Cum iti intri in forma dupa nastere? Ce zici de o centura abdominala postnatala?

Perioada sarcinii n-a fost cea mai placuta pentru mine, trebuie sa recunosc asta. Greturile pana foarte tarziu in sarcina, kilogramele in plus, oboseala, dificultatea de a face unele lucruri, interdictia de la anumite alimente, multele vizite la medic si multe altele sunt lucruri de care n-o sa-mi fie deloc dor.

Evident, rezultatul final merita, ne-am dorit mult un bebelus, asa ca nu regret nicio clipa, insa acum trebuie sa ma gandesc usor-usor si la mine si sa fac primii pasi pentru a-mi reveni la o forma in care ma simt bine.

Din pacate, mersul la sala oricand am eu chef nu mai este o optiune, cel putin nu in viitorul apropiat, asa ca trebuie sa ma gandesc la alte variante. O solutie care mi-a fost recomandata (inclusiv de medicul meu ginecolog) si la care m-am gandit si eu inca dinainte de nastere a fost sa folosesc o centura abdominala postnatala.

Nu prea stiam ce sa aleg din cele existente pe piata, dar dupa o cautare pe site-ul BebeBliss, m-am decis sa merg pe varianta Centura abdominala postnatala dublu reglabila Lisa Black Rose Girl.

M-a atras faptul ca poate fi folosita atat dupa nasterea naturala (cum a fost cazul meu), cat si dupa operatia de cezariana. In plus, faptul ca este o marime universala si ca dimensiunea centurii poate fi ajustata cu usurinta a fost un plus, pentru ca are un sistem dublu de prindere simplu de utilizat, pe baza de velcro, putand fi folosit la diferite intensitati de-a lungul timpului. M-a atras si faptul ca este suficient de lata incat sa acopere abdomenul.

Am inceput sa o folosesc inca din primele zile de dupa nastere, pentru ca a fost usor de pozitionat si de desfacut. Recunosc ca m-a ajutat sotul meu sa o prind de cele mai multe ori, pentru ca voiam sa stea cat mai stransa. Am reglat-o astfel incat sa nu ma deranjeze la miscare, in activitati, la aplecare etc, iar materialul moale si flexibil nu mi-a produs niciun disconfort. In plus, intariturile sunt flexibile, asa ca nu se vede inestetic prin haine (desi in perioada asta de #staiacasa am purtat mai mult pijamale 😀 ) , iar materialul permite circulatia aerului si lasa pielea sa respire, asa ca o pot folosi in continuare si vara.

Pe langa functia de suport pentru refacere a muschilor abdominali, aceasta centura ajuta si la definirea liniei taliei si ajuta la pastrarea unei posturi corecte atunci cand stam asezate si alaptam.

Daca sunteti insarcinate sau ati nascut recent, sa stiti ca sunt o multime de centuri postnatale din care puteti alege, asa ca daca nu v-ati decis inca, puteti arunca o privire. Din punctul meu de vedere, sunt foarte utile si o investitie buna, care ne permite sa vedem rezultate in scurt timp. Bineinteles ca revenirea la forma de dinainte de nastere nu se produce peste noapte, insa pas cu pas putem obtine rezultate foarte bune.

Eu voi continua sa folosesc centura postnatala o buna perioada de acum incolo, pentru ca simt ca m-a ajutat si am inceput sa obtin ceva rezultate in doar trei saptamani de folosire aproape zilnica. Bineinteles ca trebuie corelata si cu un regim alimentar cat mai sanatos, multa apa si miscare, pe cat posibil. 🙂

Pentru mai multe informatii din aceasta categorie, puteti vizita sectiunea Parinti CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *