Top trei hărți de avut în casă

Cred că vă aduceți cu toții aminte de lecțiile de geografie din școală, când învățam de pe câte o hartă de cele mai multe ori roasă pe la colțuri, cu țări care nu se mai vedeau cum trebuie și cu scris minuscul, agățată la înălțime și pe care trebuia să arăți ceea ce-ți cerea profesorul cu un arătător… 

Dacă nu este și cazul vostru și ați avut parte de condiții mai bune – atunci sunteți niște norocoși, pentru că sinceră să fiu, cred că motivul pentru care nu am învățat prea multă geografie în școală este pentru că nu mi se părea o materie atrăgătoare, iar hărțile ponosite au contribuit la asta. 🙂

Adult fiind, am călătorit destul de mult și mi-am fixat în minte destul de bine harta Europei, însă dorința mea e să ajung în toată lumea, iar o harta de perete a lumii m-ar ajuta să-mi amintesc constant de acest vis. 

Cu acestea în minte, am descoperit recent un site pe care puteți găsi tot felul de hărți de perete, iar astăzi m-am gândit să fac pentru voi un top al hărților pe care ar trebui să le aveți în casă, indiferent dacă aveți sau nu copii (pentru că în cazul copiilor sunt cu atât mai utile, ajutându-i să învețe mai ușor). 

  1. Harta care nu ar trebui să vă lipsească din casă este harta României – nu atât din patriotism, cât pentru cultura noastră generală, o hartă a țării care cuprinde rețeaua hidrografică, rețeaua de drumuri, limitele administrative și un fundal al formelor de relief este de nelipsit. Dimensiunile generoase de 914×1300 mm vor face ca elementele să fie clar vizibile. Iar dacă aveți copii o să-i ajute enorm atunci când vor studia Geografia României sau când veți plănui împreună următorul concediu. 
  • Pe locul al doilea voi așeza harta lumii – fie că vorbim de harta politică (ce cuprinde țările și capitalele acestora, precum și formele de relief principale) sau de cea fizică (cu accent pe hidrografie și forme de relief), o hartă a lumii este atât un decor minunat pentru un perete liber, cât și o sursă constantă de învățare.
  • Locul al treilea este ocupat de o altfel de hartă – una istorică. Din bogata secțiune de hărți istorice eu am ales-o pe cea a Daciei în timpul lui Burebista. Este fascinant de descoperit care au fost schimbările geografice și care sunt denumirile vechi ale localităților de astăzi. 
https://www.instagram.com/p/CBckYZnI8MS/

Dacă v-am făcut un pic curioși – atunci vă recomand să intrați și să descoperiți toată oferta de hărți, mai ales că în această perioada puteți beneficia și de o reducere de 20% la prima comandă, dacă vă înregistrați pe site. 

Sursa foto: https://expertharti.ro

Postari similare

One Reply to “Top trei hărți de avut în casă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *