Apa dura – o problema pentru sanatatea ta si a celor dragi

Apa dura este o problema la fel de mare ca si apa cu impuritati si bacterii care ajunge in casa noastra. Insa la fel ca si pentru apa cu impuritati, si pentru apa dura exista solutii care sa ajute la eliminarea duritatii si sa transforme apa dura intr-una perfecta pentru consum. O astfel de solutie este achizitionarea unui dedurizator pentru apa, cu ajutorul caruia sa elimini ioni de calciu si magneziu. 

Un lucru foarte important de stiut despre apa dura este ca afecteaza sanatatea fiecarei persoane care o consuma. De asemenea, aceasta afecteaza si electronicele si electrocasnicele din casa ta, lasand in urma un start gros de calcar. 

In articolul de azi insa, am ales sa acordam mai multa atentie problemelor de sanatate care pot aparea in cazul in care in casa ta ajunge o apa prea dura. 

Apa dura provoaca mancarime

Apa dura, calcaroasa contine o cantitate semnificativa de sodiu, iar acesta poate provoca roseata si mancarime la nivelul pielii. Tegumentul nu este obisnuit cu mineralele care raman pe piele, ceea ce duce la mancarime.

Apa dura usuca pielea

In cazul in care te confrunti cu o piele excesiv de uscata, aceasta poate fi rezultatul apei mult prea calcaroase care ajunge in casa ta. Apa dura face sapunul sa se dizolve mai greu, ceea ce inseamna ca reziduurile vor ramane pe piele. Iar sodiul care ramane pe piele din apa afecteaza bariera protectoare a tegumentului.

Apa dura agraveaza problemele dermatologice existente

Daca ai pielea predispusa la probleme dermatologice, atunci apa dura poate sa inrautateasca semnificativ situatia. Apa dura dizolvand mai greu sapunul, reziduurile raman pe suprafata pielii. Astfel ca, murdaria se blocheaza in interiorul porilor si poate agrava starea acneei sau a diferitelor inflamatii.

Apa dura degradeaza parul si provoaca electrizarea acestuia 

Mineralele prezente in apa dura impiedica o buna clatire a parului, ceea ce inseamna prezenta unor reziduuri pe scalp. Iar scalpul este cel mai afectat in urma clatirii cu apa dura, fiind posibila aparitia diferitelor iritatii si mancarimi. 

De asemenea mineralele din apa dura raman si pe firul de par, care devine tern si capata un aspect neingrijit. Firul de par devine uscat si isi pierde semnificativ din stralucire. In plus, apa dura contribuie la pierderea volumului, a elasticitatii si provoca electrizarea firelor de par.

Pentru a preveni toate aceste probleme, trebuie sa te asiguri ca apa care ajunge in casa ta este potrivita pentru consum. Ai posibilitatea sa masori duritatea apei achizitionand un kit pentru testarea apei dure sau facand o analiza intr-un laborator. 

In cazul in care testele indica un nivel mai mare de 15 grade germane, apa care ajunge in casa ta este clasificata ca fiind apa dura si ai nevoie de un dedurizator de apa in cel mai scurt timp. Ai posibilitatea sa achizitionezi astfel de dedurizatoare din magazinul online Bewater si sa te asiguri ca atat tu, cat si familia ta consumati o apa sanatoasa.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *