Noutatile lunii octombrie 2020

Cu toate sălile deschise, TNB se pregăteşte de o nouă premieră, Incognito de Nick Payne!

Teatrul Naţional din Bucureşti a reluat spectacolele la toate sălile şi vă aşteaptă cu titluri dintre cele mai apreciate incluse în repertoriul curent. Între acestea: Pădurea spânzuraţilor, Revizorul, Furtuna, Micul infern, Noii infractori, Omul care a văzut moartea, Cursa de şoareci, Frumos e în septembrie la Veneţia, O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii, Preşul, Bârfe, zvonuri şi minciuni, Orchestra Titanic, Două pe faţă, două pe dos, Class, Butoiul cu pulbere, Allegro, ma non troppo, Matilda şi groparii, precum şi recentele premiere Jurnal de Romania.1989 şi M de la Murphy.

La Sala Atelier, se află pe ultima sută de metri pregătirile pentru un nou spectacol, Incognito de Nick Payne, unul dintre cei mai cunoscuți tineri dramaturgi și scenariști englezi. O piesă emoționantă despre oameni care și-au pierdut rațiunea, despre alți oameni care și-au pierdut memoria și despre oameni care vor să uite, refugiindu-se în alcool, droguri sau imaginație. Un proiect în cadrul Programului „Uși deschise pentru toți”.

Sub conducerea regizoarei Zsuzsanna Kovacs, actorii Teatrului Naţional, Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea și Lari Giorgescu realizează o extraordinară performanță actoricească, interpretând peste 20 de roluri. Primele reprezentaţii cu noul spectacol Incognito vor avea loc în zilele de 15, 16 şi 17 octombrie, de la ora 20.00.

La Sala Media, sâmbăta şi duminica dimineaţă, de la ora 11.00, începând cu data de 3 octombrie, cei mai mici dintre spectatorii TNB sunt aşteptaţi de Marian Râlea – alias Magicianul Poveştilor, împreună cu echipa sa, să intre în Cetatea Poveştilor  şi să devină eroi din basmele românilor.

La Sala Mică puteţi vedea spectacolele din repertoriul Programului 9G la TNB, destinat tinerei generaţii de creatori de teatru. Un repertoriu variat, ce include peste 10 titluri din dramaturgia clasică şi contemporană, în interpretarea unor foarte tineri artişti.


”Imperialul” beethovenian în deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio!

Miercuri, 7 octombrie (ora 19.00)Orchestra de Cameră Radio prezintă publicului primul său concert din noua stagiune (2020-2021) și propune un concert 100% BEETHOVEN, dedicat Anului Internațional Beethoven, marcat  în întreaga lume la împlinirea a 250 de ani de la nașterea marelui compozitor. 

Celebrul Concert nr. 5  pentru pian şi orchestră – Imperialulultimul dintre concertele de pian compuse de Beethoven și cel mai cunoscut dintre ele, va fi interpretat la Sala Radio de apreciatul pianist SIMON TRPČESKI (Macedonia), aplaudat în recitaluri la New York, Paris, Londra, Sydney sau Tokyo și alături de orchestre ca Orchestre National de France, New York Philharmonic, Concertgebouworkest Amsterdam, China Philharmonic sau Sydney Symphony Orchestra. 

Dedicat Arhiducelui Rudolf, protector și elev al marelui muzician, concertul a fost interpretat prima oară chiar de acesta, în 1811, la Viena. Denumirea de ”Imperialul” este datorată grandorii și măreției lucrării, dar este un supratitlu pe care nu l-a atribuit Beethoven creației sale, ci Johann Baptist Cramer, unul dintre cei mai mari pianiști ai epocii și editor de partituri muzicale. 

Evenimentul va fi dirijat de TIBERIU SOARE, dirijor al Operei Naționale București, ce s-a aflat la pupitrul unor ansambluri de prestigiu ca Orchestra Filarmonică din Londra (London Philharmonic Orchestra), Orchestra Filarmonică Regală (Royal Philharmonic Orchestra) sau Hof Symphoniker Orchester.


Animest revine pe marile ecrane și-n casele iubitorilor de film de animație din întreaga țară

Ajuns la ediția cu numărul 15Festivalul internațional de Film de Animație Animest revine pe micile și marile ecrane, în perioada 9-15 noiembrie, cu o ediție hibrid, adaptată noului context global. Pentru prima dată în istoria evenimentului, filmele incluse în selecția oficială vor putea fi urmărite din întreaga țară, prin intermediul noii versiuni a platformei animest.ro. Astfel, cele mai așteptate și cele mai premiate producții ale anului, dar și filme de arhivă – din istoria celor 100 de ani de animație românească, vor rula atât pe marele ecran, la Cinema Elvire Popesco din București, cât și în mediul online, prin platforma de streaming a festivalului. Programul ediției va fi disponibil în curând pe site-ul evenimentului.

Într-un an în care industria cinematografică a fost profund afectată de amploarea crizei generate de contextul pandemic, multe dinte evenimentele internaționale dedicate filmului au fost anulate, amânate sau adaptate noilor condiții. Animest se alătură festivalurilor care au găsit o soluție pentru a continua, propunând spectatorilor o nouă formulă de vizionare. O amplă selecție de peste 380 filme va fi prezentată publicului la această ediție, iubitorii de animație având posibilitatea de a savura lungmetrajele și scurtmetrajele incluse în programul festivalului atât din sala de cinema, cât și de acasă, de oriunde din România.

Proiectele dedicate industriei, întâlnirile cu creatorii filmelor prezentate, expozițiile și evenimentele speciale cu care Animest și-a obișnuit publicul vor avea loc și în acest an, în ciuda tuturor dificultăților, parte dintre ele fiind organizate  prin intermediul platformelor de streaming.


S-a lansat GuerrillaVerde.ro, platformă online dedicată educaţiei ecologice, cu resurse şi webinarii gratuite

Cunoscută din 2009 ca prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, atât în rândul elevilor şi profesorilor, cât şi în rândul autorităţilor locale, ONG-urilor şi mass media, Guerrilla Verde revine în această toamnă cu o nouă identitate vizuală, un nou mecanism de desfăşurare, dar cu acelaşi obiectiv pe care l-a urmărit de la prima ediţie: să susţină formarea unei societăţi informate şi responsabile în ceea ce priveşte impactul asupra mediului. Guerrilla Verde a apărut în urmă cu 11 ani ca un concept nou pentru România la acea vreme – educație de mediu alternativă prin intermediul filmului documentar, evenimente și dezbateri organizate în școli, săli de clasă, amfiteatre, săli de spectatol, cinema şi spaţii alternative. 

Din septembrie 2020, Guerrilla Verde devine platformă digitală dedicată educaţiei de mediu şi susţine formarea unei societăţi informate şi responsabile în România, astfel că, în perioada următoare va desfăşura împreună cu partenerii implicați, evenimente online sub formă de webinarii care vor acoperi teme diverse, de la reciclare, la economie circulară și eficiență energetică, în prezența experţilor români, dar și străini, cu exemple concrete folosite în prezent de țările nordice. Totodată, GuerrillaVerde.ro va facilita accesul la resurse de informare şi va oferi tinerilor ocazia de a intra în dialog cu experți în domeniul sustenabilității și reprezentanți ai companiilor aflați în poziții de conducere, într-un program de Eco-Mentorat.

Platforma de educaţie ecologică este disponibilă gratuit, din 30 septembrie 2020, pe www.GuerrillaVerde.ro. Platforma gădzuieşte o serie de materiale educaţionale (lecţii video, broşuri, ghiduri, recomandări de filme) accesibile gratuit şi puse la dispoziţie de contributorii proiectului, organizaţii active în domeniul sustenabilităţii şi educării populaţiei. Conţinutul acesteia este structurat şi adresat mai multor categorii de vârstă: elevi clasele primare, elevi gimnaziu şi liceu, publicul larg interesat să adopte un stil de viaţă sustenabil.

Primul eveniment online organizat de GuerrillaVerde.ro, „Rolul educaţiei ecologice în formarea unei societăţi durabile”,va avea loc pe 9 octombrie 2020, pe Facebook/GuerrillaVerde.ro şi îşi propune să pună în discuţie rolul educaţiei ecologice într-o societate durabilă, cât şi să  îi familiarizeze pe utilizatorii platformei cu modul în care aceasta funcţionează şi să îi prezinte pe cei care s-au alăturat iniţiativei de a dezvolta o astfel de platformă educaţională. Mai multe detalii vor fi comunicate pe pagina de Facebook dedicată evenimentului online: Facebook/GuerrillaVerde.ro.


Confort, Stil, Incredere – Alege ECCO Shape!

Toamna aceasta ECCO seteaza tendintele in fashion. Bucura-te de noile modele din colectia ECCO Shape. Noile stiluri asigura un confort sublim, de neegalat! ECCO Shape este alegerea potrivita, iar tu poti purta acelasi pantof de dimineata pana seara, indiferent daca mergi la o sedinta sau la un after party. 

„Daca tendintele ultimelor sezoane ne-au invatat ceva este ca doamnele nu mai doresc sa sacrifice confortul pentru stil. Noile stiluri din cadrul colectiei Shape se incadreaza perfect in aceasta paradigma. Fie ca doriti sa va imbracati pentru seara sau vreti sa aveti un look profesional, ECCO Shape ofera femeii moderne optiuni elegante pentru orice moment al zilei”– Kirsten Orr, ECCO Category Management

Confort in Moda

Colectia ECCO SHAPE este conceputa pentru femeile care isi doresc mai mult confort de la pantofii lor formali si care cauta tocuri cu o estetica versatila, care se pot purta la orice ora si in orice ocazie. Colectia AW20 reflecta tendintele inspirate din anii 1970 si 1990. 

ECCO SHAPE va oferi un look aparte stilului tau, iar inovatiile folosite la crearea pantofului ofera un confort de ultima generatie.

Toate stilurile acestei colectii folosesc tehnologia ECCO FLUIDFORM ™ Direct Comfort, care:

  • pastreaza profilul anatomic 
  • ofera un echilibru perfect intre amortizare si recul
  • creeaza o legatura integrala si durabila intre partea superioara si talpa, fiind diferit de modelele cusute si / sau lipite conventional.

Poarta cu placere si fara niciun stres ECCO SHAPE! Cu designul sau unic, anatomic, care urmareste contururile piciorului, SHAPE include si invovatia ECCO Shank care-i ofera stabilitate si imbunatateste confortul. O talpa intermediara formata din polimeri moi avansati adauga amortizare si recul, in timp ce forma anatomica asigura intregului picior o miscare naturala.


Albastrul, galbenul și culorile neutre sunt în topul preferințelor din Toamna 2020

Sustenabilitatea este direcția principală către care se îndreaptă brandurile din fashion, tot mai multe dintre acestea încercând să găsească strategii și modalități de reducere a poluării și risipei și de a se alinia la noile tendințe, ca de exemplu retailerul online Remix Second Hand & Outlet.

Toamna aceasta urmează ritmul stabilit în ultimele sezoane, așadar și în sezonul actual accentul se pune din cel în ce mai mult pe îmbrăcăminte și accesorii clasice, minimaliste, dar de foarte bună calitate, ca cele de pe Remixshop.com. Piesele vestimentare care trec testul timpului și pot fi purtate cu încredere și succes de-a lungul mai multor sezoane sunt cele care ocupă locul fruntaș în topul tendințelor în fashion.

Culorile sunt cele care aduc noutatea în această toamnă. Roșul intens, bejul, maroul, galbenul intens, albastrul închis și bleumarinul sunt nuanțele care marchează ținutele vestimentare din toamna anului 2020. De asemenea, culorile neutre se remarcă în outfit-urile din acest sezon: bej, cafeniu, ciocolatiu, maro, sau camel, nuanțe ce oferă eleganță și feminitate.

Puloverele, jachetele, cardiganele și vestele tricotate supradimensionate vor fi alegerea multor iubitori de fashion în zilele răcoroase de toamnă. Un alt trend al acestui sezon îl reprezintă mânecile bufante inspirate din istorie, din tablourile cu reginele din perioada Renașterii, dar și din natură, de la frunzele copacilor și aripile păsărilor. 


TOMMY HILFIGER FACE ECHIPĂ CU ICONIC-UL ILUSTRATOR JEREMYVILLE PENTRU CAMPANIA PLINĂ DE VIAȚĂ DEDICATĂ COLECȚIEI KIDS 2020

Tommy Hilfiger anunță lansarea colecției de toamnă 2020 TOMMY HILFIGER Kids alături de renumitul artist contemporan, Jeremyville, integrând în campanie stilul unic al acestuia printr-o reinterpretare jucăușă a ADN-ului iconic al brand-ului. Colecția va fi disponibilă în magazinele selecționate, la nivel global, începând cu luna septembrie 2020. 

Colecția de toamnă 2020 TOMMY HILFIGER Kids reinventează piesele clasice prin lentilele unui caleidoscop all-American. Prima campanie realizată în urma colaborării dintre Tommy Hilfiger și artistul Jeremyville, de la Studio Jeremyville din New York, și echipa sa de creație, surprinde spiritul lui TOMMY HILFIGER printr-o exprimare artistică axată pe personaje și adusă la viață prin animație. Jeremyville introduce motive luminoase, de tip outdoor, precum nori, curcubee, flori și animale, și reușește să insereze o energie și o voce proaspătă în semnătura estetică a lui TOMMY HILFIGER Kids. Prin inițiative globale și proiecte comunitare pentru copii și adulți din întreaga lume, Jeremyville își propune să inspire pe toată lumea să folosească arta ca instrument de schimbare pozitivă, gândire, conexiune și responsabilizare.

Călătorind din New England până în statele vestice din Colorado și Montana, colecția de toamnă 2020 TOMMY HILFIGER Kids îmbină estetica confortabilă tip country cu cea de East Coast. Sezonul începe cu un mix între design-ul urban și cel rural, de la rochii cu broderie engleză până la veste de tip ribstop, și se continuă cu piese clasice robuste, precum jachete din fleece cu fermoar, ce sunt perfecte la sfârșit de toamnă, când micii rebeli le pot îmbrăca cu ușurință înainte să iasă la joacă.

În stilul inconfundabil al modei întâlnite pe  East Coast, stofele grele și costumele adaptate oferă o sclipire școlărească pionierilor acestui stil. Inspirate de habitatul Rocky Mountains, tartanele Tommy asigură căldură și confort, mixate în cămăși pentru băieți și combinate cu lurex și carouri tip buffalo pentru fete.

Piesele pentru băieți sunt completate cu elemente specific universitare pentru a celebra individualitatea și optimismul, în timp ce îmbrăcămintea pentru fete se concentrează asupra feminității prin combinarea florilor de câmp și a detaliilor din dantelă.


Unisex Functional – noua colecție RESERVED pentru toamnă/iarnă 

Gata cu cei care îți spun că deții prea multe lucruri – acum îți poți împărți întreaga garderobă cu partenerul tău. Pentru sezonul toamnă/iarnă, RESERVED vă prezintă haine și accesorii pentru ea și pentru el, odată cu reîntoarcerea trendului unisex. Descoperă cea mai recentă colecție a brandului polonez.

De mare efect în anii ‘90, iar acum se reîntoarce în centrul atenției. Unisex este un stil îndrăgit de modele și vedete internaționale. După câteva decenii este din nou una dintre cele mai populare tendințe – de data aceasta pentru sezonul toamnă/iarnă 2020. Deși nu mai este atât de revoluționar precum obișnuia să fie, acest stil este în mod special apreciat pentru confortul pe care îl oferă. Funcționalitatea și versatilitatea joacă un rol cheie în colecția RESERVED Unisex Functional, prima de acest fel în istoria brand-ului.

Este alegerea perfectă pentru cei din orașele mari care caută confort atât în viață cât și în stilul vestimentar. Indiferent de gen. Propunerile de anul acesta pot fi purtate în straturi, ca temperaturile joase să nu fie o problemă, iar hainele vor fi apreciate până târziu în primăvară. Aceste ținute sunt simple și foarte practice, nu numai pentru cei care preferă minimalismul. Până la urmă este un trend îndrăgit de mulți japonezi și scandinavi. Ce vei găsi în noua colecție RESERVED?

Hanorace moi la atingere cu diferite cusături și pantaloni de sport, jachete supradimensionate cu buzunare mari, pantaloni cargo creați din materiale combinate, jachetă bomber și geci de vânt foarte populare pentru mai multe sezoane, dar și seturi de tricou și blugi clasici, de exemplu jachetă și pantaloni drepți, potriviți pentru fiecare siluetă. Există propuneri și pentru vremea ploioasă – pelerină de ploaie și jachetă. Pantalonii raiați și puloverele pe gât sunt hitul acestui sezon și sunt garantate pentru protecția împotriva frigului.

Dar nu este tot, deoarece vă prezentăm și câteva trucuri folosite în această colecție – jachetele bomber sunt reversibile, astfel pot fi asortate în multe feluri și se pot adapta diferitelor condiții meteorologice. Jacheta are două straturi independente și o glugă detașabilă, iar gulerul croșetat detașabil poate fi purtat pe post de eșarfă.


Costumele, sacourile și denimul sunt în tendințele AW20 în moda feminină și masculină

Schimbarea anotimpului înseamnă și schimbarea tendințelor: ne bucurăm de influențe extravagante, inspirate din trecut, ce vor aduce un plus de energie pozitivă zilelor gri de toamnă și iarnă.Începutul noului sezon este momentul oportun pentru a da un refresh garderobei. Specialiștii de la ANSWEAR.ro au pregătit o scurtă prezentare ale celor mai populare tendințe din moda feminină și masculină din sezonul Toamnă-Iarnă 2020 astfel încât fiecare apariție să fie una impecabilă în perioada ce urmează.

Hainele care vor domina moda pentru femei și bărbați din acest sezon sunt costumele, carourile, denimul și vestimentația în culori neutre, produse ce se regăsesc și în colecțiile de pe ANSWEAR.ro.

Tendințele AW20 pentru femei

La costum – Indiferent dacă încă mai lucrezi de acasă sau nu, trebuie să ai în garderobă un costum office: acela care va funcționa atât pentru o zi de muncă obișnuită, cât și pentru un eveniment elegant. În toamna și iarna acestui an ne concentrăm pe combinații inedite și reinterpretarea clasicului. Cea mai căutată ținută în acest sezon va fi sacoul cu  pantaloni scurți, la care poți adăuga o jachetă de piele pe deasupra sau o bluză din piele ecologică pe sub sacou. Fă-ți curaj și bucură-te de AW20 de pe ANSWEAR.ro.

În carouri – Nu există sezon rece fără carouri, asta este clar. AW20 ne aduce în lumina reflectoarelor carourile în nuanțe de bej, maro, negru, gri sau chiar și verde-închis, culorile extravagante fiind păstrate pentru alte imprimeuri. Poți purta cu mândrie carouri pe orice: pantaloni, palton, fuste sau cămăși. Decizia îți aparține.


TOMMY HILFIGER SI LEWIS HAMILTON CONTINUA DEZVOLTAREA CALATORIEI SUSTENABILITATII SI A MESAJULUI „STYLE FOR ALL” PRIN CO-CREATIA COLECTIEI DE TOAMNA 2020

Cea de-a cincea colectie realizata prin colaborarea dintre Tommy Hilfiger si campionul la Formula 1 ™, Lewis Hamilton, pune in evidenta misiunea continua de sustenabilitate a brand-ului bazata pe „Nimic Nu Se Pierde si Toata Lumea Este Inclusa.”

Tommy Hilfiger anunta lansarea colectiei de Toamna 2020 TommyXLewis, aceasta fiind cea de-a cincea colaborare cu Lewis Hamilton, cel care a casitgat de sase ori Campionatul Mercedes-AMG Petronas Formula 1TM si care este ambasadorul global al brand-ului. Bazandu-se pe calatoria de sustenabilitate pe care Tommy Hilfiger si Lewis Hamilton o parcurg chiar de la inceputul parteneriatului, colectia are rezultate deosebite in misiunea lui Tommy Hilfiger de a crea moda prin care „nimic nu se pierde si toata lumea este inclusa”, folosindu-se in aproape 80% din colectie denim reciclat 100%, bumbac organic si materiale post-consum reciclate.

De asemenea, contine piese neutre din punct de vedere al genului, sarbatorind filosofia „Syle for All” , pe care se bazeaza colaborarea – acea convingere conform careia un stil extraordinar poate sa elimine orice bariera legata de sex, varsta, etnicitate si silueta. Colectia de Toamna 2020 TommyXLewis va fi disponibila in magazinele selectionate, la nivel global, incepand cu 5 octombrie 2020.

Cea de-a cincea noastra colaborare continua sa promoveze cauzele care sunt cele mai importante pentru noi”, a spus Tommy Hilfiger. „Pentru colectia de Toamna 2020, eu si Lewis ne-am dorit sa cream cea mai puternica materializare a valorilor TommyXLewis. Am gasit noi modalitati de a intruchipa misiunea de sustenabilitate si focusul „Style for All”, ramanand in acelasi timp fidel clasicului ADN american, mereu cool, specific brand-ului TOMMY HILFIGER. Rezultatul este fresh, indraznet si este unul de care suntem foarte incantati sa-l impartasim cu fanii din intreaga lume. ”

Colaborarea TommyXLewis reprezinta intersectarea creativa a doua lumi: puternica mostenire americana a brand-ului si stilul contemporan de imbracaminte de strada al lui Lewis, prin care stiluri iconice de design sunt celebrate, intruchipand  spiritul american modern.


Noul brand answear.LAB debutează cu o colecție vestimentară în ediție limitată, inspirată din stilul anilor ’30 

Din luna octombrie 2020ANSWEAR aduce în atenția publicului din România un brand nou de fashion, answear.LAB, ce dubutează printr-o colecție vestimentară în ediție limitată inspirată din moda și cultura anilor ’30, însă reinterpretată pentru femeile din prezent.

Colecția limitată answear.LAB își dorește să fie o reflecție a femeii contemporane, care își găsește rădăcinile în stilul vestimentar al anilor ’30, din perioada interbelică, dar care trebuie să facă față provocărilor ritmului dinamic din zilele noastre. 

Fashion-ul este o aventură constantă și fascinantă de descoperire a necunoscutului și de punere în valoare a frumosului, „Caută, descoperă și lasă-te surprinsă de magia necunoscutului” fiind și motto-ul noului brand answear.LAB.

Pornind de la această idee, answear.LAB lansează exclusiv pe ANSWEAR.com prima sa colecție premium în ediție limitată, dedicată femeilor moderne, orientate către alegerea unui stil de viață care să le ofere independență, echilibru și încredere. 

„Colecția answear.LAB vine ca un răspuns la nevoile noii generații de femei, care își doresc să poarte outfituri autentice, cu un design deosebit, haine, încălțăminte și accesorii elegante și feminine, adaptate prezentului, dar și la prețuri accesibile. Ne așteptăm ca brandul answear.LAB să fie adaptat și cerințelor femeilor românce și să fie bine primit de acestea. Estimăm că noul brand va ajunge să reprezinte 10% din vânzările de pe ANSWEAR.ro”, spune Georgiana Pană, Marketing Manager ANSWEAR România.

Din dorința de a le oferi acestora piese vestimentare unice și originale, pentru outfiturile din fiecare zi, echipa answear.LAB este în permanentă căutare de inspirație și idei noi în lumea întreagă și colaborează cu designeri talentați. 


M&S PREZINTĂ NOILE COLECȚII DE TOAMNĂ 2020 PENTRU FEMEI

În această toamnă, Marks & Spencer oferă o colecție contemporană, elegantă într-o paletă de culori calde și piese destinate să devină favoritele acestui sezon. De la rochii midi, fuste cu imprimeuri și jerseuri jucăușe cu o estetică sport, până la îmbrăcăminte confortabilă și denim clasic produs în mod sustenabil, colecția reflectă modul în care femeia modernă își construiește garderoba.

Stilul lejer este elevat de imprimeuri grafice, carouri sau flori vibrante. De-a lungul colecțiilor, materialele sezoniere sunt esențiale, oferind lână, denim, catifea sau mătase, cu o perspectivă proaspătă asupra garderobei de toamnă. Silueta relaxată este susținută de piesele esențiale pentru tehnica de layering, de stilul modern inspirat de utilitate și de îmbrăcămintea pentru exterior atemporală, precum jachetele cu puf sau pene și paltoanele ce accentuează talia. 

Paleta de culori este dominată de albastru, nuanțe de fructe de pădure sau gri ce se alătură tonurilor pământii de maro, ruginiu și tonurilor picante de ocru și teracotă. Colecția promovează versatilitatea, împreună cu piesele de bază ușor de purtat, ancorate în garderoba de sezon.

Rochia midi este sărbătorită în această toamnă ca piesa de tranziție perfectă – ușor de purtat, rochia ce se leagă în talie reprezintă pata de culoare a acestui sezon, cu imprimeul său vibrant șaptezecist sau imprimeul floral, oferind o siluetă flatantă susținută de gulerul înalt și mânecile lungi. Poartă rochia midi alături de tricotajele preferate, cu un blazer clasic sau cu un palton.

Odată cu sosirea toamnei, tricotajele oferă un stil relaxat și confort în diverse stiluri. Pregătește-ți garderoba pentru întoarcerea cardiganului, unde siluetele alungite sunt combinate cu tricotaje din lână sau bumbac, în nuanțe de galben, lila sau bej.


Rottaprint: Etichetele eco-friendly și cele pentru produse artizanale, printre tendințele cu cea mai mare creștere în ultimul an 

Potrivit Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, printre tendințele cu cea mai mare creștere în ultimul an se află cererile pentru etichetele și ambalajele realizate din materiale prietenoase cu mediul, dar și cele pentru produsele artizanale. 

Analizând solicitările primite din partea clienților săi, Rottaprint a observat că o mare parte dintre companiile din industria alimentară, a produselor de curățenie sau cosmetică sunt mai predispuse să caute soluții ecologice pentru ambalajele lor, grija față de mediu fiind din ce în ce mai mult prezentă între prioritățile strategice ale acestora. Printre soluțiile adoptate se numără reducerea consumului materiei prime cât mai mult posibil, pentru a reduce amprenta de carbon, renunțarea treptată la etichetele cu liner (suport), sau înlocuirea etichetei autoadezive cu cea termocontractibilă din PET, aceasta din urmă fiind mai prietenoasă cu mediul. 

Odată cu apariția a tot mai multor producători artizanali de bere, lactate, mezeluri, gemuri, dar și a firmelor mari și foarte mari care dezvoltă linii de produse artizanale, cererea pentru producția de etichete destinate acestui segment de produse este tot mai mare.

Printre particularitățile etichetelor destinate berilor artizanale se numără designul foarte creativ care ilustrează într-un mod original povestea brandului sau a gamei de produse, lipsa contraetichetei și alegerea unei dimensiuni mai mari a etichetei, care poate acoperi o mare parte din sticlă de jur-împrejur (în formă de wrap), ceea ce îi oferă designerului o mai mare libertate de creație.

„România urmează trendul prezent la nivel mondial în ceea ce privește segmentul produselor bio din categoria alimente & băuturi și a segmentului produselor ecologice, tendință care se observă în mod evident și în interesul crescut al companiilor pentru soluțiile de etichetare și ambalare realizate din materiale prietenoase cu mediul. De asemenea, observăm o creștere semnificativă a cererilor pentru produsele artizanale, fie de la producători locali, fie de la jucătorii mari din retail care au început să-și dezvolte propriile game de produse bio sau tradiționale. Totodată, după perioada martie-august în care cei mai mulți producători s-au axat pe produsele de bază, aceștia au început să reinvestească în produsele de nișă, mai ales în industria de vinuri și lactate”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, Director General Rottaprint.   


Pandora lansează în galaxia noastă colecția inspirată de Star WarsTM

Pe 1 octombrie, Pandora lansează mult așteptata colecția inspirată de Star Wars™. În celebrarea unei saga care a captat imaginația lumii, colecția formată din 12 piese evocă personajele și simbolurile galaxiei Star Wars.

„Am vrut să accesăm estetica futuristă, dar vintage, din Star Wars, care este reconoscibilă din trilogia originală până la noua serie Disney+, The Mandalorian”, spun Francesco Terzo și A. Filippo Ficarelli, directorii de creație Pandora. „Am muncit din greu pentru a transforma piesele din Star Wars în bijuterii, folosind detalii complexe de design și tehnici experte de producție”.

Realizată sustenabil din metale reciclate în proporție de 71%, colecția de 12 piese include 10 talismane, o brățară și un talisman de colecție în ediție limitată. Fiecare piesă este atent concepută, proiectată cu expertiză și finisată manual, oferind numeroase opțiuni de stil.

„Inspirată de galaxia Star Wars, această colecție include o varietate de opțiuni pentru fanii din întreaga lume de a-și personaliza stilul”, spune Paul Southern, Senior Vice President, Licensing and Franchise, Lucasfilm.

Noua colecție va fi disponibilă în magazine începând cu 1 octombrie. Toamna aceasta arată că ești un fan adevărat purtând colecția de bijuterii Star Wars x Pandora. 


Sansa ca prosopul tau sa nu contina bacterii e asemanatoare cu cea a castigului la pariuri

Da, ai citit bine. Probabilitatea ca prosoapele tale sa fie perfect curate si igienizate este una destul de mica. Ca sa vorbim in cifre, 89% dintre prosoapele de bucatarie contin bacteriii coliforme, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Arizona. Cauza? Mediul umed in care stau bacteriile este proprice inmultirii lor. 

Ce putem face, asadar, pentru a avea cu adevarat prosoape curate?

  • Spala-le regulat. Daca te intrebi cat de des inseamna asta, specialistii recomanda cel putin o data pe saptamana;
  • Alege un detergent potrivit. Asigura-te ca utilizezi un detergent puternic, dar care sa si protejeze tesaturile, avand in vedere ca au nevoie de spalari frecvente. O varianta foarte buna este detergentul lichid Asevi Max Eficacia care elimina cu desavarsire murdaria, lasandu-ti prosoapele proaspete si parfumate. E minunat si ca il poti folosi pe orice tipuri de tesaturi, de orice culoare si ca nu mai trebuie sa adaugi balsam; 
  • Foloseste apa calda. Pentru o igienizare corespunzatoare, spala prosoapele in apa la peste 60 grade Celsius;
  • Calca tesaturile. Dupa ce usuci prosoapele, calca-le cu fierul incins si astfel te vei asigura ca ai distrus ultimii germeni ramasi.

Din nefericire, insa, prosoapele nu sunt singurele locuri din casa unde se regasesc bacteriile. Mai mult decat atat, cercetatorii au descoperit ca intr-o locuinta se afla peste 9000 specii de microbi, bacterii si ciuperci. Sigur nu te-ai fi gandit la asa un numar. Insa nu te ingrijora! Nu e nevoie sa incepi acum sa dezinfectezi fiecare centimetru, majoritatea acestor germeni sunt inofensivi. Totusi, exista cateva locuri in casa ta unde le place la nebunie sa petreaca timp. Conform cercetarilor, printre cele mai predispuse la gazduit bacterii sunt: chiuveta si blatul de bucatarie, tocatorul, obiectele sanitare din baie, dar si telefonul mobil, clantele usilor sau manerele mobilierului. Acestea ar fi vestile mai putin placute. Sunt, totusi, si motive de bucurie, deoarece exista produse care fac o treaba extraordinara impotriva tuturor tipurilor de microbi si bacterii. 

La ce aspecte trebuie sa fim atenti cand alegem un dezinfectant?

  • Compozitia chimica si eficienta. Desi produsele pe baza de clor sau de alcool sunt eficiente, aceste substante se evapora destul de repede, astfel ca rezultatele au o durata scurta de viata. 
  • Sigur pentru bebelusi si animale. Daca avem copii mici sau animalele de companie, produsul trebuie sa fie sigur pentru ei. 
  • Miros placut. Asa e, marea lor majoritate nu lasa un parfum placut, insa nu inseamna ca dupa toti dezinfectantii eficienti trebuie sa aerisim. Dimpotriva!

Hello Holidays: Cu 10% mai multe circuite în ultimele luni ale anului, după un sezon plin de provocări

Turcia este destinația preferată de români pentru ultima parte a anului, atât pentru vacanțe la plajă, pe final de sezon, cât și pentru circuite și revelion. Hello Holidays a suplimentat numărul programelor până în decembrie, pentru Turcia, România, Bulgaria, Grecia, și mizează pe un ritm de vânzări similar anului trecut și un număr în creștere de turiști. O parte dintre ei sunt cei care și-au amânat vacanța de vară și cu voucherul primit beneficiază de o reducere de până la 25 de euro la următoarea achiziție.

 “A fost un sezon cu multe provocări, în care am pornit cu România, apoi cu Grecia și Bulgaria, apoi cu Turcia. Turiștii ne-au cerut informații depre condițiile de călătorie cu autocarul, despre hoteluri și regulile de igienă, au vrut să știe dacă spațiile de cazare sunt verificate periodic de autoritățile locale. Au pornit cu reticență în vacanță, în special familiile cu copii, dar unele au ajuns să aibă și două vara aceasta”, declară Cosmin Vasile, manager destinație la Hello Holidays.

În ultimele luni ale anului, trei din 10 turiști care au cumpărat o vacanță de vară de la Hello Holidays se înscriu pe programe de tip circuit, sejur ori revelion, arată statisticile agenției. Cea mai mare cerere este pentru Turcia, pentru programele de Cappadocia și Istanbul, ori Senior Holidays la Istanbul și Safranbolu. Pentru Istanbul, un program de cinci zile, care costă de la 139 de euro/persoană, agenția organizează două plecări săptămânale cu autocarul, și dimineața, și seara. Cappadocia se organizează în mai multe variante, de șase, opt și 12 zile, și costă de la 265 de euro/persoană. Sejururile la Istanbul ori Safranbolu sunt de patru nopți și costă 169, respectiv 229 de euro/persoană.

Și pentru revelion se caută Turcia, alături de programele pentru Grecia și Macedonia. Primii cumpărători au fost clienții fideli, care cumpără an de an vacanța de iarnă în Kusadasi și care își aduc și rudele ori prietenii. Programul de revelion costă 359 de euro/persoană și include transport cu autocarul, 4 nopți de cazare în Kusadasi, la un hotel de cinci stele cu all inclusive și cină specială pe 31 decembrie, două la Istanbul și una la Canakkale.

Agenția Hello Holidays, înființată în urmă cu 13 ani, este organizator de circuite în România și alte 36 de țări din Europa și Asia. Oferă turiștilor experiențe unice de călătorie cu durata de o zi până la 19 zile, organizate fie cu autocarele Hello Holidays Transport, fie cu avionul. În ultimii ani a adăugat în ofertă vacanțe pe zboruri charter în Zakynthos, Corfu, Antalya, Marmaris. Compania are 27 angajați, a încheiat anul 2019 cu un volum de vânzări de aproximativ 5,5 milioane de euro.


Ȋn plină criză economică, școlile de business ȋși schimbă programa pentru a răspunde nevoilor managerilor și antreprenorilor

Leadership in Crisis, Digital Strategy, Strategic Branding, Business Ethics, Negotiations și Fintech sunt printre noile materii pe care cursanții din programele Executive MBA și Entrepreneurial MBA ale ASEBUSS le vor studia, ȋncepând cu luna octombrie. 

Anual, ȋntre 220 și 240 de români finalizează un Executive MBA și 300-400 un MBA. Ȋn România, avem peste 6.600 absolvenți care au urmat astfel de programe. 

Criza sanitară și economică de anul acesta a luat prin surprindere mediul de business, managerii și antreprenorii fiind puși ȋn fața unor situații pe care nu le-au mai ȋntâlnit de-a lungul carierei. Pentru a răspunde noilor nevoi din piață, școala de afaceri ASEBUSS vine cu o programă actualizată pentru anul 2020-2021, dar și cu un format mixt, online-offline, al cursurilor. 

,,Dacă ȋmi permiteți o comparație, așa cum medicii au fost ȋn prima linie, pentru a salva viețile bolnavilor de COVID-19, la fel și managerii și antreprenorii au fost ȋn prima linie pentru a salva joburile angajaților și chiar pe ale colaboratorilor. Ambele categorii au fost puse ȋn fața unor situații despre care nu știau prea multe și au fost nevoiți să vină cu soluții rapide, la probleme urgente. 

Business-urile din România și din ȋntreaga lume s-au reorganizat și reinventat ȋn 2020, iar noi ne-am actualizat oferta educațională pentru a-i ajuta pe manageri să facă față mai bine actualelor provocări”, a declarat Ovidiu Dȋmbean, rector ASEBUSS. 

Pe lângă noile materii, cursurile ASEBUSS se vor organiza ȋn format mixt, la clasă și online, astfel ȋncât toți participanții să aibă acces alternativ atât ȋn sala de curs, cât și pe platforma digitală, dar vor predomina ȋntâlnirile față ȋn față. Sesiunile de studiu vor fi reorganizate prin compactarea cursurilor.


Zitec raportează creșteri ale veniturilor de peste 50% în prima jumătate a anului 2020

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, raportează pentru primele 6 luni ale anului 2020 creșteri ale veniturilor de peste 50% față de aceeași perioadă a anului 2019. Cu echipa în întregime în modul de lucru de la distanță, Zitec a continuat într-un ritm accelerat dezvoltarea proiectelor de transformare digitală împreună cu clienți din industrii variate, pe fondul nevoilor de modernizare a infrastructurii de business și a proceselor IT în conjunctura pandemiei.

În prima jumătate a anului 2020, Zitec și-a susținut clienții și partenerii în transformarea digitală, ajutându-i să-și îmbunătățească eficiența în fața fluxului crescut de activitate, sau să depășească efectele negative ale pandemiei asupra afacerilor. Compania a înregistrat creșteri mari în special pentru segmentele de soluții software personalizate și soluții cloud prin proiectele dezvoltate cu clienți existenți precum Arctic, Decathlon, Sameday, STMicroelectronics, Credit Europe Bank, Flanco, Chimpex, sau clienți nou intrați în portofoliul companiei în primul semestru: Startarium și RGT Cycling.

Activitatea accelerată a ultimelor luni a avut ca rezultat o creștere de peste 1,5 milioane EUR a veniturilor companiei față de aceeași perioadă a anului trecut, și a fost posibilă și datorită maturității parteneriatelor cu Google Cloud, Microsoft și Magento Commerce (Adobe), Zitec reușind să ofere clienților săi servicii cloud și e-commerce de top și acces la cele mai noi soluții. 

În această perioadă, Zitec a început colaborarea cu clienți importanți din industrii precum retail, industria vinului, auto, industria serviciilor bancare sau domeniul medical, atât din România, cât și din alte țări. Compania a avut o creștere semnificativă a numărului de clienți recunoscuți pe plan internațional din industria de retail: Vivre, Sephora, Innoship, Teilor și Adore Me. 

În prima jumătate a anului compania a fost recunoscută oficial de către Google Cloud drept unul dintre primii 9 parteneri de integrare Recommendations AI la nivel global care pot implementa soluția Google de inteligență artificială dedicată companiilor din industria de retail.


Clinica Provita Alexandrina s-a redeschis zilele trecute, în condiții de siguranță pentru pacienți

Clinica Provita Alexandrina și-a reluat activitatea, în condiții de siguranță pentru pacienții săi. Din grijă pentru sănătatea acestora, conducerea clinicii a suspendat temporar activitatea, după ce, la o testare de rutină, 6 asistente generaliste fuseseră confirmate cu Covid-19. Spațiul a fost dezinfectat cu ajutorul nebulizatoarelor și a lămpilor UV și echipa a primit instrucțiunile necesare de la Direcția de Sănătate Publică. 

,,În urma discuției avute cu reprezentantul Direcției de Sănătate Publică – Epidemiologie Sector 1, s-a constatat că măsurile pe care le-am luat – închiderea imediată și temporară a clinicii, nebulizare și dezinfecție atât cu angajații proprii, cât și cu firma specializată și avizată de către DSP – au fost corecte, iar sănătatea pacienților noștri nu a fost nicio clipă pusă în pericol deoarece personalul medical a purtat în timpul consultațiilor echipamentul prevăzut de metodologie. Am reinstruit întreg personalul activ cu privire la măsurile de prevenție și am intensificat controalele în tot perimetrul clinicii pentru a preveni o situație similară pe viitor. Ne cerem scuze pacienților pentru disconfortul creat prin decalarea consultațiilor din aceste zile și le mulțumim mult pentru toată susținerea și înțelegerea de care au dat dovadă”, a spus Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.  

În acest moment, toate centrele Provita funcționează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă și protecție impuse de pandemie. 

Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. Primul centru de imagistică a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Național de Boli Infecțioase, iar în 2012 Provita a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita specializat  pe operații minim invazive.


Paralela 45: Peste 2.000 de români își vor petrece vacanța de iarnă la soare

Mai multe variante de vacanțe de revelion pe zboruri charter de la București sunt disponibile în oferta turoperatorului Paralela 45, începând cu luna octombrie, în destinații precum Egipt, Turcia și Grecia. Pachetele pornesc de la 388 de euro/persoană, cu toate taxele incluse, și au reduceri de până la 33% în perioada de Early Booking. Turoperatorul estimează că mai mult de 2.000 de români își vor petrece vacanța de iarnă în Hurghada, Sharm el Sheikh, Antalya și Heraklion. 

Charterele iernii spre Hurghada pornesc pe 20 decembrie. Sunt programate două curse în decembrie, care cuprind Crăciunul și revelionul, și încă două în prima parte a lunii ianuarie. Pachetele de vacanță au o durată de șapte nopți și costă de la 478 de euro/persoană, în funcție de hotelul ales, de tipul de masă. 

Spre Sharm el Sheikh sunt programate tot patru curse săptămânal, începând din 19 decembrie și până la jumătatea lunii ianuarie 2021. Vacanța de iarnă în Sharm el Sheikh costă de la 498 de euro/persoană.

În Antalya se organizează o vacanță de revelion, în perioada 30 decembrie – 5 ianuarie, și o alta, de cinci nopți, începând din 5 ianuarie. Prețul de pornire este de 388 de euro/persoană. Vacanța de revelion în Heraklion, Creta, începe pe 28 decembrie, durează cinci nopți și costă de la 534 de euro/persoană.

Multe dintre programele de vacanță pe charter au reducere în primele săptămâni de la lansare, cele mai mari, de până la 33%, fiind oferite de partenerii turci. Termenele de plată stabilite sunt de 10% la înscriere, 40% cu 45 de zile înainte de plecare și restul cu 14 zile înainte de zbor. Recomandăm turiștilor noștri, indiferent de vacanță și destinație, ori vârstă, să încheie și o asigurare medicală&storno, care îi scutește de bătăi de cap în situații imprevizibile”, declară Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.  

Pe lângă charterele iernii spre destinații însorite, turoperatorul are în ofertă și vacanțe în România, în zonele montate și balneare, unde hotelierii au anunțat deja programe speciale de sărbători, dar și în Bulgaria.

Agenţia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agenții private din România, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate.


Pentru mai multe articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Comunicate de presa CityFemme

Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *