Noutatile lunii august 2020 – partea a doua

MARKS & SPENCER PREZINTĂ PIESE ESENȚIALE DE VARĂ PENTRU CEI MICI

În această vară, oferiți-le celor mici un refresh al garderobei și încercați noile modele pentru copii de la Marks & Spencer! Noua colecție oferă ținute de zi versatile, piese esențiale din bumbac și pijamale confortabile, confecționate cu detalii moderne și inovații inteligente, din materiale moi și lejere, perfecte pentru a fi purtate întreaga zi.

Stilurile practice și ușoare sunt disponibile într-o varietate de culori fresh, nuanțe calde de portocaliu, alăturate tonurilor de roz, verde mentă, albastru sau nuanțe de galben strălucitor și turcoaz. Bucurați-vă alături de cei mici de imprimeuri cool și modele jucăușe pentru bebeluși, ținute întregi sau formate din două piese, cu dungi colorate, modele fructate și florale, animal print sau palmieri tropicali.

Piesele sunt combinate cu broderii și detalii delicate, cum ar fi mânecile cu volane, spatele deschis și nasturii din lemn, împrospătând și în acest sezon fiecare garderobă cu stiluri florale, salopete de bumbac sau rochii lejere.

Cei mici se vor bucura de libertate de mișcare pe plajă sau pe faleză, purtând cele mai actuale piese ale sezonului. Alegeți din gama largă de costume de baie ce cuprinde modele colorate, piese cu mânecă lungă sau seturi clasice din două piese, gândite și create pentru a oferi extra confort. 

Articolele pentru cei mici sunt concepute din materiale cu uscare rapidă și proprietăți absorbante – foarte ușor de îngrijit și foarte rapid de uscat. Costumele de baie sunt dotate cu țesătură rezistentă UPF50 +, blocând razele UV astfel încât micuții să fie în siguranță și protejați întreaga zi. Costumele pentru înot sunt concepute cu o tehnologie rezistentă la clor, rămânând astfel strălucitoare și cu un aspect proaspăt pentru mai mult timp.


Vara aceasta poarta incaltaminte fabricata din materiale eco-friendly, de pe Remixshop.com

Industria fashion se aliniaza la vremurile contemporane si pune din ce in ce mai mult pret pe sustenabilitate si protejarea mediului. Se pune accent pe calitate si durabilitate, de aceea se recomanda incaltamintea care trece testul timpului, pe care o poti purta de la un sezon la altul.

In tendintele acestei veri se remarca incaltamintea din materiale organice, biodegradabile, ca de exemplu sandalele, papucii, espadrilele si tenisii cu platforma, cu sireturi sau catarame, fabricate din materiale eco-friendly. Opteaza pentru modele colorate, in tonuri deschise, sau pentru printuri inspirate din natura, care sa-ti aduca buna dispozitie, dar si confort, in fiecare zi.

Se poarta papucii clasici de tip mules, in tonuri pastelate si nuante fondante, care se potrivesc mai multor tipuri de tinute: jeans, pantaloni si fuste scurte sau midi, costume cu fuste sau pantaloni, rochii mulate sau lejere, de vara.

In tendinte sunt si sandalele velcro, cu talpa joasa si arici, ideale pentru plimbari lungi, excursii si activitati in aer liber pe timp de vara.

Gaseste-ti modelele potrivite pentru tine din selectia de incaltaminte de vara outlet sau second hand de inalta calitate de pe Remixshop.com. Astfel, sustii moda sustenabila si protejezi mediul inconjurator, Remixshop.com fiind unul dintre cei mai mari retaileri online din Europa care incurajeaza economia circulara.


Athleisure – noua colecție sport casual de la RESERVED

Ultimele luni ne-au schimbat percepția despre lume și despre noi înșine. Viața lentă s-a instalat în casele noastre pentru mult timp. Ne-am oprit din alergătura cotidiană, apreciem relațiile cu cei dragi și, în sfârșit, avem grijă de noi. Această transformare este vizibilă și în modă, cu o tendință puternică către îmbrăcămintea în stil Athleisure.

Bluzele și colanții confortabili au fost foarte îndrăgite de fotomodelele anilor `90, apoi mult timp au fost asociate în principal cu hainele sport pentru sală, dar în zilele noastre ne place să le purtăm atât acasă, cât și la întâlniri cu prietenii. Multifuncționalitatea este unul dintre cuvintele cheie  ale colecției Athleisure, care poate fi găsită în cea mai recentă ofertă RESERVED.

În plus față de bluzele și colanții  menționați, colecția vedetă a brandului polonez include și pantaloni confortabili, cămăși din tricotaj moale, bustieră sport, rochii simple, și o parka supradimensionată impermeabilă. Toate elementele colecției pot fi combinate între ele și pot fi, de asemenea, purtate cu alte piese care la prima vedere nu sunt chiar asociate cu sportul sau stilul de viață activ, dar se potrivesc perfect – cum ar fi un sacou sau o haină, pantaloni tip țigaretă și bijuterii statement. Tocmai din acest motiv, stilul acesta este atât de îndrăgit de influențatoare și modele – arăți bine în colanții pentru yoga nu numai în timpul exercițiilor de meditație, ci și când te vezi cu o prietenă la o ceașcă de cafea sau la o întâlnire. De asemenea, trendul Athleisure a devenit în ultimele luni o „uniformă” pentru persoanele care lucrează de acasă de mult timp. Astăzi, ceea ce contează cel mai mult este confortul și ușurința de purtare, precum și materialul plăcut la atingere. Din nou căutăm echilibrul și confortul. Totuși, în termenii noștri.

Paleta de culori a noii colecții RESERVED este discretă și include negru, bej, kaki și roz pal. Gama neutră are un efect liniștitor și se potrivește perfect cu ținutele noastre. Întreaga colecție are o estetică delicată – curată, echilibrată, fără anumite forme sau imprimeuri.


Brandul românesc Katerini lansează o colecție capsulă de accesorii din materiale reciclate

Katerini, brandul românesc de accesorii prêt-à-porter și made-to-measure, lansează Silver Lining, o colecție capsulă realizată integral din PET și mase plastice reciclate.  Proiectul a luat naștere din dorința de a crește gradul de conștientizare în rândul comunității asupra necesității de a adopta o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător și de a crea un produs valoros prin sustenabilitatea sa. Numele colecției reflectă abordarea optimistă a brandului, dorindu-și să demonstreze că fiecare situație poate genera rezultate și contexte pozitive.

Colecția cuprinde mai multe piese ce încapsulează ideea de sustenabilitate, printre care modele de cercei, brățări, accesorii de păr și broșe, realizate integral din materiale plastice reciclate, toate decorate cu linii fine, argintii.

„În perioada aceasta, am priceput, realmente, că Planeta răspunde la dezechilibrul creat, am înțeles ce înseamnă un eco-sistem rănit și cum se întorc toate acestea înapoi la noi”, declară Ecaterina Colasîz, creatoarea brandului Katerini. „Din punct de vedere social, o colecție realizată din materiale reciclate poartă însemnul inițiativei și are puterea exemplului. Cel mai important, în timpul și mai ales, locul în care ne aflăm, este să oferim informație și să contribuim la conștientizare. Ideea nu este să încurajăm consumerismul prin aceste produse, ci mai degrabă conceptul și inițiativa, care sunt un plus valoare pentru noi ca oameni și pentru noi ca brand”, adaugă Ecaterina. 

Prin colecția Silver Lining, brandul Katerini reușește să depășească modelul „fast fashion”, care a dominat și remodelat industria modei și să integreze în ADN-ul și strategiile sale practici sustenabile, esențiale pentru conturarea unui viitor promițător. Astfel, accesoriile realizate integral din materiale reciclate demonstrează că există și o alternativă favorabilă de a răspunde cererilor existente pe piață.


COTIDIAN – Stilul meu în orice moment chiar și în noua normalitate 

TEZYO lansează colecția de încălțăminte și accesorii pentru toamnă 2020 sub platforma de comunicare „Cotidian. Stilul meu în orice moment” adaptată la contextul actual, la noua normalitate, în care nevoile fiecăruia dintre noi s-au schimbat.

TEZYO lansează campania Cotidian. Stilul meu în orice moment” sub conceptul REAL YOU. Aceasta surprinde ideea că stilul nostru, cel care ne reprezintă, este cel pe care îl afișăm în fiecare zi, cel care ne-a consacrat, care ne completează personalitatea și ne aparține în fiecare zi, în fiecare moment, chiar și atunci când suntem confruntați cu situații și concepte complet noi, precum distanțarea socială, purtarea măștii de protecție, dar și o redefinire a activităților noastre zilnice.

Stilul nu se schimbă în noua ordine a lucrurilor, pentru că ne adaptăm rapid la modificările sociale și culturale și vrem sa evidentiem ca suntem noi, suntem autentici chiar și în contextul în care o bună parte din viața noastră s-a mutat online și funcționează după noi reguli.

Selecția TEZYO pentru toamna anului 2020 susține diversitatea stilistică și stilul autentic. Ca în fiecare an, colecția propusă de multibrandul TEZYO vine în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, pune accentul pe varietate, utilitate, calitate, confort și le îmbină cu reperele estetice ale sezonului, trendurile și piesele statement. Sezonul acesta, cele mai importante categorii de produse acoperă varietatea de trenduri și stiluri propuse de designeri. În selecția fashion se regăsesc cele mai importante tendințe, printre care se numără vârfurile pătrate, pielea lăcuită și colorată sau tocurile geometrice, cât și piese indispensabile sezonului, precum: botine de înălțime medie, ghete elegante și cizme înalte. Zona de branduri premium este reprezentată de selecțiile Kat Maconie for Epica, Liu Lo și Loriblu, acestea vin să completeze gama deja existentă de branduri deja consacrate din portofoliul TEZYO, precum Epica, Image, Aldo, Ara și multe altele.

Colecția casual – sport reprezintă în continuare un segment important în selecția TEZYO a sezonului și este  compusă din brandurile deja consacrate: adidas, Nike, Pepe Jeans, Skechers și Gryxx. Tendințele în materie de încălțăminte sport pun în continuare accentul pe tălpi cu volume neașteptate, geometrice, culori electrice și flourescente, materiale tehnologice ce lasă piciorul să respire și sporesc confortul pantofului.


Brandul Medicine, marcă proprie ANSWEAR, lansează noua colecție Toamnă-Iarnă 2020

Colecția de Toamnă-Iarnă 2020 a brandului Medicine, ce poate fi descoperită pe ANSWEAR.ro, vine ca o continuare firească a sezonului estival, pentru ca mai apoi să ne introducă suav în atmosfera iernii.

În colecția dedicată noului sezon, Medicine, marcă proprie ANSWEAR, ne încurajează să ne ascultăm pe noi și să ne ascultăm vocea interioară. Să încetinim, să ne liniștim și să vorbim cu noi înșine ca și cu cel mai bun prieten.

În viața ocupată și provocatoare de zi cu zi, nenumărate forțe, atât externe cât și interne, luptă pentru atenția noastră. Multe voci, emoții, opinii, acțiuni și comportamente, precum și aspirații, nevoi, dorințe și credințe, deseori contradictorii și frustrante.

Toamna și Iarna sunt momente pentru reflecție, reverie senină și o oportunitate de dezvoltare. Brandul Medicine ne propune să găsim bogăția de arome, culori și parfumuri pe care le oferă aceste anotimpuri. Este doar o aparență că totul se duce în acest timp, când de fapt este un timp alocat consolidării și regenerării.

Pentru Medicine, fashion-ul înseamnă mai mult decât doar haine și accesorii. Cu ajutorul modei și ascultându-ne vocea interioară, corpul și intuiția, nu facem decât să ne exprimăm într-un mod autentic. Să avem încredere în noi înșine! este îndemnul Medicine.


ANSWEAR România mizează pe o creștere de 30% în urma campaniei Final Sale ce include 62.299 produse cu reduceri de până la 70%

Retailerul online ANSWEAR.ro mizează pe o creștere de 30% atât a veniturilor, cât și a numărului de comenzi în urma campaniei de reduceri masive Final Sale ce se va încheia la finalul verii.

62.299 produse cu un discount maxim de 70% vor putea fi achiziționate online de pe ANSWEAR.ro în cadrul campaniei de reduceri ce se desfășoară în perioada 31 iulie – 30 august.

Toate brandurile de pe website intră în promoție, printre acestea regăsindu-se: Armani Exchange, Emporio Armani, adidas Originals, Birkenstock, Nike, New Balance, Calvin Klein, Cavalli Class, Guess Jeans, Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger, Tommy Jeans, Michael Kors, Lauren Ralph Lauren, Polo Ralph Lauren, Desigual, Levi’s, Pepe Jeans, Diesel, Fila, Puma, Love Moschino etc. 

Peste 350 de branduri fac acum parte din portofoliul ANSWEAR.ro și peste 40 dintre ele au fost introduse în primul semestru din 2020. De curând, ANSWEAR a adăugat alte 2 noi branduri în portofoliul său, respectiv Kate Spade și Paul Smith, iar în jumătatea a doua a anului vor fi adăugate peste 20 de branduri noi în portofoliu.

Dat fiind că și anul trecut am desfășurat campania de Final Sale, dar în acest an am atras în contextul pandemiei un public nou, ne așteptăm la o creștere de 30% a vânzărilor față de anul trecut – atât din punct de vedere venituri, cât și număr de comenzi plasate”, spune Raluca Radu – country manager ANSWEAR România.


Fundația BricoDépôt anunţă proiectele care vor primi finanţare, ȋn cadrul campaniei  “Casele bune schimbă vieţi”

Fundaţia BricoDépôt prezintă cele 10 proiecte care vor primi finanţări ȋn valoare totală de 270.000 de lei, ȋn cadrul primei sale campanii de finanţare, „Casele bune schimbă vieţi”. În acelaşi timp, Brico Dépôt România anunţă suplimentarea finanţărilor cu donaţii ȋn produse din magazinele sale, ȋn valoare totală de 30.000 de lei, pentru organizaţiile non-guvernamentate selectate.

În cadrul campaniei de finanţare „Casele bune schimbă vieţi”, timp de 10 zile, organizaţiile non-guvernamentaledin Romȃnia au avut ocazia să aplice pentru finanţarea cu până la 27.000 de lei a unui proiect de ȋmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţiiȋn comunități dezavantajate din Romȃnia

“Am lansat campania de finanțare pentru organizaţii neguvernamentale motivați de dorința de a construi un viitor mai bun, ȋn sprijinul celor vulnerabili. Ne bucurăm că suntem cu un pas mai aproape de atingerea acestui obiectiv și să anunțăm că, ȋn cadrul campaniei Casele bune schimbă vieţi, 32 de organizaţii neguvernamentale au aplicat pentru finanţare. Am fost plăcut surprinși să primim multe propuneri de proiecte impresionante, cu un impact important, ȋn comunităţi dezavantajate din ȋntreaga ţară. Procesul de evaluare şi selecţie a fost unul ȋncărcat de emoţie, dar, după o analiză foarte atentă a tuturor aplicaţiilor, am ales să finanţăm acele 10 proiecte care au un impact valoros şi imediat, ȋn comunităţi vulnerabile.”, spune Ştefan Urziceanu, Manager al Fundaţiei BricoDépôt şi Consultant CSR, Brico Dépôt România.

Organizaţiile care vor primi finanţare din partea Fundaţiei BricoDépôt, proiectele propuse şi numărul de beneficiari ai fiecărui proiect, sunt:

  • Hospice, Casa Speranţei: reabilitarea unei unități de 4 paturi, din Braşov, pentru adulți care suferă de boli oncologice în stadii avansate (104 pacienţi/ an);
  • Habitat for Humanity: amenajarea de locuinţe pentru familii vulnerabile (12 familii din Berceni, Ilfov, cu 3-6 membri/ familie); 
  • SOS Satele Copiilor România: ȋmbunătățirea condițiilor de locuit și a vieții familiilor defavorizate incluse în programul de prevenire a separării copilului de familie (33 de beneficiari, din 7 familii din Bucureşti şi Buftea);
  • Fundaţia Copii in Dificultate: ȋmbunătățirea condițiilor de locuit, ȋn cadrul centrului specializat pentru copii cu dizabilități neurologice severe din Bucureşti (20 de copii abandonați, cu vârste ȋntre 1 şi 18 ani);
  • Fundaţia FARArenovarea centrului de recuperare din Fălticeni pentru copii cu dizabilități, din familii vulnerabile (102 beneficiari);
  • Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău: reamenajarea completă a toaletelor şi alte reparaţii ȋn cadrul centrului de zi “Clubul cu Lipici” din Panu, Bacău, situat lângă școala din sat, care nu are toalete utilizabile (200 de copii care trăiesc într-o comunitate rurală foarte săracă, cei 10 profesori din școala din sat şi 2 educatori);
  • Help Autism: repararea acoperişului Centrului Casa Soarelui din Bucureşti, necesară pentru extinderea serviciilor (70 de copii cu autism, ȋn cadrul programului de terapie și 120 de copii care pot fi evaluați anual, pentru diagnosticare);
  • FAST – Fundaţia pentru Asistenţă Socială şi TineretFAST – Fundaţia pentru Asistenţă Socială şi Tineret: construirea acoperișului Centrului Educațional din Zizin, Braşov, care va oferi activități permanente de afterschool și recuperare educațională pentru copiii din comunitate (100 de copii din şcoala primară);
  • Asociaţia Zi de Bine: ȋmbunătățirea calităţii vieţii, ȋn comunităţi afectate de probleme de sănătate cauzate de igiena precară şi completarea activităţilor din cadrul proiectului Microduş, prin oferirea a 500 de duşuri solare mobile familiilor defavorizate din mediul rural, care nu au toaletă în casă (500 de familii din 10 sate din judeţul Iaşi, cu min. 4 membri/ familie);
  • Asociaţia Comunitară Găesti: renovarea centrului de zi Casa Speranței și a Bucuriei din Găesti, Dâmboviţa, recondiționarea a două toalete necorespunzătoare, construcţia unei bucătării de vară și a unei grădini cu scop terapeutic pentru copii (40 de copii din familii vulnerabile şi alţi 100 de membri ai familiilor şi voluntari). 

6 lucruri super folositoare pe care sa le iei cu tine in vacanta

Mai putin de jumatate dintre romani spuneau la inceputul verii ca vor pleca in concediu, conform unui sondaj realizat de BestJobs, peste 80% dintre ei optand pentru turismul local. 

Oriunde ai alege sa mergi, cu ce incepi? Corect – cu bagajul. Mereu crezi ca stii ce sa pui in el, insa de fiecare data descoperi ca ti-a scapat ceva. Caci, pe langa lucruri esentiale precum acte, bani, bilete de calatorie (daca este cazul), e bine sa fii pregatit/a pentru tot felul de situatii neplacute. 

Asa ca ne-am gandit sa iti facem o lista cu cele mai frecvente probleme care pot aparea in concediu si solutiile aferente:

Stomacul sau capul nu iti dau pace?

In vacante, durerile de cap sau de stomac sunt destul de frecvente. Poate ca mergi prea mult pe jos, stai in soare sau mananci prea multe bunatati. Doar e concediu, nu? Si stii cum e cu farmaciile – cand le cauti, nu le gasesti. Asa ca ia de acasa cu tine otrusa de medicamente pentru cele mai frecvente dureri si scapi de stres. 

Ora mesei te-a prins intr-un loc unde nu e niciun restaurant?

Atunci cand pleci la o plimbare mai lunga, ideal ar fi sa iti iei la tine cateva gustari. Stim doar ce repede apare senzatia de foame atunci cand mergi mult pe jos. Pentru a te putea bucura de o masa oriunde si oricand, asigura-te ca ai in rucsac si cateva tacamuri de unica folosinta. Astfel vei putea savura o masa sanatoasa, cu un iaurt, cateva legume sau un sandwich.

Tocmai ti-a cazut nasturele de la pantaloni?

Te-ai gandit de acasa ce haine o sa imbraci in prima seara de „gala” in concediu si acum vezi ca ti s-a desprins un nasture? Crezi ca tinuta ta e complet ruinata? Nici vorba! Pentru ca bagajul tau contine si o papiota cu ata si ac pentru astfel de situatii. Rezolvi in mai putin de un minut ceva ce alta data ti-ar fi distrus planurile. 

Hainele tale preferate s-au patat?

Si ce daca? Cine nu a patit asta in concediu? Sunt atat de multe situatii in care acest lucru se poate intampla, incat nu merita sa mergem nepregatiti. Chiar daca ai multe haine de schimb, nu poti astepta pana ajungi acasa si sa risti sa nu se mai ia pata (mai ales daca e bluza ta favorita sau blugii in care arati ca un superstar). Cel mai practic mod e sa iti iei cu tine un produs special. Asevi iti ofera o solutie de scos pete cu o formula imbunatatita care functioneaza atat pe hainele albe, cat si pe cele colorate. Si, apropo, petele de transpiratie nu mai au nicio sansa!

Adauga in bagaj si un detergent lichid pe care sa-l poti folosi atat la spalarea manuala, cat si la cea automata. Alege o varianta eficienta care sa scoata rapid petele, precum detergentul Gel Activ Asevi. Sfat: pentru a nu-ti incarca inutil bagajul, pune cantitatea dorita de detergent intr-un recipient micut de calatorie (le gasesti in majoritatea supermarketurilor), mai ales ca e super-concentrat si nu ai nevoie de o cantitate mare.

Impaturitul hainelor nu le-a scapat de sifonare?

Cand ne straduim sa punem tot ce avem nevoie intr-un troler sau intr-un rucsac, sansele ca hainele sa se sifoneze sunt foarte mari. Dar nu trebuie sa te supere acest lucru. Exista o solutie simpla si la indemana. Ia mereu cu tine un fier de calcat, mai ales daca pleci cu masina personala. Poti incerca chiar o varianta de calatorie, mai mica si usoara, pe care nici nu o s-o simti, dar care o sa te ajute sa ai hainele fara nicio cuta. 


NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Astfel, comercianții din orice industrie pot beneficia de dezvoltarea rapidă a unui magazin online complet echipat, pe o platformă profesionistă dezvoltată de ContentSpeed, și integrarea imediată a soluției online de procesare și încasare a plăților online dezvoltată de NETOPIA Payments. În acest sens, cei doi parteneri anunță implementarea unui sistem automatizat, astfel încât comercianților li se va genera contractul de procesare cu NETOPIA Payments direct din platforma ContentSpeed. 

Potrivit reprezentanților celor două companii, prin această campanie de digitalizare, comercianții au acces la o soluție de comerț electronic eficientă, dotată cu toate instrumentele de care au nevoie pentru funcționarea cu succes în mediul online. Printre avantajele platformei se numără: teme de design personalizabile, compatibile cu orice dispozitiv, integrare cu servicii de curierat și software de gestiune, optimizare și integrare cu instrumentele digitale Google, consultanță, hosting, mentenanță și suport tehnic profesionist.  

„Parteneriatul cu NETOPIA Payments durează încă de la începuturile comerțului electronic autohton și face parte din strategia ContentSpeed de a oferi posesorilor de magazine online o soluție completă și eficientă. Misiunea noastră e să simplificăm procesul de deschidere al unui nou canal de vanzare în online și să punem la dispoziție toate instrumentele necesare pentru succes în eCommerce. În special în contextul actual, nu mai putem vorbi de un magazin online care să nu le ofere clienților opțiunea de plată online cu cardul. Antreprenorii care folosesc platforma ContentSpeed pot beneficia de serviciile oferite de NETOPIA Payments printr-un singur click – contractul de colaborare este generat automat și magazinul online poate procesa plăți online instantaneu”, a declarat Doina Vîlceanu, Chief Marketing Officer ContentSpeed.  


Televiziunea Română, co-producător și partenerul oficial al Concursului Internaţional „George Enescu” 2020

Televiziunea Română este din nou co-producător și partenerul oficial al Concursului Internaţional „George Enescu” și, continuând o tradiţie de peste o jumătate de secol, îi invită pe telespectatori să urmărească transmisiunile și emisiunile sale dedicate acestei ediții a evenimentului. 

În contextul situaţiei generate de pandemie, pentru a proteja sănătatea tinerilor muzicieni, a artiştilor implicaţi în procesul de jurizare, publicului şi a echipei de organizare, ediţia din acest an a Concursului Internaţional „George Enescu” va fi organizată în două faze distincte. 

Primele două etape ale competiţiei se vor desfăşura online în luna septembrie, conform calendarului iniţial, iar semifinalele şi finalele fiecărei secţiuni vor fi reprogramate în luna mai 2021, la Ateneul Român din Bucureşti. 

Astfel, faza întâi va avea loc între 29 august și 20 septembrie și va cuprinde recitalurile candidaților din primele două etape de concurs.  Faza a doua se va desfășura între 12 și 23 mai 2021 și va cuprinde semifinalele și finalele la cele trei instrumente. 

Toate înregistrările trimise de concurenți vor fi publicate pe website-ul Concursului www.festivalenescu.ro.

Televiziunea Română va reflecta pe canalele sale principale, dar şi în mediul online, toate evenimentele ce vor constitui ediţia cu numarul XVII a Concursului Internaţional „George Enescu”.


Concursul George Enescu invită societatea românească să răspundă la Provocarea „Salvează Frumusețea în viață” 

Concursul Internațional George Enescu a lansat pe 19 august, de ziua de naștere a marelui compozitor George Enescu, Provocarea „Salvează Frumusețea în viață”, prin care invită întreaga societate să răspundă și să ia atitudine în fața fricii, adversității și incertitudinii generate de pandemie, dând valoare vieții și frumuseții care dă sens și bucurie fiecărui om.  

Lansată în contextul ediției 2020 a Concursului Enescu, Provocarea „Salvează Frumusețea în viață” este o campanie de conștientizare, menită să aducă un suflu nou în societate și să-i inspire pe oameni să reziste pandemiei, reacționând la ea prin protejarea a ceea ce contează mai mult pentru fiecare în parte: sănătatea, dragostea, echilibrul, emoția, frumusețea, etc. 

Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului și Concursului George Enescu a declarat:

„Concursul Enescu își propune să transmită mai multe mesaje, prin care să-i inspire pe români să-și regăsească puterea și să se reinventeze, în ciuda fragilității imense cu care pandemia i-a confruntat brutal:

  1. Pandemia este o perioadă tranzitorie. Este important să privim dincolo de ea, la felul în care vom arăta, ca oameni, când lucrurile se vor așeza. Avem resursele ca să trecem prin pandemie, sunt în noi, în lucrurile care contează și pe care ne temem că le-am pierdut sau că le pierdem. Ne putem reinventa dacă, în locul fricii, ne reconectăm la frumusețea lor și luptăm pentru a le duce mai departe, în viața noastră de după pandemie. Iar acest lucru poate fi realizat simplu: punând în prim-plan ceea ce contează mai mult în viețile noastre. 
  2. Suntem împreună în această confruntare brutală și doar împreună putem ieși din ea. Deși frica și fragilitatea ne divizează, suntem toți oameni și avem nevoie unii de alții. Umanitatea noastră ne leagă. Avem nevoie să ne conectăm la ea. De fiecare dintre noi depinde atât viața noastră cât și a celorlalți. Când purtăm sau nu mască, când respectăm sau nu regulile de igienă, când stăm la distanță sau ne înghesuim, alegem sau nu alegem viața atât pentru noi, cât și pentru ceilalți. Când ne susținem unii pe alții, când ne împărtășim frumusețea din viețile noastre, când ne tratăm cu respect și compasiune, când funcționăm ca o echipă, alegem viața și lăsăm loc pentru frumusețe. 
  3. Artele și cultura, indiferent de domeniu, sunt vitale pentru a ne salva frumusețea din viața noastră și, implicit, umanitatea. Pandemia le-a afectat profund în întreaga lume, inclusiv în România. Este nevoie de sprijin pentru artiști, atât din partea publicului, cât și a autorităților, pentru ca artiștii să continue să creeze. Artele asigură expresia profundă a umanității noastre. Iar pandemia ne afectează tocmai umanitatea.
  4. Concursul Enescu a refuzat să își anuleze ediția din acest an, deși evoluția pandemiei spre asta îl împingea. S-a reorganizat online și în două faze, pentru a continua să aducă muzică în viața publicului său și pentru a-i ajuta pe tinerii concurenți să-și continue cariera, oricât de greu ar fi. Concursul Enescu a ales viața, protejând publicul și artiștii, și frumusețea muzicii. Iar acum, spune atât că muzica trebuie să continue, chiar dacă online, cât și că de fiecare dintre noi depinde dacă Semifinalele si Finalele Concursului din 2021 și Festivalul Enescu 2021 se vor ține cu public în sală”.

Utopie/ Distopie, în conferințe, ateliere și documentare la BIDFF #6

Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, care va avea loc între 3-6 septembrie, prezintă documentare, conferințe și ateliere de de film de dans chiar în inima Bucureștiului. Cea de-a șasea ediție a festivalului include, pe lângă cele trei competiții, proiecția în premieră națională a documentarului Being Jérôme Bel și o serie de evenimente dedicate industriei de film și dans: un atelier de film de dans cu coregrafa Chrysanthi Badeka, două conferințe care vor explora tema BIDFF – utopie/distopie, susținute de artiștii Jassem Hindi și Pavle Heidler, și un masterclass susținut de Maria Tânjală, cofondator FilmChain.

Seara de sâmbătă, 5 septembrie, va fi marcată de premiera națională a filmului Being Jérôme Bel (documentar, 79’, FR, regia Aldo Lee și Sima Khatami). Proiecția va avea loc de la 21:00, la Cinema Elvire Popesco, în aer liber, iar biletele se vor pune în vânzare începând cu 17 august. Filmul surprinde procesul de lucru al lui Jérôme Bel, coregraf și performer recunoscut pentru maniera sa provocatoare de a confrunta spectatorii cu propriile preconcepții despre corp, dar arată și dificultățile celor doi regizori care se lovesc de rezistența artistului în a fi portretizat. Lungmetrajul a avut premiera în 2019, în cadrul Festivalului de Film de la Locarno, în afara competiției. Trailer: https://vimeo.com/348802951

În cadrul atelierului de film de dans, Chrysanthi Badeka va explora, timp de trei zile, alături de participanți, arta filmului de dans ca o practică pentru dezvoltarea artistică interdisciplinară. Folosind elemente transmedia de reflexie și compoziție, Chrysanthi propune un studiu de conținut, estetică, filmare non-teatrală, coregrafia camerei, realizarea unui storyboard, scrierea și comunicarea în echipă. Atelierul își propune să creeze o colaborare fructuoasă între profesioniști care activează în diferite domenii artistice, punând accentul pe noile utopii ale filmului de dans și educația peer-to-peer. 


„Acasă”, debutul regizorului Radu Ciorniciuc – din 18 septembrie, pe marile ecrane în aer liber

„Acasă”, lungmetrajul de debut al lui Radu Ciorniciuc, care a documentat, timp de patru ani, tranziția unei familii de la viața în mijlocul naturii din Delta Văcărești la adaptarea în jungla urbană a Capitalei, va putea fi urmărit pe marile ecrane în aer liber, din 18 septembrie.

Filmul a fost distins, pe 20 august, în cadrul Galei de închidere a Sarajevo Film Festival, cu Human Rights Award/ Premiul pentru Drepturile Omului, acordat celui mai bun film din competiția documentarelor, care urmărește o temă universală legată de drepturile omului. „Acasă” este primul film românesc ce primește această distincție.

„Uman, filmul vorbește despre căutarea, pe care o avem cu toții, a unui loc – în noi și în jurul nostru – pe care să-l putem numi al nostru, acasă. Explorează întrebări precum: Ce este fericirea? Ce înseamnă o familie? Unde este acasă? Filmul documentar, atunci când este făcut cu pasiune, onestitate și dragoste, este un mediu care ne ajută să înțelegem atât lumea din noi, cât și pe cea din jur mai bine.”, spune Radu Ciorniciuc.

Filmul va avea parte de trei proiecții speciale, organizate în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești, chiar în interiorul Parcului, pe 15, 16 și 17 septembrie. Capacitatea totală este de 60 de locuri, iar biletele se vor pune curând în vânzare.
Proiecțiile vor fi precedate de tururi prin Parcului Natural Văcărești, ghidate de copiii  familiei Enache. 

Ne dorim să ajungem în cât mai multe localități din țară. Este un an dificil pentru cinematografia românească, în care planurile cineaștilor și distribuitorilor au fost date peste cap, iar deschiderea cinematografelor este în continuare amânată. Sperăm ca proiecțiile în aer liber ale filmului, care se vor desfășura în condițiile de siguranță impuse în această perioadă, să se bucure de interesul și empatia publicului.”, spune producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan.


Comedii, muzică și filme de Oscar în noile locații TIFF Sibiu: Parcarea supraterană Promenada și Terasa cu flori „Ion Besoiu”

Organizat anul acesta exclusiv în aer liber, TIFF Sibiu (27-30 august) le propune sibienilor, la cea de-a 14-a ediție, să descopere o selecție de filme care au cucerit publicul și au câștigat trofee importante în ultimul an în două locații noi: Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) și Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.Acestea se alătură locațiilor cu tradiție în festival: Piața Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra. 

Biletele pentru TIFF Sibiu vor fi puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro și pe TIFF Official App (disponibilă în App Store și Google Play) începând de luni, 24 august. Biletele pentru toate locațiile se vor vinde fizic la o singură casierie, în Piața Mare, începând din 26 august. Intrarea este liberă la proiecțiile din Piața Mare, în baza unui bilet cu valoare zero achiziționat în avans, ce va fi scanat la acces. 

IMPORTANT: Accesul la proiecții se va face cu o oră înainte de începerea lor, pentru a putea aplica măsurile de siguranță și a respecta distanțarea socială.

Parcarea supraterană Promenada Sibiu

Unul dintre cele mai populare filme lansate în ultimul an în lume va deschide seria de proiecții din Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj). Joi, 27 august, de la 21.00, va rula spectaculosul thriller sud-coreean Parazit/Parasite (r. Bong Joon Ho), laureatul Palme d’Or la Cannes 2019 și marele câștigător al Galei Oscar de anul acesta. Intensă și amuzantă este și Răzbunarea pârliților/ Heroic Losers (r. Sebastian Borensztein), propunerea Argentinei la Oscar, odiseea unor vecini, oameni obișnuiți, care decid să-și facă dreptate singuri atunci când sistemul bancar intră în colaps și economiile lor dispar peste noapte. Cel mai popular film argentinian din 2019 va rula vineri, 28 august.

În weekend-ul 29-30 august, tot de la 21.00, se lasă cu muzică bună. Sâmbătă, spectatorii vor putea urmări pe ecran mare Rocketman (r. Dexter Fletcher), un musical biografic emoționant, bazat pe viața lui Elton John, pentru care actorul Taron Egerton a câștigat Globul de Aur. Iar în ultima zi de TIFF Sibiu, duminică, Blinded by the Light (r. Gurinder Chadha) va aduce muzica lui Bruce Springsteen și povestea plină de umor și vitalitate a unui adolescent britanic de origine pakistaneză al cărui destin se schimbă după ce descoperă cântecele artistului. „Cea mai bună comedie a anului”, potrivit The New York Post


1 milion de copaci noi pentru România. O brățară, un copac.

Muma Pădurii vrea să reîmpădurească România. Pentru Filip și Robert, cei 2 copii ai Pădurii, România va fi verde, orientată către natură și cu păduri tinere; cu oameni responsabili și educați suficient de mult cât să respecte mediul; cu oameni mândri să fie români și care se fălesc cu patria lor. 

Cum va avea Muma Pădurii 1 milion de copaci noi? 

Tu cumperi un produs 100% făurit cu materiale românești, de tineri români institutionalizați și Muma Pădurii donează pentru plantarea unui puiet și îngrijirea lui de după, celor de la Tășuleasa Social împreună cu care se fac plantările efective de 2 ori pe an.

Mama Pădurii, ocrotitorul suprem al tuturor Pădurilor, cea care își cunoaște fiecare copil după nume, cea care îi ajută pe toți cei care au sufletul curat și intențiile bune să își găsească drumul înapoi a fost portretizată în basmele românești ca Muma Pădurii, un personaj negativ. Totuși, tot ce a făcut Muma Pădurii a fost să ne atragă atenția tuturor că ea și copiii  ei, copacii,  sunt în pericol pentu că omul prin toate acțiunile lui dezechilibrează un întreg sistem, într-un ritm alert, nenatural, nesustenabil și de multe ori ilegal. Muma Pădurii plânge după fiecare copil al ei, este furioasă pe oameni și pe lăcomia lor.

Resursele naturale de astăzi, ce a mai ramas din ele, trebuie să existe și mâine. Resursa de lemn din Romania nu este nesfârșită. În lipsa unei infrastructuri adecvate pentru administrarea Pădurilor, a unei viziuni unitare pe termen lung pentru protejarea Pădurilor, a unui plan plan unitar pentru educarea în spiritul responsabilizării sociale, 2 tineri ambițioși: Filip Bașchir și Robert Szkokan au luat lansat: https://www.mumapadurii.com/, un proiect de suflet care face un puternic call to action pentru responsabilizare și acțiune colectivă, pentru un viitor mai bun cu un aer mai respirabil, un proiect care o va ajuta pe Muma Pădurii să-și reintre în drepturi cu cei 1 milion de copaci noi plantați.


Nebulizatorul Nami Cat de la Omron – cel mai bun prieten al copiilor

Cheshire Cat, Garfield sau Grumpy Cat?! Toamna aceasta Omron iti prezinta un nou erou cu super puteri! NAMI CAT – nebulizatorul cu compresor sub forma de pisica simpatica, trateaza rapid simptomele asociate racelii si ii ajuta pe cei mici sa isi refaca fortele cat ai spune… “Miau!”

Nami Cat – dragut la exterior, puternic la interior

Adeseori, pentru ameliorarea afectiunilor respiratorii, pediatrii recomanda tratamentul cu aerosoli prin utilizarea nebulizatoarelor, produse folosite pe scara larga la nivel mondial in domeniul sanatatii. Insa, uneori, aceasta terapie poate reprezenta o provocare din cauza temerilor copiilor, atunci cand acestia intalnesc dispozitivele medicale.

Cunoscand acest aspect, Omron a dezvoltat Nami Cat – prietenul celor mici si ajutorul de nadejde al parintilor. Aparatul are un design jucaus, ergonomic, de mici dimensiuni, cu o greutate redusa si este extrem de silentios.

Scopul lansarii Nami Cat este sa ofere nu doar mai multe grija pentru sanatatea celor mici, dar si un motiv pentru care acestia sa se relaxeze, chiar si in timpul tratamentului.

Avantajele terapiei prin nebulizare sunt multiple; datorita dispersiei particulelor de aerosoli care ajung direct la zona afectata, eficienta medicatiei creste, iar efectele se pot observa imediat. In plus, aspectul atractiv al nebulizatorului induce o stare de confort si de destindere prichindelului. Totodata, Nami Cat completeaza spatiul de joaca din camera copilului si devine “doctorul de serviciu” ce il supravegheaza de pe raftul cu jucarii.

Lasa-l sa se joace! Nami Cat il protejeaza!


foodpanda livrează produse Viva din stațiile OMV 

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, și foodpanda, cea mai mare platformă de food ordering din România, au incheiat un parteneriat prin care produsele Viva din stațiile OMV pot fi comandate prin serviciul de livrări foodpanda. 

În prezent, serviciul este disponibil în zece orașe: Cluj, Iași, Timișoara, Brașov, Constanța, București, Targu-Mureș, Ploiești, Galați și Sibiu. Peste 130 de produse din shop și zona de gastro, de la sandwich-uri și salate, produse de patiserie, dulciuri și snacks-uri până la băuturi, electronice și accesorii sunt disponibile pentru livrări rapide. 

Clienții pot comanda produsele Viva Shop & Gastro în aplicația foodpanda din secțiunea Shops, iar comenzile sunt transmise în stația OMV selectată. Comenzile sunt procesate în stațiile OMV și predate livratorilor foodpanda în cel mai scurt timp. Valoarea minimă a unei comenzi este de 14,99 lei, iar taxa de livrare pornește de la 1,99 lei și variază în funcție de distanță.

George Daniel Ion, retail manager OMV Petrom: „Parteneriatul a fost demarat în luna iunie a acestui an, în cadrul unui proiect pilot, care a vizat cinci stații OMV din Cluj. A fost primit foarte bine, cu livrări de produse care s-au încadrat în intervalul de 30 de minute. Ne-am dorit să aducem pauza de cafea și sandwich din Viva și la birou sau acasă, cu aceleași produse de calitate, într-un timp scurt. Suplimentăm acum numărul de stații care sunt parte din proiect și lansăm promisiunea comenzilor online Viva Shop & Gastro în încă nouă orașe”.   

„foodpanda își diversifică oferta în zona comerțului de proximitate prin extinderea parteneriatului cu OMV Petrom. Astfel, utilizatorii din cele zece orașe pot comanda de acum gustările bine cunoscute din meniul Viva, și în același timp, se pot bucura de multiple categorii de produse, de la îngrijire personală sau băuturi până la electronice sau articole pentru grătar, disponibile pentru livrare imediată într-un interval orar extins, până la orele 22 sau chiar 24 în unele orașe. Pe baza rezultatelor înregistrate în proiectul pilot, pornit la începutul verii în Cluj, dorim să oferim clienților noștri din încă nouă orașe mari mai multe alternative de produse pentru livrare rapidă”, a declarat Andreea Petrișor, Managing Director foodpanda România. 


Analiză OLXMunca din “biroul de acasă”, evoluția joburilor remote și recrutarea la distanță: pandemia a transformat piața forței de muncă 

Măsurile de distanțare socială, introduse lunile trecute din cauza pandemiei, au obligat multe companii să mute activitatea angajaților, în decurs de câteva zile, din spațiile dedicate în „birourile de acasă”. 

Practicarea lucrului de acasă înainte de pandemie

Un procent de 5,4% dintre angajații din Uniunea Europeană (UE), cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani, lucrau de obicei de acasă, în 2019, se arată în statisticile europene date de Eurostat. Această pondere a rămas constantă, în jur de 5%, în ultimul deceniu. Totuși, în aceeași perioadă, o diferență s-a înregistrat în rândul celor care au declarat că au lucrat uneori de acasă, ponderea lor crescând de la 6,0% în 2009 la 9,0% în 2019.

Pentru România, cele mai recente date arată că doar 0,8% din forța de muncă ocupată din ţară muncea, de obicei, de acasă, în 2019, reprezentând aproximativ 45.000 de angajați. Cu aceste cifre, România este pe ultimul loc între statele Uniunii Europene în ceea ce privește rata de penetrare a regimului de muncă remote. 

Cu o medie a statelor membre UE de 5,4%, mai multe țări înregistrează procente mai scăzute. Printre acestea se află Germania (5,2%), Spania (4,8%), Cehia (4,6%), precum și România (0,8%) şi Bulgaria (0,5%). La polul opus, Țările de Jos și Finlanda erau pe primele locuri la munca în sistem “remote”, 14,1% dintre persoanele angajate din cele două ţări lucrând în mod obişnuit de acasă în 2019.

Trebuie subliniat însă că inclusiv țara noastră a înregistrat o evoluție în ceea ce privește așa-numita muncă remote, astfel că procentul celor care munceau de obicei de acasă a crescut abrupt în 2019 la 0,8%, impactul fiind generat și de adoptarea legii care reglementează telemunca, cu un an mai devreme.

Munca de acasă în timpul pandemiei

Odată cu debutul pandemiei de coronavirus, măsurile de restricționare a contactului fizic  și blocarea activității economice au dus la o creșterea a ratei șomajului, încă din luna martie, de la 6,5% la 6,6%, potrivit datelor raportate de Eurostat. În același timp, 50% dintre muncitorii europeni au înregistrat scăderi ale timpului de lucru.

 

Pe de altă parte, la nivel european, aproape 4 din 10 angajați (37%) au început să lucreze de acasă, în contextul izolării impuse de pandemie, respectiv peste 30%, în majoritatea statelor membre UE. Cele mai ridicate procente ale penetrării muncii de acasă au fost raportate în Finlanda (60%), Luxemburg (peste 50%), Țările de Jos (peste 50%), Belgia (peste 50%), Danemarca (aproape 50%), conform unui raport al Eurofound, care prezintă date referitoare la piața muncii din Uniunea Europeană, în perioada pandemiei de Covid-19.

România este statul din UE cu cea mai mică pondere de angajați care au trecut la telemuncă, ca urmare a riscului generat de COVID-19. Astfel, potrivit raportului, țara noastră este singurul stat membru UE cu un procent sub 20% al salariaților care au muncit de acasă, în pandemie.


CATALOGUL IKEA 2021 ESTE AICI!

Ediția de anul acesta a Catalogului IKEA marchează cea de-a 70-a aniversare și este deja aici! Pentru a-l face și mai special, l-am transformat într-un manual cu o mulțime de sugestii care să te inspire, potrivite pentru orice buget, cu idei practice, noi produse interesante și unele deja preferate, dar prezentate într-un format digital nou și îmbunătățit.

Lumea noastră s-a schimbat în lunile recente, iar experiențele digitale au devenit din ce în ce mai integrate în viața de zi cu zi. Pentru a se potrivi tuturor stilurilor de viață, dar și nevoilor din această eră tot mai digitală, am transformat Catalogul nostru într-un manual digital, fiind disponibil și accesibil oricui, oricând. De asemenea, este mai ușor de accesat și de depozitat, mai ales în spațiile mici.

În fiecare pagină veți regăsi ceea ce a stat la baza gamei noastre în toți acești ani: lucrurile și detaliile mici care pot face diferența în fiecare zi. Catalogul IKEA 2021 este plin de inspirație și de sfaturi despre modul în care casele din întreaga lume pot fi mai confortabile, mai inteligente, mai sustenabile și mai frumoase pentru oamenii minunați care locuiesc în ele.

Pe lângă faptul că este mai convenabil și mai accesibil, catalogul digital oferă soluții creative și sfaturi avizate pentru transformarea oricărei case într-o casă de vis. Varianta extinsă a manualului este concepută pentru a inspira pe oricine, oricând și în orice loc, dar și pentru a duce experiența utilizatorului la un înalt nivel. Noile caracteristici, precum vizualizarea detaliilor despre produs printr-un singur click în cadrul imaginii de ansamblu a paginii,  evidențiază o experiență de cumpărături perfecționată și integrată. 

Sustenabilitatea este una dintre valorile noastre de bază și abordăm catalogul IKEA ca orice alt produs IKEA, ceea ce înseamnă că luăm în considerare preocupările față de mediu și cele sociale în procesul de producție, astfel încât, anul acesta Catalogul nu va fi distribuit. Această decizie reprezintă un pas important pentru obiectivul IKEA, acela de a avea un impact pozitiv în combaterea schimbărilor climatice până în 2030, oferind în același timp susținere oricui, oricând, în transformarea vieții de zi cu zi de acasă. Îndrăgita versiune tipărită a Catalogului va fi disponibilă gratuit, doar pentru ridicare, în magazinele IKEA, începând cu 1 septembrie.


Auchan introduce în magazine peste 2.500 de articole pentru începutul noului an școlar 

Până pe 22 septembrie, în magazinele Auchan, precum și în shop-ul online auchan.ro, se vor regăsi peste 2.500 de articole necesare pentru debutul noului an școlar. Acoperind o gamă complexă de nevoi, oferta din acest an cuprinde numeroase produse din categorii precum ghiozdane, caiete, instrumente de scris, accesorii Art&Craft, cărți, dicționare, precum și o gamă variată de accesorii pentru birou. 

Totodată, Auchan aduce în magazine și noi colecții de textile pentru școlari, atât uniforme școlare, cât și articole de îmbrăcăminte și încălțăminte din brandul propriu, INEXTENSO, dar și licențe precum Minions, Frozen, My Little Pony, Batman și Superman. Mai mult, pentru a veni în sprijinul elevilor care vor urma cursuri online în perioada următoare, gama din acest an cuprinde și o serie de electronice pentru școală (computere, periferice, imprimante, tablete, căști, etc.), dar și piese de mobilier pentru organizarea biroului de acasă (birou, scaune, lămpi, cutii de depozitare, etc).

Instrumente de scris realizate din plastic reciclat

Continuând eforturile de a oferi consumatorilor game de produse ecologice și de a proteja mediul înconjurător, Auchan introduce în magazine o gamă proprie de instrumente de scris realizate din plastic reciclat. Astfel, prin reciclarea unui recipient din plastic de 1,5l se obține un set de 4 pixuri. Pe lângă pixuri, gama de produse reciclate mai include și markere de colorat, evidențiatoare și creioane mecanice.  

Printre noutățile din acest sezon se numără și gama Chicky, o colecție de articole pentru orele creative ale pre-școlarilor. Constând în produse precum creioane colorate, acuarele, pensule ergonomice, bureți și ștampile creative, gama Chicky a fost creată urmărind cu atenție activitățile din grădinițe. Astfel, ergonomia, culorile și texturile acestor produse sunt potrivite pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, articolele fiind mai ușor de utilizat și realizate din materiale mai prietenoase cu pielea sensibilă a celor mici. 

O atenție deosebită este acordată și gamei de ghiozdane din acest an. Conținând și articole realizate din piele, gama proprie de ghiozdane include modele creative și atractive, adaptate tuturor grupelor de vârstă. Acestora li se alătură și o serie de ghiozdane și rechizite cu modele inspirate din cele mai populare desene animate și povești pentru copii. 


Pentru mai multe articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Comunicate de presa CityFemme

Pentru mai multe articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Comunicate de presa CityFemme

Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *