Cum amenajezi un birou pentru a creste productivitatea angajatilor

Spatiul in care tu si echipa ta va desfasurati activitatea are un impact major asupra concentrarii si capacitatii voastre de a ramane concentrati. Tocmai din acest motiv am ales ca in articolul de azi sa iti dam cateva sfaturi despre cum sa amenajezi biroul pentru a spori creativitatea si in acelasi timp pentru a creste productivitatea intregii echipe. Dupa ce ai discutat cu o agentie imobiliara care se ocupa cu inchirieri birouri Ploiesti si ai ales spatiul potrivit pentru voi, poti incepe treaba.

1. Iluminatul 

Lumina este cel mai important factor atunci cand vine vorba despre inspiratie, concentrare si creativitate. Tocmai din acest motiv, spatiul pe care il alegi este indicat sa aiba cat mai multa lumina naturala, iar daca acest lucru nu este posibil, sa alegi corpurile de iluminat in asa fel incat acestea sa creeze o atmosfera cat mai apropiata de cea creeata de lumina naturala. 

2. Plantele 

Plantele contribuie la imbunatatirea puterii de concentrare, la reducerea stresului, dar si la purificarea aerului din interior. De asemenea, se au in vedere tot mai mult crearea unor spatii verzi si in jurul cladirilor de birouri. Acestea nu au doar un rol estetic, ci ajuta si la imbunatatirea productivitatii. Astfel, nu ezita sa achizitionezi cateva plante verzi si sa le pui in puncte cheie ale spatiului in care urmeaza sa va desfasurati activitatea.

3. Alegerea culorilor

Alegerea culorilor este de asemenea foarte importanta si poate influenta negativ sau pozitiv productivitatea angajatilor tai. Chiar daca preferintele sunt un capitol strict subiectiv, culorile provoaca aceleasi reactii. 

Expertii in marketing stiu cat de importante sunt culorile pentru logoul si imaginea companiei, si este natural ca aceste culori sa se regaseasca si in amenajare. Se poate insa ca nuanta peretilor si a mobilierului, daca oglindeste exact culorile din logo, sa nu fie cea mai fericita optiune pentru angajati.

4. Amenajarea unor spatii de relaxare

In mediile creative, dar nu numai, e nevoie uneori sa te retragi si de la laptop pentru ca mintea sa se poata relaxa si sa gaseasca o solutie la o anumita problema. Aceste spatii de relaxare sunt de mare ajutor in acest sens. Mai mult decat atat, unii angajati se concentreaza pur si simplu mai bine intr-o sala de relaxare decat la propriul birou.

O amenajare ideala presupune insa existenta atat a unui spatiu de relaxare, cat si a unui spatiu de lucru individual. Birourile trebuie sa reflecte diferitele stiluri de lucru pe care angajatii le experimenteaza de-a lungul unei zile. Pe langa furnizarea de spatii in care oamenii se pot rupe de tot si lucra eficient, un birou trebuie sa asigure si locul in care munca se poate dezvolta spontan, oriunde.

5. Alegerea unor arome care sporesc creativitatea

Simtul olfactiv ne poate afecta starea de spirit, starea mentala si productivitatea. Utilizarea aromelor nu este, insa, agreata de toata lumea. Este bine sa te folosesti de arome ca sa-ti sporesti concentrarea, insa ai grija sa nu-ti deranjezi colegii. 

Acum ca stii ce ai de facut pentru a spori creativitatea si productivitatea angajatilor tai, ramane doar sa discuti cu o agentie imobiliara care se ocupa cu inchirieri birouri Ploiesti si sa alegi locatia potrivita.

Postari similare

4 Replies to “Cum amenajezi un birou pentru a creste productivitatea angajatilor”

  1. Utile sfaturi. Când lucram de la birou ne placea să punem și mesaje motivaționale pe pereti sau usi pt a ne spori creativitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *