Importanta unui team building si de ce ar trebui sa-l organizezi si tu

Pe lângă oportunitatea de a ieși cu colegii alături de care îți petreci o mare parte din zi, 5 zile pe săptămână, team building-ul are un rol mult mai profund pentru orice companie. Organizarea unui team building îți oferă ocazia de a-ți cunoaște echipa și de a suda mai bine legăturile între colegi.

Vrei să descoperi mai multe despre echipa pe care o coordonezi și să-i descoperi potențialul? În articolul de astăzi am să-ți vorbesc despre importanța organizării unui team building, precum și câteva tipuri de activități care vor transforma evenimentul într-unul foarte plăcut pentru tine și echipa ta.

Obiectivele unui team building

Cel mai important obiectiv în organizarea unui team building este închegarea echipei, dar și de a încuraja colegii din diverse departamente să ajungă să se cunoască mai bine și să colaboreze mai eficient.

Iată câteva obiective de la care poți porni:

– Stabilirea și clarificarea rolului fiecărui membru al echipei tale;

– Stimularea gândirii membrilor echipei tale în găsirea unor probleme de actualitate;

– Motivarea echipei în atingerea obiectivelor companiei;

– Îmbunătățirea relațiilor dintre membrii companiei.

Organizarea team building-ului

În acest punct, mai ales dacă ai o echipă numeroasă, ai ocazia de a jongla cu organizarea echipelor care urmează să participe la acest program. Astfel, poți grupa diferite departamente care în mod normal nu comunică foarte mult. Așadar, oferă-le un moment propice pentru a se descoperi ca echipă.

În acest punct trebuie să ai în vedere aspectele legate de costuri, locație, stabilirea obiectivelor, durata evenimentului etc.

Ce activități poți implementa într-un team building

Jocurile de rol, diferite activități care sprijină echipa să se cunoască mai bine, jocuri pe echipe, board games sau provocările sunt printre cele mai des întâlnite activități din cadrul unui team building.

Dar nu trebuie să îți faci prea multe griji dacă te găsești într-o pană de idei. Există firme care se ocupă în mod exclusiv cu organizarea activităților de team building și care vor oferi tipurile de activități necesare pentru atingerea obiectivelor companiei tale.

Ce activități poți desfășura în outdoor

Activitățile în aer liber se bazează foarte mult pe activități sportive. 

Iată ce ați putea face:

  • Paintball
  • Activități de supraviețuire
  • Trekking-hiking
  • Pendul
  • Rapel

Ce activități poți desfășura în indoor

O ocazie foarte bună pentru comunicarea verbală și non-verbală, activitățile indoor pot cuprinde:

  • Sesiuni de mimică
  • Debates
  • Board games

Chiar dacă rezultatele unui team building nu sunt măsurabile încă de a doua zi. Vei observa că în timp echipa ta va începe să lucreze mult mai bine împreună, iar creativitatea în rezolvarea problemelor de zi cu zi se va dezvolta și ea.

Și încă un sfat, nu trata un team building ca pe one hit wonder, încearcă să-l organizezi cel puțin o dată pe lună sau de fiecare dată când simți că echipa ta are nevoie de un boost de încredere.

Echipa Vertical Adventure are o experiență vastă în organizarea unor programe eficiente de team building care te vor ajuta să evaluezi potențialul echipei tale într-un mod mereu nou și obiectiv.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *