8+ Newslettere pe care le recomand

Mi-am facut prima adresa de email acum 14 sau 15 ani si inca o mai folosesc, iar de mai bine de trei ani am si o adresa de email asociata blogului – office@cityfemme.com. In tot acest timp cred ca am primit mii, daca nu chiar zeci de mii de emailuri. 🙂

O mica parte din ele o reprezinta mailurile solicitate sau newsletterele pe care chiar le citesc si carora nu le dau delete direct. M-am dezabonat de la foarte putine de-a lungul timpului, dar cum spuneam mai sus, pe cele mai multe le sterg direct, fara sa le deschid. Uneori ma mai tenteaza vreun titlu sau vreo oferta, dar rareori.

Primesc astfel pe contul personal o multime de oferte de la firme de cosmetice, de haine, edituri de carte, emag, elefant, site-uri de reduceri, notificari de pe site-uri unde sunt abonata, facturi, newslettere de PR, agentii de turism, precum evident si o multime de spamuri, in a caror lista nu stiu cum am ajuns si nu mi-am batut capul sa aflu.

Pe mailul blogului primesc o multime de comunicate de presa, ceva newslettere de la edituri de carte, Libris, teatre, propuneri de colaborari si doar cateva newslettere de la firme care vand haine sau cosmetice – pe acesta l-am pastrat mai curat.

Mailul de munca este o alta poveste – si acolo primeam o multime de notificari si newslettere pe langa mailurile la care trebuia efectiv sa raspund, dar tinand cont ca in aceasta perioada nu mai lucrez, ci stau acasa cu bebe Mihai, nu-l mai trec la socoteala.

Si cu toate ca imi face placere sa intru in mailuri (da, chiar imi face placere, spre deosebire de altii care se plang de aceasta activitate), recunosc ca imi ocupa ceva timp. Daca trec trei – patru zile fara sa imi verific mailul, atunci se strang circa 200 – 300 de emailuri primite.

Dintre toate acestea, sunt doar cateva pe care le citesc de fiecare data, iar mai jos am zis sa vi le enumar, fara a fi aranjate in vreo ordine anume:

  • EuroNewsletter realizat de Bogdan Stanciu, editor la Transilvania Reporter, pe care l-am cunoscut acum cativa ani, cu ocazia vizitei la Bruxelles in care am mers pentru ca am castigat concursul Reporter si Blogger European, organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Mi se pare cea mai cuprinzatoare si explicativa sinteza saptamanala a stirilor din institutiile europene si a modului in care ne afecteaza.
  • Saptamana Aceasta in Social Media de Zelist Monitor – astfel pot vedea intr-o privire cele mai importante stiri din social media ale agentiilor de comunicare din Romania.
  • Newsletterul lui Cristian China-Birta – il primesc de trei ori pe saptamana si cel mai adesea gasesc lucruri interesante. 🙂 De unele din ele stiam si eu deja, prin prisma comunicatelor de presa pe care le citesc, dar mai mult de jumatate reprezinta informatii noi, asa ca imi face placere sa-l primesc si sa-l citesc. Mai sunt si greseli de scriere prin el, dar China-Birta si le asuma, recunoscand faptul ca nu mai pierde timp recitindu-l, ci-l trimite “la cald“, la prima mana.
  • FOMO Special a lui Cristian Manafu – de acesta am aflat recent si nu am primit decat o singura editie pana acum, dar mi se pare un newsletter de adaugat la aceasta lista.
  • Biz Good News realizat de Revista Biz – acesta a aparut recent, in contextul pandemiei, si imi place tare mult, imi ofera doza de stiri pozitive in fiecare zi. 🙂
  • Newsletterul lui Cristian Florea cuprinde multe stiri despre social media, despre noutatile din tehnologie si este practic tot un fel de sinteza a stirilor din domeniu, pentru ca face trimiterea la multe alte stiri internationale. 🙂
  • Book Bites de la Andreea Chiuaru – este un newsletter despre obiceiurile de lectura, cu multe experiente personale, cu recomandari de carte, cu destul de multe lucruri interesante.
  • SocialPedia de la Sabina Cornovac – un newsletter cu stiri din industria de social media, cu invitatii la evenimente, cu recomandari de joburi disponibile din domeniu.

Iar din sfera internationala urmaresc:

PR News – Daily Insights. Your source for Communications Intelligence / PR Daily / Ragan / Social Media Examiner – dupa cum v-ati dat seama, toate patru cuprind stiri din industria globala de PR, Comunicare si Social Media.

Cam aceasta este lista mea de newslettere pe care le citesc de fiecare data. Voi ce alte newslettere ati descoperit, ce recomandati? 🙂

Puteti gasi si alte articole din categoria Diverse pe CityFemme.com.

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *