Noutatile lunii mai 2020

In ultimele luni nu am mai realizat articolul de noutati – nu am mai avut nici atat de mult timp la dispozitie si cum majoritatea informatiilor au fost legate de Covid, am preferat sa le postez rapid pe Facebook pentru o perioda. Ei bine, articolul de noutati s-a intors cu nu mai putin de 20 de informatii noi, din sfere foarte diverse.

Sper sa aveti rabdare sa cititi tot articolul, veti descoperi niste informatii tare interesante si utile!


La TNB on-line, săptămâna 18-24 mai include o conferință  cu Andrei Șerban și spectacolul “Take, Ianke și Cadîr

Pe canalul de Youtube al Teatrului Național din București, difuzarea unor conferințe și spectacole din arhivă continuă și în această săptămână. În week-end aveți ocazia de a viziona, cu trei reprezentații, un spectacol ce s-a bucurat de un uriaș succes de public, jucat cu casa închisă în perioada 2001-2007, Take, Ianke și Cadîr de Victor Ion Popa, în regia lui Grigore Gonța.

Conferințele pot fi vizionate și după lansarea lor (de luni până joi, începând cu  ora 14.00) pe Youtube, dar spectacolele vor fi on-line numai în perioada anunțată. 

Conferințele ce vor fi on-line, începând din această săptămână:

 • Luni, 18 mai – Andrei Șerban –  Despre Cehov sau Cine mai vrea să meargă la Moscova (conferință susținută la 30 ianuarie 2011)
 • Marți, 19 mai – Brîndușa Armanca: Armata lui Pinocchio. Cum mințim poporul cu televizorul?  (8 octombrie 2017)
 • Miercuri, 20 mai – Alex Leo Șerban – Și totuși, de ce vedem filme? (18 ianuarie 2009)
 • Joi, 21 mai – Ileana Mălăncioiu: Exerciții de supraviețuire (4 februarie 2018).
 • 22, 23, 24 mai – vineri (ora 16.00), sâmbătă și duminică (ora 18.00): Spectacol: Take, Ianke și Cadîr !

    O piesă despre toleranţă, prietenie şi dragoste.  O comedie devenită clasică, aparţinând literaturii interbelice şi aducând în scenă o temă de mare actualitate: relaţiile inter-etnice dintre un român, un evreu şi un turc.

    Montarea din 2001, la Teatrul Național din București, în regia lui Grigore Gonța, a reunit o distribuție fabuloasă. Ianke: Radu Beligan, Take: Marin Moraru și Cadîr: Gheorghe Dinică. În celelalte roluri:    Valentin Uritescu (Ilie), Silvia Năstase (Safta), Monica Davidescu(Ana), Mihai Călin (Ionel).  Decorurile: Mihai Mădescu, Costumele: Luana Drăgoescu.


„Acasă”, documentarul care spune povestea familiei ce a trăit 20 de ani în Delta Văcărești, a câștigat Marele Premiu la DOK.fest Munchen

„Acasă”/ „Acasă, My Home”, filmul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, care spune povestea familiei care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată, a câștigat Marele Premiu al DOK.fest Munchen (VIKTOR Main Competition DOK.international). Cea de-a 35-a ediție a prestigiosului festival internațional de film documentar se desfășoară online în perioada 6 – 24 mai. 

Radu Ciorniciuc (regizor și co-director de imagine), Lina Vdovîi (scenarist) și Mircea Topoleanu (co-director de imagine) au urmărit și documentat vreme de patru ani experiențele familiei Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, în Delta Văcărești, la traiul plin de provocări din jungla urbană a capitalei, după ce spațiul care le-a fost casă a devenit arie naturală protejată – Parcul Natural Văcărești. Filmul spune povestea provocărilor pe care membrii familiei Enache le-au înfruntat împreună.
În același timp, beneficiind de ajutorul unor voluntari inimoși și al unor organizații umanitare, echipa filmului a desfășurat un proiect social menit să le ofere membrilor familiei Enache acces la educație și sănătate. 

Ceremonia de premiere poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/DOKfest/videos/271894773965895/


Ai probleme cu auzul? Soluții adaptate la perioada de criza Covid 19

Auzul este un dar. Conform celor mai recente studii de specialitate, în România, peste 2 milioane de români au probleme cu auzul, fiind afectați de integrarea socială și desfășurarea vieții cotidiene. Pentru ei, până și activitățile cele mai ușoare se dovedesc a fi complicate, în lipsa unui ajutor de specialitate.

Este clar că nevoia de a purta un Aparat Auditiv Performant este cu atât mai mare cu cât comunicarea are conexiuni cu tehnologia prin conversația la telefon și urmărirea emisiunilor TV și este un suport în această perioadă de izolare.

Pentru a oferi servicii de calitate în cele 55 de cabinete de protezare auditivă, Clarfon oferă pacienților hipoacuzici care doresc să își achiziționeze Aparate Auditive, măști medicale gratuite și gel dezinfectant pentru mâini gratuit. Este o inițiativă care urmărește siguranța sănătății pacienților și se pliază pe această perioadă de pandemie. 

Testarea Auzului este gratuită iar pentru rezolvarea problemei de AUZ, Clarfon vine cu noutăți în materie de sănătate pentru pacientul cu probleme de hipoacuzie, astfel vei beneficia de un discount de 50% din prețul ințial la aparatul auditiv SINO R, un dispozitiv medical performant, votat cel mai bun aparat auditiv al anului 2020, de către echipa de audiologi Clarfon, la raport calitate – preț. Oferta este disponibilă începând cu data de 15 mai și se derulează și pe parcursul lunii iunie, în toate cele 55 de cabinete de protezare auditivă Clarfon din România.

Aparatul auditiv SINO R de la Clarfon prezintă calitate germană, are funcție digitală și poate fi programabil pe calculator, el îți permite să reglezi setările pentru a te bucura de un auz mai bun. Astfel, aparatul prezintă multe funcționalități asemeni unui aparat din clasa de business cu 9 canale de reglaj, 4 programe de audiție, 10 K HD sound.


De la orașe pentru climă la orașe în pandemie 
ReSoluții – apel de proiecte pentru Street Delivery 2020

După 14 ani de prezență continuă în spațiul public, anul acesta evenimentul-manifest Street Delivery nu va putea aduna mii de oameni pe stradă, ci va genera proiecte-insulă, răspândite în tot orașul, sub umbrela unei teme comune: ReSoluții, în weekendul 3-5 iulie. 

În toiul unei pandemii cum nu ne-a mai fost dat să trăim în istoria recentă, Street Delivery își provoacă publicul săgăsească noi metode de recuperare a spațiului public. Evenimentul invită la povești din izolare și rezoluții de după, sub formă de jurnale, intervenții în orașe, exprimări artistice, campanii sociale și proiecte comunitare care să redefinească spațiile comune și să readucă la viață cartierele. 

Acum trei luni anunțam tema Street Delivery 2020: Orașe pentru climă. Pe atunci, impactul orașelor asupra mediului era subiectul cel mai urgent, iar viziunea macro era necesară. Între timp, chiar dacă schimbările climatice sunt la fel de acute, pandemia ne-a împins să privim altfel vecinătatea și să redescoperim un peisaj micro pe care suntem nevoiți să-l regândim și să-l reconstruim pentru a face față noii realități.”  (Dorothee Hasnas, OAR)

Așa că, Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Comunitățile vor fi provocate să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în cartier mai bună, mai plăcută și mai pregătită pentru situații de criză.

Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii și pot fi propuse pentru un anumit loc sau pot fi un concept general care ulterior să fie poziționat în spațiu:

 • 1. ACTIVARE URBANĂ = proiecte urbane care pot îmbunătăți viața unei comunități în oraș. 
 • 2. CULTURĂ PARTICIPATIVĂ = proiecte culturale, trăiri personale, amintiri și învățături din pandemie.
 • 3. INTERVENȚIE ARTISTICĂ = proiecte artistice care readuc la viață spațiul public.
 • 4. APROPIERE COMUNITARĂ  = proiecte sociale care sprijină comunități și construiesc punți între oameni.
 • 5. MEMORIE COLECTIVĂ = proiecte documentare care surprind impactul crizei și perioada de tranziție.

Împreună cu sponsorii ediției, Street Delivery va sprijini financiar 10 proiecte cu câte 500 de euro. În funcție de anvergura acțiunilor, echipa organizatorică va ajuta proiectele cu idei, contacte și logistică. Majoritatea proiectelor vor putea fi urmărite online, într-un program special de transmisiuni live, pe parcursul întregului weekend. 

Proiectele se pot înscrie aici: https://bit.ly/2AnJCFj, până pe 15 iunie. Proiectele selectate de echipa Street Delivery vor fi anunţate până pe 22 iunie, pe site-ul → https://street.delivery/


RECICLEAZĂ PENTRU CEI CARE SALVEAZĂ

Asociația Environ se implică în lupta împotriva pandemiei generate de COVID-19 și lansează alături de Organizatia Salvați Copiii, campania ,,Reciclează pentru cei care salvează!”, un program care îți dă posibilitatea să contribui la salvarea de vieți omenești în timp ce protejezi mediul înconjurător.

În perioada 12 mai – 31 iulie 2020, pentru fiecare kg de deșeuri electrice colectate și reciclate în cadrul campaniei ,,Reciclează pentru cei care salvează”, Asociația Environ va dona 1 leu către Fondul de Urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii. 

Suma necesară pentru a asigura aparatură, echipamente medicale de protecție și materiale consumabile într-unul din spitalele care sunt linia întâi în lupta împotriva COVID-19, este de 10.000 de euro, iar Environ realizează o donație inițială de 5.000 de euro odată cu lansarea campaniei. Pentru strângerea integrală a fondurilor, Asociația Environ își propune colectarea unei cantități aproximative de 25 tone deșeuri electrice în schimbul cărora va dona 1 leu/kg.

Persoanele fizice sau juridice care dețin aparatură electrică veche sau defectă pot solicita preluarea gratuită de la domiciliu sau sediul companiei pe adresa logistica@environ.ro sau prin comandă telefonică la 031.827.0000, termenul maxim de așteptare fiind de 72 de ore oriunde pe teritoriul României. Oricine se poate implica în campanie atât prin predarea aparaturii electrice vechi sau defecte, cât și prin promovarea inițiativei în cercul de cunoscuți folosind hashtag-ul #RecicleazaPentruCeiCareSalveaza în postările din social media. 


Redu riscul de cancer mancand – sfaturi de la SanoVita

Desi cancerul este o boala atat de cunoscuta si raspandita, specialistii inca nu au identificat o cauza certa pentru aparitia acesteia. In Romania sunt inregistrati aproape 500,000 bolnavi de cancer la ora actuala, 150 dintre acestia murind zilnic, conform Institutului National de Sanatate Publica. Factorii de risc sunt multipli, de la genetica, la varsta si pana la elemente precum dieta si sedentarism. Diete miraculoase nu exista, insa cateva obiceiuri sanatoase ne vor ajuta sa reducem riscul dezvoltarii acestei boli. 

Miscarea regulata si dieta alimentara sunt cel mai la indemana pentru a fi controlate prin gradul tau de determinare si implicare. Tu cat de des faci sport sau consumi alimente sanatoase?

 • Fructe si legume proaspete trebuie sa fie nelipsite din alimentatia zilnica. Este de preferat ca ele sa fie proaspete si de sezon, pentru a fi siguri ca au cat mai multe vitamine si nutrienti. Vedetele sunt cele cu proprietati antioxidante, precum citricele, fructele de padure, vinetele, broccoli sau legumele cu frunze de culoare verde-inchis.
 • Alimente bogate in fibre – un secret pentru a introduce in dieta cat mai multe fibre este sa alegem varianta integrala in cazul fainii, orezului sau pastelor. De asemenea, leguminoasele precum lintea sau nautul reprezinta o sursa importanta de fibre.

Un studiu facut in 2016 de Scoala de Sanatate Publica de la Harvard arata ca femeile care au consumat alimente bogate in fibre in adolescenta si in tinerete au prezentat un risc mai scazut de cancer la san decat cele care nu le-au inclus in alimentatie la momentul potrivit. 

 • Peste si fructe de mare sunt recomandate in orice dieta sanatoasa, fie ca vrei sa slabesti, sa iti imbunatatesti sistemul imunitar sau sa te aperi de anumite boli. Cercetatorii au aratat ca un consum regulat de acizi grasi Omega-3 este corelat cu un risc mai scazut de cancer. 

Studiul realizat pe un grup de femei aflate la postmenopauza a demonstrat ca cele care au introdus in alimentatie peste si/sau fructe de mare au manifestat un risc cu 26% mai scazut de a dezvolta cancer la san. 

 • Migdale – una dintre cele mai sanatoase gustari la care putem apela cand vrem sa rontaim ceva sau cand suntem pe fuga – migdalele – are numeroase proprietati in protejarea organismului. Nutrientii ajuta la combaterea starii de oboseala cronica, imbunatatesc digestia, previn bolile cardio-vasculare si reduc riscul de cancer. 

Studiile au demonstrat ca riscul de cancer poate fi diminuat de doua pana la trei ori in cazul persoanelor care au consumat frecvent acest aliment minune. 

 • Curmale -alte fructe care au capatat popularitate rapida si la noi sunt curmalele. Proaspete sau uscate, acestea erau foarte importante pentru vechii egipteni, latini si greci. Datorita nutrientilor, curmalele dau energie, combat anemia, reduc riscul de atac cerebral, dar si de cancer. 

Jurnalul International al Medicinii Clinice si Experimentale dovedeste ca antioxidantii prezenti in curmale pot ajuta la prevenirea cancerului datorita nivelului ridicat de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede ca ajuta la scaderea incidenţei cancerului şi a mortalitatii provocate de aceasta boala. Este important ca atunci cand cumperi curmale sa te asiguri ca sunt fara sulfati sau sulfiti. 

Pe langa introducerea in dieta a acestor alimente, specialistii recomanda si reducerea consumului de alcool si a zaharurilor, precum si miscarea de cel putin 3 ori pe saptamana. Asadar – eforturi mici pentru scopuri mari!


Kind Market – locul unde se leagă prietenii și încep parteneriate

În cele trei săptămâni de la lansare, Kind Market, spațiul creat de NO.MAD Talks, unde profesioniștii își pun la bătaie timpul și expertiza iar micile afaceri locale oferă produse în schimbul serviciilor care le sunt necesare, a adunat peste 250 de înscrieri și peste 500 de match-uri, unele dintre ele materializate în parteneriate care poate în alt context nu ar fi avut loc.

Astfel, Măcelăria Ghiță a oferit coșuri cu preparate din carne pentru 5 bloggeri relevanți care să le deguste și să scrie despre ele. Mădălina, trainer de time management, a primit o sesiune de fotografie de portret pe care și-o dorea în schimbul consultanței în organizare pe care o oferă. Codruț, webdesigner, lucrează la website-ul de prezentare al micului butic de creație care îi pregătește strategia de comunicare ce îi va face business-ul mai vizibil online. Ioana, care are un mic atelier de cosmetice homemade în Cluj, despre beneficiile cărora face o serie de video-uri, a oferit produse pentru consultanța în Youtube oferită de Alexandra, Digital Specialist. Cristina, psihoterapeut și coach, a primit consultanță pentru promovarea în online de la doi profesioniști, în schimbul sesiunilor de coaching.

Pornit din nevoie și dezvoltat cu pasiune, Kind Market a creat o cale de legătură între freelanceri și antreprenori într-un moment de blocaj al pieței, în care nu se mai punea problema ca business-urile mici să investească în promovarea care le-ar fi adus prezența și vizibilitatea în online necesare iar freelancerii duceau lipsă de proiecte.

Cum colaborările s-au deblocat prin bunăvoința celor înscriși, care au înțeles că este important să ofere timp și know-how chiar și celor ale căror produse și servicii nu le erau necesare, o serie de parteneriate out-of-the-box au început să prindă viață. Servicii mai puțin cunoscute au devenit familiare și li s-a înțeles sensul, produsele și brandurile mici și-au câștigat ambasadori pe viață iar legăturile în comunitatea NO.MAD Talks s-au strâns ca niciodată, ajutate de solidaritatea și apropierea între membrii ei.

Cu peste 150 de freelanceri înscriși care oferă servicii de digital marketing, conținut, grafică, realizare de site-uri de prezentare și magazine online, Kind Market se află într-un amplu proces de recrutare a micilor antreprenori care își doresc să lucreze cu profesioniști, dar și de educare, propunându-și să îi familiarizeze cu serviciile oferite de freelanceri și să îi ajute să își identifice cât mai bine nevoile.


Investiție de 1 milion de euro la Arad într-o fabrică de panificație și patiserie FĂRĂ GLUTEN

Vechea familie italiană Pagotto, originară din provincia Treviso, s-a ocupat dintotdeauna cu activități de comerț cu cereale. Sergio, tânărul visător și îndrăzneț care a devenit și imaginea produselor fabricate azi în România, a deschis împreună cu fratele său Armando, prima brutărie Pagotto în 1959, continuând astfel, măiestria și pasiunea familiei pentru bunătăți cu gust. 

,,Tradiția reprezintă legătura cu originile și este totodată, puntea de legătură cu viitorul. Acesta este o rădăcină puternică, care datează din vremuri vechi – o parte valoroasă, un exemplu de muncă, ambiție și perseverență a generațiilor anterioare,” spune Marco PagottoGeneral Manager Pagotto România

Misiunea Pagotto este să ducă tradiția mai departe, în ritmul timpurilor pe care le traversăm. Facem parte dintr-o lume într-o continuă schimbare, așadar modul în care luăm masa s-a transformat. Cu intoleranțe alimentare tot mai des întâlnite, un lucru trebuie să rămână ca odinioară: gustul bun, oferit de alimentele sigure și sănătoase.

Dotări de ultimă generație și noi locuri de muncă până la finele lui 2021

Brandul Pagotto investește la Arad 1 milion de euro pentru instalarea unei linii de producție FĂRĂ GLUTEN. Produsele realizate aici vor ajunge atât pe piața internă, cât și la export. Blaturile de tort FĂRĂ GLUTEN, prăjiturile cu diferite gusturi, focaccia, mixurile pentru pâine, gogoși, clătite și multe alte produse sunt dedicate persoanelor care suferă de boala celiacă, intolerante la gluten sau de ce nu, tuturor celor care doresc să adopte un stil de viață sănătos. 

Linia de producție este aproape în totalitate automatizată și are o capacitate lunară de producție de 16 tone – produse de panificație și patiserie, toate FĂRĂ GLUTEN. Acesta este dotată cu echipamente și cuptoare de ultimă generație, care oferă o calitate superioară preparatelor și bineînțeles, o prospețime îndelungată. 


foodpanda lansează o campanie menită să susțină restaurantele locale din Cluj-Napoca

foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food delivery din România, anunță că până pe 23 mai va desfășura o campanie prin care oferă o reducere de 30% la produsele selectate din meniurile restaurantelor din Cluj-Napoca, afaceri locale precum Grande, Samsara sau Marty.  

Obiectivul campaniei inițiate de platformă este de a susține restaurantele locale din Cluj-Napoca. Prin stimularea vânzărilor și operarea plăților la săptămână către restaurante, foodpanda se asigură că acestea își vor utiliza eficient stocurile de materie primă și vor putea susține salariile angajaților, dar și alte cheltuieli operaționale. 

„În această perioadă dificilă pentru restaurantele locale, care au fost nevoite să-și mute activitatea exclusiv în zona de livrare pentru a putea funcționa, am decis să venim în sprijinul lor cu o serie de măsuri menite să le stimuleze continuitatea operațiunilor. În acest sens, până pe 23 mai, oferim 30% reducere la produse selectate în cazul multor restaurante din Cluj-Napoca, branduri românești deținute de antreprenori locali. Astfel, vizăm creșterea numărului de comenzi și implicit a profitabilității acestor business-uri”, a declarat Andreea Petrișor, Managing Director foodpanda România. 

Totodată, foodpanda oferă activ consultanță pentru restaurantele care au ales să rămână deschise în această perioadă, atât pentru alegerea meniului cu preparate pe care le pot pregăti rapid și în condiții de maximă siguranță, cât și în reorganizarea activității pentru a se adapta mai ușor la segmentul de delivery. 

Campania își propune și să aducă în prim-plan poveștile afacerilor locale, ale antreprenorilor care le conduc și echipelor din bucătărie și să transmită un mesaj optimist, oferind totodată o imagine reală a provocărilor cu care se confruntă în această perioadă. Restaurantele sunt deschise pentru livrare, acordă prioritate sănătății și siguranței clienților, iar răspunzând la acțiunea lansată de foodpanda, platforma le poate ajuta să își susțină afacerea.Reprezentanții foodpanda asigură că flota de livratori este pregătită să livreze un volum crescut de comenzi în condiții optime și de siguranță. Echipa operațională a platformei este în permanentă legătură cu livratorii, care sunt instruiți constant să respecte toate normele de igienă suplimentare și să utilizeze cu încredere echipamentele de protecție puse la dispoziție de companie, pentru a nu fi expuși la riscul de îmbolnăvire.


Bucharest International Dance Film Festival lansează înscrierile pentru cea de-a șasea ediție

Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, deschide sesiunea de înscrieri pe 4 mai 2020. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt 31 mai (Early bird), 14 iunie (Regular), respectiv 5 iulie (Late). 

BIDFF privește anul acesta înspre viitor și propune o reflecție asupra acestuia, folosind impulsul utopic|distopic ca instrument și filmul scurt de dans ca mediu de expresie. Printr-o coincidență semnificativă, în contextul pandemiei mondiale pe care o traversăm, utopia și distopia, teme ale festivalului în 2020, devin strategii creative sau critice de a privi și explora lumea prezentă sau viitoare. Viziunea curatorială a BIDFF își propune să descifreze, modeleze, transforme sau revoluționeze aceste concepte. 

Organizatorii invită regizori, coregrafi, artiști vizuali, animatori și muzicieni să-și înscrie scurtmetrajele pentru cea de-a șasea ediție a festivalului, care va avea loc în perioada 3 – 6 septembrie, la București, și care va cuprinde atât cele două secțiuni competiționale dedicate scurtmetrajelor de dans (competiția internațională și competiția românească), precum și secțiunea introdusă anul trecut a musical-urilor. Creatorii de animații, filme de ficțiune, experimentale sau documentare sunt încurajați să aplice cu filme scurte care au teme sau subiecte în conexiune cu tema festivalului.

„Ne propunem ca filmele și evenimentele programate în festival să se înscrie în această linie a inovației și experimentului artistic, care nu doar dizolvă granițele dintre genuri, dar oferă în același timp variante de înțelegere a unui viitor posibil/probabil. Ele sunt baze și premise care ne ajută să imaginăm direcții posibile înspre care acest viitor se poate îndrepta.

Adresăm și o provocare publicului: de a privi filmul de dans ca un sistem deschis, o formă de artă concentrată pe proces și progres” – a declarat Simona Deaconescu, Director Artistic.

BIDFF recunoaște excelența, noutatea și discursul artistic curajos, oferind premii în valoare de 2000 de Euro pentru Cel Mai Bun Film InternaționalCel Mai Bun Film Românesc și Cel Mai Bun Musical.


Imperma: Cum să te relaxezi după o zi de muncă

Suntem din ce în ce mai preocupați de igiena noastră corporală, de aceea avem nevoie de un spațiu intim, confortabil și eficient pentru aceste activități.

Baia este un cadru ideal pentru relaxare, fie că alegem o baie în confortul de acasă, fie că suntem în deplasare, într-o călătorie de serviciu sau destinație de vacanță și suntem cazați într-un hotel sau o pensiune.

Încă te gândești să îți renovezi baia sau nu ești mulțumit de compartimentarea sa, fie că ești hotelier, lucrezi în domeniul ospitalității sau vrei să te bucuri de confort la tine acasă, îți venim în ajutor cu sfaturi de relaxare, chiar la tine acasă, după o zi plină de provocări profesionale.

Iată idei care te vor ajută să îți optimizezi baia, în pași simpli:

Susține designul băii cu produse de calitate – cădițele de duș Imperma reprezintă soluții eficiente și se potrivesc nevoilor tale, se adaptează tuturor tipurilor de spații, tinând cont de dorințele beneficiarului. Personalizează-ți baia cu cădițe de baie din rășină, de înaltă calitate.

Adoptă un stil pentru baia ta de acasă sau din hotel – stilul te definește și atunci când te relaxezi, dacă ești interesat de eleganță, stil, rafinament. Imperma îți propune patru culori moderne: alb, antracit, gri și bej și o linie personalizată de cădițe de duș, care oferă o senzație plăcută atunci când pășești. Se pot fabrica și pe comandă, pe orice culoare din paletarul RAL.

Vrei să îți redecorezi baia? Folosește modele moderne de cădițe de duș – Imperma îți propune 3 colecții de cădițe de duș, cu un finisaj elegant, minimalist dar cu personalitate proprie. Poți selecta textura dorită: piatră naturală, pentru băi mai puțin spațioase, textură ardezie sau textură netedă iar cădițele sunt extraplate (3 cm înălțime).

Optează pentru o soluție simplă și utilă – Știm că atunci când dorești să faci o schimbare, merită să ai alături pe cineva profesionist, echipa îți stă la dispoziție și îți oferă gratuit consultanță de specialitate de la designerul Imperma, care te va ajuta să îți alegi și să îți personalizezi baia așa cum îți dorești.

Despre Imperma – Imperma este un brand românesc lansat în anul 2018 în Oradea, de doi antreprenori români care revoluționează domeniul cădițelor de duș prin eficiență și design. Alături de cădițele de duș Imperma, te bucuri de o experiență optimă în propria baie sau în baia din hotel ori pensiune.


Vă deranjează firele de păr alb cu aspect neplăcut sau părul alb crescut la rădăcini? SOS – ajutor pentru îngrijirea părului acasă

Viața socială este acum redusă la minim. Ceea ce nu se poate spune despre părul vopsit, cu acea linie albă în continuă creștere la rădăcini. Chiar dacă stilistul în care avem cea mai mare încredere nu ne poate ajuta acasă, persoanele cu păr șaten sau blond chiar pot rezolva această problemă cu ajutorul șamponului Plantur 39 Color Brown  & Blonde  și a balsamului Plantur 39 Color Brown & Blonde.  

Spune “La revedere” primelor fire de păr alb și părului alb crescut la rădăcini

Plantur 39 Color Brown & Blonde te ajută să mergi la coafor mai rar.  Întreaga gamă Plantur 39 Color oferă o soluție simplă pentru a prelungi perioada de timp dintre două vizite la coafor. Gama Plantur 39 Color oferă o soluție simplă pentru părul vopsit șaten sau blond atunci când apar primele fire albe și părul alb la rădăcini. Pigmenții din compoziția acestor produse se acumulează treptat pe suprafața firului de păr, la fiecare spălare, astfel încât spălările repetate au ca rezultat o culoare mai intensă, iar firele albe sunt acoperite.  

Utilizarea ambelor produse: mai întâi a șamponului și apoi a balsamului, îmbunătățește efectul de culoare. Fiecare dintre cele două produse se lasă să acționeze pe scalp între 2 și 5 minute, în funcție de intensitatea dorită a culorii. Apoi, părul se clătește cu apă din abundență.

Cafeina capătă culoare: fără păr alb crescut la rădăcini, fără fire albe, fără fire de păr căzute, fără un păr cu probleme

Produsele de culoare Plantur 39 conțin și un complex de ingrediente active care protejează rădăcina părului de epuizarea cauzată de schimbările hormonale apărute cu înaintarea în vârstă. Cafeina întărește rădăcinile, ea fiind detectată în foliculii piloși dacă este lăsată pe scalp doar 2 minute.

 • Plantur 39 Color Brown/Blonde Șampon Phyto-Caffeine, 250 ml, 50 RON
 • Plantur 39 Color Brown/Blonde Balsam colorat, 150 ml, 45 RON

Plantur 39 – Plantur 39 oferă o gamă special creată pentru prevenirea căderii părului la femei cauzată de schimbările hormonale apărute cu înaintarea în vârstă; o gamă adaptată nevoilor specifice părului. Plantur oferă îngrijirea potrivită, indiferent dacă e vorba doar de un păr fin, devitalizat sau chiar de părul vopsit. La gama Plantur39 s-au adăugat, de curând, produsele Plantur 39 Color Blonde & Brown.


#FloriPentruEroi – Ambasada Olandei ȋn România dăruiește flori ONG-urilor active ȋn timpul pandemiei de coronavirus

Societatea civilă din România s-a implicat puternic ȋn sprijinirea autorităților locale și guvernamentale ȋn lupta cu pandemia de coronavirus. Ȋn semn de apreciere, Ambasada Olandei ȋn România a demarat campania #FloriPentruEroi, prin care a trimis câte un buchet de flori olandeze ONG-urilor care s-au mobilizat, ȋn ultimele două luni, și au dat dovadă de solidaritate cu toți cei vulnerabili ȋn criza globală sanitară. 

Societatea civilă din România, inclusiv ONG-urile extrem de active ȋn ultima perioadă, merită tot respectul nostru pentru eforturile depuse. Cei aflați ȋn situații de risc, din cauza pandemiei, au nevoie de cât mai mult suport, iar asociațiile și comunitățile de donatori continuă să aibă o contribuție crucială ȋn acest sens. Munca lor ne-a inspirat să găsim noi modalități de a depăși provocări cu care ȋntreaga lume se confruntă. O zicală olandeză spune că florile sunt potrivite pentru orice ocazie, iar ȋn cazul de față, ele reprezintă un semn al aprecierii noastre profunde“, a declarat Arie Veldhuizen, Consilier Agricol ȋn cadrul Ambasadei Olandei ȋn România. 

Ambasadele Regatului Țărilor de Jos din mai multe state au organizat acțiuni similare cu cea din România, prin care au dăruit flori instituțiilor publice, spitalelor, poliției etc. Scopul a fost de a arăta solidaritate cu cei din linia ȋntâi și a demonstra că gesturile mici fac diferența ȋn situații de criză. 

Ȋn România, florile, ȋmpreună cu un mesaj de mulțumire, au fost livrate ȋn perioada 12-15 mai către 26 de ONG-uri din București și alte orașe din țară. Pe lista Ambasadei a fost inclusă și Fundația pentru SMURD, ȋnsă reprezentanții Fundației au dorit ca florile să fie redirecționate către toate secțiile de ATI din spitalele care luptă ȋmpotriva COVID-19, centre de pompieri și de ambulanță din București. 

Niște flori atât de frumoase fac oricui ziua mai bună. Mulțumim Ambasadei Olandei ȋn România pentru această surpriză“, „Gestul reprezentanților din cadrul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos din România ne-a umplut inimile de bucurie și ne-a reamintit că eforturile noastre au cu adevărat un impact“, „Astfel de momente ne dau energie să continuăm și să facem tot ce ține de noi pentru binele comunității locale“, sunt doar câteva dintre mesajele de mulțumire venite de la cei care au primit florile din partea Ambasadei Olandei ȋn România. 


#StamAcasaCuSabon & calatorim in siguranta spre taramuri luxuriante

Sa ne bucuram de viata in siguranta si cumpatat este mereu o preocupare Sabon, dar mai cu seama in aceasta perioada. Petrecerea unui timp indelungat in interiorul confortabil al caminului nostru devine perioada ideala de creare a unui ritual incredibil de rasfat cu ajutorul produselor Sabon. Comanda online cu incredere pe sabon.ro si ai grija de tine si de cei dragi! 

Ingrijeste-ti spiritul aventurier alaturi de Sabon si porneste in calatorii magice!

Toate panzele sus intr-o magica calatorie Sabon

Acorda-ti zilnic o infuzie bogata de optimism! Chiar daca stai acasa, te poti bucura in continuare de escapade luxuriante cu parfumul savuros al produselor Sabon. O plimbare molcoma prin parc? Cateva ore relaxante pe plaja? O fuga prin gradina? Toate acesta plus si mai multe alte aventuri devin posibile cu Sabon. 

Personalizeaza-ti somptuoasa calatorie conform propriului checklist pregatit pentru fiecare vacanta reusita. Daca tanjesti dupa vibratii exotice, recomandarea Sabon se regaseste in gamele acidulate si bogate in savoarea citricelor si ingredientelor tonice, precum Mango-Kiwi, Ghimbir-Portocala sau Citrus Blossom. 

Cand simti nevoia unor momente de desfatare, pline de senzualitate si romantism, indreapta-te catre colectiile cu arome floral – fructate: Green Rose, Rose Tea, Delicate-Jasmine, Lavanda-Mere & Floral Bloom. 

Nostalgia serilor inmiresmate de primavara insufletite de caldura diafana o regasesti in produsele cu arome de Paciuli – Lavanda –Vanilie (PLV) sau Mosc. 


Meli Melo a avut vânzări in online cu 30% mai mari față de 2019. Cea mai mare creștere s-a înregistrat pe categoria de decorațiuni

Meli Melo a înregistrat o creștere de 30% a vânzărilor de accesorii fashion și articole home & deco în luna aprilie, comparativ cu aprilie 2019. Vârful vânzărilor din luna aprilie a acestui an a fost înregistrat în a doua parte a lunii aprilie, când a crescut și valoarea medie a comenzii cu peste 30% față de o perioadă obișnuită. În această perioadă, cele mai vândute articole au fost accesoriile de păr, eșarfele din bumbac și mătase, dar și articole din zona home&deco. 

Odată cu închiderea magazinelor fizice, o parte a clienților fideli brandului Meli Melo a migrat către magazinul online. Am observat un număr mare de clienți noi în magazinul online, semn că mulți dintre aceștia nu comandaseră online în trecut și erau clienți ai magazinelor noastre fizice.” – a declarat Alina Mitrică, E-Commerce & Corporate Manager Meli Melo. 

Din totalul achizițiilor realizate pe MeliMelo.ro în luna aprilie, aproximativ 40% au fost făcute de clienți noi pentru magazinul online. Aceștia fac parte dintr-o categorie de public care, până acum, obișnuia să efectueze achiziții în magazinele fizice Meli Melo Paris. Acest lucru denotă faptul că până la finele anului în curs va crește numărul tranzacții din mediul online, comportamentul consumatorului român fiind schimbat după această pandemie. Totodată, numărul tranzacțiilor achitate cu cardul aproape s-a dublat. 

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, veniturile Meli Melo au crescut cu aproximativ 30%, iar categoriile pe care s-au înregistrat cele mai mari creșteri au fost: accesorii de păr, eșarfe de mătase și de bumbac și decorațiunile Meli Melo Deco.

Ne bucurăm că brandul Meli Melo Deco a devenit mai cunoscut publicului în această perioadă, clienții noștri cumpărând produse decorative pentru casă și grădină, produse de aromaterapie, lumânări parfumate, dar și produsele cosmetice pe care le-am introdus recent în oferta noastră.’’ continuă Alina Mitrică,  E-Commerce & Corporate Manager Meli Melo. 

Reduceri de Până la 70% pe platforma online MeliMelo.ro 

Pentru a încuraja clienții Meli Melo și publicul în căutare de accesorii fashion, Meli Melo a pregătit o campanie cu reduceri de până la 70% în magazinul său online pentru colecția de genți, eșarfe de bumbac și mătase, bijuterii și portofele. 

De asemenea, odată cu relaxarea restricțiilor, 4 dintre locațiile stradale Meli Melo din București, Timișoara și Pitești se vor redeschide din data de 15 mai, respectând în continuare normele de igienizare și distanțare socială. Este vorba despre locațiile stradale din: 

 • Str. Mihai Eminescu, nr. 17, Prăvălia 3,4,5 sector 1, București
 • Piața Dorobanți, nr. 5, sector 1, București
 • Str. Piața Victoriei, nr. 2, parter, Timișoara, Timiș
 • Str. Victoriei, nr.10, Pitești, Argeș

PRIMELE LACURI DE UNGHII SALLY HANSEN 100% VEGANE

Sally Hansen, lider pe piața cosmeticelor de îngrijire a unghiilor acasă, lansează o nouă gamă revoluționară de produse, care pune la dispoziția tuturor lacuri de unghii clean.

Îți prezentăm lacurile de unghii și produsele de îngrijire good. kind. pure.™.

Întreaga linie are în compoziție ingrediente 100% vegane. În plus, vine cu o nouă pensulă pe bază din plante, optimizată pentru noua formulă. Dispunând de 14 nuanțe noi, inspirate din natură și două produse noi de îngrijire, good. kind. pure.™ asigură o culoare și un luciu de excepție, cu nimic în plus în afară de culoare.

Produsele good-for-you câștigă tot mai multă popularitate în rândul consumatoarelor din toate categoriile – iar satisfacerea dorințelor acestora a stat dintotdeauna la baza inovațiilor Sally Hansen. Suntem încântați să prezentăm good. kind. pure.™, prima noastră gamă vegană de colorare și îngrijire, care le permite consumatoarelor să obțină o manichiură frumoasă și clean la ele acasă”, declară Celia Tombalakian, Vicepreședinte Sally Hansen Global & US Marketing.

Nuanțe inspirate din natură

Sally Hansen good. kind. pure.™ cuprinde 14 culori noi inspirate din tonurile naturii. Gama cuprinde o varietate largă de culori potrivite pentru oricine și oricare ton al pielii. De la Romantic Peach, o nuanță neutră esențială pentru orice sezon, până la tonuri fructate și jucăușe, precum Fruity Papaya, sau nuanțe clasice de roșu, potrivite pentru orice ocazie, ca Sweet Berries și tonuri mai intense, metalice, precum Soothing Slate


KINDER A ALES CEI 8 AMBASADORI AI NĂZDRĂVĂNIEI DIN ROMÂNIA PENTRU AMBALAJELE DE KINDER CHOCOLATE

Alma, Anastasia, Patrick, Matei, Luca, Tian, Serena și Sara sunt cei opt ambasadori ai năzdrăvăniei Kinder care apar de acum pe ambalajele Kinder Chocolate în ediție limitată. Cei 8 copii, cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, au convins publicul și juriul că năzdrăvăniile povestite de părinții lor merită să îi transforme în mici eroi ai generației din care fac parte.

În luna octombrie a anului trecut, Kinder Chocolate a pornit în căutarea celor mai năzdrăvani opt copii din România pentru a-i transforma în protagoniștii ambalajelor de ciocolată Kinder. În urma selecției finale, năzdrăvanii au participat la o ședință foto, iar imaginile lor se află acum pe pachetele Kinder Chocolate distribuite în toată țara începând cu luna mai 2020.

Printre năzdrăvăniile câștigătoare se numără ideea lui Luca, micul artist care l-a transformat pe fratele său în noua lui operă de artă atunci când s-a plictisit de blocul de desen; a Sarei, care iubește unghiile colorate și a ales să se dea cu ojă până la coate; a lui Tian, care a decorat mașina albă a tatălui cu linii verzi sau a Anastasiei, care iubește atât de mult cântecul Alunelu, încât îl include și în alte poezii. Toate cele 8 năzdrăvănii câștigătoare, alături de imaginile noilor ambalaje, se găsesc pe site-ul Kinder Chocolate.

Odată cu lansarea noii identități vizuale de anul trecut, Kinder a ajuns mai aproape de spiritul îndrăzneț al copiilor de astăzi și a încurajat părinții să se bucure și poate să ia parte la năzdrăvănii. 

Poveștile primite în această campanie au demonstrat că nu există limite pentru creativitatea celor mici, iar năzbâtiile lor sunt, de fapt, un amestec de curiozitate și creativitate.

Kinder Chocolate îi invită pe toți iubitorii de ciocolată să descopere în magazine noile ambalaje în ediție limitată și să se bucure de năzdrăvăniile copilăriei și de momentele frumoase împreună.


Startup-ul Remote Stories lansează campania națională “Pornim România Remote” ce are ca scop susținerea economiei românești și a sustenabilității cu ajutorul conceptului “Remote Work”

Startup-ul românesc Remote Stories lansează în această lună campania de amploare națională “Pornim România Remote” ce are ca scop promovarea avantajelor implementării conceptului Remote Work în România și beneficiile acestui tip de muncă asupra economiei românești și a sustenabilității. 

Amalia Ștefan și Mara Eliza Barza, fondatoarele startup-ului Remote Stories și inițiatoarele campaniei “Pornim România Remote”, își doresc să atragă atenția asupra avantajelor muncii remote la nivel de individ, companie, societate și economie, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Campania “Pornim România Remote” se adresează atât persoanelor care lucrează remote sau parțial remote, cât și companiilor 100% remote și hibride. 

Pe perioada campaniei, echipa Remote Stories va veni în întâmpinarea companiilor, dar și a angajaților cu workshop-uri gratuite de implementare a muncii remote, iar companiile vor avea posibilitatea  publice gratuit joburi remote pe Remote-Stories.com.

Companiile care aleg să-și transforme departamentele în echipe 100% remote sau hibride susțin economia românească, oferindu-le posibilitatea angajaților să lucreze nu doar de acasă, ci și de oriunde își doresc. De asemenea, acestea contribuie la reducerea amprentei de carbon și astfel la protejarea mediului înconjurător. Din punct de vedere demografic, orașele mici au șansa să fie repopulatereducându-se astfel supraaglomerarea din marile orașe. Practic, angajații care veneau în marile orașe doar pentru un job într-o companie multinațională, având un job remote pot rămâne în localitățile natale sau se pot muta în orașe mai mici, chiar și în zone rurale, unde pot duce un stil de viață mai liniștit.


Echipamente de protecție și biocide pentru 30 de spitale din România. Ilie Dumitrescu, ambasadorul campaniei Superbet #PariemPeBine

Grupul Superbet vine ȋn sprijinul celor aflați ȋn linia ȋntâi a luptei împotriva COVID-19 și, cu ajutorul Asociației INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, donează echipamente de protecție și biocide, pentru 30 de spitale din România.

Superbet e recunoscător pentru eforturile uriașe pe care personalul medical le face zi și noapte și se alătură marilor actori din economie care susțin eroii din sistemul sanitar. Kit-urile pregătite alaturi de partenerii de la INACO pentru unitățile sanitare din 20 de județe, cele mai solicitate în acest moment în lupta cu noul tip de coronavirus, au plecat spre destinațiile unde sunt atât de așteptate și de necesare. Acestea vor fi livrate spitalelor de voluntarii Superbet din țară, până Miercuri 13 Mai.

Ca fost medic chirurg, știu câtă nevoie este într-un spital de orice ajutor, mai ales într-o situație de criză. Mă bucur pentru că suntem parte din acest efort național de ajutorare a sistemului medical și mulțumesc echipei noastre pentru implicare, atât în București cât mai ales în cele 23 de orașe în care vor ajunge aceste kituri. Cu ajutorul ambasadorilor Superbet, vizibilitatea gestului nostru va crește și pariez că va avea puterea unui exemplu. Mulțumesc de asemenea și partenerilor de la INACO și îi felicit pentru toate acțiunile pe care le întreprind.”, a declarat Augusta Dragic, președintele Fundației Superbet.

Voluntarii Superbet și INACO, prezenți pentru a tria, repartiza și încărca toate kiturile, au avut parte și de o SuperSurpriză. Li s-a alăturat și legendarul Ilie Dumitrescu, ambasador de brand Superbet. 

“Sunt fericit și onorat fiindcă particip la această acțiune. Am fost impresionat de gestul Superbet, prima companie din domeniul pariurilor sportive care a acționat pentru a-i ajuta pe eroii zilelor noastre, medicii din linia întâi. Înțeleg reflexul tuturor de a se autoproteja în această perioadă, dar Superbet a trecut la nivelul următor și a demonstrat că este un membru activ al comunității, capabil să facă diferența în momentele dificile.“, sunt cuvintele lui Ilie Dumitrescu.

Pe lângă cele 30 de spitale din 23 de orașe care vor primi câte un pachet standard cu echipamente de protecție și biocide, ȋn cadrul campaniei Superbet #PariemPeBine, va fi echipat cu pereți protectori antibacterieni și un etaj de la Spitalul Universitar din București.


SomProduct a avut vânzări de mobilă și decorațiuni online cu 60% mai mari în aprilie față de 2019. O zi de prețuri greșite pentru 12 produse s-a tradus în vânzări de peste 100.000 EUR

SomProduct a înregistrat o creștere de 60% a vânzărilor de mobilă și accesorii în luna aprilie 2020, comparativ cu aprilie 2019. Vârful vânzărilor din luna aprilie a acestui an a fost înregistrat în a doua parte a lunii aprilie. În această perioadă, cele mai vândute articole au fost saltelele, paturile, canapelele, seturile de mese și scaune, dar și categoria de accesorii pentru bucătărie, baie sau dormitor a înregistrat o creștere semnificativă. Valoarea medie a comenzii a fost de 1000 lei (dublu față de media categoriei de mobilă online conform cifrelor GPeC și ARMO pentru piața de e-commerce din România). 

Impulsionarea categoriei de e-commerce home & deco prin reduceri de până la 90%

Odată cu închiderea magazinelor fizice, o bună parte dintre clienții fideli ai brandului SomProduct au migrat către magazinul online, dar am avut surpriza plăcută să descoperim și un număr semnificativ de clienți noi, unii dintre ei fiind cei care ne cunoșteau din magazinele noastre fizice. Ca urmare, am decis că acesta este un bun moment pentru a contribui la creșterea pieței de e-commerce din România și am venit în întâmpinarea publicului cu o campanie de reduceri Super SALE de până la 90%. Categoriile pentru care au fost pregătite cele mai mari reduceri sunt scaunele de birou, decorațiunile, accesoriile pentru baie, dormitor și bucătărie, dar și paturile, mobilierul pentru copii și saltelele.” – a declarat Sergiu Cadar, CEO SomProduct. 

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, vânzările SomProduct au crescut cu aproximativ 60%, iar categoriile pe care s-au înregistrat cele mai mari creșteri au fost decorațiunile, canapelele, saltelele și paturile. 

Estimările specialiștilor în retail și e-commerce spun că piața de home & deco va crește în acest an. Dat fiind că publicul va petrece mai mult timp la domiciliu, apetența acestuia pentru redecorare și pentru înlocuirea unor piese de mobilier va fi în creștere. În plus, categoria de e-commerce home & deco se află la început, fiind una dintre verticalele cu potențial, dar având o rată de sub 10% din totalul pieței de e-commerce conform cifrelor raportate de GPeC și ARMO. Ca urmare, probabil că magazinele online de mobilă și decorațiuni cunosc și vor cunoaște în acest moment o reală oportunitate de a crea noi obiceiuri în rândul publicului. ‘ continuă Sergiu Cadar. 

O eroare tehnică în weekend la lansarea campaniei de Super SALE cu reduceri de până la 90% a dus la erori în ceea ce privește prețurile a 12 produse din oferta SomProduct. În consecință, în magazinul online SomProduct au fost plasate comenzi pentru seturi de mese și scaune la 10 lei, fotoliu de masaj sau pat la același preț. În total, vestea s-a răspândit repede și au fost plasate peste 140 de comenzi sau în valoare de peste 100.000 EUR. 

Pentru a încuraja clienții care descoperă acum e-commerce-ul și pentru a contribui la creșterea acestei piețe, SomProduct a decis să își asume greșeala și va onora toate comenzile, în limita unei unități din fiecare produs. 


Pentru mai multe articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Comunicate de presa CityFemme.

Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *