Top 5 inventii care iti fac viata cu un bebelus mai usoara

Sunt o multime de lucruri noi de care te lovesti atunci cand devii parinte – iti faci griji despre lucruri de care inainte nu te preocupai, capeti o rutina a programului, inveti o multime de cantecele pentru copii si inveti sa schimbi un scutec si cu ochii inchisi, printre altele. 😀

Iar unele inventii chiar fac viata parintilor mai usoara, asa ca m-am gandit sa va povestesc astazi despre cateva dintre ele:

1.Scutece de unica folosinta – asa cum probabil v-ati gandit si voi, scutecele de unica folosinta se afla de departe pe locul intai! Nici nu vreau sa-mi inchipui prin ce au trecut mamele noastre, care trebuiau sa fiarba scutecele, sa le frece, sa le spele si sa le intinda cam… non-stop! Fara sa mai zic si de mizeria care se facea in jurul lor, cand se murdareau si patutul, patura, canapeaua sau unde era asezat cel mic in momentul respectiv.

Conform www.britannica.com si Pampers, Victor Mills a fost un chimist american care, în timp ce lucra pentru Procter & Gamble Co., a revoluţionat știința îngrijirii copilului prin inventarea scutecelor de unică folosință; a început să lucreze la acest produs în anii 1950, experimentându-l pe propriii săi nepoţi (n. 1897-d. 1 nov. 1997).

Deci scutecele de unica folosinta au fost inventate prin anii ’50, au ajuns la noi mult mai tarziu. Oricum, acum au devenit indispensabile si nu poti avea niciodata provizii prea multe (bine, trebuie sa ai grija la dimensiunile lor, pentru ca bebelusii cresc destul de repede si ar fi pacat sa te trezesti cu provizii de scutece de o dimensiune prea mica, pe care nu le mai poti folosi)!

2. Sterilizator – daca bebelusul este hranit mixt sau doar cu biberonul, sterilizatorul va deveni prietenul vostru cel mai bun, cel putin in primul an de viata al celui mic.

Sigur, biberoanele, tetinele si suzetele pot fi si fierte, cu acelasi rezultat, dar este mult mai practic sa pui toate lucrurile (spalate in prealabil) intr-un singur dispozitiv care te si anunta cand programul este gata! 🙂

3. Masina de spalat rufe – ok, aceasta inventie nu este exclusiv pentru bebelusi, dar o folosim mult mai mult atunci cand acestia apar in familie. 😀 Mai ales ca cel putin la inceput hainutele lui sunt spalate separat de cele ale celorlalti membri ai familiei, pentru ca pielea lui este mult mai sensibila decat a noastra.

Conform Wikipedia, in 1858, americanul Hamilton Smith a patentat mașina de spălat vase rotativă. Deși avea o formă care semăna cu mașina de spălat rufe modernă, invenția lui Smith era încă acționată manual.

Prima mașină de spălat rufe acționată electric a fost inventată în Statele Unite în 1908, modelul Thor fiind brevetat de către Alva Fisher și introdus pe piață de compania Hurley Machine Company of Chicago. Iar in Europa, producția mașinilor de spălat automate nu a început decât la începutul anilor ’50.

4. Biberonul – ok, poate aceasta inventie nu pare una hi-tech, insa este deosebit de utila, mai ales ca tetinele din ziua de azi sunt facute din ce in ce mai asemanatoare cu forma sfarcului, astfel incat bebelusii sa nu fie foarte confuzi la trecerea dintre cele doua.

Conform unui articol pe care l-am citit pe RomaniaLibera.ro, se pare că Charles M. Windship, Roxbury, Massachusetts, este cel care a brevetat primele modele de biberon în anul 1841, în America.

Sticla era neobișnuită și se așeza pe pieptul mamei, astfel încât, bebelușul care era alăptat se gândea că laptele provenea direct de la mamă.

În 1864, ideea unui tub de sticlă conectat la un tub de cauciuc a fost adusă din America în Anglia. Aceasta s-a bucurat de popularitate timp de câțiva ani până când s-a constatat că tubul – care era destul de dificil de curățat – era purtător de germeni, fapt ce constituia o cauză nefericită pentru decesul mai multor bebeluși. Si de aici nevoia de a il steriliza. 🙂

5. Ultima inventie de pe lista mea este sacul de dormit. Din nou, poate nu este o alegere evidenta, insa eu mi-am dat seama ca bebelusul meu doarme mult mai bine si mai profund daca este pus in sacul de dormit decat daca doarme pur si simplu in patutul lui.

Stiu ca unele persoane recomanda infasatul cu acelasi efect, insa eu nu sunt de acord, de cand am aflat ca infasatul bebelusului pe care parintii nostri il practicau creste riscul displaziei de sold! In sacul de dormit are loc suficient sa dea din picioruse, iar mainile ii sunt libere. Am scris mai multe despre sacul de dormit in acest articol. 🙂

Pentru mai multe informatii din aceasta categorie, puteti vizita sectiunea Parinti CityFemme

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *