Mai precis, ma refer la idei de afaceri online, pe care le poti deschide de acasa. Da, poti sa faci si “babysitting”, “servicii de curatenie” sau ce altceva mai recomanda articolele pe care le-am gasit despre acest subiect.
Dar online-ul ne-a devenit atat de comod, incat ar fi pacat sa nu iei in considerare acest mediu pentru o afacere profitabila.
Ce tipuri de afaceri online poti crea? Hai sa vedem.
- Vinde produse handmade
Handmade poate fi orice. De la lumanari, pana la bijuterii, produse vestimentare, ceramica, decoratiuni pentru casa sau gradina, decoratiuni pentru diferite evenimente, jucarii.
Vestea buna e ca afacerile online create din pasiune si implicare, au cele mai mari sanse sa dureze.
Iar daca esti bun / buna cu mainile si ai un astfel de hobby, nu ezita sa il transformi in afacere. Poate fi chiar si o sursa secundara de bani, pe langa job-ul normal pe care il ai.
- Vinde produse alimentare / produse perisable
Te pasioneaza gatitul? Faci niste zacusca si dulceturi de ai tai se ling pe degete?
Sigur, nu trebuie neaparat sa gatesti tu produsele alimentare pe care le vinzi, insa o astfel de afacere ar putea fi una profitabila. Poti fie sa vinzi local, in zona orasului in care locuiesti, fie in toata tara (cel mai indicat daca produsele tale NU au un termen scurt de valabilitate).
Pentru produsele alimentare, de asemenea, vei avea nevoie de acreditari si certificari in plus, fata de un magazin online obisnuit.
Daca vrei un site de vanzare produse alimentare, iti recomand sa incepi cu articolul celor de la Gomag.
- Vinde prin dropshipping
Exista un sistem de vanzare, numit dropshipping, prin care tu vinzi produsele unui furnizor direct din depozitele acestuia. Practic, produsul nu trece deloc prin mainile tale.
Cand un client da comanda in site-ul tau, tu o transmiti mai departe furnizorului, care se ocupa de manipularea produselor comandate in depozit, le ambaleaza si le trimite direct la client.
Care e faza? Ceea ce castigi tu e procentul de profit pe care l-ai adaugat la pretul initial al furnizorului si timp sa te ocupi pe bune de promovarea afacerii.
Poti alege un furnizor din tara cu care sa colaborezi asa, sau (de obicei) unul international.
- Vinde cursuri sau video-uri educative
De exemplu, daca esti instructor de fitness, poti crea diferite programe de slabit, tonifiere etc., pe care sa le vinzi drept cursuri.
Sau poti crea cursuri speciale pe post de meditatii pentru elevii care urmeaza sa dea BAC-ul. Sau cursuri de pictura. Sau cursuri de dresaj canin. Cursuri de explorare interioara.
Pune mana pe o camera video si un microfon bun si inregistreaza-te facand ceea ce stii sa faci cel mai bine. Apoi, vinde-ti cunostintele.
- Vinde produse second hand
Toti avem prin casa lucruri care sunt inca in stare buna, dar pe care nu le mai folosim. Pot fi obiecte vestimentare, decoratiuni, antichitati.
Daca vrei sa mai eliberezi spatiul in casa, fa-ti un magazin online in care sa vinzi lucrurile in plus (evident, specifici ca sunt second hand, care e conditia lor etc.).
Pentru stocuri, ia la scuturat magazinele second hand, magazinele de antichitati si targurile. Gasesti o multime de comori acolo unde nici nu te astepti.
Cel mai important? Indiferent ce tip de magazin online alegi sa deschizi, incearca sa te axezi pe un singur domeniu. Iti va fi mai usor sa gasesti clienti asa.
Pareri? Hai sa ne auzim in comentarii.