi și a fost special aleasă pentru această acțiune atât datorită aromei și texturii deosebite pe care le oferă, cât și prin prisma beneficiilor sale pentru sănătate. Totodată, pâinea cu maia are o durată mai mare de viață spre deosebire de pâinea cu drojdie, ceea ce îi oferă un alt avantaj în lupta împotriva risipei alimentare. 


Studiu LifeBox: 1 din 4 români se declară preocupat de reducerea risipei alimentare

Astăzi, de Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, LifeBox, liderul pieței de healthy food delivery din România, atrage atenția asupra fenomenului risipei alimentare, cu impact pe termen lung asupra societății. Potrivit datelor extrase din ghidul LifeBox pentru alegerea optimă a meniului, 3 din 4 respondenți la întrebarea: „Ce faci cu mâncarea care îți rămâne în frigider, neconsumată?” au menționat că o aruncă, un obicei de consum tot mai întâlnit în special în mediile urbane, în timp ce un sfert dintre aceștia spun că au grijă să o consume integral sau să o doneze.

Conform unui raport al Comisiei Europene, citat în „Ghidul de consum și păstrare a alimentelor”, realizat de echipa Food Waste Combat în 2020, românii cheltuie între 30% și 40% din venituri pe alimente, comparativ cu media de circa 10% în Uniunea Europeană. Tot datele din ghidul Food Waste Combat arată că între 33% și 50% din mâncarea pe care o cumpărăm ajunge să fie aruncată. De asemenea, până la 50% din totalul risipei alimentară este produs de consumatorii individuali din orașe, potrivit aceleiași surse. 

„Conștientizarea acestui obicei de consum este unul foarte important pentru societate, și am văzut încă de la începutul activității noastre o mare oportunitate de a ne implica în reducerea risipei alimentare. Prin crearea unui sistem în care clienții noștri își comandă mesele în avans, în medie pe șapte zile, putem să ne aprovizionăm exact cu ceea ce avem nevoie de la furnizorii noștri și, la rândul lor, clienții consumă exact cât au nevoie, fără a mai arunca mâncarea. Rezultatul a fost o reducere semnificativă a deșeurilor      alimentare din lanțul de aprovizionare, în special comparativ cu bucătăriile restaurantelor clasice, precum și reducerea risipei în cazul clienților noștri și, nu în ultimul rând, educarea lor în acest sens”, au declarat cofondatorii LifeBox.

Potrivit estimărilor companiei, raportat la media națională privind risipa alimentară individuală, prin conceptul LifeBox s-au salvat în acest an, în perioada ianuarie-septembrie, peste 55 de tone de alimente. Meniurile LifeBox sunt gândite din punct de vedere nutrițional și calculate caloric de către un medic nutriționist specializat în obezitate infantilă – Anamaria Iulian și  Alex Cîrțu – Chef-ul LifeBox, astfel încât să ofere opțiunea unui comportament alimentar corect și în același timp să asigure cantitatea potrivită fiecărei persoane, pentru a elimina complet risipa alimentară din obiceiul de consum al acesteia. 


Experienta unei ture pe circuitul VMax! Fii pilot pentru o zi la VMax Karting 

Stii ca ai ocazia sa conduci karturi de mare viteza in mijlocul unei zile de munca? Vmax Karting este cea mai mare pista de indoor karting din sud-estul Europei si este chiar in Bucuresti, la Romexpo.

www.biart.ro/NeluPlaton

Robert Visoiu si Matei Mihaescu, fondatorii Vmax si totodata doi piloti de curse profesionisti au lansat acest proiect din dorinta de a oferi cea mai buna experienta de pilotaj pe o pista ultra moderna, cu karturi electrice de ultima generatie. Practic isi doresc sa ofere publicului, putin din ceea ce au trait ei concurand in Karting si Formula.  

Matei Mihaescu a explicat care este cel mai mare avantaj competitiv al lor si de ce au ales varianta eco-friendly. Karturile electrice au cuplu mult mai mare fata de karturile pe benzina, sunt mult mai rapide si nu in ultimul rand emana zero noxe. Toate aceste avantaje pe un circuit supraetajat, deschis pe tot parcursul anului.

Experienta in pilotaj nu conteaza, spune Robert Visoiu. Acesta povesteste ca vede zilnic piloti de la 8 ani, pana la varste inaintate. Indiferent de varsta iti poti indeplini visul de a fi pilot, chiar si pentru o zi.

Compania ofera servicii complete, de la sesiuni de karting pana la Grand Prix-uri dar si evenimente private.


Descoperă Explorer’s Choice, noua compoziție unică de cafea creată de experții Davidoff

Davidoff Café continuă tradiția lansărilor de cafea cu Davidoff Café Explorer’s Choice, noua colecție ce propune o experiență multi-senzorială în materie de cafea, într-un ambalaj select, premium și unic.

Acest sortiment Premium Label, creat din boabe de cafea Arabica atent selecționate din cele mai bune regiuni ale lumii, este un omagiu adus fondatorului, Zino Davidoff, pasiunii și gustului său pentru cele mai fine lucruri din viață. Inspirat de spiritul său atemporal și de dorința de aventură și explorare, acest nou amestec premium invită exploratorul modern într-o adevărată aventură în lumea aromelor. 

Colecția Davidoff Café Explorer’s Choice este disponibilă în trei variante: Cafea prăjită și măcinatăCafea instant și Cafea boabe

Sortimentul Davidoff Café Premium Label este creat din cele mai alese boabe de cafea Arabica, menit să te poarte printr-o călătorie a aromelor, din ținuturile muntoase ale Africii de Est către câmpurile de cafea pitorești din America Centrală și de Sud. Acest amestec de cafea premium, creat pentru cele mai exigente gusturi, aromat și bine echilibrat, este rezultatul deceniilor de expertiză și dedicare pentru calitate. Boabele de cafea columbiene fin măcinate îmbogățesc amestecul exclusiv de cafea instant cu ușoare note de ciocolată, iar sortimentul de cafea boabe este perfect pentru mașinile de cafea complet automate.

Sortimentele Davidoff Café Explorer’s Choice intră în portofoliul Davidoff Café și sunt disponibile în comerțul modern și tradițional.


M&S PREZINTĂ NOILE COLECȚII DE TOAMNĂ 2020 PENTRU BĂRBAȚI 

Toamna aceasta, colecția pentru bărbați Marks & Spencer pune accentul pe piesele stylish și moderne. Aceasta adaptează stilul contemporan pentru viața de zi cu zi, rezultatul constând în ținute ușor de purtat de către oricine.  Capsele atemporale conferă o notă aparte tricotajelor, cămășilor utilitare supradimensionate și jachetelor tip Harrington. Din noua colecție nu lipsesc piesele din denim autentic și pantalonii moderni slim fit, în timp ce stilurile mai relaxate includ malete din bumbac, tricouri clasice și jachete căptușite cu estetică sport. 

 Cu o atenție deosebită la materiale, croiuri și detalii, Marks & Spencer oferă o gamă de articole calitative, susținute de inovație, pentru colecția din acest sezon. Folosind întotdeauna bumbac din surse sustenabile, piesele sunt versatile și oferă confort.

Paleta de culori este completată de nuanțe precum kaki, verde pădure și bleumarin cu pete de galben cognac, ruginiu sau burgundy pe tot parcursul sezonului, ce încurajează tehnica de layering. Articolele de îmbrăcăminte pentru exterior cu căptușeli confortabile și inovatoare devin piesele centrale ale colecției odată cu sosirea lunilor reci. Purtate cu cizme sau salopete sport, acestea completează perfect orice ținută de toamnă. 

Articolele sunt disponibile în magazinele Marks & Spencer din București și Timișoara, dar și online, pe www.fashiondays.ro .


SURPRINDE CULORILE TOAMNEI ÎNTR-O FOTOGRAFIE ȘI ANSWEAR.RO TE POATE PREMIA

Catch the moment, concursul de fotografie lansat de ANSWEAR.ro, continuă cu o nouă ediție captivantă și premiază cele mai frumoase fotografii cu inspirație de toamnă.

În octombrie ne bucurăm de schimbarea culorilor din jurul nostru. Fie că vorbim despre frunzele arămii și galbene, griul norilor de ploaie sau bejul pardesiurilor din moda sezonului, culorile toamnei sunt prezente oriunde am întoarce privirea. 

Postează până pe 30 octombrie o fotografie proprie în feed-ul tău de Instagram în care să prezinți culorile toamnei din perspectiva ta. Lasă-ți imaginația să se dezlănțuie și fii cât mai creativ! Nu uita să dai tag paginii @answear_ro și să adaugi hastag-ul #CatchTheMomentRO. 

Ambasadorul lunii octombrie, Sînziana Iacob, sau Sînziana Sooper, așa cum este cunoscută pe Instagram, va desemna câștigătorii premiilor astfel: 4 premii ce constă într-un voucher de discount 90% la cumpărături de maxim 300 RON pe www.answear.ro, premiul special fiind un set de produse de îngrijire oferit de Bioderma România, pentru ca tenul tău să fie tratat corespunzător în perioada rece care urmează.


BRANDUL ROMÂNESC ” STROIE  BACIUL SIBIAN” DESCHIDE UN NOU MAGAZIN IN BUCUREȘTI-

Brandul românesc ” Stroie Baciul Sibian” deschide un nou magazin cu produse tradiționale din zona Sibiului în incinta  Militari Shopping din București.

Inaugurarea noii locații a avut loc vineri, 16 octombriede la orele 17:00, iar la eveniment vor participa atât echipa Stroie Baciul Sibian, cât și vedete autohtone și jurnaliști, care își doresc să promoveze această afacere românească, dar și o dietă sănătoasă, bazată pe produse bio. Pentru a marca deschiderea noului magazin, fondatorii brandului, Claudia și Dumitru Stroie, vor lansa piesa ”Hai, omule si petrece”, care va fi interpretata in premiera la eveniment.

”Stroie Baciul Sibian”- Specialități ardelenești

Proiectul ” Stroie Baciul Sibian” a fost gândit și implementat de către Claudia și Dumitru Stroie, doi cântăreți de muzică populară din comuna Jina, Mărginimea Sibiului, unde și-au însușit secretele preparării specialităților ardelenești, sănătoase și cu gust. De peste 10 ani cei 2 antreprenori se dedică trup si suflet atât cântatului, cât și artei culinare, pe care doresc s-o aducă în casa fiecărui român. 

Sub deviza ”Calitate pe gustate”, Stroie Baciul Sibian comercializează preparate sibiene delicioase, după rețete autentice, din gospodăria proprie, precum: carne/mezeluri, branzeturi/lactate, dulciuri si produse de panificație, băuturi și siropuri. Toate produsele sunt proaspete, fără aditivi și foarte gustoase, iar prețurile sunt potrivite oricărui buzunar. 


Obsentum inaugurează primul boutique de parfumerie la Cluj-Napoca

Obsentum își extinde rețeaua de boutique-uri de parfumerie prin deschiderea primului magazin al brandului în Cluj-Napoca, în centrul comercial Iulius Mall. 

Noul spațiu completează rețeaua celor 4 parfumerii de nișă ale brandului, va ocupa o suprafață de 168 mp și va fi deservit de o echipă de 6 angajați. Obsentum Cluj-Napoca este cel de-al doilea boutique al brandului în afara capitalei și le va oferi clienților săi accesul către toate experiențele de cumpărare prezente în Obsentum București. 

Astfel, Obsentum va aduce în atenţia consumatorilor locali legendarul o listă de branduri exclusiviste precum La Mer, Jo Malone London, Initio, Parfums de Marly, Frederic Malle, Tiziana Terenzi, V Canto, Memo, Jul et Mad, Laurent Mazzone, Atelier des Ors. În plus, iubitorii de parfumuri de nişă pot regăsi şi alte branduri deja cunoscute precum Creed, Kilian, Tom Ford, Amouage, Xerjoff, Casamorati. Magazinul oferă o zona dedicată de beauty (make-up, grooming şi skin care) susţinută de branduri de lux: Tom Ford, Skin 111, Acca Kappa, By Terry, cât şi de arome, precum Dr. Vranjes,Tiziana Terenzi Candles, Jo Malone London. 

“Inaugurăm astăzi cea mai mai amplă parfumerie de nişă din regiunea Transilvania, cu un portofoliu impresionant de branduri exclusiviste. Chiar dacă traversăm o perioadă incertă, ne bucurăm că putem continua strategia de extindere și dezvoltare a brandului pe plan național și că putem oferi experiența brandului pentru toți cei care își cultivă pasiunea pentru parfumurile de nișă.” declară Vlad Popa, Managing Director Obsentum.


Pumpkin Spice Latte – în toate cafenelele Starbucks

Cea mai iubită aromă de toamnă s-a întors la Starbucks, odată cu începutul lunii octombrie. Pumpkin Spice Latte (PSL), deja o tradiție pentru fanii celui mai mare lanț de cafenele din lume, este disponibil în varianta caldă.

Nu ai cum să nu iubești această băutură dulce și delicioasă, perfectă pentru zilele în care razele soarelui încă își fac simțită prezența, cu o aromă bogată de dovleac și condimente de sezon – scorțișoară, nucșoară, cuișoare și ghimbir, completată de frișca cremoasă și condimente de plăcintă cu dovleac. 

Cel mai anticipat eveniment al noului sezon la Starbucks România, revenirea cafelei cu aromă de dovleac, aduce bucurie și  emoție de aproape două decenii, băutura fiind lansată în 2003, ca urmare a unei provocări între parteneri.

Clienții își pot comanda băutura preferată direct din cel mai apropiat Starbucks. La birou, la întâlnire cu prietenii, în oraș, Pumpkin Spice Latte aduce culoare și arome irezistibile activităților de zi cu zi și transformă toamna în anotimpul preferat al tuturor. 


Retailerul Contakt lansează Mobico, un brand propriu de accesorii pentru telefoane 

Retailerul Contakt, lider în distribuția de accesorii și tehnologii dedicate dispozitivelor mobile, a lansat Mobico, un brand propriu de accesorii precum huse și folii de protecție pentru telefoanele mobile. În primul an de la lansare, compania estimează că noul brand va genera peste 10% din cifra de afaceri și un volum de aprox. 200.000 de produse vândute.

Mobico se adresează segmentului de piață mediu și mediu-superior, cu prețuri începând de la 39,99 lei, obiectivul companiei fiind să eficientizeze costurile de producție și pe cele logistice, astfel încât să ofere clienților săi un preț accesibil, fără a face rabat de la calitate. În prezent, portofoliul Mobico cuprinde șase tipuri de huse și trei tipuri de folii de protecție pentru cele mai populare modele de telefoane, însumând peste 130 de unități de produs, urmând ca până la finalul anului să numere circa 200 de produse. 

Potrivit reprezentanților companiei, produsele brandului Mobico sunt disponibile atât în rețeaua unităților Contakt, cât și online, pe site-ul companiei, urmând să fie comercializate și de alți parteneri din rețeaua de distribuție a retailerului.

„Avem în plan ca Mobico să fie prezent în toate canalele din mediul offline, parte a rețelei noastre de distribuție. Suntem deja în discuții avansate cu cele mai importante lanțuri de magazine, atât din zona retailului alimentar, cât și cele consacrate din retailul electro-IT. Un alt canal important pentru noi este mediul online unde investim împreună cu partenerii noștri pentru a oferi clienților o experiență de shopping unică, rapidă și la îndemâna tuturor”, a declarat Cristian Gheran, General Manager Contakt. 

Creștere de peste 60% a portofoliului de produse anul acesta, comparativ cu 2019

În ultimele trei luni, retailerul român a introdus în portofoliul propriu 23 de branduri noi, iar până la finalul anului reprezentanții companiei estimează ca se vor alătura încă opt branduri cu renume. Astfel, portofoliul de produse Contakt a înregistrat o creștere de peste 60% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

În prezent, în portofoliul Contakt se numără branduri premium precum Apple, Samsung, Huawei sau Xiaomi, branduri fashion de top: Karl Lagerfeld sau Guess, dar și branduri consacrate pe piața de accesorii pentru dispozitivele mobile, precum Spigen, Cellularline, Pitaka sau Baseus. 


Mirro, aplicația dezvoltată de Zitec care crește performanța echipelor, se lansează internațional pe platforma Product Hunt 

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, anunță lansarea la nivel internațional a Mirro.io, aplicație completă de management al performanței resurselor umane și cel de-al doilea produs propriu al companiei, prin listarea pe Product Hunt, una dintre cele mai mari platforme internaționale de resurse pentru industria IT.

Platforma Mirro s-a lansat anul trecut, în urma unei investiții de 1 milion de euro, și este rezultatul unei experiențe de peste 17 ani a companiei Zitec ca angajator de top în industria IT. Prin folosirea Mirro, membrii echipelor care lucrează de la distanță, și nu numai, au acces la un birou digital unitar, legat printr-o platformă accesibilă și inovatoare. Astfel, utilizatorii sunt mult mai ușor conectați unii cu ceilalți, aliniați la obiectivele companiei și permanent încurajați să ceară și să ofere feedback în timp real pentru a evidenția aspectele pozitive ale unui proiect sau sugestii de îmbunătățire. 

Aplicația Mirro pune accent atât pe performanța fiecărui membru al unei echipe, cât și pe interacțiunea între colegi, oferind o perspectivă de ansamblu asupra evoluției fiecărei persoane încă din momentul în care se alătură organizației. În același timp, Mirro acoperă și funcționalități administrative din zona resurselor umane precum gestiunea contractelor de muncă și a documentelor aferente, istoricul angajatului, adeverințe sau situația concediilor. 

De la începutul anului, numărul de utilizatori ai Mirro.io a înregistrat o creștere de 300%, aplicația fiind utilizată în prezent de companii românești și străine precum: FreeNow, 7card, NETOPIA Payments, AdoreMe.com, Moore Stephens, CCL Industries, RefundIt, JustClick Media, sau VodWorks.

„Lansarea la nivel internațional a aplicației Mirro a venit în mod firesc, mai ales în contextul actual în care activitatea celor mai multe echipe din companii se desfășoară la distanță. Este o oportunitate să promovăm know-how-ul românesc pe Product Hunt, o cunoscută platformă de resurse din domeniul tech, accesată zilnic de o comunitate activă de antreprenori în căutarea celor mai bune soluții pentru îmbunătățirea activității companiilor lor. În prezent, continuăm dezvoltarea aplicației, integrând noi soluții pentru nevoile pe care le identificăm pe parcurs, atât în echipa noastră, cât și în celelalte echipe din companiile care au adoptat Mirro”,a declarat Simona Lăpușan, co-fondator și COO Zitec. 


Studiu MTH Digital: 81.7% dintre utilizatorii români de internet declară că au început să folosească mai des rețelele sociale în timpul pandemiei

În urma unui studiu realizat de către agenția de digital marketing pentru e-commerce MTH Digital, 81,7% dintre români au început să folosească mai des rețelele sociale în timpul pandemiei, în timp ce restul de 18,3% spun că nu și-au schimbat intensitatea folosirii acestora. Aceste date reies dintr-un studiu realizat de MTH Digital pe un eșantion de 200 de persoane.

În perioada de la începutul pandemiei până acum, 58,4% dintre utilizatorii rețelelor de socializare menționează că au interacționat mai mult decât de obicei cu reclamele online, în timp ce 41,7% dintre aceștia declară că nu și-au modificat comportamentul online.

La capitolul cumpărături online, 62,5% spun că au făcut shopping online mai des în timpul pandemiei, în timp ce 37,5% au preferat să facă economii în această perioadă

Cu toate că motivele folosirii rețelelor sociale sunt diverse, 90,8% dintre respondenți spun că folosesc social media drept o sursă de divertisment și comunicare cu cei dragi, în timp ce 57,5% folosesc rețelele de socializare drept o sursă de informare. Pe lângă aceștia, 22,5% dintre participanții la studiu menționează că folosesc social media drept o platformă de shopping online pentru a căuta, verifica și compara produse, pe când 40% aceștia folosesc rețelele sociale în scop de networking

La capitolul dispozitivelor de pe care utilizatorii români de internet accesează rețelele de socializare, 90,8% dintre respondenți afirmă că folosesc telefonul mobil, în timp ce numai 8,3% preferă desktopul/laptopul.Doar un procent de 0.8% dintre respondenții studiului folosesc tableta pentru a accesa rețelele de social media.


foodpanda îți prezintă top zece preparate care te ajută să treci mai ușor peste astenia de toamnă

Venirea toamnei este asociată nu de puține ori cu o stare de melancolie pe care o resimțim mai accentuat în această perioadă a anului. foodpanda, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți prezintă în continuare top zece preparate care se încadrează perfect în categoria „comfort food” și care te vor ajuta să învingi melancolia sau chiar să redescoperi gusturile copilăriei. 

 • Ideală pentru zilele răcoroase de toamnă, poți comanda o supă aburindă de pui cu tăiței de casă de la restaurantul Ciorbelle din Constanța. 
 • Dacă ești din București sau Cluj-Napoca poți încerca o porție de Mac n`cheese pregătită de restaurantul Marty dintr-un amestec delicios de penne, piept de pui, mozzarella, smântână dulce, brânză Gorgonzola, sos Bechamel, sos iute Sriracha și condimente. 
 • Perfecte pentru un prânz copios într-o zi de toamnă, aripioarele de pui prăjite sunt un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos. Le poți comanda în varianta restaurantului Roman`s Galați, alături de cartofi cu usturoi și brânză răzuită.
 • Ciorba de fasole servită în pâine proaspătă este un preparat tradițional, extrem de gustos și foarte sățios. Savureaz-o într-o după amiază friguroasă de toamnă pregătită de restaurantul Casa Argeșeană din Pitești. 
 • Una dintre aromele cele mai recognoscibile ale toamnei este cea de ardei copt, fapt pentru care supa cremă de ardei copt nu putea lipsi din listă. Dacă ești din București, o poți comanda de la restaurantul Mai vrem – Cantina & More.
 • Un alt preparat ce amintește de mâncare bunicilor este bulzul ciobănesc pregătit cu ouă ochiuri, brânză de burduf, smântână, telemea de oaie și nelipsita mămăliga. Ideal pentru prânz sau cină, îl poți savura de la restaurantul La Buni din București. 
 • Încearcă o pizza formaggi de la restaurantul Pizza Gemeni din Iași și lasă-te cucerit de textura cheesy dată de amestecul de mozzarella, mascarpone, gorgonzola, parmezan, oregano și pătrunjel.
 • Celebrii papanași sunt un desert care nu mai au nevoie de nicio prezentare în fața oricărui iubitor de mâncare și de gusturi autentice. Comandă o porție de papanași crocanți, umpluți cu zmeură și dulceață de fructe home-made de la restaurantul Burger House din Târgu Mureș și bucură-te de acea savoare dulce-acrișoară. 
 • Sărbătorește aromele toamnei savurând o felie de plăcintă de mere sau dovleac presărată cu scorțișoară, fie ca desert, fie ca o gustare într-un weekend de toamnă. Dacă ești din Iași poți comanda ambele sortimente de la restaurantul Plăcintărești. 
 • Un alt desert care sigur îți va aduce aminte de copilărie sunt găluștele cu prune și dulceață pe care le poți savura de la restaurantul Kartoffel din Timișoara.

foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 4100 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Pitești, Târgu Mureș, Baia Mare, Bacău, Buzău, Brăila, Satu Mare, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Focșani, Târgoviște, Alba Iulia, Drobeta-Turnu Severin, Mioveni, Sebeș, Târgu Jiu, Deva, Bistrița, Botoșani și Suceava.


7 dintre cele mai noi premiere ale sezonului te aşteaptă ACUM la Cinema City

7 dintre cele mai noi premiere ale sezonului te aşteaptă ACUM la cinema. Avem nevoie mai mult decât oricând să râdem, să ne simțim bine, iar sala de cinema este locul unde emoțiile nu sunt cenzurate. “În curând pe marile ecrane” redevine “ACUM la un cinematograf în apropierea ta”. Din 15 octombrie vă așteptăm în sălile Cinema City pentru a regăsi experiența de neuitat a unui film văzut în premieră pe marele ecran. 

Locul tău favorit de petrecere a timpului liber te așteaptă cu cele mai noi premiere ale sezonului, producții îndelung așteptate de toți iubitorii de film – comedie, dramă, acțiune, animație sau aventuri, dându-ți posibilitatea să trăiești emoții de neuitat într-o ambianță specială. Și cum în aceste vremuri complicate nu doar confortul, ci și liniștea ta este importantă, proiecțiile vor avea loc respectând toate normele în vigoare, menite să asigure siguranța deplină a privitorilor.

1. The Broken Hearts Gallery | Galeria inimilor frânte | http://bit.ly/GaleriaInimilorFrante

2. Greenland | Greenland: Cursa pentru supravieţuire | http://bit.ly/GreenlandCursapentruSupravietuire

3. AVA | http://bit.ly/AvaCinema

4. La Belle Epoque | Cei mai frumoși ani | http://bit.ly/CeimaiFrumosiAni

5. Trolls World Tour | Trolii descoperă lumea | http://bit.ly/TroliiDescoperaLumea

6. Corpus Christi | Boze Cialo | http://bit.ly/CorpusChristiCinema

7. Honest Thief | Un hoț cinstit | http://bit.ly/UnHotCinstit


IKEA lansează colecția OSYNLIG, dezvoltată în colaborare cu Ben Gorham, fondatorul Byredo

IKEA explorează Design-ul Invizibil prin colaborarea cu unul dintre cei mai buni profesioniști din lumea parfumurilor, Ben Gorham de la Byredo. Ideea care stă la baza colaborării este aceea că nu doar aspectul casei tale influențează starea de spirit, rezultatul fiind OSYNLIG, o colecție de 13 lumănări parfumate care provoacă amintiri și care sporesc experiența momentelor de acasă. 

Mirosurile declanșează amintiri, având un efect puternic asupra stării de spirit și a emoțiilor. Mirosul de scorțișoară te poate face să simți entuziasmul din preajma Crăciunului. Mirosul pinilor și al focurilor de tabără trezește amintirea unei veri pe care nu o vei uita niciodată. O mireasmă de rufe curate s-ar putea să te ducă cu gândul la casa părinților. Conform raportului IKEA Life at Home, oamenii fac o stransă legătură între modul în care percep mirosul și sentimentul de acasă. 

Astfel de informații au inspirat colaborarea dintre IKEA și Ben Gorham, fondatorul casei de modă și parfumuri de lux Byredo. Compania oferă o gamă de parfumuri exclusive, atât pentru uz personal, pe piele, cât și pentru case. Lumânările parfumate și parfumurile Byredo au fost dezvoltate cu o abordare subtilă, folosind o compoziție simplă din materii prime de cea mai înaltă calitate. Împreună cu Ben Gorham, IKEA a explorat modul în care poate folosi puterea parfumurilor pentru a crea un design invizibil și pentru a îmbunătăți viața de acasă. 

Cu scopul de a realiza o colecție accesibilă pentru majoritatea persoanelor, au fost concepute 13 parfumuri împărțite în trei baze – florale, lemnoase și proaspete. Cu o selecție atât de largă, există un parfum potrivit pentru fiecare. Poți să te îndrăgostești de unul dintre parfumurile din colecție sau să le combini. Colecția va fi disponibilă în magazinele din România de la începutul lunii noiembrie 2020.


Pentru mai multe articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Comunicate de presa CityFemme

Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *